Lehto Group - 2024: käänneyhtiöstä konkurssiin

Tarkoittaa tosiaan käytännössä tätä, toivottavasti kellään ei enää ole spekulointipositioita sisällä: KAUPANKÄYNNIN KESKEYTYS: LEHTO GROUP OYJ | Kauppalehti

11 tykkäystä


”Joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön”.

Yli 5000 omistajaa🥶

17 tykkäystä

Onhan siellä vielä porukkaa hyvin kyydissä. Todellisia timanttikäsiä :gem: :gem: :gem:

12 tykkäystä

Jokaisen piensijoittajan pitää ilmeisesti kokeilla mitä tapahtuu kun firma menee konkurssiin. Kallis tapa oppia, mutta näinkin sen voi tehdä…

(spoiler: konkurssissa osakkeenomistajan omistuksen arvo on noin nolla euroa, koska ottajia ennen osakkeenomistajia on yleensä jonoksi asti)

6 tykkäystä

Jotenkin ajankohtainen omistajanimi. Nomen est omen.

26 tykkäystä

Jossain vaiheessa se on se rakas lemmikkikin vietävä saunan taakse ja päästettävä tuskistaan…

Edit. Tämähän olikin jo vanhaa tietoa

6 tykkäystä

Nousi tammikuussa 82 prosenttia. Mikä ajatus tässä oli juuri ennen konkurssia? No varmaan maksaa nyt jotain tämä ylösosto?

1 tykkäys

Nousi tammikuussa 82 prosenttia. Mikä ajatus tässä oli juuri ennen konkurssia? No varmaan maksaa nyt jotain tämä ylösosto?

Täysin omaa spekulointia, mutta ilmeisesti spekuloitiin että:

a) joku ostaa näiden tytäryhtiöiden toiminnan
b) joku ostaa koko konsernin ja saa tickerin itselleen → takaportti pörssiin.
c) porukalla on jäänyt koronatuet polttelemaan käsiin ja piti päästä eroon.

5 tykkäystä

Jussi Halme on tehnyt videon Lehdosta, tietysti liittyen tuoreisiin uutisiin. :slight_smile:

Lehto Groupin tytäryhtiöt Lehto Asunnot Oy, Lehto Tilat Oy ja Lehto Korjausrakentaminen Oy, ovat virallisesti hakeutuneet konkurssiin. Konkurssihakemukset on jätetty 6.2.2024 tiistaina.

Lehdon mukaan konkurssiin hakeutuvilla tytäryhtiöillä ei ole enää riittävää rahoitusta toimintansa jatkamiseen. Lehto Groupin tytäryhtiöiden konkurssi on suurin rakennusalalla viime aikoina nähty konkurssi.

7 tykkäystä

Tässä olisi Ollin tuorein rapsa liittyen tuoreisiin yllätyksettömiin uutisiin. :gem:

Lehto Group ilmoitti tiistaina, että sen asuntorakentamista, toimitilarakentamista ja korjausrakentamista tekevät/tehneet yhtiöt hakeutuvat konkurssiin. Käytännössä nämä yhtiöt kattavat lähes kaiken Lehdon liiketoiminnan. Yhtiöiden ajautuminen konkurssiin ei tullut yllätyksenä tytäryhtiöiden myyntijärjestelyn kariutuessa viime vuoden lopussa.

Nämä pysyy samoina:

image

4 tykkäystä

Tässä on Sijoituskästin eli Teemun ja @Kevin:in tviittiketju Lehdosta.

Toimikoon Lehto Group hyvänä muistutuksena sijoittajille ja yhtiöiden johdolle siitä, että nopea, mutta hallitsematon kasvu on harvoin hyvä ratkaisu. Omaan osaamiseen keskittyminen ja huolella tehty laajentuminen on usein avain hyviin tuloksiin.

7 tykkäystä

Vielä koitetaan saneerata. Kysymys kuuluu mielestäni että mitä, runkoa seuraavan pörssifirman tarpeisiin?

3 tykkäystä

Saneeraus koskee siis emoyhtiötä, joka on enimmäkseen pelkkä kuori. Mutta varmaan juuri niin, että pyritään saneeraamaan kuoriyhtiö “käänteistä listautumista” varten.

4 tykkäystä

Lehdon tiedotteessa puhuttiin jotenkin niin, että toimiala voisi myös muuttua. Mikähän firma sieltä olis tulossa pörssiin tuon kuoren sisällä?

Tässä on Jussi Halmeen video Lehdosta. :slight_smile:

Lehto ilmoitti pyrkivänsä yrityssaneeraukseen 15. helmikuuta ja 16. helmikuuta tuli tieto, että Oulun käräjäoikeus hyväksyi menettelyn aloittamisen.

Lehtohan haki operatiivisia tytäryhtiöitänsä – Lehto Asunnot Oy, Lehto Tilat Oy ja Lehto Korjausrakentaminen Oy:ta konkurssiin aikaisemmin helmikuussa, mikä sitten on tietenkin johtanut Lehdon liiketoiminnasta saatavan kassavirran tyrehtymiseen. Nämä tytäryhtiöt kattoivat suurimman osan Lehto-konsernin rakentamisen liiketoiminnasta.

Voiko Lehto vielä selvitä?

2 tykkäystä

Hetkinen, olikohan kuinka vuolasta tuo kassavirta, jota tytäryhtiöt ohjasivat emolle? :face_with_monocle:

Halmeen mukaan nyt kuitenkin tyrehtyi konkurssien takia.

1 tykkäys

Katsoin aikoja sitten vähän taustoja, Pörssiyhtiö Lehto teki tappiota , ja saman Lehto suvun yhtiöt voittoa ( Lehto Invest ), ja tuli sellainen olo että siinä pyöritetään rinnakkaisbusinesta, Omissa nimissä tehdään voittoa ja pörrsiyhtiön nimissä tappiota. Jos seuraisi rahavirtoja, niin olettaisin että Lehdon suku on myynyt sen verran Lehdon osakkeita hyvään aikaan, että eivät konkurssissa tappiota te, ja todennäköisesti jatkaa rakentamisbusinesta taas jonkun toisen yhtiön nimissä.

5 tykkäystä

Jos Lehdon työmaa venyy → Lehto Rentin kalustoa vuokrataan enemmän.

Jos Lehdolla on sekaisin mitä kalustoa on palautettu, tarpeen tai rikki → Lehto Rentillä on kone pidempään vuokralla kuin mitä sillä tekee työmaalla, saatetaan laskuttaa koneesta joka on parhaimmillaan jo muualla vuokralla tai saadaan kone vuokralle kunnes työmaan lopussa todetaan sen olleen rikki ja lyödään hyvä lasku päälle.

Tämä on kärjistys ja pätee mihin tahansa rakennuskonserniin joka on pilkkonut osiaan vastaavasti. Mutta teoriassa toisen arvoketjun palasen polttama raha voi kivasti lämmittää tupaa tai sytyttää jopa sikareita toisessa. Jos tällainen on mahdollista edes teoriassa, on hyvä kysyä mitä palasta itse omistaa ja kuka omistaa toista palasta dynamiikan ympärillä. :smile:

Luonnollisesti ei rakennusyhtiön romahdus varmasti kenenkään toive kuitenkaan ollut.

3 tykkäystä

Olli on tehnyt uuden yhtiöraportin Lehdosta. :gem:

Lehto ilmoitti aikaisemmin, että sen tytäryhtiöt hakeutuvat konkurssiin kariutuneiden myyntineuvottelujen myötä. Hieman myöhemmin hallitus päätti hakea yhtiötä yrityssaneeraukseen. Keskiviikkoon mennessä tilinpäätös ei ollut vielä täysin valmis mm. varojen keskeneräisten myyntineuvottelujen vuoksi ja yhtiö ilmoitti tilintarkastamattomat arviot luvuistansa. Virallinen tilinpäätös valmistuu ja julkaistaan arviolta huhtikuun 2024 loppuun mennessä. Luvuilla, Q4-tuloksella tai näkymillä ei kuitenkaan ole Lehdon tapauksessa merkitystä, sillä varsinaista liiketoimintaa ei ole ja velat ylittävät tällä hetkellä yhtiön varat.

Tässä on vielä kommentit.

2 tykkäystä

@Iikka on tehnyt tiiviin Lehdosta.

Kumpa osaisi itse nähdä ajoissa ne huonot “kierteet” ja ne hyvätkin. :slight_smile:

https://twitter.com/IikkaNumminen/status/1780875653430047048

(kiva visuaalisesti :slight_smile: )

4 tykkäystä