Osakesijoittaminen

Netum Group Oy listautuu

28.01.2021

Vahvasti kasvava IT-palvelutalo Netum suunnittelee listautumista Nasdaq Helsingin First North Growth Market -markkinapaikalle

Netum Group Oy
Tiedote 28.1.2021

Netum on yksi johtavista valtionhallinnon tietotekniikkaratkaisujen toimittajista Suomessa, ja yhtiöllä on yli 20 vuoden kokemus suuryritysten ja julkishallinnon vaativista tietotekniikkahankkeista. Yhtiö palvelee julkishallintoa sekä yritysasiakkaita Legacy to Digi -konseptilla, joka yhdistää käytössä olevat perinteiset tietotekniikkaratkaisut uusimpiin digitaalisiin sovelluksiin. Netumin tavoitteena on olla alan luotetuin kumppani ja halutuin työnantaja. Kasvustrategiansa toteuttamista vauhdittaakseen Netum suunnittelee listautumista Nasdaq Helsingin First North Growth Market -markkinapaikalle.

”Netum on viimeiset viisi vuotta ollut kannattavalla kasvu-uralla, ja meillä on vahvat näytöt sekä orgaanisesta kasvusta että onnistuneista yritysostoista. Olemme nyt siirtymässä uuteen kasvun vaiheeseen, jota suunniteltu listautumisemme tukisi monellakin tapaa”, sanoo Netumin hallituksen puheenjohtaja Olavi Köngäs.

Netumin palveluihin kuuluvat digipalveluiden kehitys, integraatiopalvelut, järjestelmien jatkuvuuspalvelut, kyberturvallisuuspalvelut sekä tietohallintojohdon konsultointipalvelut. Netumin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Digi- ja väestötietovirasto, Puolustusvoimat, työ- ja elinkeinoministeriö, Opetushallitus, KEHA-keskus, UPM, SOK, Gasum ja Posti.

”Olemme ylpeitä pitkäaikaisista asiakkuuksistamme sekä kyvystämme tarjota asiakkaillemme korkean lisäarvon digitalisaatio-osaamista – luotettavasti ja vastuullisesti. Suunniteltu listautuminen lisäisi mahdollisuuksiamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin panostamalla tarjoomamme laajentamiseen sekä tärkeisiin kasvualueisiimme. Kasvustrategiamme toteuttaminen ja suunniteltu listautuminen vahvistaisi meitä myös työnantajana”, sanoo Matti Mujunen, Netumin toimitusjohtaja.

Netum-konsernin voimakas kasvu jatkui vuonna 2020. Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 31 prosenttia 17,5 miljoonaan euroon, ja liikevoitto ennen liikearvon poistoja oli 3,0 miljoonaa euroa.

Netumin hallituksen uusiksi jäseniksi ehdotetaan nimitettävän Jarmo Puputti, DI, MBA, Repe Harmanen, KTM sekä Sari Helander, KTM.

Suunnitellun listautumisen arvioidaan tapahtuvan kuluvan vuoden aikana.

27 tykkäystä

Hyvä avaus, jään odottelemaan tarkempia päivämääriä :+1:

2 tykkäystä

Tutustuin yritykseen, ja ostan varmasti kun listautuu.

Lupaavan näköinen uusi yritys. Jos hinta on kohdallaan, luultavasti lähden tähän mukaan. Tässä muutamia pointteja mitkä iskivät itselle silmään positiivisesti.

-Toimari on vahvalla lähes 22% omistuksella mukana yhtiössä
-liikevaihto on kasvanut tasaisesti vuosittain
-Monet asiakkaat ovat julkishallinnon toimijoita, jotka tuovat stabiliteettiä asiakaskuntaan
-Yhtiöllä on hyvää träkkiä onnistuneista yritysostoista
-Lisäksi tietysti tässä 2021 likviditeettihöyrymarkkinassa uusi listautuva digibumtsibum yhtiö ei voi olla menestymättä :smiley:

EDIT: poistettu virheellinen tieto yhtiön työntekijöiden omistuksista

5 tykkäystä

Netum Oy:

Netum Integrations Oy:

Netum Group Oy:

Valtaosa bisneksestä Netum Oy:n sisässä, joka tekee ihan kelpo tulosta, joskin tulos junnannut paikoillaan viime vuosina liikevaihdon kasvaessa. Groupin parin vuoden isot voitot tosin sotkee kuvaa, mitä lienevätkään.

Karkeiden numeroiden valossa ei paha kokonaisuus. Pienihän tämä vielä on. Samaa luokkaa Bilotin kanssa, kun listautui. Olisiko siinä verrokkia listautumiseen?

2 tykkäystä

“Liikevaihtomme on menneen viiden vuoden aikana yli kaksinkertaistunut.” Tuo on vähän IT-talolle.
Ja tuossa on yritysostokin. Julkisen puolen palveluja suurin osa. Tulevaa digitalisaatio ja kyberturva, mutta mitä oikeasti tarjottavaa niissä? Onko vain pyrkyä ja muodikkaita termejä?
Aiempaan vähän faktantarkastusta: “47 työntekijä omistaa osakkeita” → Nämä eivät kaikki ole työntekijöitä ainakaan yhtiön sivuston mukaan- Henkilöstöannin mainitaan antaneen 28 uutta osakasta. Tarkkuutta kehiin varsinkin uusien yhtiöiden kohdalla.
Laskin hinnan jolla lähtisin mukaan, Saa nähdä miten arvostetaan.
“EDIT: Viittaamaani kohdetta on muokattu. Netiketin mukaan ilmoituksen perusteella tehdyt muokkaukset ilmoitetaan, ettei johdateta lukijoita etsimään olematonta.”

2 tykkäystä
1 tykkäys

Vähän hirvittää, että myyvät lähinnä julkkarille ja yllä olevan asiakaslistauksen perusteella valtionhallinnolle. Se voi olla suht vakaata bisnestä, mutta hankintalain vuoksi lähes jatkuvaa kilpailutuksiin osallistumista ja katteista tinkimistä. Valtiolle kannattaisi myydä softaa, josta asiakas ei pääse helposti irti.

Nimim. 12 vuotta valtiolla ja ostan työkseni vastaavia palveluita. En tiedä uskaltaisinko sijoittaa firmaan, jonka tärkein asiakaskunta on valtionhallinto. :thinking:

1 tykkäys