Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Juu, siis ymmärrän kyllä tämänkin, ja tunnen kyllä omissakin nahoissa punaisten numeroiden tuottaman ketutuksen, mutta ainakin teoriassa shorttien touhuiluihinhan pitäisi olla vain tyytyväinen, jos mokomat ahneudessaan laskevat hinnan jo liian alas. Ainakaan jos ei ole liikkeellä vain treidimielessä, ja vielä on rahaa. Toki sijoittaminen on psykologista peliä ja itsellänikin on jatkuvasti usko koetuksella milloin minkäkin osakkeen kanssa, mutta jos perse kestää, niin silloin ainakin.

Nää pitkäaikaiseen laskutrendiin joutuneet osakkeet muodostavat kyllä sinänsä mielenkiintoisen psykologisen ilmiön, kun kukaan ei tahdo enää koskea edes pitkällä tikullakaan tulevien menetysten pelossa. Jos fundassa ei ole vikaa, niin jossain vaiheessa pohjat kuitenkin aina löytyy ja trendi kääntyy, ja pian samat sankarit ovat ostamassa kalliimmalla. En siis väitä, että osaisin itse toimia yhtään rationaalisemmin, kunhan vain ihmettelen kuinka me ei perhana koskaan opita.

10 tykkäystä

Hei

Ensimmäinen postaus foorumille. Mahtaako kenelläkään olla tietoa miksi tämä on laskenut näin rankasti kahtena päivänä peräkkäin?

3 tykkäystä

Eiks Paysafessa ollut jotain ongelmia, esim. liikevaihto ei ole kehittynyt luvatusti tsjp…?

Niin siis viittasin siihen, että sijoittajina me kai aina yritämme löytää niitä tilaisuuksia, joissa markkinat ovat väärässä - mukaanlukien niin yrityksestä itsestään kuin ulkoisista tekijöistä johtuvat syyt. Senhän takia me osakkeisiin sijoittamme, koska jos olettamme, että markkinat tietävät aina meitä enemmän ei kai kukaan sijoittaisi muihin kuin indekseihin. Toki keskimääräinen sijoittaja silti häviää rahaa eli on vielä enemmän väärässä kuin markkinat, mutta jotta osakesijoittamisessa olisi mitään mieltä on pohjalla oltava kuitenkin uskomus, että markkinat on mahdollista peitota löytämällä potentiaalisesti alihinnoiteltuja kohteita.

En siis ensisijaisesti viitannut Paysafeen, jonka liiketoiminnasta ja hinnoittelusta en sen kummemmin ymmärrä.

1 tykkäys

Ei ole ollut, eli viime osarissakin ennusteet ylitettiin, mutta kurssi iskettiin alas, koska firma ilmoitti etukäteen Q3 liikevaihdon jäävän n. 20 miljoonaa ennusteista, mutta vastaavsti Q4 tulee olemaan suurempi, eli koko vuoden ennuste pidettiin samana. Tuon Q2 osarin jälkeen firman markkina-arvosta on sulatettu n. 2,5 miljardia pois., eli väittäisin ettei tuo hetkellinen 20 miljoonan missaus ole kurssilaskun syynä :smiley:

Suurin mörkö tässä casessa on se, että kyseessä on spac-reittiä markkinoille mennyt firma ja siitä syystä kurssin rankaisusta ei tule loppua sitten millään. Tietty korkopeikko on myöskin mukana, koska firma teki viimeiset yritysostot vivulla. Instikat ja sisäpiiri omistaa melkein 80% ja viime viikolla selvisi, ettei alkuperäinen suuromistaja ollut myynyt lappujaan lainkaan, mitä epäiltiin kurssin laskun syyksi ensin. Kurssi tippuu pienellä ja lähdes identtisellä vaihdolla joka päivä, eli erittäin vahvasti hedgejen shorttailuun osoittaa. Jostainhan niidenkin on saatava meemi-pelleilyyn hävityt rahat takaisin :smiley:

Juuri näin :smiley: Alkaa olemaan sen verran tukeva pino lappuja, ettei oikein viitsi enää lisää ottaa ennen, kuin käänne virallisesti tapahtuu. Kurssikehitys on sen verran pelleilyä, ettei oikein voi edes veivailla, kun kurssi tekee uudet ATL joka päivä. Pitkä talvi tulossa tämän lapun seurassa, kun kunnolla valoa näkyvissä vasta Q4 aikoihin.

9 tykkäystä

Ehkä paras arvaus? Tsekkaa ihmeessä koko ketju jos ei ole jo tuttu ja tervetuloa foorumille!

6 tykkäystä

Hellyyttävää nähdä, miten kotimaan sijoittajat tarvitsee Isi-Inderesin siunausta ja kädestä pitoa Teknopuun kanssa, eli suositus muuttui lisää → osta, mutta muuten ennusteet pysyi samana ja nonnerot lähti sankoin joukoin tiskeille :slight_smile:

Samalla ulkkikset pistää kuitenkin lappua laitaan.

40 tykkäystä

Pientä henkistä hehkuttelua kun tässä viikkoja menty alaspäin:
image

Toki tilanne voi olla kuin pienellä tulitikkutytöllä (H.C. Andersenin satu)
Hetken lämmittää…

39 tykkäystä

On Optomedkin +1,99% :joy: Hetken kunnes…

3 tykkäystä

Tässä lähiviikkoina on tuntunut toistuvan kaava, että maanantaisin Lasketaan ja sitten palaudutaan, kunnes loppuviikko​:thinking::joy:

1 tykkäys

Indeksi punaisella ja kaikki pienyhtiösalkun rivit vihreällä. Mukavaa vaihtelua syyskuun laskun jälkeen :grin::+1:

40 tykkäystä

Se on kyllä paras tunne housuilla tai ilman, että indeksi on miinuksella ja oma salkku on kovassa nousussa. :smiley: :muscle:

27 tykkäystä

Mitäs metsäyhtiöille tapahtui klo 12.45?

6 tykkäystä


Nämä selittänevät miksi indeksi kääntyi takaisin punaiselle. Mutta milä selittäisi nämä?

4 tykkäystä
8 tykkäystä

Ilmeisesti epäilyä kartellista. Nimiä ei tiedossa.

8 tykkäystä

Joo, sellukartellista epäilys

3 tykkäystä
20 tykkäystä

Öljyn hinnan vaihtelu tuntuu näkyvän ainakin indekseissä kohtalaisella korrelaatiolla.

:oil_drum: :oil_drum: :oil_drum:
juokse PANORO juokse!
:oil_drum: :oil_drum: :oil_drum:

2 tykkäystä