Mitä sinulla on salkussa?

kuva

Pistetääs omakin salkku kehiin pitkästä aikaa. Tällaisella kokoonpanolla olisi tarkoitus lähteä indeksiä pieksemään vuonna 2021. Suurimmat omistukset pysyivät läpi vuoden ennallaan (Qt, Kamux ja Remedy), ja Kamuxia raaskin pariin otteeseen syksyllä ihan lisätäkin. Kutakin tuli toki lisättyä myös koronamontussa.

Pienempiä omistuksia tuli surutta laitettua syksyllä mäkeen, ja ne saivat tehdä tilaa etenkin Evolutionille, jossa oli mielestäni huomattavasti parempi tuotto-odotus pitkäksi aikaa. Osa näistä myynneistä tuli allokoitua myös palstan kuumimpaan suosikkiin, eli Smart Eye:n.

Keskimääräiselle foorumin aktiiville salkkuni yhtiöt ovat lie tuttuja, mutta koitan niin itselleni kuin lukijalle laittaa lyhyesti ajatuksia liittyen joko koko keissiin tai juuri tulevaa vuottaa ajatellen.

Qt Group
Kaameasti viime vuonna noussut osake alkaa eittämättä heijastaa nykyhinnalla paremmin potentiaaliaan kuin aiemmin. Olen edelleen kuitenkin sitä mieltä, että tässä yhtiössä on aineksia olla pidemmälläkin aikavälillä yhä yksi Helsingin ehdottomista timanteista. Hieman alkaa näkyä jo viestejä kuinka arvostus ei kestä enää kuin todella kovaa suorittamista. Olen samalla linjalla, sen verran rajusti tämä on nyt noussut, että varpaillaan saa olla. Luulenpa kuitenkin, että edessä on erinomaisia vuosia kun nähdään miten kovaa tahtia run-time lisenssit alkavat lappaa rahaa sisään. Kai tälläkin on hinta, millä pitäisi harkita myyntiä, mutta mieluiten vielä istun kyydissä joskin jo hieman rystyset valkeana puristaen. Minua ei haittaa volatiliteetti suuntaan eikä toiseen jos uskon olevani voittajan kyydissä.

Kamux
Achtung baby! Käytetyn auton myyjä saa varmasti todistaa itsensä yhä uudestaan ja uudestaan. Luvut puhuvat kuitenkin puolestaan, ja tämä kaara tulee jatkamaan hallittua kaasuttamistaan kohti yhä isompia autobahneja. Koronavuoden upean suorittamisen jälkeen on vaikea olla luottamatta huoleti Kalliokosken ja kumppaneiden luovivan jatkossakin missä markkinatilanteessa vain. Väitän, että Kamux on oleellisesti arvokkaampi yhtiö tulevaisuudessa kuin tänä päivänä. Matka on pitkä ja kyyti toivottavasti enimmäkseen tasainen. Lisäillää töyssyissä ja ihan muuten vain mutkissa silloin tällöin :wink:

Remedy
Toinen hillittömästi vuoden 2020 aikana noussut yhtiö. Osake on hieman tarinavetoinen, mutta eiköhän ne numerot seuraa mukana mikäli menee lähellekään mitä Remedy pyrkii toteuttamaan. Jos jollakin yhtiöstä kiinnostuneella jäi joulukuinen CMD katsomatta, niin ei voi kuin suositella. Tämä lafka haisee laadulle, ja kovasti dunkkaakin. Mehukas asema kasvavan pelialan arvoketjussa pitää sisällään myös paljon optionalisuutta, osa jää toteutumatta, joku voi yllättää isostikin. Vahvasti silti sitä mieltä, että erinomaisella perustekemisellään Remedy tulee kasvamaan isompaan kokoluokkaan tulevina vuosina. Matka ei ihan tasainen ja riskitön peliyhtiön kanssa tuskin tule silti olemaan. Jännittäviä aikoja myös 2021 edessä kun kuulemme varmaan lisää tekeillä olevista peleistä.

Evolution
Tämä Ruotsin ihme tuli uutena tuttavuutena tänä syksynä vastaan, ja aiheutti lopulta pienimuotoisen salkkumyllerryksen, koska niin erityisen tilaisuuden äärellä koin tämän kanssa olevani. Yhtiö on suvereeni markkinajohtaja kovaa kasvavalla sektorilla (tarjoavat livekasinoa netissä B2B). Lukujen valossa ihan käsittämättömän kovaa tekemistä, ja markkinaa riittää tolkuttomasti vielä valloitettavaksi. 2021 seurataan tarkalla silmällä esimerkiksi kuinka Jenkit ja Aasia kehittyvät, sekä miten NetEnt-fuusio alkaa näkymään luvuissa. Jos et ole vielä tähän tutustunut, suosittelen EVO:n ketjua lämpimästi. Kasvunäkymät erinomaiset, eikä arvostus ole vielä karannut taivaisiin.

Harvia
Tämä tuli ainoana uutena rivinä salkuun koronan pahimmassa montussa maaliskuussa. Meinasin halvaantua hyvän kurssinousun edessä, mutta onneksi kesällä sain itseäni niskasta kiinni ja kauhottua tätä ihan mukavasti lisää. Suomen yksi selkeimpiä “koronavoittajia”, joka teki lisäilystä nouseviin kursseihin hieman helpompaa. Lähivuosien kasvun ajurina näen kuitenkin huomattavat mahdollisuudet ulkomailla, etenkin Yhdysvaltojen markkina tuntuu vetävän ihan mahdottomasti, josta kielii esimerkiksi nyt vuodenvaihteeseen (toivottavasti) valmistunut laajennus paikallisen tehtaan kapasiteettiin. Jos luulet, että kysyntä tuolla johtuu vain kotoilusta ja koronasta, niin kannattaa käydä tsekkaamassa Q1’20 kasvuluvut Pohjois-Amerikasta. Saunoja menee sitä tahtia, että vaikka muutama vaihtaisi niiden hankinnan tänä vuonna risteilyyn tai syksyn mittaiseen pubikierrokseen, pitäisi ostajia silti riittää jonoksi asti. Harvia on myös ajanut markkinan konsolidaatiota kuskin paikalla, ja tehnyt huippuhankintoja. Tämä tulee jatkumaan myös tulevina aikoina. Ehkäpä jotain höyryä ja/tai infrapunaa voisi olla seuraavana putkessa?

Smart Eye
Ansiokkaan ketjun luettuani (ja about kaiken sinne linkitetyn materiaalin) rohkaistuin lähtemään tähän, vaikka muistikuvissa olikin omituinen elokuinen päivä kuin sopulilauman tavoin ostin ja myin -ketju täyttyi tämän yhtiön ostajista. Noh - jos itse yhtiötä on uskominen, on heillä aika hyvin automalleja voitettuna ja tulevien parin vuoden aikana niitä on paljon lisää jaossa. Jännittäviä aikoja seurata, kuinka paljon Smart näistä vie, vai pääseekö pahin kilpailija Seeing Machines lyömään kuinka kapuloita rattaisiin. Markkinasta luulisi riittävän jaettavaa molemmille.

Fodelia
Fodeliassa eniten kiinnostaa heidän Feelia-yhtiönsä, joka tekee autoklaavipakattua ruokaa ja myy sitä kuluttajille verkkokaupassa sekä mm. julkiselle sektorille ja muihin ammattikeittiöihin. Kustannuspaineet näillä tekijöillä on minusta ihan selvä asia, ja kunhan tämä alkaa saada jalansijaa niin Pyhännän tehdaslaajennus saa taas joku vuosi jatkoa. Muitakin Fodelian portfolioyhtiötä on toki kiinnostava seurata. Fodelia kuului periaatteesa aika selkeästi koronasta kärsijöihin foodservice markkinan kyykättyä rajusti, mutta ilmeisesti markkinoillakin nähdään Fodelian tulevaisuus sen verran herkullisena, että hieman kalliimman puoleinenhan tämä meinaa olla. Potentiaalia on kuitenkin mielestäni niin isosti ja pitkään, että kyllä tätä täytyy varmaan jossain sopivassa kohtaa koittaa lisätä. Jos yhtiö ei ole tuttu, niin yhtiön toimitusjohtaja kävi erinomaisessa Inderesin roastissa joulukuun alussa.

Herantis Pharma
Viimeinen siivu (n. 0,6% koko salkusta) on täysin spekulatiivinen lappu. Sellainen hyvän mielen kestolotto, sillä jos yhtiön lääkeaihiot menestyisivät, olisi se todella hieno asia. Kiinnostuin yhtiöstä kun heidän edellinen toimitusjohtajansa avasi täällä foorumilla hyvin mitä ovat tekemässä, ja taisi olla usemmankin kerran myös Vernerin haastateltavana. Tämä taitaa olla ainoa miinuksella oleva sijoitukseni tällä hetkellä, mutta maltoin olla lähtemättä lisäilemään. Katsotaan loppuun asti mitä tästä tulee näin erittäin maltillisen painon kanssa. Lopputulos on mielestäni aika binäärinen (isosti voittoa tai lähes kaikkien rahojen menettäminen), enkä oikein osaa arvioida skenaarioiden todennäköisyyksiä. Hyviä uutisia odotellen, voisi tämä lappu silti olla jopa yksi tämän vuoden isoimpia nousijoitakin.

Saapas nähdä miltä näyttää salkku vuoden päästä. Toivottavasti samoja nimiä mahdollisimman paljon, koska sen pitäisi kertoa siitä, että yhtiöillä menee vieläkin hyvin. Nykyisellään salkku on aika keskitetty, mutta niin on tarkoituskin. Katsotaan silti josko markkina tarjoilisi paikkoja avata uusia rivejä ja lisätä entisiä. Hieman kireä on mielestäni monen salkkuyhtiön arvostus kuitenkin, kuin myös osa pörssistä jo yleisestikin. Tämä saa hieman varovaiseksi ja voi olla että maltan myös antaa käteisen kasautua jos itsestäänselviä ostonpaikkoja ei eteen tupsahda. Nykyisellään käteistä ei salkussa ole, hieman vipua kevään jäljiltä, jota mielellään myös lyhennän.

52 tykkäystä

Onnittelut kaikille valtavia tuottoja tehneille! Täällä päästiin +45% kohdalle, mihin täytyy olla tyytyväinen.

Tämä vuosi tarjosi hyviä mahdollisuuksia kehittää salkkua toivottuun suuntaan. Sisältö eroaa foorumin keskimääräisestä aika reilusti, niin arvopainotteisuuden kuin maantieteenkin puolesta. Useimmat positiot on tarkoitus pitää käytännössä pysyvästi. Mukana on muutama erikoistilanne, joiden pysyvä omistaminen ei kiinnosta. Lupaavat tarinat, vuoden trendit ja kuumat IPOt puuttuvat.

Revenio pumppasi salkkuun ilmaa. Salkun tuotto-odotus ei silti ole nykykertoimillakaan huono, mistä olen tyytyväinen. “Ansaitsematon” ylituotto tuntuu tietysti päivätasolla hyvältä, mutta näin alkavaan vuoteen tähytessä ei. Valuaatio on tärkeä erityisesti silloin, kun se yleisen mielipiteen mukaan ei oikeastaan ole tärkeä ollenkaan. Täytyy koittaa pelata omaa peliä omilla vahvuuksilla, vaikka markkina tarjoaa melkoista aaltoa surffattavaksi.

Nähdäkseni olen vahvoilla syklin seuraavassa vaiheessa. Tarkoituksena on omistaa laadukkaita, jo kykynsä osoittaneita yhtiöitä hinnoilla, jotka tarjoavat ylituottoa yhtiöiden laatuun nähden matalilla oletuksilla ja isolla turvamarginaalilla. Tavoitteena on voittaa S&P500 ja OMXH25Pi jatkossakin, Reveniosta huolimatta.

26 tykkäystä

Salkkuni suuruusjärjestyksessä suurimmasta pienimpään:

Qt
Remedy
Kamux
Smart Eye
Biovica
Revenio
Zaptec
Incap
Oncopeptides
Kahoot
Unity Software
Admicom
Vaccibody
Nordic Semiconductor
Nintendo
Otello
Volue
Carasent
Kongsberg Automotive
ELOP
Evolution gaming group
Sievi Capital
Efecte
Paradox Interactive

Tällä ryhmittymällä lähetään hakemaan 30% vuosituottoa.

16 tykkäystä

Scanfil
Kamux
Arvo
CapMan
PYN Elite Fund
Olvi A
Nordea Bank
Sampo A
Outokumpu
Lehto Group
Elecster A
UPM-Kymmene
FirstFarms
Ponsse
Nokian Renkaat
Fortum
Nordic Mining
Robit
Vincit
Alibaba
Fodelia
Smart Eye
Seligson & Co Global Top 25 Pharmaceuticals A

Tällaisella holdisalkulla liikkeellä.

10 tykkäystä

Ensimmäinen täysi vuosi takana suorien osakkeiden ostoja. Salkku näyttää nyt alla olevalta näiden osalta. Lisäksi löytyy jonkin verran nordnetista rahastoja. Tästä näkee hyvin kuinka QT on ‘karannut’ muilta. Alkuvuoden ajattelin vain hieman nyt katsella mihin asiat etenee ja mihin seuraavat ostot sijoitan.

11 tykkäystä

Päivitellään uuden vuoden kunniaksi!

Plugia on hieman kevennelty, jotta osuus ei ihan täysin dominoiva olisi, vaikka vielä toki isolla osuudella salkusta. ZignSec:n mukiinmenevä Q3 vakuutti meikäläistä lisää ja loppuvuonna sekä tänään tätä on tullut lisättyä. Adverty, Kalera ja Renewcell ovat seurantapositioita. NEL on poistunut salkusta, mutta eiköhän tämä taas salkkuun takaisin eksy!

Omaan makuun aletaan olla yritysten määrän osalta melko ylärajoilla, joten uusia tulokkaita on haastava salkkuun ottaa ja “voittajien” keventämistä pyrin mahdollisuuksien mukaan välttämään.

38 tykkäystä

Uuden vuoden päivitys:

  • Evolution Gaming ja Xbrane lisätty kasvuyhtiöiksi
  • Hamburger Hafen & Logistikista luovuttu
  • Brookfieldiä kasvatettu
  • (Harkinnassa Fairfax tuonne arvoyhtiöpuolelle)
14 tykkäystä

Laitetaanpa vuodenvaihteen kunniaksi salkkupäivitys jakoon keskihintojen kera:

Edellisen päivityksen jälkeen salkkua tiivistetty (mm. Sampo, Capman ja NEL ulos) ja nyt vuodenvaihteessa taas käteispainoa hieman kasvatettu. Qt-Kamux-Remedy-Fortum on salkun vakiintunut ydin ja tähän nelikkoon on vahva luotto myös jatkossa. Näiden lisäksi AOT:lla nuo ETF:t sekä indeksirahastot joihin pyörii jatkuvat kuukausisäästöt. Global Clean Energy ETF:ään tulen todennäköisesti tänä vuonna panostamaan enemmänkin ja nyt Jenkkien vaalien tuloksen myötä tietysti tulee kiinnostava mahdollinen lisäyspaikka.

OST:lla Smart Eye pidemmässä pidossa ja Marimekko hankittu loppusyksystä vahvaa Q4:sta silmällä pitäen, mutta siinä pidempikin pito toki houkutteleva vaihtoehto. THCB OST:n pelilappu ja tuo kortti olisi tarkoitus nyt katsoa DA:n yli ja sen jälkeen sitten lisäinformaation myötä päätöksiä pidemmästä tähtäimestä.

2020 tuotto oli lopulta 53% mikä oli ihan kelpo tulos huomioiden salkun hajautuksen ja mm. sen että esimerkiksi NoHo oli vielä ennen koronaa ihan merkittävällä painolla salkussa. Koronadipin otin vastaan ilman isompia myyntejä, mutta onneksi aloitin myös ostot jo maaliskuussa suht hyvissä ajoin.

Tänä vuonna tuloksellisena tavoitteena biitata OMXHI, kasvattaa salkun arvo 6-numeroiseksi ja tekemisessä pyrkiä vähentämään kaupankäyntiä ja tätä kautta vähentää kuluja. Uusia kohteita en välttämättä salkkuun hamua, mutta nyt ulkoilutuksessa oleva NEL yksi lappu mitä seuraan edelleen jos arvostus nykyisestä laskisi.

Mielellään otan vastaan kommentteja ja kehitysehdotuksia :thinking:

18 tykkäystä

Päivittelyä, jotta saa näin alkuvuodesta jonkun vertailukohdan itselleni talteen.

image

Tuntuu, että 90% foorumin porukasta jakaa nämä samat sisällöt salkussaan, mutta mikäs siinä, kun homma toimii ja juna puksuttaa :slight_smile: . Viimeiset 3kk vedetty täysin all-in osakkeissa, mutta nyt oman mielenrauhan takia oli kevennettävä tuo n. 8% käteiseksi. Tavoite nostaa käteisvarat n. 10-15% hujakoille seuraavien kuukausien aikana, riippuen vähän markkinan myllerryksistä.

Osakkeiden kuplaantumiseen tms. en ota kantaa, koska oma osaaminen ei riitä. Nämä kyseiset osakkeet ovat tarjonneet varsin tasaista ja tuotteliasta kyytiä koronasta lähtien, ja on ollut mielenkiintoista seurata oman Sharpen luvun kehitystä - joka itselläni myös ATH:ssa tällä hetkellä.

image

Jatkon suhteen yritän pitää salkun melko keskitettynä, ja osakemäärän alle 10. Riippuen Q4 tuloksista, on todennäköisesti pieniä muutoksia tulossa, juurikin käteisen vapauttamisen takia, mutta aika näyttää. :slight_smile:

28 tykkäystä

Qt Group 94.5%
Incap 4%
Smart eye 1.5%

Viimeaikaiset ostot: Smart eye salkkuun 1.12 ja Incap tänään.

16 tykkäystä

Viimeksi toukokuussa tehty katsaus omaan salkkuun. Sen jälkeen avattu OST, joka tällä hetkellä noin viidesosa AOT:n koosta. Tällä hetkellä salkut näyttävät tältä:

AOT:


OST:

Myyty:
Capman Oli tarkoitus siirtää OST:lle, mutta sitten kurssi lähti omasta mielestäni keulimaan vähän liikaa, joten jäi ostamatta.
Nordea Suunnitellusti vaihdettu Sampoon.
Xtrackers MSCI USA Information Technology ETF Olin jotenkin pettynyt tuottoon suorien osakkeiden kiitäessä kesällä.
Caverion En näe nousuajureita lähivuosina ja koen pääseväni mukaan myöhemminkin. Lisäksi läppä yrityksessä työskentelevälle kaverille siitä, että hän on minun palveluksessani, väsähti kesän mittaan. Rahat siirretty tuottavampiin kohteisiin.
Cargotec Rahastin fuusiouutisen yhteydessä pikavoitot kotiin.

Ostettu:
Marimekko Aivan tajuton buumi tällä hetkellä lähipiirissäni ja koen olevani tästä osakeomistuksistani eniten pulssilla.
Metso Outotec Muistaakseni Trader’s Club -videolla puhuttiin Aasian väestön keskiluokkaistumisesta. Vedin johtopäätöksen, että nämä ihmiset haluavat ajella sähköautoilla, joiden akkuihin tarvitaan materiaalia. Samoihin aikoihin Inderes iski yritykselle osta-suosituksen.
Sampo Nordea vaihtui Sampoon tuomaan vakautta mielestäni Nordeaa kirkkaammilla tulevaisuudennäkymillä.
Quantafuel Ratkoo globaalia muoviongelmaa ja olen mielelläni seuraamassa pienellä positiolla miten yhtiö tässä tehtävässä onnistuu.
Efecte Töissä olen huomannut, kuinka iso potentiaali tämän kaltaisella yrityksellä voi olla. SaaS-kasvu suurennuslasin alla kvartaaleittain.
Smart Eye Pakkohan tässä on olla mukana. Kansainvälinen kädenvääntö Seeing Machines- ja SEYE-leirien on viihdettä, josta voi vähän maksaakin. (Mukailtu suurta ajattelijaa @Masse)

Lisäksi lisäilty vähän kaikkia omistuksia vuoden mittaan.

Nyt kun nuo kaikki muutokset kirjaa ylös, niin yllättävän paljon tullut tehtyä kauppaa. Viime vuoden tuotot piirun alle 90%. Tällä hetkellä mietityttää eniten kuplan kehkeytyminen. Toukokuussa kehuin olevani hyvä istumaan käsien päällä, mutta kyllähän pörssiromahdus ja esimerkiksi pidempi laskumarkkina rehellisesti sanottuna kauhistuttaa tällaisen sijoittajauran alun jälkeen. Viimeisen vuoden ajan on ollut kiva kympiltä avata pörssikurssit katsoakseen miten osakkeet vihertävät päivästä toiseen.

Tällä hetkellä onkin aikomuksena laatia suunnitelma siitä, miten (mahdollisen) kuplan puhkeamiseen reagoida.

18 tykkäystä

Setä kiittää massimia. Moinen tunnustus laittaa ihan punastumista poskille :smiling_face_with_three_hearts:

Sedällä on sijoittamisessa ollut aina hyvin suuressa roolissa sen viihdekomponentti. Vaurastumisen myötä siitä on tullut entistä tärkeämpää. :heart_eyes:

Masse-setä, FA, Oppaan luku 3, jae 2: Sijoittaminen on viihdettä, mistä pitää aina välillä ihan maksaakin :wink: :wink:

PS. Asiaosuus meinasi unohtua: Sedän salkkurypäs on finanssimaailman yksi tarkimmin varjeltuja salaisuuksia, mutta tarkalle foorumistille on saattanut käydä selväksi, että setä istuu ainakin Kuutin, Efecten, Kamuxin, Tokmannin ja Forzan rattailla … ja kyyti oli ollut armon vuonna 2020 aikamoista :notes: :notes:

26 tykkäystä

Tesla uskoontulo on ollut heittämällä elämän paras taloudellinen päätös. Tuotto 2020 vuoden jälkeen. Innolla vuotta 2021 odottaen. :slight_smile:

54 tykkäystä

Mulla on myös Teslaa salkussa!

Jostain ihmeen syystä ei ole tuottanut yhtä hyvin :upside_down_face:

Pitäisikö sitä itsekin tulla uskoon

Tässä vielä loput salkusta päivänä jolloin käteispaino tippui nollaan:
image

18 tykkäystä

On hyvä omistaa Cargotecia +93% voitolla ja odotella fuusiota kaikessa rauhassa :upside_down_face:

1 tykkäys

Salkku rakennettu tälle vuodelle.

Red Eyesta on paljon puhuttu mut niiden riskiprofiili on sellainen etten kovin suurella painolla kehtaa pistää. Antaa kasvaa omalla painolla. Kaikki muut on hyviä firmoja joiden uskon kasvavan merkittävästi 3-5v jänteellä minimaalisella riskillä.

8 tykkäystä

Laitetaan vuoden 2021 alun oman salkun tilannekin, niin jää muistiin.

Salkku koostuu 80% osakkeista ja 20% rahastoista.

Rahastot ovat “yleisrahastoja” Suomeen, Usaan ja Eurooppaan sijoitettuna.

Osakejakauma on myös laaja. Ehkä hieman laajempi kuin haluaisin, mutta tätä on tullut pohdittua paljon ja sopinee omaan mielenlaatuun. Olen myös halunnut ulkomaisia kasvuyhtiöitä jaotella pienillä prosenteilla.

3-6%(isoimmasta pienimpään)

  • Qt Group
  • Kamux
  • Revenio
  • Neste
  • Sea Limited
  • Remedy
  • Evo
  • Microsoft

2-3%

  • Smart Eye
  • Nike
  • Visa
  • Mastercard
  • Harvia
  • Sampo
  • Mercadolibre
  • Berkshire Hathaway
  • Fortum
  • Alibaba
  • Barrick Gold

1-2%

  • Crowdstrike
  • Palantir
  • Teladoc Health
  • Sievi
  • Kehittyvät ETF
  • Snowflake
  • Docusign
  • Datadog
  • Square
  • Incap
  • Admicom
  • Shopify
  • Nvidia
  • Zoom
  • Twilio
  • Käteinen

Sitten on vielä noin 10kpl sellaisia osakkeita, jotka ovat pienellä osuudella ehkäpä hieman toivotaan toivotaan kategoriaa.

Miltä muista tämän hetkinen salkkutilanne näyttää? Onko liian teknologiapainotteinen? Tuleeko mieleen selkeää puutetta? Itsellä mielessä pyörinyt kehittyviin maihin sijoittaminen, mutta käteinen on tiukilla eikä ole tarkoitus enää kovin paljoa salkkua möyryyttää. Jos romahdus tulee niin sovittuna laina, joka tarkoitus käyttää tuolloin.

11 tykkäystä

Jäätävän paljon firmoja sulla. Montaako pystyt oikeasti seuraamaan? Vaihtaisin itse rahastoiksi kaikki joihin ei oma aika riitä kunnolla.

Teknologiapainoahan tuossa on joo, mutta ei kovin suppeasti. Esim. Qt, Remedy ja Microsoft on aivan eri alueen bisneksiä, joten en laskisi niitä samaan koriin vaikka teknologiaa onkin.

1 tykkäys

Onkohan tässä kuitenkin kyse Smart Eyesta? :grin:

2 tykkäystä

Ei, tuossa on siis kopsattuna Red Eyen Top Picks -salkku.

6 tykkäystä