Nokia sijoituskohteena (Osa 3)

Iso, väkirikas maa (1,5*suomi kooltaan, 35m asukasta)
Ex-valtio omisteinen operaattori panee tuulemaan (Rubicon)
markkinaa otettavana :grin:

12 tykkäystä

Aika mitätön operaattori nykyisellään, mutta ehkä aikoo sitten haastaa kahta selkeää markkinajohtajaa uudessa omistuksessa.
MWC:ssä lopullisesti allekirjoitettu diili ilmeisestikin ja arvoltaan noin 100M kuitenkin.

9 tykkäystä

Nordnetin sharevillestä poimittu Nokian osingoista:
Yhtiökokous päätti, ettei osinkoa jaeta varsinaisen yhtiökokouksen päätöksellä ja valtuutti hallituksen päättämään yhteensä enintään 0,13 euron varojenjaosta osakkeelta osinkona kertyneistä voittovaroista ja/tai varojen jakamisena sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta.

Valtuutus on voimassa seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen alkuun saakka. Hallitus tekee erilliset päätökset kunkin osingonmaksun ja/tai pääomanpalautuksen määrästä ja ajankohdasta alla mainittujen alustavien täsmäytys- ja maksupäivien mukaisesti. Yhtiö julkistaa kunkin tällaisen päätöksen erikseen ja vahvistaa samassa yhteydessä varojenjaon täsmäytys- ja maksupäivät.

Alustavat täsmäytyspäivät Alustavat maksupäivät
23.4.2024 3.5.2024
23.7.2024 1.8.2024
22.10.2024 31.10.2024
4.2.2025 13.2.2025

Hallitus ei ole vielä tehnyt päätöksiä osingonjaosta. Vai tietääkö joku tästä asiasta oliko eilen täsmäytyspäivä?

Hallitus on tehnyt päätöksen ja oli täsmäytyspäivä eli kvarttaaliosinko irronnut.

2 tykkäystä

Asiahan sanotaan selkeästi Nokian q1-raportin sivulla 3:

Hallitus päätti 18.4.2024 jakaa osinkoa 0,04 euroa osakkeelta. Osingon täsmäytyspäivä on 23.4.2024, ja osinko maksetaan 3.5.2024.

Ja koska täsmäytyspäivä hämmentää monia, tässä asiaa käsittelevä kirjoitus:

4 tykkäystä

Press Release

First Nokia Buy America-Compliant products roll off Sanmina manufacturing line

  • Nokia is the first technology vendor to announce the availability of Buy America-compliant products for use in critical broadband infrastructure projects focused on closing the digital divide.
  • Nokia delivers on commitment to manufacture and produce fiber-optic broadband network electronics and optical modules in the U.S. in record-breaking time after announcing initial plans with Sanmina.
  • BEAD applicants and infrastructure builders can order Nokia BEAD-certified products today.
22 tykkäystä
8 tykkäystä
9 tykkäystä

Kohdat 2 & 3 on mielestäni jossainmäärin sama asia. Niinikään myös 5 & 6.

Oma ajatus tällaiseen leikkimieliseen pohdintaan siitä miksi Nokia on noussut osarin jälkeen on se että kurssia/valuaatiota on poljettu jo aika alas ja osari vahvisti sen että yhtiö on kannattava, se osaa skaalata kulujaan ja että se on ylikapitalisoitu. Viimeiseen pointtiin kun lisää sen että suomalaiset on osinkokansaa ja yhtiö on viestittänyt purkavansa ylisuuren kassan niin noissa on mielestäni riittävästi bensaa nousulle.

14 tykkäystä

Nokian USA:n tehdas on nyt tuotannossa ja BEAD-tukiaiskelpoinen myynti alkaa kesällä. Nyt vielä testaillaan. Jännä yksityiskohta, että Nokian markkinaosuus Pohjois-Amerikan (Kanada mukaan lukien) kuitulaajakaistaverkosta on jo 70%.

Ps. Tällaisia uutisia on nyt Google päättänyt tyrkyttää Juurikille. Sen siitä saa, kun Inderesin foorumilla luuhaa.

32 tykkäystä

Alla oleva asia on mielestäni ollut havaittavissa kotimaisten operaattoreiden suhteen - hintakilpailu on vähentynyt. Ja samaan aikaan liittymissä on siirrytään enemmän 5G -puolelle, ja kyllä ne vaikuttaisi maksavan enemmän.

image

Elisan ARPU on ollut hyvässä nousussa, ja Telia sekä DNA yrittävät päästä samaan junaan mukaan.

17 tykkäystä
17 tykkäystä

tämä mielenkiintoista, ei voine olla mennyttä diiliä, niistähän purkautui Q4/Q1 rahaa kassaan, uutta laajennusta ?

8 tykkäystä

Hiukan sekavalta vaikuttaa kun ei suoraan sanota. Puhutaan paljon menneestä, ja osaltaan annetaan ymmärtää tulevasta. Toivotaan että kyse olisi uusista 5G rakenteluista - on sekin mahdollista.

9 tykkäystä

jos nyt oikein muistelen ja googlailen. niin eihän tuo ~2*1,5mrd joka meni N&E&S:lle viime vuonna ollut se lopullinen, spektrumin kanssa puhuttiin 15mrd investoinnista, josta jää 10mrd rakentamiseen, kyllä sitä vielä pitänee antennia vetää tolppiin, kun iso ja väkirikas maa…

tuolla ainakin mainitaan että H2lla palautuisi capex alaspäin, ja Q2 vielä elevated

no vähän muistelin väärin, tässä toinen tieto, eli 14-15mrd$ menisi rakentamiseen

olisko sitä täydennystä, toivottavasti… 700Mhz vedettiin koko maahan peruskattavuus , nyt sitten mid ja high:ta täydentämään ahtaita paikkoja?

12 tykkäystä

Tuskinpa takauksia annettaan jo kauan sitten tehtyihin kauppoihin, olisi jokseenkin kummallista myöntää niitä takautuvasti.

4 tykkäystä

tämä hyvää uutista kun Kiinalainen BYD taitaa olla maailman suurin sähköautovalmistaja , ei tosin ole oikeuksia lukea misät valmistajasta kyse

29 tykkäystä

Valtion rahoitusyhtiö Finnveralta 1,5 miljardin dollarin takaus Nokian 5g-kaupoille Intiassa – järjestely isossa roolissa kaupan synnyssä

18 tykkäystä

Intialaiset teleyhtiöt ovat ehkä onnistuneet ottamaan 5G:n käyttöön ennätysajassa, mutta ne kamppailevat edelleen sen rahaksi muuttamisen kanssa.

6 tykkäystä