Osakesijoittaminen

Nokia-ketju. Mitä ajatuksia teillä on Nokiasta? (Osa 1)

Vähän vastaavaa olin itsekin bongaillut

Jos noin olisi että kyvykkyys kehittää ja toimittaa toimisi vaikka 1h2021 tai vaikka 2021 loppuun, en kyllä operaattorina haluaisi pistää rahojani kiinni Huawei vermeisiin. Onhan vermeitten tarkoitus toimia, olla kilpailukykyisia ja tuottaa kassavirtaa vuosikausia, sekä olla vastaavasti laajennettavissa koko vuosikymmenen.

Mutta voiko kiinalaisperäisesti vastata US:n erilaisiin bänneihin? Ei minunkaan käsittääkseni kuin armottoman hitaasti, jos pitää kotoperäisesti kehittää suunnitteluohjelmat, tuotantolaitteet, tuotantoteknologia, IP-blokit jne.

Kenties siis Ericsson/Nokia/Samsung -akselille tulee enemmän saavutettavaa kuin missä valtiovallan tai operaattorien omia bännejä on asetettu, jo 2021 eli aivan kohta

5 tykkäystä

Jaaha, EU:kin haluaisi lyödä lusikkaa soppaan, lainsäädäntöä ja

"To further clarify the regulatory framework for declaring, licensing and enforcing SEPs, the Commission will consider regulatory reforms such as setting up an independent system of third-party essentiality checks, the document said.

Such vetting would look into whether some patents are essential to a standard as claimed by the patent holders and also counter fears that some royalties are calculated at too high a level due to companies licensing unnecessary patents.

Experts, however, say essentiality checks may be difficult to carry out in a global market and that it may be difficult to find a qualified body with the technical competence to do them."

2 tykkäystä

Nokian strategiatekstistä kopioitu: ”Tavoitteenamme on luoda Nokialle strategia, jonka kautta pystymme hyödyntämään markkinoiden käynnissä olevan muutoksen, parantamaan suorituskykyämme sekä luomaan arvoa osakkeenomistajille pitkällä tähtäimellä."
Toivottavasti arvoa luodaan pitkään kauas tulevaisuuteen. Toivottavasti lause ei tarkoita, että arvoa osakkeenomistajille on odotettava kauas tulevaisuuteen, kun on jälleen tarve investoida (what it takes).

3 tykkäystä

Toivottavaa olisi myös että tämä strategia olisi jo luotu eikä että “Tavoitteenamme on luoda…”. :wink:

3 tykkäystä

Sitähän se taitaa valitettavasti tarkoittaa. :rofl:

1 tykkäys

Nokia v Daimler

Saksa on vienyt Daimlerin lobbauksen vuoksi lisensiointiriidan patenteista
case Nokia v Daimler EU:n käsittelyyn, jo on erikoista oikeuden käsittelyyn vaikuttamista Saksalta!

EXCLUSIVE: Düsseldorf Regional Court will not decide on a connected cars lawsuit between Nokia and Daimler AG this week.

The court told JUVE Patent that it will postpone the judgment by two weeks. The decision will be announced 26.11.2020 at 9am.

It is likely that the announcement will be a referral to the CJEU. Get the background on the case now on JUVE Patent.

Roles in the play, written by Daimler/Germany:

Daimler: poor carmaker, no funds, unwilling licencee, arrogant German

Nokia: rich troll, has patents, but wants too much

The Commission to date has refrained from the disputes and has urged the companies to resolve the issue themselves, with some seeing it as a contractual issue. Carmakers, however, see it as an antitrust issue, with Daimler lodging a complaint with Vestager.

Patents are a lucrative source of revenue for Nokia which makes 1.4 billion euros ($1.7 billion) in licensing revenues annually. It says Daimler has been using its cellular standard-essential patents (SEPs) without authorisation.

9 tykkäystä

Saksalaista autoteollisuutta taitaa olla mahdoton voittaa EU:n missään oikeusasteessa. Ikävä esimerkkitapaus jos patenttisuojaa kierretään lobbauksen vaikutuksesta.

5 tykkäystä

Onko tuossa nyt vielä mitään päätöstä tehty? Odotellaan ensiviikkoon ja katsotaan.

Uskaltaako EU -oikeus tehdä kovin erilaisia päätöksiä jenkkien patenttisuoja päätöksiin nähden.

2 tykkäystä

Hyvä pointti, vallitsevan käytännön tulisi kaiken järjen mukaan melko lailla samanlainen riippumatta alueesta. Amerikkalaisilla on paljon puolustettavaa, jos EU pohtisi lisensiointilainsäädännön radikaalia muuttamista. Myös kilpailuneutraliteetin kannalta on aika mahdoton tilanne, että lisensiointiperiaate olisi kovin erilainen lähtien siitä valmistetaanko tuote X EU:n maassa Y vai USA:ssa.

To be honest - nykyinen lisenssijärjestelmä on helppo ja aika halpa jos se Avincin lisenssi maksaa 15 USD/ auto kaikista lisensseistä niin eihän se auton hintaan nähden paljolta kuulosta. Jos autobisneksessä on juuri nyt heikompaa kauppasodan ja sitten covidin johdosta, niin niin se vaan on juuri nyt.

5 tykkäystä

Tarkennetaan että Avanci 15$/auto tarkoittaa 2-4G:tä, 5G tuo sitten aikanaan lisää hilloa patentinomistajille, summasta ei oikein tietoa, kännyköissä puhuttiin 3-5€/$ (capped, tuo lähelle 1% myyntihinnasta) mitä sitten autoissa ? pyöristetään Daimlerille 2 % myyntihinnasta sopivaksi sopuhinnaksi :stuck_out_tongue:

7 tykkäystä

Varmaan ihan kaikki muutkaan ei ole 5G spectrumien ammattilaisia (KLehdessä ja muuallakin paljon keskustelua jenkkioperaattorien 5G -strategioista), yritin paremmin ymmärtää taajuuksien merkitykset (Low Band, Mid Band, High Band/MmW)
Tässä hyvä kuva osui silmään


Ehkä tämä kuva avaa myös
image
Jossain artikkelissa mainittiin lowbandin kattavuudeksi “hundreds of square miles”

ja nopeudet noin karkeasti vs 4G LTE

en laita linkkejä, googlella helposti itsekukin ja osaavammat voi toki täydentää

Kiitos ja Anteex :slight_smile:

7 tykkäystä

Epäilen tämän olevan Nokian juttuja, eli 5G live Nizzaan luultavasti tuloillaan (lanseeraus joka tapauksessa tänään). SFR ainakin löytyy Nokian 5G asiakkaista. Löysin kommentointia ranskaksi että “samaan aikaan Nokia potkii työntekijöitä ulos…”, eli voisi hyvin olla. 1+1…

8 tykkäystä

Tässä enkuks samasta asiasta.

3 tykkäystä

Aika hurjia kk-maksuja :open_mouth: Näin suomalaisen silmin, tosin tuo 80GB on aika kova mälli jos kotona on oma yhteys… ja siitä 40€ ei nyt ihan mahdoto

EUR 40 unlimited calls/texts and 80 GB of 5G data
EUR 50 unlimited calls/texts and 100 GB
EUR 65 unlimited calls/texts and 150 GB
EUR 95 unlimited data calls texts

2 tykkäystä

Negatiivinen artikkeli Nokiasta tuli vastaan. . En halua sivuuttaa näitä kun vastaan tulee.

Oikeastaan ainoa asia josta olen hieman erimieltä on tuo kommentointi osingosta, ja siihen liittyen kauppatappioista. Ei niitä sopimuksia ole joka suunnalta hävitty, kuten kirjoittaja antaa ymmärtää. Verizon -tappio multiploituu artikkelissa. Muutoin monessa asiassa on mielestäni kyse siitä näkeekö lasin olevan puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä, kun takastelee samoja fundamentteja.

Pääpontit jutusta :

Yes, the stock is cheap, but that’s not a compelling argument for stockholders who want to see an increase in shareholder value.

The next year, it anticipates an adjusted operating margin of between 7% and 10%, which compares unfavorably with an average analyst estimate of 10.6%.

Although Lundmark did say the company is looking to do “whatever it takes” to regain dominance in the sector, the figures do not bail him out.

These companies are also fighting on margins. So, pricing has to be razor-sharp to compete in these markets. That puts additional pressure on Nokia.

According to Lundmark, once the company reaches €2 billion, it will think about resuming the distribution. In my mind, that’s a bad move. With Nokia losing contracts left, right, and center, this was the perfect time to send some positive news into the markets.

Shares are trading at a discount to the sector and the other companies in the 5G space. But it’s losing momentum fast.

For now, I have to give a “neutral” rating on Nokia stock.

4 tykkäystä

Nyt vauhtia Euroopan maat. Italia ja Suomi ainoat aikataulussa etenevät.

However, Italy and Finland do have some things in common.

They are the only ones so far who have assigned all Europe’s 5G pioneer bands—700 MHz, 3.5 GHz and 26 GHz.

And as we approach the last month of the year, it is clear that they will be the only EU member states to meet the European Commission’s 2020 spectrum deadlines.

7 tykkäystä

Weldon taitaa olla seuraavana jäämässä ilman tuolia

7 tykkäystä

Tosiaan siinä osaripäivän tiedotteessa Strategia-/Teknologiajohtajan pesti onkin jätetty auki.
Jos on ollut aikaa miettiä uusi rakenne, ja valita johtajat, ei se aika loppunut kesken tuota pestiä täytettäessä, vaan jotain muuta kaivataan jostain syystä. Ehkä ulkoisella haulla tarkastetaan tarjonta, ja sopiva valinta sieltä jos parempaa löytyy. Aina on mahdollista pakittaa ja todeta että nykyinen onkin hyvä verrattuna ulkoiseen tarjontaan.
Historiaa en tunne kovinkaan pitkälle, ettäpä onko Weldon tämän 5G-jälkeenjäämisen kokki. Jos on niin ehkä riittävän moni sormi on osoittanut sinne suuntaan

===
Mobile Networksin johtajaksi on nimitetty Tommi Uitto.
IP and Fixed Networks -liiketoimintaryhmän johtajaksi on nimitetty Federico Guillén.
Cloud and Network Services -liiketoimintaryhmän johtajaksi on nimitetty Raghav Sahgal.
Nokia Technologies. Liiketoimintaryhmän johtajana jatkaa Jenni Lukander.
Customer Experience -yksikkö, Yksikön johtajaksi on nimitetty Ricky Corker.
Finance, jota johtaa talous- ja rahoitusjohtaja Marco Wirén
Legal and Compliance, jota johtaa lakiasiainjohtaja Nassib Abou-Khalil.
People, jota johtaa henkilöstöjohtaja Stephanie Werner-Dietz.
Strategy and Technology, joka kattaa strategisen suunnittelun, pitkän aikavälin tuotekehityksen mukaan luettuna Nokia Bell Labs sekä Nokian oman IT:n ja digitalisaation. Tämän yksikön johtaja tullaan ilmoittamaan myöhemmin.

Uusi toimintamalli ja nimitykset astuvat voimaan 1.1.2021, minkä jälkeen Nokian johtoryhmä koostuu yllä mainituista johtajista toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin johtamana. Liiketoimintaryhmien johtajat aloittavat liiketoimintasuunnitelmien laatimisen yksiköilleen välittömästi.

2 tykkäystä

Kuin myös:

  • The U.S. market is also highly consolidated, making it tough to create inroads.

Eli suomeksi sanottuna Sam-Sungin edesottamuksia jenkkilässä kannattanee ns. “sillä silmällä” seurata…?

Hyvinkin pitkälti.
:face_with_raised_eyebrow:

4G aikoinaan mainostettiin samalla kaavalla. Mutta oman muistin mukaan eka vuosi-pari oli 4G välillä sitä luokkaa, että 3G:hen vaihtaminen puhelimen asetuksista tarjosi nopeamman yhteyden. On se siitä sittemin parantunut. Toki vielä tänä päivänäkin on 4G-katveita. Esim. perähikiöillä kuten 3 km Hämeenlinnan keskustasta pohjoiseen golf-kentällä/mökkialueella, jossa oma 4G oli poikki 5 arkipäivää putkeen :slight_smile:

3 tykkäystä