Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Juuri tämän vuoksi ennustan konsolidaatiota tai yhteistyösoppareita. Ja kyllä ne hinnat laskee kun ei muuten enää saada mukavia kasvulukuja. Valmistuskustannus on käytännössä sama, katsoi sun leffaa tai sarjaa miljoona tai sata miljoonaa jamppaa. Itse streamauksesta on jonkin verran datasiirtokuluja, mutta ne ovat pikkuhiluja vs. kuukausimaksu.

1 tykkäys

Netflix on minusta ollut FAANG-viisikossa mukana pelkästään iskevän lyhenteen aikaansaamiseksi. Markkina-arvoltaanhan se on (ennen huomista mitä luultavinta isoa pudotusta) kymmenesosa esimerkiksi Microsoftista, jolla on Applen, Amazonin, Googlen ja Facebookin — anteeksi, Alphabetin ja Metan — tavoin huomattavasti monipuolisempi paletti erilaisia liiketoimintoja kuin Netflixillä, jonka ydintoiminnot (striimaus ja striimattavan sisällön tuotanto) mahtuvat sekä Applen että Amazonin repertuaariin, ja tietysti myös Disneyn ja AT&T:n (HBO).

Bottom line jotain sellaista, että FAAMG:ien vallihaudat ovat minusta syvemmät ja isompia haita täynnä kuin Netflixillä.

(Disney näyttää muuten ottavan myös sivuosumaa aftermarketissa, kirjoitushetkellä –4,16%.)

10 tykkäystä

Kyllä tänään aluksi jenkkien pörssi vaikuttikin jo liian hyvältä ollakseen totta ja niinhän siinä suurimmilta osin kävikin että ne mitkä nousi ylös tuli myös alas… :unamused:

1 tykkäys

Ei niin kauhiasti tule tuota jenkkipörssiä seurailtua mutta eikös se ole muutenkin jo arvostustasoiltaan aika kovissa lukemissa? Joten joutaahan se alaspäinkin jo tulla sieltä.
Tosin en oo ihan varma tästä, mutuiluksi menee.

1 tykkäys

J_R_Ewing

8 t

Sitaatti

En ole vielä ehtinyt kunnolla Netflixin tulokseen perehtyä mutta melkoista meininkiä. Alla Yahoo Financesta lainatut tulokset vs. ennuste:

  • Earnings per share (EPS): $1.33 per share vs. $0.88 expected
  • Revenue: $7.71 billion vs. $7.71 billion expected
  • Net subscriber additions: 8.28 million vs. 8.13 million expected

Kaikki siis yli ennusteen mutta tilaajamäärän ennustettu kasvu Q1:lle oli pettymys eli tästä syystä tietenkin kurssi -19% afterissa. Tulee muuten mielenkiintoinen tuloskausi etenkin FAAMGien osalta.

Sitaatti

Eikös tuo nyt ole tyyppiesimerkki mitä tapahtuu kun ikuista kasvua viivottimella povannut analyytikkoarmeija hinnoittelee osakkeen ensin PE >100 joukkoon, ja nyt jos kasvu tössää niin PE 100 onkin äkkiä aika kallis.

Ihan hyvä muistutus tänne suomeenkin, liian kauas ennustaminen on “aika” vaikeaa.

Tässä vielä netflix vuoden kehitys. Kyllä markkina selvästi osasi arvioida mitä on tulossa, nyt siis afterissa tuosta lähti satanen, eli ollaan noin 400:ssä. Kannattaa kuunnella markkinaa, analyytikkotavoitehinnat päivittyy sitten hetken päästä.

15 tykkäystä

Bundleja löytyy jo ympäri nettiä erilaisiin palveluihin kytkettynä. Sitten on esim. Cliq Digital jolla täälläkin oma hiljainen ketjunsa. Kaikki yhdestä paikasta 14.99€/kk mutta en ole tosiaan paljoa tutustunut mikä on ohjelmiston laatu.

Cliq Digital näyttäisi olevan jätesisällön kokoontumisajo ja ei ihan mitä tarkoitin. Ei mitenkään ihme ettei pärjää tuollaisella tarjonnalla. Sen sijaan tarkoitin että jossain vaiheessa isot streamaajat - tosin todennäköisesti muut kuin Netflix, alkavat tarjoamaan yhteisdiilejä. Tyyliin ota HBO Max ja Prime Video yhdessä 12,99, ja kenties päälle jotain minimitilausaikoja sun muita veivauksia jolla nykyiset irto-kuukausihinnat voidaan myös edelleen pitää. Tosin tätä todennäköisemmin tulee konsolidaatiota. Eräällä tavalla Amazonin MGM-ostos on tätä - MGM varmasti myös katsasti oman streamauspalvelun pystyyn pistämistä mutta sen sijaan päätyi pois ostetuksi.

Pitkällä aikavälillä, ts. joku kymmenen vuotta, elämme todennäköisesti maailmassa jossa muutama iso streamaustarjoaja, tyyliin 3-4, jotka sitten kilpailevat sisällöstä ja tekijöistä. Tai jos niitä on enemmän, iso osa tavarasta myydään kohtuullisella bundle-diilillä jossa muutama tarjoaja on liittoutunut. On hyvin vaikeaa repiä enempää kuin 30-40 euroa tai taalaa per kuukaudessa kuluttajilta streamaussisällöstä ja on parempi saada pieni kuukausierä miljardilta kotitaloudelta kuin isompi erä sadalta miljoonalta koska pääosa kustannuksista ei liiku mihinkään katsojamäärän mukaan.

Ja sen päälle todennäköisesti halutaan kuoria kermaa siitä halutummasta tavarasta, tyyliin teatterileffoja käytännössä heti myös streamattuna, mutta tämä maksaa extraa, per leffa tai kalliimpi kuukausimaksu. Heti kun suurin kasvuspurtti hyytyy alkaa tiered pricing. Netflix tuolla jo on kun tieraa resoluution ja laitemäärän mukaan (ja tekee siitä mielestäni kalliin koska 4K or no deal ja se vaatii kalleimman tierin)

4 tykkäystä

Analyytikothan osuivat täysin lankulle liikevaihdossa ja eps odotukset oli paperia. Tilaajiakin tuli enemmän. Ei analyytikot ollut tässä väärässä vaan markkina. Hintaan oli leivottu paljon kovemmat odotukset mitä nyt Netflix tarjoili.

10 tykkäystä

No kyllä netti on täynnä analyytikkotavoitehintoja 600-800 välille. Eli ovat epäonnistuneet arvioimaan kuinka pitkään kasvu jatkuu.

Hyvä nosto. Itse odottelen Applen kurssireaktiota, koska se on ollut aika immuuni huonoille uutisille. Uuden Apple Watchin design meni huhujen mukaan reisille ja uusia iPhoneja ei huhuillusti myyty ihan odotusten mukaisesti. Applekaan ei voi komponenttipulalle mitään vaikka sillä onkin hurjasti neuvotteluvoimaa suhteessa sen alihankkijoihin.

E: Tuohon muuhun keskusteluun viitaten, Netflixillä on minusta yhä tekninen etulyöntiasema. Se vain toimii verrokkejaan paremmin ja myös sen Originals -sarjat ovat olleet aika isoja menestyksiä. Tähän asti on näyttänyt siltä, että rahallakaan (Amazon, Apple) ei pääse samalle tasolle. Disney on toki kova tekijä, mutta sen tarjonta on suppeampi. Nämä ovat kokemuksiani käyttäjänä ja aika mutua vaikka varmaan sävyyn kirjoitinkin. En omista osakkeita.

7 tykkäystä

Netflixin tunnuslukuja katsellessa (esimerkkinä P/E noin 55 ennen afterien laskettelua) varaa laskuun tuntuisi siis löytyvän, kun kasvuakaan ei näytä olevan kurssiin hinnoitellun mukaisesti. Vaikka todennäköisesti tänään avauksen jälkeen kurssi tulee korjaamaan ylöspäin afterien melkein 20 pinnan laskusta, vaikea nähdä etteikö trendi jatkuisi vielä laskevana arvostuksen korjautuessa.

Itse olen koittanut etsiä tunnusluvuiltaan halpoija firmoja, jotka kuitenkin tekevät hyvää tulosta ja kasvavat maltillisesti. Yllättävän paljon näitä tiettyjen teknojen huimasta arvostuksesta huolimatta tuntuu kuitenkin löytyvän.

Netflixin esimerkin myötä varmaan tuloskaudella tullaan näkemään näyttäviä kurssireaktioita. Olisiko capitulaatio kuitenkin indeksitasolla tulossa yllättävän nopeasti?

2 tykkäystä

Puuilo näyttäisi uivan tänään vastavirtaan. Ainoa vihreä valopilkku salkuissani tänään.

3 tykkäystä

Tätä itsekin hiukan hämmästelin. Indeksi -1,6% kotimaan seurantalista näyttää tältä:

Mutta siellä se Puuilo köllii vihreänä ja välillä käytiin jo 8 päälle. Meno taas muuttui täysin osto/myyntipuolella, eli ulkkikset ostaa kaiken mitä Nonnerot ulostaa:

2 tykkäystä

Qt -4,60%
Konecranes -5,67%

Whaaaat

Ne on nämä kytyiset teknot Qt ja Konecranes tällaisia, että joka risahduksesta niiataan… ei kun.

7 tykkäystä

Nyt on kyllä ns. punaista tavaraa pitkin katuja ja kujia. Saa sitten nähdä onko tämä paniikin viimeinen purskahdus ja kohta otetaan vahvaa pomppua takaisin vai vieläkö löytyy alempaa kuoppaa. Lasku ollut jo sen verran voimakasta että kovin vipuporukka alkaa olla lirissä ja pakkomyynnit voivat aiheuttaa ikäviä punaisia tolppia tällaisilla keleillä.

19 tykkäystä

Itseasiassa moni omalla listalla pyörii samoissa lukemissa kuin jokunen päivö sitten. Olen tunnistavinani, että myyjät loppuvat tietyissä lapuissa tietyillä tasoilla.

Toki tuo voi pettää jos indeksit tulevat vielä isosti alas, mutta nyt penkomaan ostolappuja :+1::grin:

43 tykkäystä

Niin… Mikäs tämä Konecranesia / Cargotecia kurmoottava uutinen mahtaa olla? -6% on kuitenkin aikamoinen liike.

EDIT: kiitos vastauksista alhaalla. Ei ole mitään aikomusta ostaa itse vielä mitään. Mutta hyvältä näyttää tämä kehitys. Ehkä parin viikon sisällä pääsee ostelemaan!

4 tykkäystä

Suuri pettymyshän tää olis, jos tähän jäätäisiin. Henk. koht. toivon vielä ainakin sitä -10% laskua indeksitasolla, jotta saisi hyvillä mielin käteiset markkinalle. Uskon, että tuollaisessa luisussa myös hyvät, tulosta tekevät firmat menevät tonttiin muiden mukana.

Jottei olisi Off topic, Valoe Oyj +0,12% :rocket: :rocket: :rocket: (en omista)

12 tykkäystä

Johan siitä Qt:sta syötiin tosiaan viikon kasvu. No shit, kurssit eivät nousekaan jatkuvasti!

6 tykkäystä