Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

Ehheehhee, tää porukka tulee sisuntuneena takaisin. Nokia -omistajana pitää toivoa että intressit säilyvät ennallaan.

Mutta mitä tulee Robinhood -yhtiöön, se taisi juuri menettää monta miljoonaa asiakasta. Mitenköhän yritys aikoo jatkossa toimia? :upside_down_face:

12 tykkäystä

Ainakin WSB foruumeilla nokia hype tuntuu olevan vahvoilla, kunhan nyt alkuun pääsisivät ostamaan sitä nokiaa ilman limitiä tai mitään muuta estettä.

Saa nähä mitä käy, kun noi rajoitukset häviää.

5 tykkäystä

No, sehän on moneen kertaan todettu, että väärin noustu. :slight_smile: Mutta kyllä se sieltä nousee joskus ihan ominkin voimin. Onpahan ensi viikolla taas jännitettävää ja miksei vähän huomennakin.

Tämä amerikkalaisvälittäjien touhu tuli selän takaa. Erityisesti se, että Nokia oli välitysrajoituksissa mukana. Sitä on hyvin vaikea käsittää. On vaikea uskoa, että momentum säilyy ensi viikkoon. Toivottavasti olen väärässä. :slight_smile: “Osaamatonta” piensijoittajaa vietiin taas kuin pässiä narussa.

18 tykkäystä

Jaahas, ei oo kerennyt seuraamaan mutta aikamoista meininkiä on.

Olen Nokialla lyhyen sijoistusurani selkeästi eniten treidaillut. Mielestäni siinä on ollut tiettyä ennustettavuutta usein, eikä vähiten korrelloiden NYSE:n tilanteeseen, futuureihin jne. Tämä siis myös ennen tätä viikkoa, mielestäni. Toki tooodella vähäistä toiminta minulla.

Maanantaina lähdin taas mukaan, ja olen holdaillut. En ole myynyt, koska Nokia on vasta noussut arvostuksissa oikeille tasoille, ja lisäks tässä on oltu uuden ja jännän äärellä.

Nyt siirryin treidauksesta pitoon, tavoitteena sellainen +20% seuraavan 2-4kk aikana. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa on, että poistin stopparit. Ajattelin, että jos ei saa ostaa vaan myydä, niin nyt on todella suuri riski “väärille laukaisuille”. Fundan puolesta ei Nokian pitäisi olla näinkään alhaalla, ja jos putoaa vaikka 2euroon, niin kaipa se sieltä myös nopeasti nousee… ehkä.

Tämä ei ole sijoitussuositus.

3 tykkäystä


Mikael Rautanen
@mikaelrautanen

·3m

Tuoreen konsensuksen mukaan Nokian Q4-liikevaihdon odotetaan laskeneen 7% ja oikaistun liikevoiton arvioidaan laskeneen 952 milj. euroon edellisvuoden 1134 milj. eurosta.

2 tykkäystä

Täällä voi jatkaa paahtoa liittyen WSB-kuvioihin, pidetään Nokia-ketju Nokiassa. :slight_smile:

16 tykkäystä

Et lupaile, mutta herätät turhaa toiveikkuutta. Ei tipu Nokia 2 euroon, vaikka miten toivottaisiin.

Nokia ketjun osassa 1 tarkastelin, miten P/E-lukuun perustuva vertailu muihin yhtiöihin viittaisi hintahaarukkaan 7,5 - 20 €. Kukaan ei ole kommentoinut? Eikö funda kiinnosta?

Lyödään lisää löylyä. Osaako täällä kukaan laskea Nokialle PEG-lukua (IFRS)? Laske ja hämmästy. Luvut saat esim. aiemmasta viestistäni.

13 tykkäystä
1 tykkäys

Hetkin pähkäilin omassa päässäni, ja tämä twiittaus

image

sai oikeastaan oivaltamaan: kyllä intressit säilynevät ennallaan. Niin moni on laittanut rahaa kiinni, ja useimmilla ne on tappiolla. Tästä johtuen todellakin on syytä odottaa vastahyökkäystä.

19 tykkäystä

Todella omituinen toiminta Jenkeissä. Oli tämä WSB-juttu todellinen todiste, että pörssit manipuloidaan. Mutta piensijoittajat eivät saa tehdä sitä. Nooh. Nokia sai ainakin ilmaista näkyvyyttä Amerikassa…

33 tykkäystä

Mielenkiintoiset kaksi päivää takana Nokia-osakkeiden kyydissä. Minä ainakin sain hyvää opetusta sijoittamisen somesaittien yllättävän vahvasta roolista joidenkin osakkeiden hinnanmuodostuksessa. Viestintä- ja vakuttamiskentän sirpaloituminen samalla, kun yksittäiset tallaajat saatikka sitten agitaattorit voivat tavoittaa miljoonayleisön. Ohessa kopioitua pohdintaa, miksi nyt on paljon piensijoittajia liikkeellä.

Sijoittaja.fi-sivuilta:

Piensijoittajien maihinnousu

Koronapandemia on aikaansaanut piensijoittajien maihinnousun, joka hämmästytti jo kesäkuussa markkinoita ja institutionaalisia sijoittajia. Syitä piensijoittajien nousuun ovat:

  • Ihmisillä on enemmän aikaa
  • Rahaa jää säästöön ja sijoitettavaksi, kun matkailu ja vapaa-ajankulut ovat minimissä
  • Keskuspankkien likviditeetti on tukenut markkinoita
  • Markkinoille on vuoden 2020 aikana tullut miljoonia aktiivisia piensijoittajia
  • Sijoittamisesta keskustellaan aktiivisesti sosiaalisilla sijoitusalustoilla ja keskustelupalstoilla, kuten Redditissä
    Piensijoittajat tappoivat shorttaajat ja tekivät satojen prosenttien voitot - Sijoittaja.fi
8 tykkäystä
22 tykkäystä

Alkaa vahvasti näyttää siltä, että tämä alkuviikon jatkunut ”sirkus” Nokian ympärillä jatkuu myös huomenna.

10 tykkäystä

En nyt vielä allekirjoittaisi, jenkeissä pyöritään vasta viiden taalan nurkilla. Melkeinpä paras lopputulos kotomaiselle piensijoittajalle (poislukien ne muutamant superässät jotka myivät tuon pompun huipulla) olisi että tämä toi Nokian taas treidaajien huulille, volyymi nousee pysyvämmin ja markkinalla on enemmän kiinnostuneita katsomassa tarkemmin valuaatiota ja näin aliarvostus purkautuu. Tämän kuitenkin verrokkeihin nähden pitäisi olla helposti yli 5e lappu.

16 tykkäystä

…Jäätyikö helvetti juuri? Cruz ja AOC samaa mieltä jostain aiheesta.

Sillä välin, Telecoms sivuaa Nokiaa aihepiirin tienoilta:
https://telecoms.com/508409/nokia-shares-buffeted-by-short-selling-storm/

4 tykkäystä

Sitten vasta nähdään nokian todellinen tilanne, kun rajoitukset lähtee pois ja ihmiset saa vapaasti ostaa nokiaa.

11 tykkäystä

Toivottavasti jatkavat perseilyä aka. NOK$ ostorajotteita jenkkilässä, jotta huomenna pääsisi kahmimaan Tsadista halvalla holdiin.

Huom!
Tämä ei ole osto- eikä myyntisuositus, kunhan ajattelen itsekseni.

6 tykkäystä

Ja 2020 oli joidenkin mielestä outo? Nyt ovat sitten Ted Cruz ja AOC samaa mieltä jostain - ja kaiken lisäksi myös itse olen molempien kanssa samoilla linjoilla.

13 tykkäystä

Kokonaisuudessaan #NOK ja #WSB on ihan helvetin mielenkiintoinen keissi. Vuoden 2020 ollessa jokseenkin erikoinen vuosi voi seuraavasta odottaa vieläkin oudompaa.

5 tykkäystä

Pikkasen asiaa tuosta q4 ennakosta. Mielestäni masentava. Jos tuollainen julkaistaan, niin se on taas -10%? Pekkahan tätä jo pohjusti puheillaan, mutta ei se silti mukavalta tunnu.

2 tykkäystä