Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Tällä viikolla on jenkkilässä ekat 15 min, about 19:00 ja power hour olleet parhaat ostopaikat, eli noita kannattaa tarkkailla, jos on ostohousut jalassa.

2 tykkäystä

Plugin palstalla Sillinkutoja julkaisi juuri:

Ettei vaan olisi sentimentin ja hypen mukana hilattu tavoitehintoja ylöspäin? :woman_shrugging: Kertoo myös kuinka paljon merkitystä näillä hypetettyjen sektoreiden targeteilla oikeasti on.

2 tykkäystä

Mistä luvuista yrität laskea prosentteja, heitä esimerkki?

Jos kyse on siitä, että yhtälössäsi esiintyy noita ylin / alin lukuja, niin metsään menee. Muutos lasketaan nykyhetken arvo vs. valitun tarkastelujakson alun arvo. Tätä arvoa et tuosta taulukosta näe, eivätkä nuo huiput / pohjat vaikuta mitenkään muutoksen suuruuteen, elleivät sitten sattumalta osu juuri alkuun tai loppuun.

Esimerkkinä:

Plugi sulki viime vuoden hintaan 33.91. Tuohon kun laskee NoNnin ilmoittaman YTD prosentin saadaan (33.91 x 1,2781) 43.34, joka on eilisen sulku.

Ihan oikealta näyttää?

Silloinhan osakkeet olivat vielä ennen covid-rokoteuutisia lähes puoli-ilmaisia. Ei tule mieleen oikein muita kuin hype-osakkeet ja tietenkin Pfizrerit jotka eivät ole sen jälkeen nousseet kymmeniä prosentteja.

Joo mutta eihän näistä sillon vielä ymmärtänyt oikeen yhtään mitään. Eikä ollut varaa ja uskaltanut laittaa kuussa kuin muutamaan osakkeeseen jotka olivat juuri surkeimmista päistä… Mitä katsoin niin ensimmäiset ostot ollut ihan lokakuun lopussa vähä minne sattuun ja seuraavaksi vasta vuoden lopussa kun on tajunnut ottaa vähän selvää minne rahojansa on laittamassa.

Toi selittää asian, kiitos!

1 tykkäys

EH keulii premarketissa, vielä ehtii kyytiin alta 50 taalan. Prkl kun olis ollut käteistä, kun käytiin taas tuolla 40 pinnassa…

5 tykkäystä

Siellä on reddit meemuilua CCIV tänään luvassa, jos kiinnostaa casino touhut
ATM +10%

1 tykkäys

Onneksi ostin noita hintoja halvemmalla :blush:. Mutta tosiaan tavoitehinnat nousee myös nopeasti jos tulee käänne.

Tää DCRB on kyllä… Kun aina luulee, että ‘ei se nyt enää tuon alemmaksi voi mennä’, niin kyllä se vaan aina menee :grin: Tällä hetkellä 11.33.

12 tykkäystä

Kyllähän se tuonne 10 hujakoille on nähtävästi halukas menemään

2 tykkäystä

Näinpä. Vieläkin itkettää/naurattaa oma fomoilu siinä jossain 16 paikkeilla. “Tää karkaa ihan varmasti, jos en nyt heti osta”. No niinpä karkasi, -30% ostosta.

30 tykkäystä

Et ole yksin tämän ongelman kanssa, itselläkin ostot juuri jossain ATH paikkeilla, ensin iloisin mielin toisesta spac:sta voitot himaan ja tähän ne menikin sitten :joy: Saa olla kyllä (taas) viimenen spac mun salkussa…

3 tykkäystä

Tässä elän itsekin mielenkiintoisia aikoja. Osakesijoittaminen aloitettu 10.2. ja salkussa DCRB:n lisäksi Harvia, Remedy, Kreate, Evolution Games ja Embracer. Mitään en ostanut ihan ATH-hintaan mutta ei tainnut mikään olla kovin edullinenkaan. Tämä viikko onkin sitten ollut iloista laskettelua ja tappiolla ollaan 8.6%. Tässä on jo käynyt mielessä arvo-osuustilin sulkeminen ja tappioiden hyödyntäminen verotuksessa seuvaavien vuosien aikana. Uskoa koetellaan varsinkin kun kursseja ei malta olla tarkkailematta pitkin päivää. Osto-nappula on nyt toistaiseksi unohdettu vaikka miten hyviä tilaisuuksia olisi tarjolla. On tämä ihanaa touhua näin hermoherkälle kaverille :slight_smile:

13 tykkäystä

Pitää vaan muistaa, että tämä on maratooni, eikä pikamatka :smile:

Itse ostin muksun salkkuun eilen ensimmäiset osakkeet ja tulos näkyy alla. Tuleekohan kohta sossu-täti ja ottaa varat haltuun :shushing_face:

E: Laitoin eilen muksulle viestiä silloin kun salkku näytti +12%, että hyvin alkoi sijoitustaival. En uskalla näyttää varmaan vähään aikaan. No, eiköhän tuo Lohilo tuolta vielä nouse.
Omassa salkussakin perälauta vuotanut pahasti viimeiset 30h. Eilen oli aamupäivällä vielä ATH, mutta nyt tultu siitä alas noin 6%.

8 tykkäystä

Vastuullinen vanhempi ostaisi lapsen salkkuun Gamestoppia ja tekisi siitä heti syntymästä hodlerin. Parasta mitä vanhempi voi lapsestaan kasvattaa on diamond hands.

22 tykkäystä

Ei tämä tosiaan mitään hätäilijän touhua ole. Toki firmaa voisi myös ostaa mergerin jälkeen, mutta minkäs teet kun on hätähousu :smiley: . Samalla tavalla turskalla tuo muillakin on foorumilla, mutta ei tuosta mitään päätelmiä kannata tehdä kun kaikki laskee tällä hetkellä. Pörssisivut kiinni ja :large_blue_diamond: :handshake: .

Itseäni kyllä lähinnä naurattaa tämä, että olipas huonoon aikaan ostettu.

Komppaan edellisiä, pitäkää hatuista kiinni ja ajallinen ja toimialallinen hajautus mielessä. Henkilökohtaisesti tällä viikolla on lähtenyt salkusta vain parin kuukauden palkkaa vastaava summa ja mielestäni olen onnistunut hyvin. :smile:

EDIT: typot

7 tykkäystä

Todella hienosti. Itsellä lähtenyt 2 vuoden palkka samassa ajassa.

12 tykkäystä