Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Tässä hyvä huomata, että indeksitasollahan ei olla juuri edes laskettu. Large capit pitäneet hyvin pintansa, mutta sen alla (mid ja small cap) on paikoin ollut rajuakin laskua. Sentimentti kääntynyt? Mitä useampi on tappiolla, niin sitä herkemmin he ovat nyt myymässä tappiolla pois nyt.

15 tykkäystä

Näinpä juuri ja kaiken muun kivan lisäksi tietysti tulee vaikkapa ison omistajan irtaantuminen blokilla Tieto, Terveystalo tai Innofactorin SEBin dumppaus. Nuo kaikki negat kun osuu näin samaan aikahaarukkaan, niin kyllä alamäkeä riittää.

1 tykkäys

Juu, juuri näin. Nämähän lähti jo laskuun edellisessä n. kuukauden takaisessa dipissä ja sitten menivät vaakaliitoa kun indeksi nousi ja nyt laskeneet taas kun indeksi on laskenut. Sentimentti on tosiaan heikentynyt. En ajatellut tätä niin, että lähtisivät nyt indeksin vetämänä yltiöpäiseen nousuun, vaan niin, että jos indeksiKIN alkaisi nyt korjata isommin ja rikkoisi nousukanavan alaspäin niin voitaisiin saada vielä lisävauhtia alamäkeen.

Itseäni ei ko. firmat fundamielessä niinkään huoleta, sillä arvostustasot on maltilliset odotuksiin nähden, mutta kun ei pääse enää hyötymään tästä laskevasta sentimentistä ostojen kautta niin se harmittaa :smiley: . Syyskuu on haasteellinen kuukausi, mutta uskon, että kun tämä tarvotaan läpi ja aletaan saamaan hyviä Q3-tuloksia tiskiin ja alkaa kausiluonteisesti vahva kausi niin ei hätää.

26 tykkäystä

Kamux YTD -2% I will follow, what will happen.

6 tykkäystä

Salkussa kaikki muut punertaa paitsi incap joka nosti ohjeistustaan. Salkku kokonaisuudessaan -0,15% so far. Kait sekin laskwtaan vertailuindeksin voittamiseksi jos laskupäivinä lasketaan vähemmän kuin indeksi.

Foorumillekkin ilmestynyt karhuja kummastelemaan kun kuulemma ensilumetkin tuli pohjolaan

3 tykkäystä

Reilusti lasketellut tämä viime aikoina,mistä johtunut?

2 tykkäystä

Siirsin @Igambling kysymyksesi Optomed ketjusta tänne.

6 tykkäystä

Kylmää kyytiä ollut tokmannille tässä viikon verran. Viimeisimmät pty luvut olivat aika rohkaisevia kun plussaa oli 5% vuoden takaiseen tavarataloille. Onkos tässä nyt jotain syytä laskulle yleisen indeksitason laskun lisäksi, mitä en ole sattunut uutisvirrasta poimimaan? Tokmanni saanut näpeilleen 2x indeksiä pahemmin. Ostaakko lisää vaiko syytä huolestua?

5 tykkäystä

YTD mukavasti plussalla vielä, eikä mitään negatiivista ole ilmennyt, joten sanoisin että kohta inderes vois päivittää näkemystä OSTA tasolle. Kauppa näyttää käyvän hyvin. Parkkipaikat täynnä jne :ok_hand:

11 tykkäystä

Samaa miettinyt, myös Puuilon kohdalla. Olisiko mahdollista, että arvostukseen vaikuttavat rahtien ja konttien hinnat, jotka ovat nousseet hurjasti. Halpakaupoilla suuri osa tuotteesta tulee Aasiasta ja nousseet rahtikustannukset varmasti vaikuttavat katteisiin. Rusta on vuokrannut jo oman konttilaivan.

4 tykkäystä

Siellä kyllä Virtun kautta joku haluaa tosissaan lapuista eroon. Reilut 110 000 kpl myyty viime päivien aikana. Voisi olla hyvä paikka ottaa vähän lisää salkkuun.

2 tykkäystä

Käsittääkseni kulutussektoriin vaikuttaa myös USA:n heikentyneet kuluttajaluottamusluvut, kaukainen asia toki Suomen Tokmannille, mutta näin se vaan menee.

4 tykkäystä

Eilen Morgan Stanley antoi Lucidille $12 target Pricen ja kurssi laski -5.5%

Ja tänään sitten BofA antaa buy ratingin ja targetiksi $30. Ja ainakin pressä ollaan yli parin pinnan nousussa.

Huomisia ohjeita odotellessa

8 tykkäystä

Gap filled yesterday ja taas mennään? :thinking:

17 tykkäystä

Eikö tuo teknopuun potkiminen maassa lopu ollenkaa :joy: koskahan se pohja löytyy :face_with_monocle:

13 tykkäystä

Harvian kolmen kk kurssikehitys:

21 tykkäystä

Seuraaviin osareihin on vielä sen verran matkaa, että tässä saatetaan ehtiä lasketella enemmäkin alaspäin. Muutama posari olisi nyt paikallaan - antaisi kivasti uskoa markkinaan. Ison käteiskassan omaavat ovat tietysti asiasta eri mieltä odotellessaan ostopaikkoja. Sinänsä mielenkiintoista tämä laskettelu, kun yritykset eivät ole kovin negatiivisia asioita uutisoineet. Joo, karhut vastaan härät ja paperikädet vastaan timattikädet…

3 tykkäystä

Huh! Kävi äske 200k ostolaita näkyvissä! :heart_eyes::fire::rocket:

20 tykkäystä

Onko Kamuxin asema foorumin suosikkien joukossa hiipumassa? Huipusta -25%, kurssi hipoo vuoden pohjia, ja tänäänkin selvää laskua, mutta silti juuri kukaan ei ilmoita ostavansa, eikä yhtiöketjussa ole ketään. Vain muutama viesti viimeisen viikon aikana. Osarin jälkeen kun liiketoiminnan nykyinen tilanne oli suunnilleen tiedossa, keskustelu ja toimeksiannot olivat vielä vilkkaita.

20 tykkäystä

Kun oot jonnin aikaa seuraillu foorumia niin lempparit kiertää kehää, nyt on harvian vuoro

7 tykkäystä