Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Kuka tunnustaa myyneensä n. 1,21 milj. Tokmannin lappua päivän päätteeksi @ 21,86

25 tykkäystä

Kaikki uraanilaput punertaa ihan reilusti. Aika hyvää ostopaikkaa saattaisi tarjoilla. Olispa käteistä.

4 tykkäystä

BSK on liikkunut tässä päivien kuluessa +15%…-15% siinä on ja ollut ns. paikkoja…

1 tykkäys

Mikä sovellus kyseessä? Kattavasti tietoa yhdellä näkymällä.

Ja ettei mene vain off topic niin Carasentia ostanee joku isosti kun tulee tällaisia komeita päivänousuja kovin usein :thinking: tai sitten on vain perus volaa…

Mikä ihme veti PLUGia tänään (ja viimepäivinä) ylös +6%, kun muu markkina punaisena? Vety trendikästä?

2 tykkäystä
7 tykkäystä

Taitaa olla

7 tykkäystä

Löytyykö tuohon Metson kyykkäämiseen jotain tiettyä syytä? Large cappia tosiaan myytiin perjantaina pää märkänä, mutta ei mitään niinkuin MOota. Oliko liikkeellä isot myyjät vai mistä kyse? Löytyykö teknisen analyysin kautta jotain vinkkkiä mitä isolle possalle kannattaa maanantaina tehdä? Ostohinnoissa konsensukseen nähden, mutta jos kursseja ajetaan jatkossakin alas niin voi metso syklisenä olla ekana myyntilaidassa.

2 tykkäystä

Voisko jotenkin liittyi Nordean loppuhuutariin🤷‍♂️

Mikähän laskee Wärtsilän osaketta noin paljon?

Ei koske pelkästään Wärtsilää, kaikki konepajat tulevat alas. Varmaakin yleisen trendin mukana.

5 tykkäystä

Itse otan MO hyvin rauhallisesti. Kaivossykli on erittäin hyvässä vaiheessa ja oma näkemys on, että alkaa näkymään myös tuloksessa seuraavan vuoden aikana. Uskon 11-13€ kurssiin ensi vuonna, mutta sen verran epävarmuutta on markkinoilla yleisesti, että nykyinen panostus tähän saa riittää.

2 tykkäystä

Voiko Kiinan epävarma tilanne (Evergrande) vaikuttaa tähän?
Osaisiko @Erkki_Vesola heittää jotain arviota, että kuinka iso osa Metso-Outotecin liikevaihdosta on sidottuna Kiinaan? :thinking:

Ei MO liikevaihdon tarvitse olla sidottuna kiinaan, riittää että kiinteistöfirmojen kansainvälinen tutina rajoittaa rakennusprojekteja, hissien asennuksia, kulutusta, investointeja kun toimijat pakotetaan taseiden vahvistamiseen. Siinä menee sitten vähemmän terästä, kuparia jne, huonotaseiset kaivosyritykset välttävät pitkän välin investointeja, MO:lta lähtee projekteja alta.

En siis väitä että tämä ketju nyt löisi läpi merkittävällä voimalla MO:n projekteihin vaan ihan huomiona että Kiina ei ole eristetty maa ja vaikka sen rakennussektori on osin erillään muusta maailmasta, niin luottokannan supistuminen vaikuttaa globaalisti.

Jos Kiinalainen instituutio ei voi investoida, mitä käy näiden suunnittelemalle kaivosprojektille Afrikassa? Jeps.

4 tykkäystä

Moro Ruoto ja muut, MO ei ole julkistanut Kiinan suoraa osuutta konsernin liikevaihdosta, mutta käsitykseni / muistikuvani on noin 10 %. Epäsuora altistuminen Kiinan markkinoille on sitten aivan toista luokkaa: MO:lle tärkeistä metalleista Kiina kuluttaa n. 55 % maailman kuparista ja saman verran rautamalmista, lähes 60 % nikkelistä ja suunnilleen 50 % litiumista. Kaikissa mainituissa metalleissa lähivuosien kysyntänäkymät ovat kuitenkin edelleen vahvat sekä Kiinassa että globaalisti. Terv. Eki

34 tykkäystä

Tuliko Harvialta negari tai jotain? Avauksesta sai hintaan 49,35 €.

4 tykkäystä

Tuolla taitaa koko helsingin pörssi sukeltaa Harvian lisäksi…

23 tykkäystä

Tänään näyttää olevan piensijoittajien “kaikki laitaan ja karkuun” päivä. Saa nähdä onko tämä vain avauksen kuoppa vai pidempi pulkka, mutta varsinkin pienivaihtoset laput omassa salkussa ovat kunnolla punaisena.

Edit: Esim Tecnopuu on “Nordnet ja OP myy, ulkit ostaa” ja viitisen pinnaa punaisena.

23 tykkäystä

Tarkista muidenkin firmojen kurssit niin syy selviää. Tuskin kaikilta sattui tulemaan negari samaan aikaan. Omalta seurantalistalta Incap on ainoa plussalla oleva (+0,1%) eikä sekään tainnut antaa posaria tänään.

11 tykkäystä

Incap on tuon verrain vain koska on vasta yksi kauppa. tasot ovat paljon tuon alla eli heti kun joku vähän ostaa tai myy lisää niin sekin kyllä nytkähtää.

Taitaa olla hermostuneisuus tapissa koska kauhujutut Evergrande-sektorilta kiinasta viikonloppuna ja sitä korjausliikettä on manattu, mutta saa nähdä onko kuoppa isompi vai kaataako tässä vain yksityissijoittajat laput pankkiireiden taskuun ja sitten pompataan taas.

Itse en vielä jaksa stressata, laput ovat laatufirmoja ja firmojen touhujen osalta ei ole ollut mitään uutisia. Korkeintaan pitää ostella lisää, tosin kaipailen ensin hieman signaaleja vastapompusta. Tuskin ennen jenkkiavausta viitsin mennä vielä tuonne kahlaamaan kun on verta napaan asti.

18 tykkäystä