Nokia sijoituskohteena (Osa 3)

17 tykkäystä

Korea satsaa kouluun - ”cutting edge” verkkoympäristö Nokialta.

  • Nokialle tämä on merkittävä referenssi ja kokonaisuutena näyttää isolta kaupalta.
    ———

Kwang Seon Kim, CEO of Dongkuk Systems, said: “We are delighted to successfully deploy Nokia’s POL solution in 100 schools across the Gyeonggi-do region. The new upgraded network will lead to improved learning experiences and foster engagement between the students and teachers in the digital world.

  • We have a longstanding relationship with Nokia and are looking forward to working with them in the nationwide expansion of this project.”

Press Release

Nokia, Dongkuk Systems and Erum I&C deploy cutting-edge Korean school network for seamless digital transformation.

  • Nokia’s simple and energy-efficient passive optical LAN (POL) solution is deployed at 100 schools to create a digital-based educational environment
  • Initiative is part of the Korean Ministry of Education’s Green Smart School program to transform existing school facilities into smart learning environments
  • The digital transformation program will be extended within the Gyeonggi-do regionand to additional schools across the country

14 September 2023

Seoul, South Korea – Nokia today announced that the company, in collaboration with distribution partner, Dongkuk Systems, and ErumI&C, specializing in school networks, has successfully installed its Optical LAN solution in 100 schools including kindergartens, elementary, middle and high schools in the Gyeonggi-do region.

  • The deployment aims to enhance the existing infrastructure and provide a high-capacity network to support digital learning.

  • This initiative is part of the Korean Ministry of Education’s Green Smart School program to transform existing school facilities into smart learning environments for new-age and digital ways of learning, including the creation of large-capacity multimedia classes.
  • Following this successful implementation, the project will be expanded across the region and extended to additional schools nationwide.

Resources and additional information

Web page: Optical LAN (POL)

Web page: Fiber ONT

Video: Dongkuk deploys Nokia Passive Optical LAN for schools in Korea

18 tykkäystä

Nokia ”ylikapitalisoitu” - olisiko paikallaan osakkeenomistajille ylimääräinen osinko tilanteen normalisoimiseksi?

  • myös omien osakkeiden ostoon voisi käyttää ylimääräisen miljardin!

KL13-9-2023

Nokialla suurin kassa

Helsingin pörssin suurimmat kassat löytyvät vähemmän yllättäen pörssin suurimmilta yhtiöiltä. Kauppalehden analyytikko Ari Rajalan kokoaman aineiston perusteella pörssin suurin kassa on Nokialla,

  • jolla oli toisen neljänneksen päätteeksi likvidejä varoja 7,48 miljardia euroa. Nokian nettovelkaantumisaste toisen neljänneksen lopussa oli –11 prosenttia.

Nokian kassan tuotto oli nollakorkotilanteessa pitkään heikko, mikä heikensi myös yhtiön pääoman tuottolukuja.

  • Yhtiö on varjellut kassaansa jo pidemmän aikaa ja raportoi siitä jopa erikseen katsauksissaan, mikä ei ole täysin normaalia pörssiyhtiöiden osalta, Rajala muistuttaa.

  • ”Mikäli kyseessä olisi kriisiyhtiö, ymmärtäisin paremmin kassatilanteen korostamisen erikseen”, Rajala sanoo.

Tällä hetkellä Nokian kassa on niin suuri, että yhtiötä voidaan hyvin pitää ylikapitalisoituna.

10 tykkäystä

Tällä palstallahan on paljon pohdittu arvostuksen alhaisuutta huolimatta jatkuvista teknologisista hyppäyksistä, runsaasti tehdyistä kaupoista, kilpailutilanteen paranemisesta, potentiaalisten patenttitulojen realisoitumisesta useiden oikeuspäätösten jälkeen, ym. ym. Näistä kaikista, ja jopa siitä huolimatta, että yhtiö on selkeästi ilmoittanut tasaisista näkymistä ja keventävänsä kassaansa vuodesta 2024 alkaen ylimääräisillä osingoilla, arvostus ei ole nouse millään. On pikemminkin nähtävissä liikkeellä olevien optioiden max painien pysyvän 3.50$ tai 4$ tasolla hamaan tappiin NOK Option Chain | ChartExchange ja shorttien lisääntyvän Most shorted companies in Finland (shortnordic.com). Kun yhtiö nähdään ylikapitalisoiduksi, niin se tarkoittanee sitä, että vielä ei ole kuitenkaan selkeästi tiedossa kuinka tuo pääoma tullaan käyttämään. Siksi ja informaation puutteen vuoksi sijoittajat nähtävästi näkevät yhtiön isoine kassoineen mörkönä, joka voi arvaamattomasti ja hätäpäissään taas tehdä vääriä liikkeitä. Tästä syystä informaatiota voisi olla enemmän, innostunutta ja häpeilemättömän itsekehuvaa tulevaisuuden valloitusta kohti kurottavaa, koska siihen lienee nykyisin erinomaiset edellytykset.

21 tykkäystä
  1. syyskuuta 2023
    Soul, Etelä-Korea - Nokia ilmoitti tänään, että yhtiö on yhteistyössä jakelukumppani Dongkuk Systemsin ja kouluverkoihin erikoistuneen Erum I&C:n kanssa asentanut Optical LAN -ratkaisunsa onnistuneesti 100 kouluun, mukaan lukien päiväkoteihin, peruskouluihin, keskikouluihin ja lukioihin Gyeonggi-don alueella.
16 tykkäystä

Ei nyt sikäli suoranaisesti liity Nokiaan. Mutta siis sama asia joka tapahtui aiemmin verkoissa, on ollut tarkoituksena tapahtua sähköautoissa. EU vaikuttaa olevan nyt paljon paremmin ajan tasalla kun aiemmin (kenties kun asia liittyy suoraan Saksaan)… mutta periaatteessa linkitys verkkoihin on myös myönteinen.

“Take the electric vehicle sector, it is a crucial industry for the clean economy with a huge potential in Europe, but global markets are now flooded with cheaper Chinese electric cars and their prices are kept artificially low by huge state subsidies.”

“This is distorting our market and as we do not accept this distortion from inside our market, we do not accept this from the outside,” she added.

Miksi aiemmin ei yhtä vakaasti puolustettu kun Euroopan markkinoita vääristettiin.

22 tykkäystä

Xitterissä Mikko Mäenpää käy läpi 20 suomiosaketta, yhtenä niistä Nokia, jonka osinkohaukat ehkä pelastavat. :smile:

20 tykkäystä

Kyllähän noksu aika lailla osinkolappua alkaa muistuttamaan. Lapun hinta ei nouse, vaikka tähän maailmantilanteeseen firma on hyvissä asemissa ja varmasti tulevaisuudessa vielä paremmassa. Muutenkin hyviä diilejä jatkuvasti.

Kassaakin on niin paljon, että lisäosingot ovat vain ajan kysymys. Toki kassaa voisi kyllä polttaa vielä enemmän omien ostoilla.

16 tykkäystä

Muistutetaanpa taas kerran. Nokia on ilmoittanut jakavansa ylimääräistä kassaansa ensi vuodesta alkaen.

21 tykkäystä

Huomenna Max pain 3.5usd, n. 3.30€

Vuosi sitten kurssi painettiin voimalla 4.5€ tienoille

Jos huomenna markkinat painaa :chart_with_downwards_trend: niin mulla on ämpäri valmiina :cowboy_hat_face:

Jos ja toivottavasti näin käy, niin sitten annan Nokialle luvan nousta kahden vuoden lasku putken jälkeen :cowboy_hat_face:

18 tykkäystä

Liittyykö 3-witching dayhin tai pe optioihin, mutta Marshall&Wace nostanut elokuun alussa pinnalle noussutta shorttiaan (0.5%) → 0.61% eli +6m osaketta, nyt yhteensä ~34m osaketta lyhyenä…

17 tykkäystä

Nokian kuuluisa lätkämaila meni oksasilppuriin jo vuosia sitten, mutta hyvin luistaneet Nokian kurssisyöksysukset ovat löytyneet kuusta …

image

… valmiiksi voideltuina tulevan talven rientoja varten.

33 tykkäystä

Onko Nokialla positiivista odotusta kiinan tai aasian kannalta. Jos sieltä kerran se applekin on kaapattu pois

13 syyskuu 2023

Kiina ei ole asettanut kieltoa ulkomaisten puhelinmerkkien ostamiselle ja käytölle, Kiinan ulkoministeriö sanoi vastauksena tiedotusvälineiden raportteihin, joiden mukaan jotkin valtion virastot ja yritykset olivat käskeneet henkilökuntaa lopettamaan Applen iPhonen käytön töissä.

3 tykkäystä

Ainakin virallinen kanta on tämä… mutta jostain vedetään kiintiö et ulkomaisten puhelimien markkinaosuus saa olla vaikkapa 10 %. :sweat_smile: Noh ei ehkä ihan tosissaan sanottu, mutta…

@RIKURIKAS Kiinan valtio on käytännössä rajoittanut Nokian ja Ericssonin osuuden verkoista 5-10 %:iin, ja tämän ennemminkin odotetaan laskevan tulevaisuudessa vielä tuosta. Eli Kiinan suhteen ei ole odotuksia, mutta toki muu Aasia on sitten asia erikseen. Mutta en usko muualla mitään dramaattista Kiina -vaikutusta.

11 tykkäystä

Nokia päivittää niin laiskasti omaa taulukkoaan niin piti päivitellä
2023 ohjelman kh, on mennyt alle 4€ ja riittää vielä reiluksi kuukaudeksi rahat…

29 tykkäystä

Eipä nyt vielä ole tapahtunut mitään radikaalia liikettä kurssissa vai odotetaanko tässä jenkkilän avautumiseen asti :thinking: ihan vain kyselen, että osaa tehdä popparit valmiiksi :laughing: :popcorn:

10 tykkäystä

Mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään.

Muutamaan päivään ei momentum ole ollut Nokian puolella, mutta ei se ole ollut myöskään Ericssonin.

Edit: Päivitys. Juu pientä alavirettä alkaa tosiaan olla havaittavissa - ja myös suhteessa Ericssoniin.

19 tykkäystä

näyttäähän tuo vähän eri suuntaan menevän vs muut Helsingissä tai Erkki ilman järjellistä syytä…
Kuka syyllinen
image
:smiley:

17 tykkäystä

Hieman outoa touhua juuri todistin. Jäin katselemaan livenä Nokian kurssia, kun kiinnitin hetki sitten huomiota hyvin nopeasti nousseeseen myyntivoluumiin.

Osaketta myytiin ehkä n. viidessä minuutissa toista miljoonaa ja 2 miljoona meni rikki ehkä kymmenessä minuutissa. Siis kolmasosa koko päivän tähänastisesta vaihdosta vain noin vartissa. Osakkeen hinta tippui nopeasti (n. -1,25% suurimmillaan). Vaihto sinänsä ei ole kovin suurta, mutta jotain outoa tuossa on. Tämän vauhtivartin jälkeen vaihto hyytyi taas normaaliksi.

Prosentin laskut tai nousut eivät kovin kummoisia syitä tarvitse. Mutta täytyy seurata ameriikan pörssiä illalla vähän tarkemmin, josko saataisiin oikeasti todisteita trible witching riks raks poks max pain -päivästä.

Edit. Todisteita (ette kuitenkaan muuten usko minua) :smiley:

30 tykkäystä