Osakesijoittaminen

Metso Outotec -ketju

Eli sielläkin on konversiot vaiheessa. Vanhaa metsoa et pysty enää kaupittelemaan joten se todennäköisesti katoaa ja noita kahta muuta on sitten - NELES sama määrä kuin vanha METSO (mutta arvoltaan murto-osa) ja sen päälle sitten läjä MOCORPpia ylimääräisenä jonka mukana meni suurin osa METSO-lappujen arvosta tuolle läjälle. Yhteensä nuo kaksi läjää ovat arvoltaan samaa luokkaa kuin eilnen METSO-läjän arvo, plus mitä on tänään vähän heiluttu.

1 tykkäys

Joo muutenhan tuo on menny ihan oikein, mutta tuo eilinen Metson lisäys näköjään noköttää omalla rivillään eikä siitä ole irronnu mitään. Arvokin suunnilleen sama.

1 tykkäys

Vauramon ja Sipilän esitys ohessa.

3 tykkäystä

Oli melko mitäänsanomaton tilaisuus tämä. Q2-julkistuksen yhteydessä on ilmeisesti luvassa jotain konkretiaa mm. synergioista. Taloudellisia tavoitteita luvassa kaiketi vasta marraskuussa.

2 tykkäystä

Näin näyttää olevan. Q2-tilaisuutta odotellessa. Vauramo totesi lopussa vielä synergioista, että niitä on tunnistettu viellä lisää sen 100 miljoonan euron päälle, mikä on kyllä positiivinen uutinen!

1 tykkäys

Tällainen tiedoksi. Käsittääkseni tarkoittaa sitä, että kun tuon 4,3-kertaisen konversion jälkeen esim. itselle sattui jäämään 0,4 osaketta jäännöstä niin tuo 0,4 osaketta maksetaan sitten rahana. (korjatkaa jos väärä tulkinta)

Jakautumisen yhteydessä syntyvät MOCORP-osakkeiden desimaalit eli fraktiot käsitellään 1.7. aamupäivän aikana ja ne näkyvät salkuissa MOCORP FRAKTIOLAJI -nimisenä rivinä. Fraktiot maksetaan asiakkaiden salkkuihin rahana myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Myös fraktioista tilitettävä maksu selviää myöhemmässä vaiheessa.

1 tykkäys

Näinhän se menee. Oikea tulkinta.

Odotin 10 prosentin nousua vähintään mutta pettymys oli jälleen kerran.Ei auttanut indersin hyvät suositukset js arvelu vahvasta aloituksesta,

1 tykkäys

Nousu tulee kyllä loppuvuoden aikana, jos ei kriisejä tule. Kaivossektorilla menee yleisesti ihan ok, mitään isompaa pudotusta ei sektorilla ole ollut, joten eiköhän MO tule tekemään myös hyvän tuloksen ja nykykurssi on sen verran matala, että nousuvaraa on.

6 tykkäystä

Inderesin aamukatsauksesta lainaus:
“Koska yhtiöstä ei ole julkistettu tuoreita pro forma -lukuja, sisältyy ennusteisiin paljon epävarmuutta etenkin rahoituserien, verojen ja taserakenteen osalta. Koska myöskään historiallista kurssidataa ei ole, perustuu arviomme osakkeen nousuvarasta laskennallisen avauskurssin ja perustellun arvostustason eroon. Tekemiemme oletusten perusteella osakkeen arvostus on joka tapauksessa lähtötilanteessa houkutteleva.”

Luulen, että nämä avoimet asiat pitää kurssia “matalalla”. Yhdistyminen on ollut tiedossa, mutta epävarmuus vielä jättää kurssiin nousuvaraa. Kunhan analyytikot saavat numeroita ja tietoa ja synergia etuja paremmin selville, rupeaa kurssi kipuamaan pikkuhiljaa.
Tällä hetkellähän mikään ei ole eiliseen muuttunut, kuin nimi :slight_smile: fuusiohan on ollut jo kuitenkin tiedossa jo vuoden, joten itse ehkä vähän oudosti oletin ensimmäisenä pörssipäivänä kurssin kipuavan ylöspäin.

4 tykkäystä

Eipä Inderesin tulkinnat paljon auta tämän kokoisessa firmassa, jossa päivävaihto on kymmeniä miljoonia euroja ja kauppaa käyvät muutkin kuin pelkästään Inderesin foorumilaiset.

5 tykkäystä

Iltalehdessä juttua metso outotecista. Myös inderesin Vesolan kommennteja siinä.
" Vesolan mukaan tänään julkaistussa tiedotteessa merkittävä uutinen oli se, että yhtiön synergiatavoitteet ovat isommat kuin alunperin. Yrityksen odotuksena ovat vähintään 150 miljoonan euron vuosittaiset liikevaihtosynergiat kolmannen vuoden loppuun mennessä.

– Mistä ja miten ne nyt tulee, kuullaan lisää elokuussa. Yritykset ovat olleet vielä viime yöhön asti keskenään kilpailijoita, joten niillä on paljon tietoa keskenään jaettavana."

Siinä linkki juttuun, jos kukaan haluaa edes avata IL linkkiä :sweat_smile: itselleni oli tuo 150Meur synergia etu positiivinen asia, aikaisemminhan on tainnut olla 100Meur puhetta. Tosin tämän kokoisessa lafkassa ei 50Meur paljoa paina.

4 tykkäystä

Yhdistyminen varmasti lisää likviditeettiä ja heiluntaa, mihin Metson omistajat eivät ole välttämättä tottuneet. Olen muiden kanssa samoilla linjoilla, että vaikka tänään laskettaisiin, niin kyllä yhtiöllä on erinomaiset mahdollisuudet pidemmällä aikavälillä. Syksylläkin tullaan varmasti näkemään jo tulosta ja nousua kurssissa (varsinkin, jos tässä kesän jälkeen lähdetään vielä ATH-lukemia kohti indekseissä).

Kun yhdistymistilaisuudessa ei paljoa kerrottu uusista luvuista/tavotteista, oliko missään mainintaa milloin yhtiön uudet tavoitteet tulevat julki. Ainakin puolivuosikatsauksessa viimeistään ollaan viisaampia lukujen ja mahdollisesti tavoitteidenkin suhteen.

3 tykkäystä

Lisäksi löytyi viime vuoden artikkelista pari mielenkiintoista kaavioita.

7 tykkäystä

Toimitusjohtaja sanoi tänään, että taloudellisia tavoitteita kerrotaan marraskuussa.

2 tykkäystä

Moro Bansku, sen verran tarkennuksena että se 150 MEUR on liikevaihto- eikä liiketulossynergiaa. Se samoin kuin alkuperäinen 100 MEUR:n liiketulossynergia ovat edelleen virallisesti voimassa. Synergialuvut tulevat siis Vauramon mukaan nousemaan näistä, mutta kuinka paljon siitä ei kerrottu vielä mitään. Terv. Eki

9 tykkäystä

itselleni oli tuo 150Meur synergia etu positiivinen asia, aikaisemminhan on tainnut olla 100Meur puhetta.

100Meur kustannushyödyt ja 150Meur liiketoiminnassa. Näin siis ennen päivän mediatilaisuutta, jossa todettiin ainakin potentiaalisten kustannushyötyjen osalta aiempien arvioiden olevan alakanttiin.

2 tykkäystä

Noniin nyt alkaa olla Wanhan Liiton Outotec-menoa kurssissa. Pahimmillaan oltiin pari prossaa miinuksella ja nyt taas keulitaan.

Outo-:roller_coaster:

5 tykkäystä

Täähän on jopa hurjempi, kuin Outotec. Suurinpiirtein minuutissa pudotus +1,5% --> -2% ja muutenkin heilunta tänään välillä -3% --> +1,6%. Täytys yrittää olla seuraamatta.

1 tykkäys

Kauppalehden juttu. Aika pitkälti juttua tämän päivän lehdistötilaisuudessa kerrotuista asioista:

Metso Outotecin Vauramo: Uusi yhtiö hakee synergiaetuja yli 300 toimenpiteellä, mutta fokus on pidettävä asiakkaissa – ”Teemme kaikkemme välttääksemme dipin” https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/0c50a261-28b7-4b28-8c1a-ffb383aca682

3 tykkäystä