Osakesijoittaminen

Lääketeollisuuden teknologisia huipputuotteita etsimässä: tasaista tylsää vai vuoristorataa?

image

BBS järjestää merkintäoikeusannin. :thinking:

https://www.bbs-artebone.fi/news-item/?id=2305296

  • Osakeannissa BBS suunnittelee antavansa kaikille osakkeenomistajilleen, jotka on merkitty Euroclear Finland Oy:n (”Euroclear Finland”) tai Euroclear Sweden AB:n (”Euroclear Sweden”) ylläpitämään BBS:n osakasluetteloon, yhden (1) arvo-osuusmuotoisen merkintäoikeuden (”Merkintäoikeus”) jokaista Osakeannin täsmäytyspäivänä omistettua osaketta kohden. Neljä (4) Merkintäoikeutta oikeuttaa haltijansa merkitsemään yhden (1) Antiosakkeen.
  • Osakeannin suunniteltu täsmäytyspäivä on 28.5.2020. Osakkeiden suunniteltu viimeinen kaupankäyntipäivä sisältäen Merkintäoikeudet on 26.5.2020 ja suunniteltu ensimmäinen kaupankäyntipäivä ilman Merkintäoikeuksia 27.5.2020.
  • Merkintähinnan arvioidaan olevan 4,20 euroa tai 44,42 Ruotsin kruunua Antiosakkeelta. Antiosakkeiden merkintäajan (”Merkintäaika”) arvioidaan alkavan 2.6.2020, ja sen arvioidaan päättyvän Suomessa 18.6.2020 ja Ruotsissa 16.6.2020.
4 tykkäystä

Tänään viimeinen mahdollisuus ostaa BBS:n osakkeita, joihin sisältyy merkintäoikeus.

3 tykkäystä

Hoi! Sain aikaisemmin täältä erinomaisen vinkin Oncopeptidesistä, kiitos siitä. Kyllä on kannattanut🙏 Laittakaapa kommenttia Isofol Medicalista, jolla on anti meneillään. Onko potentiaalia?

2 tykkäystä

Joko merkkasit?

AroCellillä on tosiaan oma ketjunsa, mutta siinä on vielä mahdollisuus hypätä kelkkaan :slight_smile: Löytyy Tukholman First Northista ja on tällä hetkellä 2,18 kr. He ovat juuri saaneet pitkien valmisteluiden ja tutkimusten jälkeen uuden tuotteen valmiiksi (https://arocell.com/mfn_news/new-patent-application-using-tk1-for-respiratory-infection-detection-and-classification/), ja se on lähetetty sekä USA:n FDA:n hyväksyttäväksi että Japanin viranomaisten hyväksyttäväksi. Tällä hetkellä odotetaan hyväksyntää vuoden loppuun mennessä, jonka jälkeen osake sitten arvioiden mukaan voisi pompata jopa kaksinumeroisille luvuille.

Isompaa fuusiota tekeillä

4 tykkäystä

Novo Nordisk ilmoitti viime viikolla uuden semaglutidi-lihavuuslääkkeen positiivisista 3. faasin testituloksista. Nordea uskoo lääkkeen viranomaishyväksynnän olevan mahdollinen reilun puolen vuoden kuluttua. Nordean DCF-pohjainen tavoitehinta Novo Nordiskille on 482 DKK, käypä arvo 450.

3 tykkäystä

BioSpecifics Technologies (BSTC) vaikuttaa mielenkiintoiselta ja yksinkertaiselta pieneltä amerikkalaiselta bioteknologiaosakkeelta. Heidän bisneksensä koostuu käytännössä vain yhdestä tuotteesta. Firma omistaa kollagenaasiteknologian (Xiaflex/Xiapex), joka on edelleen lisensoitu Endo Pharmaceuticals -nimiselle yhtiölle, joka vastaa markkinoinnista, jatkotutkimuksista ym. BSTC:n tulot muodostuvat yksinomaan Endon maksamista rojalteista Xiaflexin myynnistä (ilmeisesti reilu 10 %). Velkaa ei ole lainkaan, kasvu on ollut hyvää eikä arvostuskaan ole kovin korkea.

Tällä hetkellä Xiaflexilla on kaksi hyväksyttyä käyttöindikaatiota: Dupuytrenin kontraktuura ja Peyronien tauti. Lisäksi tutkimuksissa on saatu hyviä tuloksia selluliitin hoidossa, ja FDA:n hyväksyntää hoidolle odotetaan kuun vaihteessa. Selluliittimarkkinat on arvioitu yhden miljardin dollarin arvoisiksi ja kasvu on nopeaa. Kovin selkeitä kilpailijoita kollagenaasihoidoilla ei toistaiseksi taida olla. Hyväksynnän tullessa potentiaali riskiin nähden vaikuttaa aika houkuttelevalta.

1 tykkäys

Attanan kurssi on koronasta huolimatta hieman nyppinyt ylöspäin jotain lupailevasti ja tuplannut jo keväisen pohjakosketuksensa. Yhtiö on kutsuttu ylihuomiseen NGM:n “The Break Of A New Dawn” -tapahtumaan yhtenä seitsemästä lupaavasta potentiaaliyhtiöstä. Yhtiö esittelee kuinka sen tekniikoita voidaan hyödyntää mm. immuniteetin määrittelemiseen; asia jolla on kysyntää esim. koronapandemian torjunnassa.

2 tykkäystä

Attana voi olla potentiaalinen multibäggeri, jos tuo teknologia on oikeasti kaiken hypetyksen arvoinen.

Kanadalainen TRC Capital on tarjoutunut ostamaan 1.5 miljoonaa Abbvien osaketta. Kaiketi lähinnä piensijoittajille kohdistettu ostotarjous on voimassa koko kesäkuun, ja osakekohtainen tarjoushinta on kiinteä 88.05. Abbvie pitää ostotarjousta vihamielisenä ja kehottaa osakkeenomistajia hylkäämään ostotarjouksen.

1 tykkäys

Gileadin remdesiviristä on vihdoin saatu hintatietoja. Hesari (Reuters) uutisoi:

Gilead Sciences hinnoitteli remdesiviiri-lääkkeen hinnaksi 2 340 dollaria per potilas Yhdysvalloissa

Lääkeyhtiö Gilead Sciences kertoi maanantaina, että se on hinnoitellut kehittämänsä remdesiviiri-lääkkeen hinnaksi 390 dollaria per lääkepullo Yhdysvalloissa ja muissa teollisuusmaissa. Lääkkeellä on hoidettu koronaviruspotilaita.

Nykyisten hoitojen perusteella Yhdysvalloissa suurinta osaa potilaista hoidetaan viiden päivän lääkekuurilla, kertoo uutistoimisto Reuters. Kuuriin sisältyy kuusi lääkepulloa remdesiviiriä, jolloin hoidon hinta kohoaisi Yhdysvalloissa noin 2 340 dollariin per potilas, lääkeyhtiö arvioi.

Remdesiviirin on havaittu tutkimuksissa lyhentävän koronaviruspotilaiden hoitojaksoja vakavasti sairailla potilailla.

Lue lisää: Mikä on Gilead Science -yhtiö, jonka remdesiviiri-lääkkeestä toivotaan ratkaisua koronaviruspandemiaan?

Alun perin remdesiviiri kehitettiin C-hepatiitin hoitoon vuonna 2009.

(Reuters)

2 tykkäystä

Francis Collins (NIH:n johtaja) mainitsi jossain melko tuoreessa haastattelussa että ns. opioidiepidemia on yksi suurimmista terveydenhuollon haasteista Pohjois-Amerikassa. Kyseessä siis tehokkaiden opiodi-kipulääkkeiden väärinkäyttö. Pelkästään USA:ssa 128 ihmistä kuolee niihin päivässä (vuoden 2018 tilasto). En tunne aihetta paremmin, mutta hieman nettiä selailtuani huomasin että monenlaiset lääkefirmat yrittävät kehittää joko uusia parempia lääkkeitä riippuvuuden hoitoon, tai sitten vaihtoehtoisia kipulääkkeitä, jotka voisivat korvata opioideja kivun lievityksessä, mutta eivät altistaisi samalla tapaa riippuvuudelle. (ilmeisesti ainakin vaikutuksen on oltava hieman hitaampi).

Nythän tällaisen alan lääkeyhtiöt voivat jäädä hieman aliarvostetuiksi, nyt kun kaikki harrastelijasijoittajat (itseni mukaan lukien) juoksee COVID-19 -rokotteiden/lääkkeiden perässä. Löysin ainakin tällaisia yrityksiä:

Cara Therapeutics (CARA)
Heron Therapeutics (HRTX)
Alkermes (ALKS)
BioDelivery Sciences (BDSI)
Trillium Therapeutics (TRIL)

Onko kukaan täällä sijoittanut näihin? Tai jos innostuit nyt tutkimaan niin herättääkö joku näistä mielenkiintoa?
Kiinnostaako ylipäätään vahvat kipulääkkeet? :joy:

4 tykkäystä

Pfizer yhteistyöhön SideKickHealth kanssa

Suomi mainittu :finland:

3 tykkäystä

Vastaanpä näistä kipulääkemarkkinoista itselleni vielä että yksi näihin lähes yksinomaan erikoistunut yritys on Centrexion Therapeutics Corporation (CNTX) ja myös muutoinkin tosi kiinnostava Vertex Pharmaceuticals (VRTX, joka muuten taitaa olla myös CF-lääkkeiden, kystinen fibroosi, markkinajohtaja) kehittelee tähän markkinarakoon kipulääkettä VX-150, faasi II alussa.

2 tykkäystä

Pfizer ja BioNTech edistyy Covid-19 rokotteen kanssa, Phase 1/2 menossa uudemman mRNA version tutkimuksessa.

https://seekingalpha.com/pr/17918613-pfizer-and-biontech-announce-early-positive-data-from-ongoing-phase-1-2-study-of-mrna-based


Heti heilahtaa kurssi, kun tämän suuntaista uutista tulee. Muut hyvät uutiset on enemmän vain laskeneet kurssia viime aikoina…

Disclaimer: Pfizeria on salkussa :grin:

1 tykkäys

Hyvä uutinen kyllä! Vasta-aineita muodostunut (ilmeisesti toivottuja määriä annostuksiin nähden) ja rokotteen sivuvaikutukset pieniä, toivotaan että hyvät uutiset jatkuu. Itsellä Biontech pitkässä salkussa suht isolla painolla. Uskon että mRNA-teknologia tulee muutenkin olemaan kova juttu tulevaisuudessa, jos vaikka ei tässä koronarokotteessa tulisikaan lopullista läpimurtoa. Vieläkään hinta ei ole lähtenyt älyttömään nousuun jos vertaa muihin saman suuntaisia uutisia esittäneisiin koronaprojekteihin, ja Biontech:n pipeline on oikeasti laaja (vaikka useimmat lääkkeet alkuvaiheessa toki). Tuli vähän mainostettua nyt. :grinning:

2 tykkäystä

Tiesin kyllä itse tuon Talc powder casen, mutta en kyllä näe että tämä olisi se “triggeri”
Tuohan on markkinoilla ollut jo aika kauan valloillaan ja yhtiö valittaa tuosta ja korvaussummat vielä tippuu. Sitäpaitsi, 2mrd$ on aika pisara meressä 350mrd$ yhtiölle. Toki mainehaitta eri.

Tuosta on kovasti käyty kiistaa, että missä laboratoriossa ja kenen vermeillä on testattu, onko asbestit tullut sieltä kiinteistöstä vai ei…

Joo en ole itse yhtiötä seurannut, mutta varalta aattelin nuo laittaa tiedoksi. On tuossa myös riskinä, että korvaussummat kasvavat, mikäli valitus korkeimpaan oikeuteen ei tuo muutosta yrityksen kannalta ja muut vastaavat yritystä vastaan nostetut oikeusjutut seuraavat nykyistä päätöstä, jolloin korvaussummat voi nousta paljonkin. Toki nuissa sitten jokainen case vie oman aikansa ennen päätöksiä.

"Alun perin yhtiö määrättiin vuonna 2018 maksamaan vahingonkorvauksia 4,4 miljardia dollaria 22 naiselle.

Valitustuomioistuin kuitenkin puolitti tiistain päätöksessään korvaussumman, koska sen mukaan osa kantajista oli osavaltion ulkopuolelta, eikä heitä siten kuulunut huomioida oikeusjutussa.

Johnson & Johnson on kertonut aikovansa valittaa päätöksestä Missourin korkeimpaan oikeuteen.

Yritystä vastaan on nostettu Yhdysvalloissa tuhansia oikeusjuttuja, joiden mukaan se ei ole varoittanut kuluttajia siitä, että sen talkkipohjaisten tuotteiden sisältämä asbesti aiheuttaa syöpää.

Viime kuussa yhtiö ilmoitti lopettavansa vauvantalkin tuotannon Yhdysvalloissa ja Kanadassa osittain juuri jatkuvien oikeusjuttujen takia.

Tuotetta myydään kuitenkin edelleen muualla maailmassa."