Nokia sijoituskohteena (Osa 3)

Lähdin jo Ericssonin odotusten ansiosta justeeraamaan Nokia-arvioita loppuvuodelle, mutta eipä tarvinnut muutamaa minuuttia pidempään odotella ihan kunnon vahvistusta.

Samaa mieltä aiempien kommentoijien kanssa. Ei tämä mikään dramaattinen muutos ollut, vaikkakin liikevaihdon haarukka tippui yllättävän paljon.

Näin on – ainakin toistaiseksi. Mutta epävarmuus koko sektorin osalta senkun lisääntyy. Toivoin merkkejä sen hälvenemisestä, mutta ei.

(@Lexus, en ole eri mieltä siitä, että epävarmuus Nokian loppuvuoden osalta pienenee :slight_smile: )

9 tykkäystä

Q2 raportin jälkeen Atella oli odotuksissa Q3 -kvartaalille 6,085 miljardin euron liikevaihto, ja 533 miljoonan liikevoitto ilman kertaeriä. Nyt Nokian antaman informaation mukaan liikevoitto olisi hieman yli 600 miljoonaa. Eli toinen kvartaali vaikuttaa olevan tulosmielessä aika hyvä, tai vähintään hyvin ok.

Viime vuonna Q2 liikevoittoa oli vertailukelpoisesti 12,2 %, ja liikevaihtoa 5,87 miljardia.

Nokian tulosvaroitus on tosiaan hyvin laimea. Mutta kuinka paljon markkinat nyt tuijottavat sanaa tulosvaroitus. Itse asiassa mielestäni Nokian osake pitäisi nousta huomioiden sen että epävarmuutta poistuu - ja tulos on OK.

Edit: Korjattu Inderesin Q2/2023 liikevoittoennuste. Aluksi oli liikevoitto, mutta Nokian tiedotteessa oli liikevoitto ilman kertaeriä.

Edit: @omitut Nokian lupaus paremmasta H2 näyttää kyllä toteutuvan - vähintään liikevoittomarginaalin osalta.

20 tykkäystä

Lupaus paremmasta toisesta vuosipuoliskosta ei sitten toteudukkaan, joten Nokian kurssi jatkaa matamistaan ns. erittäin edullisella tasolla. Negatiivisista, vähäisistäkin, varoituksista kurssi kyykkää reilusti, kuten tänä vuonna on ollut tapana.

Edit:@Lexus Tosiaan H2 täytyy olla parempi kuin H1, jos päivitettyym liikevoittomarginaaliin päästään.

1 tykkäys

Ovatko heittäneet toiveet Oppon lisenssimaksuista? Siitäkö tämä osittain johtuu?

2 tykkäystä

Ei ole siitä kyse. On kyse siitä että EUR/USD -muutoksesta, mutta ehkäpä sitä enemmän Pohjois-Amerikan siirtyvistä projekteista.

Mikäli Nokia olisi luovuttanut patenttien suhteen, olisi liikevoittomarginaaliohjaus ollut huomattavasti kapeampi.

Edit: @enska Toki aina kaikki on mahdollista, mutta huomioiden tilanteen en usko että Nokia olisi uudessa ohjauksessaan ottanut riskiä sen suhteen.

6 tykkäystä

Vaikka aika usein olenkin ollut väärässä Nokian osakkeen valitsemasta suunnasta, niin en ole ihan vakuuttunut, että vihreää näyttäisi Erkin tuloksen, Erkin antamien näkymien ja Nokian oman negarin jälkeen. Toki en yllättyisi, kun tein jo päätöksen ostaa lisää, kun maalailin kurssiin 10 % laskua.

Erkki tosin odottaa markkinan paranevan vuoden lopussa, joten kai tuossa olisi Nokiallakin teoreettinen mahdollisuus yllättää positiivisestikin. Tai sitten negatiivisesti, kun elpyminen jää välistä. Ihan mielenkiintoista lukea sitten vielä Nokian kommentteja markkinoista. Nyt kertoivat vain, että joitain p-amerikan projekteja siirtyy, mikä nyt ei ole vielä mahdottoman silmiä avaavaa.

Eli onko vaarana että sitäkin alennetaan vielä vuoden aikana?

Joo, korjataan sen verran että en usko tosiaankaan että Nokia tai Ericsson nousisi tänään. Mutta huomioiden Nokian antaman informaation, olen sitä mieltä että osakkeen tulisi nousta. Mutta nämä tosiaan ovat eri asioita,

14 tykkäystä

Jos Nokian osakekurssi korreloisi enemmän puhtaasti yrityksen liiketoiminnassa tapahtuvien asioiden kanssa niin olisin tästä ihan samaa mieltä.

7 tykkäystä

Näyttäis suunta olevan kohti Q1-pettymyksen aiheuttamaa kurssitasoa Boerse.de:n antamien lukemien mukaan.

Vähän saivartelua, mutta Nokiahan antaa sisäpiiritietoa (Inside information), ei viesti tulosvaroitusta (Profit warning).

Onko tämä sitten kehittynyttä viestintää…
Tulosohjaushan on vanhassa haarukassa.

No jos ei ole tarjolla kuin ‘Outlook’ niin negaria ei kai voi tulla ikinä. Korkeintaan de facto -negari…

8 tykkäystä

Kun katsoo kokonaiskuvaa niin Nokian osakkeen nykyarvostus on niin matala, että olosuhteet huomioiden vakaata tulosta tekevä ja jopa 10 prosentin osinkoja jatkossa maksava globaalisti merkittävä teknoyhtiö ansaitsisi siltikin vähän parempaa :sunglasses:

22 tykkäystä


Tällä hetkellä näyttää tosiaan tältä, mutta nämä ehtivät muuttua. Mikäli Ericsson laskee Nokiaa vähemmän, tuntuu se hyvin epärationaaliselta.

13 tykkäystä

Free Cash Flow ennallaan, tosi hyvä!

Update to Nokia’s financial outlook for 2023

Updated Previous (as of Q1 results)
Net sales1 EUR 23.2 billion to EUR 24.6 billion
(-4% to +2% constant currency growth) EUR 24.6 billion to EUR 26.2 billion
(2% to 8% constant currency growth)
Comparable operating margin 11.5% to 13% 11.5% to 14%
Free cash flow conversion from comparable operating profit 20% to 50% 20% to 50%

1 Assuming the rate 1 EUR = 1.09 USD as of 30 June 2023 continues for the remainder of 2023 along with actual H1 foreign exchange rates (adjusted from prior 1.09 USD rate as of 31 March 2023).

In the second quarter, based on its preliminaryfinancials, Nokia expects to report net sales of approximately EUR 5.7 billion, flat year-on-yearon a constant currency basis with a comparable operating margin of approximately 11%. -

  • Nokia’s operating profit in Q2 benefitted fromapproximately EUR 80 million related to catch-up net sales in Nokia Technologies.

Across the group Nokia has been proactivelymanaging costs to protect profitability. As itprogresses through this period of uncertaintyNokia will continue to take measures to ensure itremains on track towards its long-term targets of growing faster than the market and delivering a comparable operating margin of at least 14%.

Nokia will release its second quarter and halfyear 2023 financial results on Thursday 20 July 2023.

Nokia will conduct a conference call withanalysts and investors to discuss its second quarter performance and business outlook on 20 July 2023 at 11:30am EEST / 9:30am BST / 4:30am US EST.

11 tykkäystä

Atte Riikolan kommentit ketjuun talteen →

32 tykkäystä

Itse hiukan ihmettelen, että miksi Nokia tällaisen tulosvaroituksen ulosti.
Olisihan ko. asian voinut viestiä osarin yhteydessä aivan hyvin.
Mutta jos nyt tulee ostopaikka, niin aion olla hereillä.

9 tykkäystä

Tämä vuosi, joka on jo aikaa sitten hinnoiteltu ( jos Noksun hinnoittelu olisi oikealla tasolla) näyttäisi olevan torjuntavoitto ja 12kk päähän katsottuna markkina näyttäisi elpyvän. Jos Nokian arvostus olisi kohdillaan, niin kurssin pitäisi nousta……mutta ei. On tämä pitkä tie…:grin:

10 tykkäystä

Jos nyt oikein laskeskelin niin vertailukelpoinen liikevoitto tulee olemaan alimmillaan n. 47c / lappu v. 23.
Viime vuonna 44c.

6 tykkäystä

Noh, nyt se annettiin vain Ericssonin osarin yhteydessä… :wink:

Toinen noh, syykin siihen lienee tässä eli Q2-tulos “ylittää” odotukset:

  • Nokia antoi myös ennakkotietoja Q2-tuloksestaan. Q2-liikevaihto oli noin 5,7 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto noin 11 %, joilla päädytään noin 627 MEUR:n liikevoittoon. Juuri päivittynyt konsensusennuste odotti yhtiöltä 6,0 miljardin euron liikevaihtoa ja 548 MEUR:n liikevoittoa (9,1 %)…
12 tykkäystä

Monesti saksan pörssi on antanut suunnan kurssin avaukselle, mutta pörssipäivä sitten näyttää, mihin lukemiin jäädään, josta sitten kohti Nokian Q2-tulosjulkistusta ja siitä eteenpäin.

3 tykkäystä