NoHo Partners - Pääoman allokoija ravintola-alalla

NoHohan taisi kokeilla pilvikeittiö-mallia tai ainakin investoi siihen aikanaan, mutta sen taival tössäsi pandemiaan. Ainakin Helsingissä toimii Huuva, joka tarjoaa premium fast food pilvikeittiöpalveluita (eli eri konseptien ruokaa myydään Huuvan alustan ja keittiön alta) lähtökohtaisesti kaupungin laidoilta. Jakelukanavana esim. Wolt.

NoHo vaikuttaa vahvasti fokusoituvan tällä hetkellä BBS:n laajentamiseen ja yritysostovetoiseen kasvuun Pohjoismaissa. Se, että tuoko uusi toimitusjohtaja pilvimallin takaisin jää nähtäväksi. Mitään tarkkaa dataa tuosta pilvikeittiöstä ei taidettu raportoida, mutta ainakin alkuvaiheen sijoittajia se näyttää kiinnostavan, kun Huuva keräsi 5 MEUR rahoituksen vuonna 2022 (mukana esim. Lifeline). Kasvuhalut sillä näyttää olevan kunnianhimoiset sillä yhtiö rekrytoi parhaillaan Berliiniin osaajia.

Lisäyksenä tähän vielä, että Huuvan liikevaihto oli viime tilikaudella 4,1 MEUR, mikä on varsin kohtalainen taso huomioiden että yhtiö on nuori ja että sillä on vasta 8 “ravintolaa” Suomessa.

19 tykkäystä

Tossa vielä Akun haastis parin vuoden takaa cloudiin liittyen: NoHo Partners Q1’22: Kaksijakoinen neljännes - Inderes (vika kyssäri).

Huomatkaa myös, että tuo Huuvan liikevaihto on NoHolla pilkun väärällä puolella, eli mittakaava vielä vaatimatonta. Periaatteessa NoHolle tämä Huuvan tapainen toimintamalli useamman brändin keittiöstä sopisi tosi hyvin, koska yhtiöllä on brändit omasta takaa. Voitaisi itseasiassa taas nostaa tämä aihe esille Q1-haastattelussa! @Arttu_Heikura

21 tykkäystä

Rekom Group ja muut painaneet vähän jarrua, mutta NoHo se näyttää laittavan kaasua vain lisää ja avasi uuden yökerhon ihan Rekomin ykköskonseptin Heidi’sin naapuriin.

Hyvähän se on olla tuon mikroalueen pelipaikoilla mukana, toivottavasti riittää asiakkaita. Ainakaan hinnat eivät ole opiskelijoille pahat (vaikkakin heidän ostovoimansa ikävästi laskussa), kun sisäänpääsy narikan kanssa on vain 5 euroa. Monessa muussa Stadin yökerhossa nykyään sisäänpääsy narikoineen 15-20 euroa.

18 tykkäystä

Nohon yhtiökokouksessa oli tänään varsin mukava tunnelma ja tottakai pientä muistamista osakkeenomistajille ja hyvät tarjottavat.

Toimitusjohtajan katsauksessa ei ollut sinänsä yhtiötä omistaville (= toivottavasti yhtiötä seuraaville) mitään mullistavaa uutta. Katsaus oli kuitenkin mielenkiintoinen ja Aku on kyllä hyvä esiintyjä. Myös toimitusjohtajan vaihdos puhututti kokouksessa ja mielestäni Aku valoi uskoa omistajiin sen suhteen, että yhtiön menestyksen takana on myös paljon muita henkilöitä kuten yhtiön muu johto sekä hallitus ja Aku on osittain toiminut ”vain” viestinnän kasvoina. Aku nosti myös esille sen, että uusiutuminen on yhtiölle hyväksi ja tähän uskon myös itse ja uskon yhtiön olevan hyvissä käsissä myös toimitusjohtajan vaihdoksen aikana/jälkeen. Onhan aiemminkin mm. talousjohtajan työpanokseen esimerkiksi korona-aikana viitattu useasti.

Yhteenvetona yhtiökokouksesta voisi sanoa, että kyllä NoHoa on mukava omistaa ja jäi kaiken kaikkiaan positiivinen fiilis ja kuva yhtiön tekemisestä.

Zijoittaja olikin tekemässä livetwiitausta paikan päällä. Suosittelen nekin lukemaan, en osannut niitä tähän järkevästi jakaa.

34 tykkäystä

Kyllä, mukava kokous oli ja taas saivat paikalle vaivautuneet osakkeenomistajat 75 euron ravintolalahjakortin, tätä mainostin jo viime vuoden kokouksen jälkeen. Tänä vuonna taisikin olla syystä tai toisesta tuplamäärä osakkaita paikalla :slight_smile: Aamiaistarjoilu oli myös varsin monipuolinen ja maittava. Kokouspaikkahan oli viime vuoden tapaan Nokia Arena Tampereella(tapahtumaravintola Eventum tarkemmin).

Perusasioitahan Aku Vikström katsauksessaan kävi läpi, muutama poiminta:

  • Henkilöstömitoitus on ihan avainasemassa NoHon liiketoiminnassa, kuten tiedetään, valtaosa liikevaihdosta tehdään perjantaisin ja lauantaisin, pienenä piikkinä Akun kalvossa näytti olevan edelleen myös perinteinen keskiviikko. Muina viikonpäivinä aukioloaikoja ja henkilöstömäärää minimoidaan.

  • 10% liikevoittomarginaalista pyritään pitämään kiinni jatkossakin, kasvattaminen siitä ei enää ole Akun sanoin mielekästä. Oma tulkintani tästä on se, että koneen hihnaa ei haluta liian kireälle virittää, voisi näkyä jo henkilöstön tyytyväisyydessä. Tämän vuoden ohjeistusta kutsuttiin konservatiiviseksi(liikevaihto 430 miljoonaa ja marginaali 9,5%). Alallehan tyypillinen marginaali on 3% luokkaa.

  • Kahteen eri otteeseen toimitusjohtaja otti kantaa osakkeen arvostukseen eli yrityskaupoissa ei mielellään käytetä, koska arvostus matala ja kysyttäessä, aikooko Aku myydä tuhdin omistuksensa NoHosta siirtyessään muihin tehtäviin, vastaus oli: En näiltä tasoilta ole myymässä. No, suoraa puhetta ja en sitten tiedä, oliko kommentit tarkoitettu yleiseen jakeluun. Toivottavasti Kauppalehden toimittajat ei lue tätä ketjua :slight_smile:

  • Asiakastyytyväisyys 70,6%, joka on kansainvälisesti korkea. Työhyvinvointi 91%, mutta täysin selvää ei ole, mikä on osallistumisprosentti tähän ja toimii enemmänkin palautekanavana NoHolla eli ei liene varsinainen kysely. Sain tähän vielä täsmennyksen IR:lta jälkikäteen, eli työhyvinvointi 91% ja perustuu henkilöstötyytyväisyyskyselyyn 9/2023. Kaikki toimintamaat ja esimerkiksi myös vuokratyöntekijät mukaan huomioiden, vastausprosentti oli 51%

  • Better Burger Society eli Friends & Brgrs ja Holy cow!-kuviota kehuttiin vuolaasti ja pelikirja on täysin selvä, koska pääomasijoittaja Intera on mukana. Liiketoimintaa kehitetään ja lopuksi myydään tai listataan. Aikanaan siitä tulee hyvä potti NoHolle ja se käytetään velkojen lyhennykseen ja mahdollisiin pääomanpalautuksiin osakkaille.

  • Eezy oli kaiken kaikkiaan kuitenkin tuottoisa sijoitus Noholle, vaikka loppuerä myytiinkin pohjilta. Oliko peräti 26 miljoonaa lopulta tuotto, koska alkusijoitushan oli mitätön. Pöytä haluttiin joka tapauksessa putsata eikä haluttu jatkuvasti joutua selittelemään alaskirjauksia.

  • Kaksi uutta hallituksen jäsentä, Yrjö Närhinen siirtyi Nohon hallituksesta edellä mainitun BBS:n hallituksen puheenjohtajaksi. Timo Mänty lienee tuttu mies ainakin Puuilon osakkeenomistajille: Hallitukseen ehdotetut jäsenet 2024 - NoHo Partners

  • NoHon pääomapäivä järjestetään 22.5 ja siellä kuullaan lisää tulevaisuuden tavoitteista.

Myönnän lopuksi itselleni vastuuvapauden mahdollisista virheistä ja väärinymmärryksistä tekstissä :slight_smile:

Ja täältähän löytyikin jo tallenne toimitusjohtajan katsauksesta: NoHo Partners Oyj:n varsinainen yhtiökokous: Aku Vikström

Ja vielä, huomio Osinkopuolue, huomenna ei ole osingon irtoamispäivä vaan tämä hallituksen ehdotus voitonjaosta hyväksyttiin yhtiökokouksessa:

Osinko maksetaan kolmessa erässä. Ensimmäinen erä 0,14 euroa osakkeelta maksetaan osakkeenomistajalle, joka on osingonmaksun täsmäytyspäivänä 8.5.2024 merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Hallitus esittää osingonmaksupäiväksi 16.5.2024.

Toinen erä 0,14 euroa osakkeelta maksetaan osakkeenomistajalle, joka on osingonmaksun täsmäytyspäivänä 8.8.2024 merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Hallitus esittää osingonmaksupäiväksi 15.8.2024.

Kolmas erä 0,15 euroa osakkeelta maksetaan osakkeenomistajalle, joka on osingonmaksun täsmäytyspäivänä 7.11.2024 merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Hallitus esittää osingonmaksupäiväksi 14.11.2024.

57 tykkäystä

Toimitusjohtaja Aku Vikströmin katsaus eilisestä yhtiökokouksesta! :blush:

18 tykkäystä

Onkos foorumilla tietoa millä meriiteillä tuonne pääomamarkkinapäivään saa kutsun? Vikström mainitsi että huhtikuun aikana kutsut lähtee liikkeelle. Terv. nimim. “Pidätänkö hengitystä turhaan”. :wink:

5 tykkäystä

Yhtiökokouspaikan Nokia Areenan Eventum salin lisäksi testasin Tampere talon Tuhto lounaan ja Salud’ in päivällisen. Jatkoon :slight_smile:

8 tykkäystä

Eikö tuo nyt ole aivan järjetöntä vetää P/E-luku tuloksesta, joka sisältää Eezyn alaskirjaukset? Näistä puhdistettunahan tulosta tehtiin 0,73€/osake eli P/E-luku siis 2023 tämän päivän kurssilla 11,4. Joka taas ei ole puoltakaan Starbucksin P/E-luvusta.

Lisäksi Sauli kirjoitti vielä laajassa näin
" Sijoittajien on myös tärkeä huomioida, että pitkistä IFRS 16 -vastuista johtuen NoHon poistot ovat todellisia kassavirtaperusteisia vuokrakuluja suuremmat, ja tällä on noin 0,10–0,15 euron vaikutus EPS:ään. Tämä huomioiden yhtiön P/E-kertoimet laskevat lähivuosille selvästi alle 10x tasoille."

Hyvä esimerkki tapauksessa, missä sijoittajan pitää nähdä lukujen taakse.

34 tykkäystä

Riku Virtanen on kaveri, jota kannattaa seurata Äxässä. Hän nosti Pentti Jokisen vuoden vanhan tviittiketjun

https://twitter.com/RikuVirtanen_/status/1779061229299900547

Tässä on se itse tviittiketju:

https://twitter.com/PenttiJokinen/status/1655566746290462721

Loput tviittiketjusta

image


image

image

10 tykkäystä

Omistaako noho edelleen friends and burgers ketjun ja yhdessä interan kanssa holy cow konseptista 50/50%? Vai kuinka? Ja tämä holycow vain on better burgerin alla?

1 tykkäys

“Virtuaalikeittiö”, Tampere ja NoHoa ei mainittu. :face_with_peeking_eye: Pitäisikö huolestua vai todeta, että mukava kun markkina kasvaa tulevaisuutta varten.

2 tykkäystä

Tässä on Juha Variksen tviitti liittyen NoHon Laineeseen. :slight_smile:

image

https://twitter.com/JuhaVaris/status/1779390581208125607

Tviitin alla olevaa keskustelua

Tässä Variksen tviitissä ollut Aamulehden juttu ravintolakonserni Noho Partnersin suurimmasta omistajasta ja hallituksen puheenjohtaja eli tästä Timo Laineesta.

Juttu on maksumuurin takana ja valitettavasti minulla ei ole lukuoikeutta - olisin mielelläni hieman referoinut teille omistajille. Juttua voi joku referoida, mutta kuvakaappaukset ja pidemmät lainaukset eivät ole ok. :slight_smile:

13 tykkäystä

Aina vähän huono jakaa näitä vanhoja tiedotteita, kun joku huolimaton lukija luulee olevan kyseessä tuore uutinen, mutta tästä jo viime vuoden heinäkuussa julkaistusta tiedotteesta löytyy kaikki tarvittava noista omistussuhteista: Sisäpiiritieto: NoHo Partners ostaa Sveitsin johtavan premium-hampurilaisketju Holy Cow!:n yhteistyössä Intera Partnersin kanssa - NoHo Partners

Tässä oleellinen: “Burger Society yhtiön omistus jakaantuu NoHo Partnersin noin 53 prosentin, Intera Partnersin noin 40 prosentin ja toimivan johdon ja perustajaosakkaiden noin 7 prosentin kesken.”

7 tykkäystä

NoHo Partnersin omistusosuus Better Burger Society Groupista on 53 % ja tuo BBS omistaa Friends & Brgrsista 100 % ja Holy Cow!:sta 76 %

9 tykkäystä

KL nyt poimittuna.

6 tykkäystä

Poistettu aiempi viesti, olihan koko F&B tuon BBSn omistuksessa:

image

4 tykkäystä

Hesari vähän haistellut tunnelmia:

Tuo Kirsikka kuuluu siis myös NoHon portfolioon.

Hatunnosto vielä myös Ville Relanderille. Tekee mielestäni yhdessä kumppaneineen hienoa duunia.

15 tykkäystä

OP on julkaissut Q1-tulosennakon. Se löytyy seuraavalta sivulta kohdasta Komissiopohjaiset tutkimukset:

10 tykkäystä

No niin, vielä pääsee kuuntelemaan Aku Vikströmiä: NoHo Partners Oyj: Kutsu NoHo Partnersin pääomamarkkinapäivään 2024 | Kauppalehti

NoHo Partners kutsuu analyytikot, institutionaaliset sijoittajat ja median edustajat pääomamarkkinapäivään keskiviikkona 22.5.2024 ravintola Palaceen (Eteläranta 10, 00130 Helsinki). Tilaisuutta on mahdollista seurata myös suorana webcast-lähetyksenä.

https://noho.videosync.fi/cmd-2024

Melkoisen pitkä lounas tiedossa :slight_smile:

11.00 Ilmoittautuminen
11.30 Kolmen ruokalajin lounas
13.00 Esitykset ja Q&A
16.15 Esitykset päättyvät, cocktail-tarjoilu
16.45 Tapahtuma päättyy
17.00 Vapaamuotoinen iltaohjelma alkaa

15 tykkäystä