Modulight sijoituskohteena

Tapparan ja Ilveksen sponssaamisessa on hyvä muistaa Hakametsän viimeinen vuosi ja uuden Areenan avajaiset. Mukavaahan se on kantta päästä ihailemaan ja luoda silmäys MM -näyttämölle.

1 tykkäys

Modulightin instituutioanti on merkittävästi ylimerkitty ja merkintäaika on keskeytetty; kaupankäynnin Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla odotetaan alkavan 30.9.2021

YHTIÖTIEDOTE 29.9.2021 KELLO 11:00

EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI SUORAAN TAI VÄLILLISESTI YHDYSVALTOIHIN, KANADAAN, UUTEEN-SEELANTIIN, AUSTRALIAAN, JAPANIIN, HONGKONGIIN, SINGAPOREEN TAI ETELÄ-AFRIKKAAN TAI MIHINKÄÄN MUUHUN VALTIOON, JOSSA LEVITTÄMINEN TAI JULKISTAMINEN OLISI LAINVASTAISTA

Modulight Oyj:n (”Yhtiö”) listautumisanti institutionaalisille sijoittajille Suomessa ja soveltuvien lakien mukaisesti kansainvälisesti Yhdysvaltain ulkopuolella (“Instituutioanti”) on merkittävästi ylimerkitty. Tästä syystä Instituutioannin merkintäaika on keskeytetty listautumisannin ehtojen mukaisesti tänään 29.9.2021 klo 11.00.

Johtuen yleisöannin merkintäajan keskeytyksestä 27.9.2021 ja tämänpäiväisestä Instituutioannin merkintäajan keskeytyksestä listautumisannissa tarjottujen osakkeiden lopullinen määrä odotetaan julkistettavan 29.9.2021. Kaupankäynnin Yhtiön osakkeilla Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla odotetaan alkavan 30.9.2021.

“Yllätys” :sweat_smile:

Huom kaupankäyntipäivä aikaistui

134 tykkäystä

"Yleisöannissa annetut merkintäsitoumukset hyväksyttiin 70 Osakkeeseen saakka kokonaan. Listautumisannissa Yhtiön osakkeenomistajien lukumäärä kasvoi yli 16 000 osakkeenomistajaan. "

27 tykkäystä

Tulkitsen että otettiin suoraan yksityismerkitsijöiden määrä ja jaettiin laput heidän kesken ja tulos oli 70/nuppi. Kukaan ei saanut ylimääräisiä. Niukkuutta jaeltiin. Lisää sitten laidasta huomenaamulla…

20 tykkäystä

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/modulightin-listautumisanti-merkittavasti-ylimerkitty-ja-listaus-toteutetaan

" Yleisöannissa annetut merkintäsitoumukset hyväksyttiin 70 Osakkeeseen saakka kokonaan.

Eli ei muuta siihen lisäksi.

Ja sitten puhtaat IPO-jatkot vaikka tänne: Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset - #494 käyttäjältä Johnnyboy

Instituutioantien tuloksia ja allokaatiota ei yleensä julkaista. Instituutioannissa voidaan tehdä myös “Instikalle A 100, Instikalle B 0” -ratkaisuja, se ei mene välttämättä millään tasajaolla (ellei ehdoissa jostain syystä moista ole sanottu).

13 tykkäystä

Yhtiöketjut on keskustelulle yhtiöstä sijoituskohteena. Jos haluaa kertoa muille paljonko sai merkattua annista, on kahvihuone käytössä.

Jos on IPO-teknisiä kysymyksiä, niille on oma IPO-ketjunsa. :slight_smile:

39 tykkäystä

Liputtamisen uhallakin kirjoitan nyt tästä IPOsta tänne. Olisi kyllä järkevää että yhtiökohtaisissa keskusteluissa saisi keskustella yhtiötä koskevasta IPOsta ja hinnoista. Näin nämä tiedot jäisivät HELPOSTI muistiin ja dokumentoiduksi myöhempiä aikoja varten. Nyt niitä merkkausmääriä pitää sitten metsästää jostain kahvihuoneesta joka on täysin epätoivoistä. Kun haluan palata IPOn läpikäyneen yhtiön annin vaiheisiin niin helpointa on mennä tarkistamaan ko yhtiön ketjun alkupäästä että mitä silloin IPOn aikaan keskusteltiin ja millaisiä määriä esim instikka-annissa saatiin merkittyä. Jos nyt kaipaisin samaa tietoa esim Puuilon, Kreaten tms kohdalla niin helpointa olisi mennä ko. yritysten omasta ketjusta tietoa hakemaan, selaa vain ketjun alkuun ja siitä hiukan eteenpän. Ymmärrän hyvin että yhtiökohtaisiin ketjuihin ei haluta normaalia päivittäistä kurssin päivittelyä tai montako kappaletta joku päivänä x osti mutta IPO on jokaisen firman kohdalla kertaluontoinen tapahtuma josta olisi kiva pystyä tehokkaasti kaivamaan tietoa ilman että täytyy arvailla onko tapahtumasta tietoa tänään ostin ketjussa vai kahvihuoneessa tai jossain kolmannessa langassa. Ylläpito voisi hiukan miettiä tätäkin asianlaitaa kun IPOista keskustelu tuntuu olevan kiellettyä yhtiöiden omissa ketjuissa.

130 tykkäystä

Tehdääs kysely asiaan liittyen.

Varmaan lähtökohtaisesti aika moni on ostamassa osaketta lisää sillä allokoitu siivu jäi pieneksi. Ja toisaalta jos ei ole kiinnostunut yhtiöstä/osakkeesta tuskin olisi lukemassa viestiä.

Mutta ostaminen ovoi olla riippuvainen hinnasta, eli ostan lisää jos seuraava ehto toteutuu?

  • Ostan vain, jos saan halvemmalla kuin merkinnästä.
  • Ostan, jos arvonnousu on alle +5 % merkintähintaan nähden.
  • Ostan, jos arvonnousu on alle +10 % merkintähintaan nähden.
  • Ostan millä hinnalla tahansa (nousu suurempi kuin +10 %), sillä osake tulee olemaan kurssiraketti.

0 voters

21 tykkäystä

Luetaan sitä esitettä. :slight_smile: Jos instituutiannissa merkityt osakkeet ei näy tilillä, se lienee ihan normaalia. Tässä alkuperäisen listautumisesitteen tiedot. Toki päivämäärät on nyt eläneet (aikaistuneet), mutta idea käy ilmi.

Eli kuten usein on, instituutioannista tulevat laput eivät välttämättä tule samalla kertaa kuin yleisöannista. Olettaisin, että sen puolella merkinneet saavat erikseen tiedon asiasta (allokoinnista, ohjeet rahaliikenteestä etc).

Edit: Päivitetään tähän tieto myöhempien viestien perusteella: Ilmeisesti instituutioantiin osallistuneet ovat jääneet pääsääntöisesti kaikki pankista riippumatta ilman ja osakkeet meni niille, jotka olivat yhtiön kanssa niistä keskustelleet jo aiemmin (ankkurisijoittajat ym)

8 tykkäystä

image

pre

43 tykkäystä

Näissä supersuosituissa anneissa on se ongelma että jos haluaisi oikeasti omistaa firmaa mutta jos saa osakkeita annissa vain minimimäärän tai alle ja joutuu ostamaan laidasta lisää niin epävarmoissa olosuhteissa turvamarginaali katoaa lähes kokonaan eikä se tunnu kivalle. 6,49 € on kuitenkin aivan eri hinta kuin 10 €…

13 tykkäystä

:exploding_head:

10 tykkäystä

Ei varmaan varsinaisesti tähän settiin kuulu, mutta antakaa hetki ennen liputtamista olla että tieto leviää. Tarkistin Danskelta miksi osalla ei osakkeet ole tulleet tileille niin Euroclearillä ongelmia siirtää joillekkin osakkeita (OP/Nordea/jne.), korjaavat kuulemma ongelmaa.

7 tykkäystä

Toivottavasti Modulightista tulee se taloudellinen ja teknologinen menestystarina, jota optisimmissa arvioissa odotetaan. Itse kuiten myin IPO-osakkeet suunnitelman mukaan. Sijoituscase sisältää epävarmuuksia joiden summana myyntiin päädyin:

  • ML:n huima kannattavuus on tullut pienistä kustom-projekteista. Voin petrikajaanimaisesti syödä jotain hattua muistuttavaa, jos ML pystyy vastaavaan kannattavuuteen HP:n alihankkijana.
  • Strategian ytimessä on lääketieteen ratkaisut. Näiden markkinoille pääsemiseen liittyy merkittäviä pettymyksen mahdollisuuksia. Lisäksi liikevaihto voi toteutua huomattavasti hitaammin kun sijoittajat toivovat.
  • Yhtiö ei minusta kertonut kovinkaan avoimesti investointiohjelman aiheuttamasta paineesta liikevaihtoo ja tulokseen. Tieto oli jossain määrin haudattu IPO-materiaalien syvyyksiin johonkin sivulauseeseen. Tämä voi aiheuttaa pettymyksiä lyhyellä aikavälillä.

Seuraan modulightia kiinnostuksella ja mahdollisesti hyppään myöhemmin kelkkaan takaisin jos case muuttuu houkuttelevammaksi.

27 tykkäystä

Kyllä noille myyntisaamisille pitäisi johdon reagoida jo! Jos omalla organisaatiolla ei ole aikaa valvoa, niin nykyään voit vaikka myydä ostolaskut rahoitusyhtiölle, joka valvoo m-saamisia.
Vai onko sopimukset niin epämääräisesti tehty, että myynti- ja toimitusehdoista ovat ns. ”veteen piirretty viiva”
Vaikka tehdään kuinka hyvää tulosta, mutta jos rahoja ventataan 9kk, niin kyllä siinnä kassa alkaa kohta kuivua, kun kasvu on kovaa!

Vastaan tähän ketjuun, koska tämä liittyy erityisesti Modulightiin. Soitin Dansken ja kysyin instituutioannin tuloksesta ja siitä, että onko juuri Nordnetin kautta sijoittaneet jätetty ulkopuolelle. Vastaus oli, että ilmeisesti kenellekään instituutioantiin osallistuneelle ei jäänyt osakkeita jaettavaksi, vaan vain yrityksen kanssa erikseen asiasta sopineet (ankkurisijoittajat) ovat saaneet merkittyä. Anti on siis ollut aivan poikkeuksellisen suosittu myös isojen tahojen kanssa.

Samassa yhtedessä kysyin aiheesta myös yleisellä taholla. Kuulemma ainakin tähän asti kaikissa instituutioanneissa ei ole ollut merkitystä, mitä kautta on siihen osallistunut. Eli pankista riippumatta on kohdeltu tasapuolisesti.

16 tykkäystä

Nordnetissä oli kanssa viesti joka oli tullut automaattisesti:

Merkittävästä ylikysynnästä johtuen Nordnetin kautta instituutioannissa merkinnän tehneille sijoittajille ei allokoitu osakkeita.

Hieman harmittaa kun varasin (virallisen ohjeen mukaisen) rahasumman käyttöön ja nyt pitää keksiä niille muuta käyttöä taas.

6 tykkäystä

Modulight ei taida olla tulossa Inderesin seurantaan ainakaan lähipäivinä?

En pääse täältä kampukselta itse tekemään tarkempia laskelmia, niin heitän pallon sellaiselle jolla mahdollisesti on laskelmia ennestään tehtynä tai enemmän aikaa

Mitenkäs paljon hyvää tuohon Modulightin kurssiin on leivottu nyt sisään kun se pyörii tuossa 11e paikkeilla? Omiin silmiin se oli jo IPO hinnoissa aika venytetty

1 tykkäys

Oma näkemykseni oli että IPO-hinta oli edullinen ja lähtöpomppu lähes satavarma. Olin valmistautunut tankkaamaan 8.5 euroon asti heti lähdöstä. Sillä hinnalla ei saanut, joten päädyin sitten heittämään jämät pois ja pistämään alertit paikoilleen ja seurantaan sillä en ollut valmis enää kymppiä maksamaan tässä vaiheessa. Saattaa olla että juoksee karkuun, jos näin niin ei petytä, maailma on täynnä sijoituspaikkoja ja jääpä enemmän merkkejä millä ylimerkitä seuraavaa.

24 tykkäystä