Netum - Kun muutos on mahdollisuus

Yleisöannissa ja Henkilöstöannissa annettavien Tarjottavien Osakkeiden kirjaaminen hyväksytyn sitoumuksen tehneiden sijoittajien arvo-osuustileille aloitetaan arviolta 1.6.2021. Instituutioannissa annettavat Tarjottavat Osakkeet ovat valmiina toimitettavaksi maksua vastaan arviolta 3.6.2021 Euroclear Finland Oy:n kautta.

Tässähän selkeästi piensijottajalla etu. Se että Nordea ei ole Kreaten tapauksessa toiminut ei ole Evlin/Nordnetin vika.

9 tykkäystä

Nordnetissä on anneissa päässyt tekemään kauppaa jo pre-marketrissa. Voi olla että yleisesti saa paremman hinnan heti aamusta koska kaikki ostajat ovat pelissä mukana heti, mutta myyjistä iso osa ei pysty vielä myymään ennen kuin päivän mittaa osakkeet tulee näkyviin tileille, OP:llä yleensä viimeisenä iltapäivällä. jolloin hintakin painuu usein avauspäivän alimmalle tasolleen. Tarkoittanee että ainakaan pikavoittoa tavoitelevan ei OP tileille kannata merkata lainkaan.

7 tykkäystä

Netumin anti ylimerkittiin moninkertaisesti – Minimimerkinnällä yleisöannista saa osakkeita noin 360 eurolla

15 tykkäystä

Onkohan tässä jokin nyanssi miksi kaikki ketjun viestit liputetaan?

Vahva avaus Netumilta tänään, yli 40% IPO hinnan yläpuolella. Yllättävän vähäistä keskustelua yrityksestä ottaen huomioon ensimmäisen päivän. Onko ensimmäisen päivän kurssikäyttäymiseen liittyvä keskustelu käytävä kokonaan jossain toisessa ketjussa?

Aiheeseen liittyen, onko Evli palauttanut vielä ylimääräisiä antirahoja pankkitilille? Itsellä ei ainakaan näy vielä mitään eikä mitään tiedotettakaan ole tullut.

13 tykkäystä

Yhtiöketju on varattu yhtiön liiketoimintaan keskittyvään keskusteluun. Kurssien hehkuttelu, omien merkintöjen kertominen tai tekniset IPO-kysymykset eivät tähän ketjuun kuulu. En ole viestejä liputtanut, mutta esim. Nordnetin välityspalkkion ihmettely (mikä oli selkeä virhe) ei taida tänne kuulua.

Todennäköisesti Netumin bisneksessä vaan ei ole kauheasti keskusteltavaa ensimmäisen päivän aikana, markkinointiesitteiden ja esitysten tiedoista ei todennäköisesti ole kauheasti mikään muuttunut. Päivän jälkeen on varmaan ihan asiallista vetää yhteen pörssitaipaleen aloitus, mutta ei sitä minuuttitasolla tarvitse seurata.

Ja kuten listautumisesitteessä sanotaan, rahat palautetaan viimeistään viiden pankkipäivän kuluessa.

20 tykkäystä

Liputettujen viestien ongelma on tainnut olla juuri se, että ne ei ole käsitelleet yritystä ja sen liiketoimintaa. Sinänsä keskustelu Netumista yrityksenä ja sen liiketoiminnan mahdollisuuksista olisi tosiaan kiinnostavaa.

Kaupankäynnin aloitus on tosiaan vahva ja hinnoittelu oli malitillinen (kallimpikin anti olisi varmaan mennyt läpi). Karon laskema p/e antihinnalla oli kait 15, nykyisellä hinnalla tosin jo hieman korkeampi. :slight_smile:

Jotta ei mene ihan off-topiciksi, niin linkkaan tähän Netumin kyberturvatoimintaan liittyvän havainnon, joka tehtiin toisesa ketjussa. Eli esimerkiksi kyberturvapalveluissa Netumilla on alihankkijana itseään suurempi Nixu, joka mielestäni kertoo Netumin kovasta verkostosta julkisen sektorin suuntaan. Onko tämä julkisen sektorin focus hyvä vai paha, riippunee katsojasta.

Näitä asioita käydään läpi täällä:

Edit: @Eicca Muotoilin tuon huonosti, tarkoitin toki että yritys sijoituskohteena on toki ihan validi keskustelunaihe. Mutta ”missä mun antirahat”, kurssitaivastelut (ilman muuta sisältöä) tai ”sain vain x osaketta” viestit löytävät kotinsa muista ketjuista.

Edit2: @Zizzler Taisit ymmärtää (tahallasi?) väärin? Mutta allokaatio (annin toteuma ja allokaation perusteet, esim x + y%) toki on yhtiöön ja sen antiin liittyvää mutta ne loput viestit ”minä sain x” ei ihan hirveästi uutta keskusteluun tuo.

11 tykkäystä

Tavoitehinta 4.20€ ja suositus vähennä.

30 tykkäystä

Mielenkintoista näissä ipoissa että valuaatiot otetaan äkkiä kiinni kun osakkeita merkataan täydet ja kurssi vielä vähän nousee ekana kaupankäyntipäivänä. Markkina-arvo (ennen antia vs nyt) kasvoi 75% ja oik.p/e melkein tuplas. Kyllä 29 miljoonan markkina-arvo* kuulostaa paljon houkuttelevammalta, jopa naurettavalta kuin 51 miljoonaa 20milj liikevaihtoa tekevälle firmalle. Toki yhtiö sai hyvin rahaa annista vastapainoksi joka vähän laski yritysarvoa.

Mielenkiintoista nähdä ajan saatossa kuinka yhtiö säilyttää ketteryytensä, kustannustehokkuutensa ja kasvuvauhtinsa kun kasvaa vähän tuosta. Pelkkä raaka kasvaminen on näissä harvoin mutkatonta. Lähtöasetelmat ovat onneksi hyvät. Lycka till

*Ei merkkaajat edes saaneet tätä lopulta tuolla 29meur market cap valuaatiolla. Ylimerkkinän johdosta yhtiö tuli pörssiin 37meur valuaatiolla. Mielestäni on näissä ipoissa hyvä puntaroida vähän valuaatiota ennen antia/annin jälkeen vaikkakin sillä olettamuksella että anti ylimerkitään. Koska kyllähän nämä tämmöiset nyt ylimerkitään. Ei ne yhtiön menneet luvut siltikään mikskään muutu vaikka kuinka yhtiö keräisi rahaa annissa.

18 tykkäystä

Oma pelikirjani tässä oli, että “jos laskee 1. päivänä avauksesta niin otan swingiin. Tässä on jopa 30% nousuvara”.

Mutta eipäs, avauksesta jo +50% ja päivän lopussakin vielä +40%. Tällainen julkisen sektorin ekosysteemistä kasvava IT-konsultti ei aivan mahdottomasti luo uskoa kasvuyllätysten puolesta, ja kun hinnassa on jo mukana maltillisen kannattavan kasvun olettama niin mielenkiinto laskee nopeasti.

15 tykkäystä

Kauppalehdessä tänään (muurin takana) Netumin toimarin Matti Mujusen kiinnostava haastattelu. Vihjaillaan kovasti mm. yritysostoilla:

Osakkeita voi käyttää maksuvälineenä tulevissa yritysostoissa. Niiden ansiosta yhtiö saa lisää resursseja ja asiakkuuksia, mutta se haluaa myös laajentaa palvelutarjontaa.

”Meillä on paineita asiakaskunnan laajentamiseen. Tämä on yrityskauppasuunnitelmien takana, ja me tutkimme jatkuvasti ostokohteita. Kandidaatteja on tarjolla”, Mujunen kertoo.

Netum on aiemmin ostanut kolme pientä it-taloa, mutta jatkossa se aikoo hankkia omistukseensa suurempia toimijoita. Mujusen sanoin ”yhtiö ei kuitenkaan lähde ristiretkille, jotka vaarantaisivat vahvan kannattavuuden.”

10 tykkäystä

Netum on kasvanut voimakkaasti viime vuosina sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta, keskimääräisen vuosittaisen liikevaihdon kasvun 2016-2020 välisenä aikana oltua 22 %. Vahvan kasvun lisäksi yhtiö on ollut hyvinkin kannattava, EBITA- ja EBIT-marginaalin oltua kyseisinä vuosina keskimäärin 16,7 % ja 11,4 % vastaavasti. Sekä kasvu että kannattavuus on ylittänyt suomalaisten verrokkien tason.

Netum pyrkii kasvamaan voimakkaasti myös jatkossa ja tavoittelee 30 milj. euron liikevaihtoa vuonna 2023, mikä vuositasolla tarkoittaisi noin 20 % kasvua. Orgaanisen kasvun lisäksi yhtiö etsii mahdollisuuksia kasvaa epäorgaanisesti valikoitujen täsmäostojen kautta IPO:sta saatujen varojen avittamana. Tärkeä osa Netumin kasvustrategiaa on hyvän kannattavuustason ylläpitäminen ja tavoite on saavuttaa vähintään 15 %:in EBITDA-marginaali.

Aloitamme Netumin seurannan pidä-suosituksella ja 4,4 euron tavoitehinnalla. Osakekurssi nousi voimakkaasti IPO:n jälkeen ja nykyinen arvostustaso on melko linjassa suomalaisiin verrokkeihin. Näkemyksemme mukaan yhtiön näytöt nopeasta kasvusta, verrattain korkeasta liikevaihto/työntekijä suhteesta ja yli keskimääräisen kannattavuuden ylläpitämisestä voisi puoltaa preemiota verrokkeihin nähden. Netumin pienempi koko, kilpailu osaavista työntekijöistä, keskittynyt asiakaskunta ja kilpailutilanne ovat kuitenkin valuaatiossa huomioonotettavia asioita.

12 tykkäystä

Tuoreet hallituksen jäsenet (joiden saapumispäivä Asiakastiedon mukaan 3/21) osallistuneet henkilöstöantiin:

https://www.netum.fi/sijoittajille/tiedotteet/#netum-group-oyj---johdon-liiketoimet---jarmo-puputti-202106046941

https://www.netum.fi/sijoittajille/tiedotteet/#netum-group-oyj---johdon-liiketoimet---repe-harmanen-202106046931

https://www.netum.fi/sijoittajille/tiedotteet/#netum-group-oyj---johdon-liiketoimet---sari-helander-202106046961

6 tykkäystä

Myös johtoryhmästä suurin osa (8/10) osallistui henkilöstöantiin:

https://www.netum.fi/sijoittajille/tiedotteet/

5 tykkäystä

Tuleeko Netumilta Q2 tulos milloin? Yritin etsiä, mutta ei tuntunut mistään löytyvän tietoa asiasta.

1 tykkäys

24.8.21 q2-osavuosiraportti

5 tykkäystä

Netum Group Oyj Puolivuosikatsaus 1.1.-30.6.2021

Tammi–kesäkuu 2021 lyhyesti:

  • Liikevaihto kasvoi 21,7 % vertailukaudesta ja oli 10,4 (8,6) miljoonaa euroa
  • Käyttökate (EBITDA) oli 1,9 (1,5) miljoonaa euroa eli 18,1 (17,9) % liikevaihdosta
  • Vertailukelpoinen EBITA oli 1,6 (1,5) miljoonaa euroa eli 15,4 (17,2) % liikevaihdosta. Vertailukelpoinen EBITA ei sisällä liiketoiminnan muut tuotot -tilille kirjattua IT-laitteiden 0,2 miljoonan euron myyntituottoa.
  • Liikevoitto oli 1,3 (0,9) miljoonaa euroa eli 12,0 (11,0) % liikevaihdosta
  • Katsauskauden tulos oli 86 (743) tuhatta euroa eli 0,8 (8,7) % liikevaihdosta, ja vertailukelpoinen tulos oli 1,2 (1,3) miljoonaa euroa eli 11,3 (14,9) % liikevaihdosta
  • Vertailukelpoinen osakekohtainen tulos oli 0,12 (0,15) euroa
  • Listautumiseen liittyvät, vertailukelpoisuuteen vaikuttavat rahoituskulut olivat 0,9 miljoonaa euroa
  • Henkilöstön määrä oli kauden lopussa 171 (116)
  • Netum Group Oyj listautui kesäkuussa 2021 Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle

Webcast klo 11:

11 tykkäystä

Ao. vertailussa 9 verrokkifirman joukosta Netum suoriutui varsin mallikkaasti:
EBIT-% 15%, sija 1/9
Orgaaninen kasvu,% 22%, sija 1/9
Kasvu, % 22%, sija 4/9

4 tykkäystä

Omalle kohdalle tän keissin juju on se, että tehdään muutama yritysostos ja kasvua tulee sitä kautta kivasti lisää. Numerot jo entuudestaan vahvat kannattavuuden osalta.

Ei tietenkään orgaanista kasvua voi unohtaa, mutta isompi vipu tulee yritysostosta. Näyttää olevan vaan ajan kysymys millon se tapahtuu.

Samallai Siili, Gofore, Digia ja kumppanitkin nykineet ylöspäin rajusti.

6 tykkäystä

Netumin uusimmasta 22.9.2021 julkaistusta rapsasta kysymys…

Kauppalehden palvelu:

Inderes:

image

Minulla on Kauppalehden kautta Inderesin analyysipalvelu käytössä. Olisiko mahdollista @Joonas_Korkiakoski / @Yu_Gong saada uusin rapsa näkyviin myös KL portaaliin. Nyt siellä on tuo 25.8.2021 päivätty rapsa. En tiedä millainen tiedonsiirto teillä on heidän suuntaan mutta nyt on kulunut muutama päivä jo niin ajattelin kysäistä.

Otin myös mielivaltaisen oikeuden postata tämän tähän ketjuun kun ei mene ainakaan tukkoon viesteistä :smiley:

@Otter_Investor Mä tarkistan ! stay tuned. hmm… mä vaan jonotin sen uusiks heidän palvelimelle, nyt se saapu sinne :slight_smile:

5 tykkäystä