Nokia sijoituskohteena (Osa 3)

Press Release

First Nokia Buy America-Compliant products roll off Sanmina manufacturing line

  • Nokia is the first technology vendor to announce the availability of Buy America-compliant products for use in critical broadband infrastructure projects focused on closing the digital divide.
  • Nokia delivers on commitment to manufacture and produce fiber-optic broadband network electronics and optical modules in the U.S. in record-breaking time after announcing initial plans with Sanmina.
  • BEAD applicants and infrastructure builders can order Nokia BEAD-certified products today.
22 tykkäystä
8 tykkäystä
9 tykkäystä

Kohdat 2 & 3 on mielestäni jossainmäärin sama asia. Niinikään myös 5 & 6.

Oma ajatus tällaiseen leikkimieliseen pohdintaan siitä miksi Nokia on noussut osarin jälkeen on se että kurssia/valuaatiota on poljettu jo aika alas ja osari vahvisti sen että yhtiö on kannattava, se osaa skaalata kulujaan ja että se on ylikapitalisoitu. Viimeiseen pointtiin kun lisää sen että suomalaiset on osinkokansaa ja yhtiö on viestittänyt purkavansa ylisuuren kassan niin noissa on mielestäni riittävästi bensaa nousulle.

14 tykkäystä

Nokian USA:n tehdas on nyt tuotannossa ja BEAD-tukiaiskelpoinen myynti alkaa kesällä. Nyt vielä testaillaan. Jännä yksityiskohta, että Nokian markkinaosuus Pohjois-Amerikan (Kanada mukaan lukien) kuitulaajakaistaverkosta on jo 70%.

Ps. Tällaisia uutisia on nyt Google päättänyt tyrkyttää Juurikille. Sen siitä saa, kun Inderesin foorumilla luuhaa.

32 tykkäystä

Alla oleva asia on mielestäni ollut havaittavissa kotimaisten operaattoreiden suhteen - hintakilpailu on vähentynyt. Ja samaan aikaan liittymissä on siirrytään enemmän 5G -puolelle, ja kyllä ne vaikuttaisi maksavan enemmän.

image

Elisan ARPU on ollut hyvässä nousussa, ja Telia sekä DNA yrittävät päästä samaan junaan mukaan.

17 tykkäystä

Hyvä @Juurikki ….

….tähän, todennäköisesti hyvän myynnin ja Nokialle näytön paikkaan vielä

Press Release

Gary Bolton, President and CEO of the Fiber Broadband Association, said: “Having access to technology that is built in the U.S. is an important requirement for states and infrastructure players seeking to participate

  • BEAD and the $42.45bn of available broadband funding.

  • The general availability of Buy America-compliant products from leading FBA members like Nokia will be a key contributor to fiber broadband operators completing their mission to connect every American to the power of fiber broadband.”

Currently, Nokia powers seventy percent of fiber broadband lines in North America - This is Big [70%]

[@Juurikki] :finland:&:us:

Nokia Buy America Compliant fiber-optic products include:

  • Nokia FX and MF OLT modular product lines
  • Nokia SF-8M sealed OLT
  • XS-220X-A ONT

Resources and additional information

About Nokia

At Nokia, we create technology that helps the world act together.

As a B2B technology innovation leader, we are pioneering networks that sense, think and act by leveraging our work across mobile, fixed and cloud networks. In addition, we create value with intellectual property and long-term research, led by the award-winning Nokia Bell Labs.

Service providers, enterprises and partners worldwide trust Nokia to deliver secure, reliable and sustainable networks today – and work with us to create the digital services and applications of the future.

Media inquiries

Nokia Communications, Corporate

Email: Press.Services@nokia.com

Follow us on social media

LinkedIn X Instagram Facebook YouTube

8 tykkäystä
17 tykkäystä

tämä mielenkiintoista, ei voine olla mennyttä diiliä, niistähän purkautui Q4/Q1 rahaa kassaan, uutta laajennusta ?

8 tykkäystä

Hiukan sekavalta vaikuttaa kun ei suoraan sanota. Puhutaan paljon menneestä, ja osaltaan annetaan ymmärtää tulevasta. Toivotaan että kyse olisi uusista 5G rakenteluista - on sekin mahdollista.

9 tykkäystä

jos nyt oikein muistelen ja googlailen. niin eihän tuo ~2*1,5mrd joka meni N&E&S:lle viime vuonna ollut se lopullinen, spektrumin kanssa puhuttiin 15mrd investoinnista, josta jää 10mrd rakentamiseen, kyllä sitä vielä pitänee antennia vetää tolppiin, kun iso ja väkirikas maa…

tuolla ainakin mainitaan että H2lla palautuisi capex alaspäin, ja Q2 vielä elevated

no vähän muistelin väärin, tässä toinen tieto, eli 14-15mrd$ menisi rakentamiseen

olisko sitä täydennystä, toivottavasti… 700Mhz vedettiin koko maahan peruskattavuus , nyt sitten mid ja high:ta täydentämään ahtaita paikkoja?

12 tykkäystä

Tuskinpa takauksia annettaan jo kauan sitten tehtyihin kauppoihin, olisi jokseenkin kummallista myöntää niitä takautuvasti.

4 tykkäystä

tämä hyvää uutista kun Kiinalainen BYD taitaa olla maailman suurin sähköautovalmistaja , ei tosin ole oikeuksia lukea misät valmistajasta kyse

29 tykkäystä

Valtion rahoitusyhtiö Finnveralta 1,5 miljardin dollarin takaus Nokian 5g-kaupoille Intiassa – järjestely isossa roolissa kaupan synnyssä

18 tykkäystä

Intialaiset teleyhtiöt ovat ehkä onnistuneet ottamaan 5G:n käyttöön ennätysajassa, mutta ne kamppailevat edelleen sen rahaksi muuttamisen kanssa.

6 tykkäystä




Nokia for industries


@nokiaindustries

·

1h

We are pleased to announce that we have reached the strategic cooperation agreement with China Mobile International at Hannover Messe to accelerate the industrial multi-national company for their digital transformation. Learn more: https://nokia.ly/3UeL95R


Bild

17 tykkäystä

Juve patent pomo vastasi….

Unfortunately I have no information on his but normally IAM is a trustful source. Best Mathieu

*Siis, huippuhyvä uutinen, varmaankin

virallinenkin Nokian ilmoitus tulee!*

5 tykkäystä

Kai tuota korvauksen suuruusluokkaa voi vähän arvoida. Avanci veloittaa 4G lisensseistä 15USD. Nokian osuutta en tiedä…voisiko olla 2-4USD? Tuohon kun lisätään 5G, niin Nokian suora lisenssointi tuskin menee yli 10 taalan.
Byd voinee toimia esimerkkinä. Myyvät 3M autoa vuositasolla, joten voisiko korvaus pyöriä jossain 15-40M USD tienolla/V. Isossa kuvassa tuo ei vielä mitään muuta, mutta silti ihan merkittävä avaus Kiinan automarkkinoille

17 tykkäystä

Jep, alta löytyy Avancin patenttihinnoittelu 5G osalta.

Nokian 5G patenttien hinnat ovat karkeasti olleet aika samat kuin 4G hinnat - ainakin jos tulkitsee Technologies -yksikön viime vuosien run ratea. Avancilla toisaalta on karkeasti 5G osalta tuplahinta verrattuna 4G. Mutta ehkä myös mahdollista - vaikka Nokiaa pidetään monissa puolueettomissa analyyseissä 5G patenttien markkinajohtajana - että Nokian osuus poolissa ei tuplaantuisi. Itse karkeasti ajattelen että Nokia voisi saada 5G patentista per auto noin 3-5 USD.

Sekin toki olisi hyvä lisä saada minimissään 9M vuodessa BYD:ltä rahaa, ja muut kiinalaiset kohta vielä lisäksi. Periaatteellisesti tämä on todella hieno asia että jokin kiinalainen autovalmistaja on suostunut ottamaan patentin.

22 tykkäystä

Nokia caps 5G royalty at €3 as mobile industry seeks licensing peace

https://venturebeat.com/mobile/nokia-caps-5g-royalty-at-e3-as-mobile-industry-seeks-licensing-peace/

2 tykkäystä