Nokia sijoituskohteena (Osa 3)


5G Americas


@5GAmericas

·

7h

T-Mobile Helps ISP Customers Stay Connected During Outages with New Backup Plan #5G #FixedWirelessAccess

@TMobile

5 tykkäystä

Ericsson
S&P tarkisti Ericssonin luottoluokituksen näkymiä vakaiksi - BBB- vahvistettu (Finwire)
2024-06-05 13:13

newsroom@finwire.se
Uutistoimisto Finwire

redaktion@finwire.org
Copyright

2 tykkäystä
4 tykkäystä

ddos -hyökkäykset ovat merkittävä uhka, hyvää toimintaa niiden estämiseksi Nokialta

7 tykkäystä

Hyvä aika kun Erkin vermeet tilttailee (ehkä) jenkeissä :smiley: ties minkä takia

3 tykkäystä

Onko arvioita, kuinka paljon dataliikenne tulee kasvamaan AI:n vaikutuksesta?
Mahtavatko operaattorit olla varautuneita kapasiteetin mahdollisiin pullonkauloihin?

Edit: Kysyin tätä vielä ChatGPT:ltä…:slight_smile: Ericsson arvioi dataliikenteen kasvavan kolminkertaiseksi vuoteen 2029 mennessä. Vastaus operaattoreiden valmistautumiseen olikin sitten enemmän markkinointijargonia…

6 tykkäystä

Uusi tutkimus osoittaa, että T-Mobilen ja Verizonin 5G-nopeudet kasvavat, vaikka ne lisäävät miljoonia kiinteän verkon asiakkaita. Lisäksi jotkut uskovat, etteivät FWA:n osakasvun päivät ole vielä ohi.

8 tykkäystä

Osaako joku kommentoida nimimerkki MikeM:n väitettä Yahoon valitusvirsipalstalla?

Nokia was chosen by Tmobile to supply them with its 5g home router but we’re quickly replaced by Sagecomm and Arcadyn.

LISÄYS: Näköjään Nokiaa on saatavissa ja yritän tarkistaa, mitä väitteen takana oli:

T-Mobile has offered several different gateway routers for its home internet service, and one that is for business customers only. The current routers are the Arcadyan G4AR / Sercomm G4SE, Sagemcom Fast 5688W, Arcadyan KVD21 Gateway, the Inseego Wavemaker FX2000 (business only), and the Nokia 5G21. The original LTE router option, which is now phased out, is the LTE Wi-Fi Gateway TM-RTL0102 built by Taiwan-based Askey Computer Corp.

2 tykkäystä

Huom. “we’re” tarkoittaa “we are” tai “we were”, ei “were”. Siis ei siinä edes väitetä, että Nokian vermeet korvattiin, vaan että meidät korvattiin. Noin lyhyestä lainauksesta ei saa selvää, kuka on se korvattu me. Vähän lähdekriittisyyttä ja kielitaitoa, kiitos.

Lähdekritiikkiä pyysin sinulta syystä, että vedät johtopäätöksen, että niin sen pitää olla, jos joku nimimerkki MikeM väittää niin “Yahoon valitusvirsipalstalla”. Kyllä someen dis- ja misinformaatiota sopii, mutta tarvitseeko joka väitettä täällä toistaa? Noin paha kielioppivirhe kertoo osaltaan nimimerkin MikeM kirjoitusten tasosta.

Jos sinua asia kiinnostaa, vilkaisitko edes itse ensin TMobilen nettisivut? Juuri näin synnytetään huhut. Joku kirjoittaa jotain sekavaa ja toinen ottaa sen lähdekritiittömästi ainakin siinä määrin totena, että lähtee antamaan jo omaa spekulaatiota eri laitteiden laadusta.

Ps. Nämä neljä viestiä voisi siirtää pois Nokia-ketjusta - varsinkin ensimmäinen mihinkään faktaan perustumaton spekulointi.

10 tykkäystä

Kuka tuo MikeM on, ja miksi hänen ilmeisesti lähteettömällä väitteellään on tarpeeksi painoarvoa mihinkään suuntaan? Voinhan minäkin kirjoittaa vaikka mitä kännissä ja läpällä, ja aamulla sitten ihmettelen kun olen myöhässä töistä, pörssikurssit on rommanneet, muutama sota alkanut ja kaikki siteeraavat minun youtube-kommenttiani.

Hyvä olla aktiivinen, mutta kaipa random kommentit voisi jättää omaan arvoonsa, jos ei ole oletus sisäpiiritiedosta.

t. Ajattelin korkata ja herättää hämminkiä youtuben kommenttiosioissa

6 tykkäystä

Vaikka “tieto” olisi ollut oikeinkin, asianahan se nyt ei ollut Nokian mittakaavassa niin merkittävä, että tällä palstalla kannattaa lukijoiden pillastua väitteen mahdollisesta virheellisyydestä. Asia olisi eri, jos T-Mobile heittäisi Nokian pois RAN-toimittajien joukosta kuten Verizon ja AT&T ovat tehneet.

Muistan kyseisen MikeM:n jo 2-3 vuotta sitten varsin asiantuntevasti kommentoineen fixed wireless -kotilaitteita ja oletin siksi hänen olevan perillä asioista kun hän väitti, ettei Nokian laitetta enää tarjota. Kuitenkin kyseinen kirjoittaja on jo kuukausia sitten kääntänyt kelkkansa ja ruvennut negailemaan niin Nokiaa kuin Suomen veroviranomaisia (jotka lähdeverottavat enemmän kuin verosopimuksen sallimat 15% ja tekevät veronpalautuksen saamisen hankalaksi ulkomaalaisille) joten voi olla, että siinä touhussa on totuudessa pysyminen unohtunut.

Ajattelin, että tällä palstalla olisi esim. nokialaisia, jotka helposti olisivat voineet väitteen vahvistaa tai kumota. Toiseksi, aina on hyvä keskustella Nokia kilpailukyvystä myös kuluttajille suunnatun reitittimen tapauksessa. Faktahan on kuitenkin, että Nokialla oli kaksi vuotta sitten toimitusvaikeuksia ja siitä syystä menetti markkinaosuutta T-mobilen reititintoimittajana:

T-Mobile is now selling fixed wireless access (FWA) equipment from Arcadyan, a move that T-Mobile says is partly designed to shore up supplies amid shortages experienced by its initial FWA vendor, Nokia. https://www.lightreading.com/5g/supply-concerns-ease-as-t-mobile-adds-arcadyan-to-fwa-lineup

10 tykkäystä

NOK max pain nousussa, ennuste tämän viikon pe
4,5$

10 tykkäystä

Anticipating AI’s projected contribution of US$450 billion in value across various verticals and a US$7 trillion global GDP boost by 2030, the AI-Powered Enterprise Networks Training Program is part of Nokia’s ongoing Technology Strategy 2030 to equip communication service providers, enterprises, and industries to prepare for the transformative power of AI in the years ahead.

7 tykkäystä

Nokia soitti maailman ensimmäisen tilaäänipuhelun

https://etn.fi/index.php/13-news/16310-nokia-soitti-maailman-ensimmaeisen-tilaaeaenipuhelun

12 tykkäystä

tämä pe ei suurta merkitystä, vain muutamia lappuja, mutta ensi pe myös 4,5$ ja isommilla panoksilla
mielenkiintoista että putteja ei löydy kuin yhdeltä tasolta :open_mouth: tuo voisi jo ohjata kurssiakin pikkaisen sinnepäin… :champagne:

12 tykkäystä

https://www.telecoms.com/oss-bss-cx/telef-nica-germany-renews-ericsson-core-deal-despite-recent-nokia-aws-infidelity#close-modal

Telefónica Germany renews Ericsson core deal despite recent Nokia/AWS deal

7 tykkäystä
9 tykkäystä

Voitko ruuki kertoa asiaan perehtymättömälle:

  1. Miksi jokin sivusto näyttää max painiksi 4,5 USD ja jokin esim. https://www.stockninja.io/stocks/nok/options/ 3 USD?
  2. Mikä sivu on aina tai useimmiten oikeassa?
  3. Mikä on sellainen optiovolyymi, joka Nokian tapauksessa on riittävä, jotta max painilla olisi siinä määrin merkitystä, että isoilla pojilla ja tytöillä on intressiä painaa tai nostaa kurssia kohti max painia?
2 tykkäystä
  1. Vaikea sanoa, laskennassa ja tietolähteissä eroa, ja sen takia eroaa? (Vrt Short-Nordic ja vähän väliä puuttuva Nokia shortti joka Fivan sivuilla kuitenkin auki…)

  2. En osaa sanoa, itse tuota max-pain.com:ia seurannut oikeastaan pelkästään ja korrelaatioon kyllä vuosien aikana törmannyt

  3. Oikeata vastausta ei varmaan ole, täytyy muistaa että muutkin tekijät vaikuttaa, kuin pelkät optiot
    Mutta 1 optio = 100 osaketta, jos vastaava osakemäärä miljoonia, niin kaiketi jo pientä merkitystä
    Pe 21 3.5m osakkeen edestä calleja, olen nähnyt huomattavasti suurempia, kymmeniä miljoonia

Esim tammikuu25 on 13m edestä calleja (vähemmän putteja, maxpain 3$)

11 tykkäystä