Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Luulin jo, että Proterrasta olisi pistetty tänään shorttirapsaa ulos, kun on aika reippaassa alamäessä, mutta ilmeisesti vain PIPE lockupit umpeutuneet ja isommin pistetty lappua laitaan. Spacien vaaroja nämä, mutta ehkä hyvä ostopaikka, jos on lafkaan kiinnostusta.

7 tykkäystä

Harvia 53,2… vielä vähän niin nähdään, aukeaako Pandoran lipas kun jaardi menee rikki :grimacing:

16 tykkäystä

Tänne varmaan saa hehkutella?

Se fiilis kun salkun kuudesta yhtiöstä kaksi antaa posarin samana aamuna (Nokia ja Efecte) :rocket::rocket::rocket:

19 tykkäystä

Evolutionin kurssi on notkahtanut alle EMA50- käppyrän ja RSI on heitellyt kesäkuun puolesta välistä lähtien 40:n molemmin puolin. Onko tällaista hiljaiseloa nähty pitkään aikaan, varsinkaan näin lähellä osaria? Huomion arvoista on myös se, että kurssi on alempana kuin ennen Q1- huippuosaria.

Evo on omassa salkussa vähän yli 30% painolla. Näkisin kyllä teknisesti melko herkullisen tilanteen tuossa jos osarista tulee kova. Tuohon aiemmin tehtyyn 1709 SEK:n ennätykseenkin on jo 20% matkaa. Toki laskuvaraakin on reippaasti, koska kertoimet ja odotukset ovat korkealla. Eihän tämä kurssitaso kestä mitään pettymystä osarista.

Anglerin negarista alla oleva tekstikin toi hieman pelkoa persauksiin:

Mielessä on toki käynyt ajatus isosta kevennyksestä ennen tätä osaria, mutta katsotaan nyt miten Evo pystyy suorittamaan.

10 tykkäystä

Sieltä napsahti, Nordnetin ilmoittamalla osakemäärällä 1,002mrd€ :harviaraketti: :harviaraketti: :harviaraketti:

23 tykkäystä

Teknisestä puolesta en osaa sanoa, mutta SE:n kurssia on painanut viikon sisään yhden välittäjän useamman kymmenen tuhannen lapun nettomyynnit. Tänään ko. välittäjää ei näy listoilla.

Edit:
5.7 Citigroup -13503
6.7 Citigroup -15701
7.7 Citigroup -5383
8.7 Citigroup -15225
9.7 Citigroup -9313
Viime viikolla -59125 nettona

3 tykkäystä

Evo oli itselläkin yksi käteisen lisäämis kohteista, mutta sen verran longi luottoa että ei vaan jaksa oli kvartteri mitä tahansa. Kylmät talvet tulee aina uudestaan ja pitkään pitoon itsellä luottoa. Ei välttämättä olis huono edes mahdollinen dippi tankkaus itselle. Sinällään harmittaa etten ottanut vielä reilumpia kevennyksiä huipuista kun itselleni sanoin että kesällä homma hiljenee kun rajoitukset purkautuu kelien lisäksi, mutta voihan se olla että tämä onkin alamäkeä myrskyn edessä ja tulee taas timangi kvartteri. Ja oma veikkaus hiljaisesta kesästä perustuu ihan täysin omaan mutuiluun että älkää kukaan ottako edes alustavana arviona.

En tiedä onko oma laiskuus pörssiä kohtaan syynä mutta ei ole omaan silmään osunut samanlaista päivitystä pelimääristä kuin aiempien osarien alla.

5 tykkäystä

Kovaa vauhtia menty :slight_smile:

7 tykkäystä

Meinasin myös kirjoittaa, että melko hiljaista on ollut ketjussakin lähiaikoina. Lähinnä jotain joutavia palkintoja ja mitättömiä uutisia tullut, mutta jospa tässä olisi tyyntä raketin edellä. :slight_smile:

Toinen salkun kulmakivistä puksuttaa sentään tuttuun tyyliin oli sitten hellettä tai pakkasta. Nyt pitää toivoa päätöslukemaksikin tuota miljardia. Käsittääkseni sitten on näillä joillakin isommilla rahastoilla lupa ostaa vai miten se homma menikään? Onhan tämä ollut ihan älytöntä meininkiä eikä löylyt näytä hiipuvan millään. Väittäisin, että Harvia on ihan turvallinen omistus mahdollisen romahduksen aikana. Ainaki mulla on täysin turvallinen fiilis tämän kanssa.

5 tykkäystä

Inmodelta eilen posari. Tämä Israelin timantti on tutustumisen arvoinen. Yritys kasvaa 40-50% vuositahtia ja tekee kovaa tulosta. 2Q:n (non-gaap) EPS päälle 1USD. Vieläkin arvostustaso mielestäni houkutteleva. Varsinkin kun voi hyvin nähdä kasvun jatkuvan vielä pitkälle tulevaisuuteen. Paljon samaa kuin Semler Scientificissa. Minulla on positio molemmissa.

https://inmodemd.com/investors/

4 tykkäystä

Tätä evolutionia olen ihmetellyt itsekin. En tiedä miten ennusteista yliampuva osarin täytyisi olla, että kurssi muuttuisi minnekään.

Longejakin alkaa taas löytyä, aiemmin nuo olivat käytännössä kaikki myytyinä.

1 tykkäys

Kyllä on Lohilolla jäätävää menoa.

Muistan tossa nousukaudella ja huipuillakin miettineeni, että tätä olisi kiva omistaa kunhan dippaisi. No nyt kun on “dipannut”, tulee psykologinen puoli vastaan, eikä case tunnukaan enää niin houkuttelevalta.

Toki uutisvirta on ollut vähäistä ja sekin vähä negatiivista. Kuitenkin Instagramin puolella hyvä pöhinä ja uskoisin kyllä, että jätski on käynyt Q2:lla kaupaksi. Ehkäpä vedetään sillä riskittömämmällä ratkaisulla ja ostetaan, mikäli Q2 näyttää hyvältä.

Muistiinpano oman pään toiminnasta:

Kun kurssi raketoi, iskee fomo. Paras lääke fomoon on kurssin syöksyminen.

21 tykkäystä

Hyvään aikaan kyllä mainostin että Scorpio tankers pitänyt koko kuluneen vuoden nätisti tukitasot kun hieman sen jälkeen pusketaan jokaisesta läpi😅. No tällaista se välillä on. Melkoisen lyhyellä aikavälillä totakin tunnutaan katsovan, mutta oma laiskanpullea asenne on hyvä lisäilemään. Alle 15$ sais kyllä melkein alkaa kaivamaan jo vipua. Rates rates

3 tykkäystä

Ei tuota Harvian menoa enää oikein järjellä ymmärrä. Kärsivällinen on kyllä onnistunut tässä. No, nää on onneksi vaan numeroita. Jos se posari oikeasti sieltä tulee, nii sekaisinhan tässä menee kohta… olen salaa haaveillut tuollaisista Marimekon kurssilukemista ja tällä hetkellähän se näyttää siltä, että sinne ollaan kurkottamassa piankin jos hyvin käy. Jos käy huonommin niin sinne mentäneen joka tapauksessa tuonnempana.

Tämän kanssa pääsee oikeasti eläkkeelle (ehkä jo puolet eläkkeestä toki jo maksanutkin) kun maailma valloitetaan.

33 tykkäystä

Taivastelen tämän päivän Digian nousua koska mut ohjattiin tänne liputuskeskutelusta. Mikä juttu, miksi nousi?

1 tykkäys

OP pohti mahdollisia lyhyen aikavälin positiivisia tulosyllättäjiä. Yksi kolmesta oli Digia. Muut oli Metsä Board ja Kamux. Sitä on mahdoton sanoa kuinka paljon tuolla on vaikutusta tämän päivän kurssinousuun vai onko ollenkaan.

7 tykkäystä

Nyt näyttäisi ylimyydyltä eli teknisesti voisi olla paikka lisätä. Hienoa, että toi Mandatum on edelleen jumissa ja ei pääse edes tilille.

5 tykkäystä

Plugi dippas yhtäkkiä, onko arvon inderesiläisillä tietoa syystä? En itse löytänyt

2 tykkäystä

Kannattaa vilkaista aina koko markkinan tilannetta myöskin, jos yhdestä osakkeesta ei löydy mitään uutista. Inflaatiopeikko taas jenkkilässä nousussa, 10v korko keulii ylämäkeen ja kasvua/spekulatiivista poljetaan, kuin tulpatonta mopoa, eli lähes kaikki nämä 4-10% laskussa tänään.

7 tykkäystä

@lars_andersson Menee aika käsikädessä muiden vety firmojen kanssa, alamäkeä ollut enimmäkseen viime päivät…

1 tykkäys