Lion E-Mobility AG - Huippuakkuja Saksan autovalmistajille

Tänään tuli yhtiökokouksesta pöytäkirja. Kaikki muuten normaalisti mutta hallitukselle ei annettu vastuunvapautta, tämä ei kai välttämättä tarkoita mitään muuta kuin että hallituksen jäseniä on mahdollista haastaa oikeuteen myöhemmin. Liittynee liikevaihdon “katoamiseen” aikaisemmin tänä vuonna.


20210630-LION-AGM-Minutes_BoD_FINAL-1.pdf (178,8 Kt)

7 tykkäystä

Toinen mielenkiintoinen asia tänään on Lionin julkaisema Light batteryn promo video:

Lakanan alla on selkeesti Porche 911. Mitä se nyt sitten tarkoittaa, on varmaan jokaisen oman mielikuvituksen varassa :smiley:

12 tykkäystä

Aikaisemmin tässä kuussa salakuvaajat ovat nähneet Porche 911 testiajossa Nurbrgrindillä.
Keltaiset tarrat jotka ovat pakollisia hybridi/sähkö autoille oli autossa kiinni. Takalasit olivat myös tummennetut.

10 tykkäystä

No nyt on maukasta spekulointia😀
Videohan on varsin röyheä🤘

Vastuuvapaudettomuus taas ei ole yhtään kiva juttu, jotain pyykkiä vielä pestävä…

2 tykkäystä

Huomion arvoista että viime vuoden tilinpäätös hyväksyttiin, joten siltä osin ei pitäisi olla enää muutoksia luvassa.

Lähinnä siellä näyttäisi olevan epäluottamusta CEO:ta kohtaan.


Ianin tuki nykyisellä CEO kuitenkin on äänimääristä pääteltynä. Vastuuvapaudesta Ian on ilmeisesti jäävi äänestämään niin vastuunvapaus jäi saamatta.

1 tykkäys

Aikaisemmin esityksissä taisi olla fordin ev truckin kuvia, että en pidättäisi hengitystä porsche diilin osalta, mitä et toki varmasti tarkoittanutkaan. Povaan yritykselle värikkäitä vaiheita.

1 tykkäys

Hummeri oli myös yhdessä esityksessä jossa puhuttiin battery management systemsistä. En jaksa uskoa että Lioni olisi Porcheen pääsemässä, mutta en pahoita mieltäni jos olen väärässä :smiley:

Oma mielikuvani tällä hetkellä on että paljon mainostettu T1 toimitsija on Magna ja Light akku on tulossa Fiskerin Oceanin kalleimpaan malliin joita aloitetaan rakentamaan Itävallan Grazin tehtaalla ensi vuonna. Lähinnä koska Lion on tiedottanut T1:n testanneen light akkua 2x200kW sähkömoottoreilla ja tälläiset on tulossa kalleimpaan Fiskerin Ocean malliin.

Magnalla eurooppaan tuotantoon tulee myös EV auto kiinalaiselle BAIC Groupille. Tämän rakentamisesta päätetään ilmeisesti seuraavien parin viikon aikana. Rakennus paikaksi on ehdolla Magnan tehtaat Grazissa(Itävalta) ja Mariborissa (Slovenia).

Magnalla on myös putkessa EV auton kehitys Israelilaisen REE yhtiön kanssa. Tämä taitaa olla kuitenkin vielä melko alkutekijöissä.

Unohtamatta tietenkään huhuja Apple autosta jonka valmistukseen Magna on myös liitetty.

9 tykkäystä

Eräs vähemmän esillä ollut vaihtoehto T1-sopimukselle on loppuvuonna tai ensi vuoden alussa tuotantoon menevä Sony Vision-S. Tuotannon hoitaa Magna.

Speksit näyttävät osuvan hyvin yhteen 2x 200 kW moottorin ja erityiskevyen LIGHT-akun kanssa.

The Vision S is built on Sony’s all-new dedicated electric platform. It has an electric motor on each axle, which provides a combined output of 400kW (or 536bhp) – which the firm says is enough for a 0–62mph time of 4.8 seconds and a top speed of 149mph.

Sony is yet to confirm the platform’s battery capacity and range capability, but the brand promises it’ll deliver best-in-class cabin space thanks to a newly developed ultrathin battery pack, which occupies less space under the floor than its rivals.

16 tykkäystä

Sonyn projektista video pätkä. Kerrotaan kuinka Sony käyttää omia vahvuusalueita ja verkostoituu niiden alueiden osalta joissa sillä ei ole kokemusta.

5 tykkäystä

Tässä ote Lionin esitelmästä:


Tässä ote Sonyn kommentista:

Sony is yet to confirm the platform’s battery capacity and range capability, but the brand promises it’ll deliver best-in-class cabin space thanks to a newly developed ultrathin battery pack, which occupies less space under the floor than its rivals.

Ultrathin ja super slim kuulostaa kovin samalta :slight_smile:

11 tykkäystä

Tähän liittyen bongasin Magnan 2020 vuosikatsauksesta toimarin puheesta tälläisen kohdan:

image

Hummer ja Ford ovat siis molemmat esiintyneet Lionin kalvoilla “kuvitus kuvina”.

9 tykkäystä

Lionin asiakas VMC tiedottaa tehneensä osavaltion laajuisen sopimuksen Kalifornian kanssa.

“The California market represents the largest in the United States, and this contract allows all CALACT members the ability to choose Vicinity as an OEM supplier for their growing fleets,” said William Trainer, Founder and CEO of Vicinity Motor Corp. “CALACT forecasts this contract may include up to 8,000 vehicles over 5 years”

Tässä tietenkin mukana myös VMC:n clean diesel ja kaasu versiot.

7 tykkäystä

Minkälaisia odotuksia leijonaan paremmin perehtyneillä sijoittajilla on? Oma pieni positio on tukevasti turskalla, hyvä opetus stop lossin merkityksestä.

3 tykkäystä

Tällä hetkellä on 2 suurta asiaa joita seurata:

  1. Light akku. Tämän testit T1 toimittajan kanssa saatiin päätökseen niin että tilaaja oli tyytyväinen. Jatkotilauksena tuli battery management systeemin kehitystyötä. Minun oman käsitykseni mukaan kyseessä on Magna, jonka drivetrainin osaksi light akku olisi päässyt. Omat tutkimukset tukisi ajatusta että tämä drivetrain Lionin light akulla löytyy sekä Sony S vision protosta että Fiskerin Oceanin kalleimmasta mallista. Oletan että Magna markkinoi tällä hetkellä sitä osana heidän omaa tuotettansa.

  2. BMW I3 akkujen ingegraatio business. Tämä on se mistä on tullut tuloja/myyntiä. Lion käy neuvotteluja BMW:n kanssa niiden valmistamisesta lisenssillä. Oletan tämän liittyvän VMC:n Washingtonin tehtaaseen amerikassa ja akkutehtaan perustamisesta jonkinlaisessa yhteistyössä VMC:n kanssa. Näillä akuilla on myös toinen vielä tuntematon asiakas USA:ssa jonka kanssa integrointi sopimus oli tarkoitus saada valmiiksi Q2 aikana ja sitten neuvotellaan jatkoista. Tietojeni mukaan tämän etenemisestä tiedotetaan Q2 investor callissa.

Odotukset on sen verran kovat että olen siirtänyt tähän ruutuun yli 50% sijoitussalkustani. En suosittele ottamaan mallia :smiley:

23 tykkäystä

Jellonalta tuli Light Batteryn tech talk julki, tässä linkki:

Tuplasin tänään oman position, tie ei voi olla kuin ylös päin!

12 tykkäystä

Tien osalta sanoisin että enää ei ole niin pitkä matka alas :smiley:

Mutta lohdullisena nyanssina; Q2 luvut on edelleen kalenterin mukaan tulossa ylihuomenna! Toivotaan että näin myös tapahtuu…

8 tykkäystä

Aikaisempien kvartaali lukujen julkistus ajankohta on ollut noin 17.00 Suomen aikaa, joten heti huomenna aamusta ei kannata olla kärkkymässä raporttia.

1 tykkäys

Q2 2021 https://lionemobility.de/wp-content/uploads/2021/08/Veroffentlichung-Zahlen-Q2-2021_05.08.2021_englisch.pdf

6 tykkäystä

Tässä high lightit rapsasta:


Sanoisin että ei huono, ei hyvä. Sellainen raportti kuin mitä oli odotettavissa. Liikevaihdon aikaisempi katoaminen ratkaistiin kirjaamalla luvut (gross).

18 tykkäystä

Joo rapsa oli mallia meh…Mutta tuli sentään luvatusti ulos, mutta sisällön perusteella nothing can stop the mörnintä!

Ilmeisesti pitää tuonne syksymmälle sitten odotella niitä lisätilauksiakin. Ei vaikuttaisi mitenkään hyvälle jos vuoden tammikuun iso kauppa todella jää vuoden ainoaksi

10 tykkäystä