Nokia sijoituskohteena (Osa 3)

Konekäännös Frontier & NOKIA jo olemassa olevaa valokaapelia käyttäen nopeusennätys…

  • Yksinkertaisemmin? Voimme helposti päivittää verkkomme ja käyttää olemassa olevaa valokuituamme asiakkaidemme toivoman ja tarvitseman räjähtävän nopean nopeuden toimittamiseen tänään, huomenna ja tulevina vuosikymmeninä.

Kätevä lainaus: “Olemme ylpeitä yhteistyöstä Nokian kanssa johtaaksemme alaa 100G PON -teknologian mahdollistamien huippunopeiden nopeuksien menestyksekkäässä kokeilussa. Koska nopeamman laajakaistan kysyntä kasvaa edelleen, olemme osoittaneet kykymme saavuttaa nämä nopeudet käyttämällä olemassa olevaa kuituverkkoamme”, sanoi Veronica Bloodworth, EVP, Chief Network Officer Frontierista.

  • ”Tämä kokeilu vahvistaa sitoutumistamme toiminnan erinomaisuuteen ja sisältää Fibre Innovation Labs -tiimimme luoman edistyneen teknologian, joka työntää jatkuvasti verkostomme ja asiakkaidemme mahdollisuuksien rajoja."

Nokian lainaus: “Tämä kokeilu on pelin muuttaja operaattoreille, jotka etsivät uusia tapoja vastata kehittyviin liiketoiminnan tarpeisiin ilman suuria verkkopäivityksiä”, sanoi Sandy Motley, Nokian kiinteän verkon johtaja. "Kuituteknologiamme yhdistettynä Frontierin ainutlaatuiseen rinnakkaiseloratkaisuun avaa oven koko valikoimalle PON-teknologioita, jotka ovat saatavilla samalla alustalla ja kuidulla. Tämä sisältää 10/25G PONin tänään ja 50/100G PONin eteenpäin. Tämä tarkoittaa, että operaattorit voivat valita oikean yhdistelmän teknologioita tarpeidensa ja liiketoimintatapaustensa perusteella.

4 tykkäystä

MARSHALL WACE ilmeisesti ostaa nyt lainaosakkeitaan takaisin. Eilen kirjattu enää 1,1% positio. Saa nähdä oliko myös tämänpäiväinen nousu heidän aikaansaama.

8 tykkäystä

Nokia Oyj: Omien osakkeiden takaisinosto 25.07.2024

22:30

Nokia OyjPörssitiedote25.07.2024 klo 22.30

Nokia Oyj: Omien osakkeiden takaisinosto 25.07.2024

Espoo – Nokia Oyj (LEI: 549300A0JPRWG1KI7U06) on 25.07.2024 hankkinut omia osakkeitaan (ISIN FI0009000681) omistukseensa seuraavasti:

Markkinapaikka (MIC Code) Osakkeiden lukumäärä Painotettu keskihinta osakkeelta, euroa*
XHEL 1 856 631 3,47
CEUX 800 000 3,45
BATE - -
AQEU 82 962 3,42
TQEX 150 000 3,43
Yhteensä 2 889 593 3,46
  • Kahden desimaalin tarkkuuteen pyöristettynä
  • eilen keskihinta oli 3,40 €

2 tykkäystä

At the Nokia Progress Update event, Mobile Networks President Tommi Uitto shared how Mobile Networks is revamping its strategy.

Key actions include:
:arrow_forward: Re-baselining our operations for resilience and profitability while maintaining our unwavering commitment to technology leadership and protecting our R&D output.
:arrow_forward: Accelerating our solutions targeted to the faster-growing segments, including Private Wireless for enterprise and defense, as well as Cloud RAN and Open RAN, where we proudly return as Deutsche Telekom’s supplier in Germany.
:arrow_forward: Leveraging new partnerships to accelerate growth in enterprise.

You can watch the event recording here: https://nokia.ly/48dzTfE

5g #CloudRAN #OpenRAN #PrivateWireless

6 tykkäystä
  • Tutkittua tietoa yhtiön omien osakkeiden ostosta, osakkeilla palkitsemisesta ja korrelaatiosta teknoyhtiöiden tuloksellisuuteen.

tutkimuksen keskeinen havainto:

  • Parhaiten menestyivät kuitenkin ne yritykset, jotka ostivat osakkeitaan aggressiivisesti takaisin käyttämällä osakeperusteista korvausta [yhtiön henkilöstön palkitsemiseen] säästeliäämmin.

Lähde:
Market Watch 25.7.24
Need to Know: Here’s the one factor that can douse the benefits of stock buybacks, according to Morgan Stanley

Mauboussin and Callahan crunch the numbers on companies that do buybacks while awarding employees stock, because the two activities are often done in conjunction, as buybacks help overcome the dilution of stock-based compensation. Tech companies in particular are notorious for doing this, since stock-based compensation is excluded from calculations of adjusted earnings per share.

They take the Russell 3000 grouping of companies that have at least $1 billion of sales, and then look at stock-based compensation divided by sales, and stock buybacks divided by market capitalization, including only the companies that have those statistics for at least one year. That sample is 1,350 stocks, between 2021 and 2023.

The Russell 3000 rose at a compound annual rate of 8.5% over the time period. The companies that outperformed, however, were those that aggressively bought back their stock while using stock-based compensation more sparingly.
In fact, even companies that were not aggressive in buying back stocks kept up with the market as long as they didn’t aggressively award stock to employees.

They do concede that returns also are driven by factors that had nothing to do with equity issuance and retirement, i.e. company fundamentals, interest rates and the like. “But executives and investors should understand what the empirical research shows about equity issuance and assess capital allocation decisions in that light,” they say.

1 tykkäys

Tällä kertaa, ja hyvin lyhyellä perspektiivillä, näyttäisi kovasti siltä että Nokian omien osto puree. Omaan ajatteluun loogista olisikin että jossain on olemassa se raja missä lappuja imuroidaan niin iso osa päivävaihdosta että se vaikuttaa päivän kaupankäyntidynamiikkaan ja robottien & shorttaajien parametreihin.

Kaikki lyhyen aikavälin tulokset on kuitenkin aika irrelevantteja jos ei nousu ole pysyvää. Se mitä omien oston mielekkyydestä kinaavat eivät usein hahmota on että se ei ole itsessään hyvä eikä paha. Vaan tilanne nyt vaan on niin että jos alla olevat fundamentit kantaa ja edes siedettävää kasvua ja kannattavuutta on firmassa niin omien osto toimii hyvin vipuna. Ja sitten taas toisinpäin jos funda ei ole kunnossa niin omien osto tuhoaa omistaja-arvoa (kuten mikä tahansa muukin huono investointi).

Näiden nyt tapahtuvien ostojen osalta vasta muutamassa vuodessa nähdään oliko onnistunut sijoitus vai ei. Henk koht olen sitä mieltä että jos olen osakkeeseen sijoittanut niin sitten uskon tulevaisuuteen ja silloin niin ikään kaikki investointien jälkeen jäljelle jäävät ylimääräiset varat tulisi käyttää omien ostoon.

Ja lisätään vielä että jos kaikki ostetut osakkeet käytetään johdon & henkilökunnan palkitsemiseen tai esim johonkin yrityskauppaan niin silloin ostojen efekti ei tietenkään ole sama kuin jos ne systemaattisesti menee silppuriin ja osakemäärä pienenee.

24 tykkäystä

Osakkeiden kokonaismäärä näyttäisi pienentyneen 0.5% viimeisen viiden vuoden aikana.

8 tykkäystä

Tässähän tämä paradoksi juuri on, kyllä mielestäni olisi saanut ja tulisi osakemäärän jatkossa tippua paljon rivakammin. Johdon&henkilökunnan palkitseminen osakkeilla aiheutti epätervettä ilmiötä historiassa ja tästä olisi pitänyt kyllä jotain oppia.

5 tykkäystä

Nokian osakkeita

  • 31.3.2005 4.663.761.300
  • 31.12.2013 3.744.944.342
  • 30.6.2024 5.613.496.565
    Moni tämän palstan seuraaja muistaa, mitä tapahtumia em. lukujen taustalla on.

Olen sillä kannalla, että on jo aika palkita Nokian osakkeiden omistajia sekä osingoilla että omien osakkeiden ostolla aikaisempaa paremmin.
Yhtiön ylintä johtoa ja henkilökuntaa tulisi palkita pääasiassa rahaa käyttäen incentiiveinä hyvistä suorituksista. Lisäksi johdolle voi rakentaa osakepalkkiojärjestelmän, jolla voi palkita relevanteilla kriteereillä vuotta pidemmistä tuloksista [rullaavasti].

7 tykkäystä

On tuossa osingoilla palkitsemisessa se etu että ainakin ylimmän johdon osaltahan näitä seurataan. Jos joku alkaa merkittävästi myymään niin tietää että ko. johtaja ei ole “all-in”.

Rahaahan palkitsemiseen menee joka tapauksessa. Joko suoraan kassasta tai sitten palkkio-osakkeiden ostamiseen tai sitten uusien osakkeiden painamisen dilutoiva vaikutus).

Ei kai tuosta kukaan ole eri mieltä? Mielestäni rahaa on jaettu ulos vallitsevan tilanteen sallima maksimi tai ainakin lähellä sitä. Eli oikeastaan kyse on siitä että Nokian on nyt tehtävä niin hyvää businesta että rahaa on enemmän jaettavaksi.

5 tykkäystä

Eikös osto-ohjelmat käynnistetty vasta helmikuussa 2022, ei viisi vuotta sitten?

3 tykkäystä
2 tykkäystä

22 7 oli “vain” 1,09% eli aktiivisesti hoitavat possaa, eilen ottivat pikkaisen lisää (550k lappua) eilisistä huipuista

8 tykkäystä

Pekka puhui hyvin CNBC:lle

8 tykkäystä

“Analyytikot arvioivat datakeskusten kapasiteetin kasvavan jopa kuusinkertaiseksi vuoteen 2035 mennessä.”

“Helsingin pörssissä ei ole merkittäviä teknologiayhtiöitä, jotka voisivat suoraan hyötyä kasvavasta datakeskusten kysynnästä.”

Juttu julkaistu tänään sijoittaja.fi

Mitä?

Kirjoittajan mukaan Nokia ei ole mukana kasvavassa datakeskus kysynnässä.

Eikö Infinera hankinnalla vahvistettu juurikin myös datakeskus osaamista.

9 tykkäystä

Mikäs tämä?

Form 6-K - Report of foreign issuer [Rules 13a-16 and 15d-16]

https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/924613/000119312524185327/0001193125-24-185327-index.htm

2 tykkäystä

Ilmeisesti ei mitään kovin merkityksellistä? Joku 6-K -dokkari siinä on lähetetty SECille. Ainakin siellä oli juttua, että jos joku omistaa yli 33,3 % osakkeista, niin pitää tehdä ostotarjous kaikista osakkeista.

Edit:

ARTICLE 13 - Obligation to purchase shares

A shareholder whose holding - either alone or together with other shareholders in a way defined hereinafter - of the total shares of the company equals or exceeds 33 1/3 per cent or 50 per cent (“Purchasor”) shall be obliged, at the request of other shareholders (“Purchasees”), to purchase their shares and securities which entitle to shares under the Companies Act, as provided in this section.

Olisko jotain ehtoja sitten muutettu, kun on lähetetty tuo file SECille USAssa. Ei ainakaan kerrota mitenkään selvästi.

2 tykkäystä
2 tykkäystä

Ei suoraan, mutta välillisesti. Optiset verkot ja optiset switchit että -routerit tulevat datakeskusten ulkoisiin liitäntöihin ulkomaailmaan. Volyymit ovat aika pieniä.

Isot volyymit datakeskuksissa itse servereiden lisäksi ovat tor-switcheissä, joita on kapasiteetista riippuen 2-4 per kabinetti. Eli 8-12 serveriä + 2-4 switchia + 1-2 virtalähdettä.

Nokialla on ollut myös switcheja alulta tulleessa portfoliossa (NI), mutta markkinaosuus on pieni. Markkinajohtaja on Arista, muita mm. Dell ja Juniper. Virtalähteissä ykkönen taitaa olla Delta tai Murata.

Switchit ovat vain aika simppeleitä värkkejä, mutta 224G PAM4 systeemissä katteet takuulla ovat kohdillaan. Pitäisi pysyä kehityksen kärjessä, kun legacy sukupolvien tuotteissa voittoa voivat tehdä vain aasialaiset.

11 tykkäystä

Vaatimukset ja standardit kasvaa, ja todetaan heti ettei tältä istumalta juuri tuntumaa tämän hetken tekniikka osuuksista datacentereiden sisäisissä kaapeloinneissa.
Mutta olettaisin, että uudemmat keskukset kaapeloitaisiin kuidulla heti kättelyyn.

Server Interconnections: Servers within the data center communicate with each other extensively . Fiber optic cables are increasingly used for these server-to-server connections, especially for high-performance computing clusters and storage area networks (SANs) ( The Ultimate Guide to Data Center Fiber Connectivity - Blog )

Ja tätä edge computingia nyt poljetaan pystyyn lähivuosina isolla kädellä.

4 tykkäystä