Joo, siinä olet ihan oikeassa @Jussi_Koskinen ja NoHo asianmukaisesti ilmoittaa raportoinnissaan nuo velkaantumisluvut ilman IFRS 16-vaikutusta, viimeisimmässä raportissa 122%, kun taas Inderesin yhtiösivuilla näkyy 323% velkaantuneisuusasteena. Korkeahko se kuitenkin on.
Kiitos vastauksesta @Arttu_Heikura ja myös uudesta raportista, eipä tuo pandemian muistelu tosiaan paljon sijoituskeissin arviointia edesauta, vaikka eipä kai NoHo ilman valtion tukiaisia olisi näin hyvässä tilanteessa, jos ensinkään pystyssä. No, toki nuo avustukset koskivat koko alaa ja sitä paitsi seuraavan mahdollisen pandemian iskiessä toimintatavat lienevät jo vakiintuneita ja mihinkään yhteiskunnan täyssulkuihin tuskin päädytään.
En minäkään tässä mukana olisi, jollen näkisi liiketoimintamallia houkuttelevana, toisaalta minua huomattavasti parempaa sijoittajaa Jarkko “Random Walker” Ahoa ei Nohon velkavetoinen malli vakuuta. Olen ollut paikalla useassa yhtiökokouksessa, jossa Aku Vikström on selittänyt houkuttelevaa kassavirtaa, he saavat maksuaikaa tavarantoimittajilta 30 päivää ja omat asiakkaat taas maksavat ostoksensa heti. Niinpä kassassa sitä rahaa rahaa pitäisi aina riittää. Myös rahoittajat ovat mielissään tästä mallista, koska käsittääkseni korko% on hyvinkin kohtuullinen.
NoHo on myös niin iso tekijä Suomessa, että tuo yleinen uutisointi ravintoloiden konkursseista ja alan aneemisuudesta sataa ennemminkin yhtiön laariin, tarjoten lupaavia liiketoimintojen ostomahdollisuuksia. Työvoimaa on paljon helpompi siirrellä ja aukioloja säädellä, kun yksittäisten paikkojen kannattavuutta ja asiakasvirtoja seurataan koko konsernin osalta. Yksityisyrittäjällä on usein tukenaan vain mutu siitä, mikä olisi järkevintä milloinkin.
@Karhu_Hylje Se Jarkko Ahon kommentti taisi olla jossakin Kauppalehden sijoitusvihjeissä, toki ne nyt voi jokainen jättää omaan arvoonsa, yleensä vaan seuraan hänen sanomisiaan aika tarkkaan, tästä tulikin mieleen, että Hannu Angervuo on toinen epäileväinen Tuomas