Osakesijoittaminen

NoHo Partners / Restamax sijoituskohteena

Varo, koko markkina on nyt karhujen valtaama. Ostohousut kannattaa pitää tallessa mutta niitä tuskin tarvitaan ainakaan tänään.

1 tykkäys

Juu ei tänään. Vanha setä kyselikin mikä se takaisinottopäivä oikein oli?? Ei ole nyt Verphulle mitään dataa laittaa tueksi, mutta MT-tuki sanoo tuosta vierestä, että monta päivää siihen veilä menee ennen kuin malttamaton vanha setä taas NoHo:lla herkuttelee. Ja setä uskoo …

Masse-setä, FA, please Verphu älä liputa tätä tärkeää viestiä :slight_smile:

1 tykkäys

Osta kun veri virtaa kadulla. Täältä norsunluutornista kun tarkkailee, niin on vaikea sanoa onko se verta vai ketsuppia?

Markkinasentimentti on nopeasti muuttuvaa sorttia. NoHosta tuli sijoittajalle OhNo partners.

11 tykkäystä

MASSE! mistä setä saa ehtoollisviininsä kun kaupat ammottavat tyhjyyttä koronasta ja herran huoneellakin tarjoavat sitä erittäin varovasti? Ja millaisia hintoja voikaan siitä silloin viinin hallussapitäjä veloittaa!

1 tykkäys

Verphu & Co asetti Masse-sedän (nyt tulee kielletty sana, mutta vedetään riskillä) seurakunnan pannaan jo jokin aika sitten, joten virallisesti setä ei saa kommentoida kysymääsi. :wink:

Mutta näin ihan epävirallisesti voit kuvitella millaiset viinivarastot sedälle on kehittynyt pitkän pannan aikana ja jos Korona sitä vielä pitkittää, niin varastot alkavat läikkyä yli :wine_glass: :wine_glass: :wine_glass:

Eli jos Masse-sedälle käy vähän huonosti näissä talouden Korona-myllerryksissä, niin aina on olemassa varakeinoja palata, YES! :slight_smile:

Masse-setä, FA, kärsitään nyt pannat ja Korona-sulut kerralla, niin sitten joskus se masse-autuus taas koittaa :boom: :boom: :boom:

4 tykkäystä

No toivotaan, että huomenna aamulla taas NON painaa lappua laitaan rajusti :angel:

1 tykkäys

Kyllä NoHo on mielestäni kärsijöiden puolella jos tämä korona lähtee ihan todella jylläämään. Jos matkailua rajoitetaan olisi tämä isompi miinus kun plussa (kotimaan matkailun kasvu ei kompensoi menetettyjä Suomeen matkaajia) ja jos ihmiset alkaisivat karttamaan yleisiä paikkoja, osuisi tämä pahasti koko ravintola-alaan (jonka tarkoitus on luoda näitä julkisia kohtaamispaikkoja :smiley:). Huomautan, että tämä on vielä tosi iso JOS. @Iiiks tuossa mainitsikin, mutta myös osakkuusyhtiö Eezy on tässä kärsijöiden puolella jos korona alkaa todella hidastaa talouskasvua (näkyy suoraan vuokratyövoiman kysynnässä).

Itse en kuitenkaan nykytiedon valossa odota koronalla olevan oleellisia vaikutuksia NoHolle.

17 tykkäystä

Jos Suomessakin etätyön määrä lisääntyy coronan johdosta, se tietänee lounasravintoloille menetettyä myyntiä. Omassa tiedossani on nyt 3 iso(hko)a työnantajaa, jotka suosittelevat etätyötä niille joille se on työtehtävien puolesta mahdollista. Ilmoituksia lähetetty tänään ja nopeimmat ehtivät jo eilen. Lisää seuraa.

Myös yritystapahtumia kuten seminaareja ja koulutuspäiviä ollaan peruuttamassa tai siirtämässä - tulipa mainittua, vaikkei NoHoon suoraan liity.

5 tykkäystä

Haavi alle jos luottoa löytyy, aikamoista panikointia.
Ensi viikolla tilinpäätös.

1 tykkäys

miten näette tuon NoHon velan, jos väliaikaisesti markkina hyytyy, niin saadaanko niitä uudelleen rahoitettua miten ja onko niitä miten erääntymässä ja mitne Noho voi joustaa kuluissa?

3 tykkäystä

Noho on niitä osakkeita, joissa olen aidosti huolissani viruksen vaikutuksista liiketoimintaan. Materiaalikate on korkea, ja kiinteistä kuluista joustaa lähinnä vuokratyövoima ja ehkä esiintyjäkulut. Vuokrat ja konsernikulut juoksee, oli myyntiä tai ei. Lisäksi rahaa pitäisi löytyä investointeihin ja konseptien kehittämiseen.

Toki tämän voi nähdä niinkin, että markkinan mahdollinen heikkous voisi laskea yrityskauppojen arvostustasoja ja avata siten Nohon yritysostovetoiselle strategialle uusia optioita (”last man standing”) - olettaen siis, että kassassa on millä ostaa. Inderesin laajan raportin markkinakasvugraafeissa ei myöskään näy oleellista kuoppaa vuodelta 2009, vaikka silloin iskivät sekä finanssikriisi että sikainfluenssa. Markkina on Nohossa suostunut jo vuosia katsomaan erilaisista kolhuista oikaistua tarinaa ja arvottamaan yhtiötä metodilla ”sitten kun turbulenssi hellittää niin tämä on halpa” -tyyppisillä argumenteilla, ehkäpä nytkin? Mutta @viljo esiin nostama rahoitustilanne on hyvä kysymys. Jos tulee tiukka tilanne, mennäänkö taas hybridin muodossa Timo Laineen kukkarolle?

4 tykkäystä

Upeat on kasvuprosentit!

6 tykkäystä

Nohoa ei ilmeisesti korona pelota. Lisäosinkoa tulossa. Ravintolaliiketoiminnan ohjeistus vuodelle 2020 on 300 miljoonan liikevaihto ja EBIT-% parantuminen 7,5 prosenttiin, eli karkeasti tasot joita Inderes odotti jo ennen epidemian puhkeamista.

10 tykkäystä

Itsekin mietin, että näkymissä ei ole päivitelty koronaa. Luulisi sen vaikuttavan jonkin verran, mutta lisäosinko viestii kyllä siitä, että vaikutus on pienempi kuin mitä ainakin itse olin pelännyt. Katsoin myös, että henkilöstökulujen osuus on pienentynyt. Skaalausetuja?

Edit. Riskeihin on lisätty “mahdollinen kansainvälinen epidemia”

1 tykkäys

Hyvä bongaus. Tarkoittaakohan tämä, että ohjeistus on voimassa olettaen, ettei epidemia leviä Pohjoismaihin nykyistä laajemmin? Tulosjulkistustilaisuudessa varmaan saadaan asiaan vastauksia.

Huolimatta NoHo Partnersin laajasta asiakaskunnasta, yleinen taloustilanne, epävarmuudet toimintaympäristössä, mahdollisten kansainvälisten epidemioiden vaikutus talouden kehitykseen ja asiakaskunnan kulutustottumusten muutokset voivat mahdollisesti vaikuttaa yhtiön asiakaskunnan ostokäyttäytymiseen.

Eivät varmaan halua hirveästi mesota Koronaviruksesta, voisi vähentää entisestään asiakkaita. Tosin tammi-helmikuu on jo tiedossa eli ei sitten varmaan ollut juurikaan merkitystä viruksella ainakaan vielä.

Tänään muuten sitten loppuu Interan lock-up omistamalleen 4,8% osuudelle. Viimeksi meni hintaan 8,80€. Mielenkiintoista nähdä millainen dumppaus tällä kertaa tulee ja milloin.

1 tykkäys

Tuo on tällä hetkellä ainut syy miksi osake ei tästä nouse.

Hienosti Aku heitti Spondan rekan alle webcastissa :rofl: ”eivät vastaa edes puhelimeen…”

19 tykkäystä

En oikein tiedä haluaisinko kovin pitkään olla tässä kyydissä. Kurssille tosin olisi mielestäni vähän nousuvaraakin, joten pakko kai odotella. Ikäviä nää erinäiset lyhyenajan häiriköt, interat yms, jotka saattavat pitää kurssia alhaalla pelkän mahdollisen uutisen voimin.