Nokia sijoituskohteena (Osa 3)

Jassåå, lets see…

10 Mrd USD = 9 Mrd EUR; 5,6 Mrd osaketta
=> n 1,60 EUR/ osake

image

https://x.com/Off_The_Tape/status/1829134913267740873

17 tykkäystä

Nokia (NOK) Mobile Networks Assets Said To Draw Interest From Samsung - Bloomberg

  • Samsung Is Said To Eye Nokia Assets To Help Grow Ran Business
  • Nokia Deliberations At Early Stage, May Not Lead To Deal
9 tykkäystä

Mielenkiintoista, näin teknisestä näkökulmastakin. Katsotaan jääkö vain piikiksi vai kestääkö nousu. Joka tapauksessa kunnon break out.

:sweat_smile: Se on sanottava etten pitänyt tällaista uutista todennäköisenä. Nyt arvon että kuinka todennäköistä tämän toteutuminen nyt sitten onkaan. Mutta näköjään yhtiö näkee että tulevaisuuden arvo tulee kasvavassa määrin muualta kuin RAN -liiketoiminnasta. Sikäli tämä ei yllätä. Uskon uutisen kyllä pitävän paikkaansa ainakin siltä osin että Nokia etsii asialle ratkaisuja. Asia erikseen että ostaako Samsung - hyvä sikäli ettei Nokialla ole pakkopaikka myydä. Ja toisaalta voi se olla että USA:n suunnalta joku innostuu myös asiasta, kun kerta yksikkö on “virallisesti” kaupan.

30 tykkäystä

Jos Blommalla olis käryä, tuo 1,60 EUR/ osake (10 Mrd USD) olisi noin 1,20 eur enemmän kuin osien summan 0,4 EUR/osake.

Tuossa osien summassa / neutraali firmahan on 3,7 EUR ja siihen 1,20 eur päälle antaisi sitten nousuvaraa 4,90 eur asti…

BTW Nokian kurssi olikin juuri luokkaa 3,7 EUR eli 3,78 EUR juuri ennen Blomman syväkurkkujen tietoja

https://www.inderes.fi/files/774ab336-4f28-4b45-9917-f60f8a8d489f

24 tykkäystä

Tuleeko kohta nokia IR ampumaan huhut alas ja kertoo että mitään keskustelua ei ole olemassakaan ja väärin noustu?

1,6 per osake ois huima siinä mielessä kun miettii kauanko mobiililta olis mennyt tuottaa riihikuivaa saman verran.

23 tykkäystä

Bloomberg: Nokia selvittää mobiiliverkkoliiketoiminnan myyntiä | Kauppalehti

Nokian edustaja kommentoi yhtiön olevan sitoutunut mobiililiiketoiminnan menestykseen ja sanoi liiketoiminnan olevan yhtiölle strategisesti tärkeää, kirjoittaa Bloomberg.

Sell the rumors vai miten se meni. Noh ihan mielenkiintoista yhtiön kannalta, että tuollaista pohditaan, vaikka tästä nyt ei kauppoja syntyisikään, niin ei nämä huhut ihan tyhjästä lähde lähtökohtaisesti.

17 tykkäystä

Nokia (NYSE:NOK) ADRs gained 5.7% in premarket trading after a report that the telecom company’s mobile network assets are drawing preliminary interest from potential buyers, including Samsung Electronics (OTCPK:SSNLF).

The Finnish company has had talks with advisers on options for its mobile networks business, according to a Bloomberg report on Thursday, which cited people familiar with the matter. Nokia (NOK) is evaluating options such as selling some or all of the unit, spinning it off or combining it with a rival.

Considerations are still at a nascent stage and there’s no certainty Nokia (NOK) will go forward with any move, according to the report. The entire division may be valued at about $10 billion.

Samsung (OTCPK:SSNLF) has expressed some initial interest in purchasing some Nokia (NOK) assets, the report said.

Samsung declined to comment to Bloomberg. A Nokia spokesperson said it’s committed to the success of the mobile networks business, which it said is “highly strategic” for the company.

https://seekingalpha.com/news/4145054-nokia-jumps-after-report-mobile-network-assets-seeing-samsung-interest?source=tweet

9 tykkäystä

Eikö tämä olisi vähän sama kuin Apple myisi iPhone-liiketoimintansa? Vaikka liiketaloudellisesti voisi ollakin perusteltu liike, niin aika erilainen Nokia jäisi jäljelle.

19 tykkäystä

Totta että aikaisemmin mielikuva oli vahvasti tällainen. Mutta ei mielestäni nykyään, sillä Infra -liiketoiminta on jo nykyisellään noussut hallitsevampaan rooliin - ainakin tuottomielessä. Ja samalla Nokia on osoittanut että tähän osa-alueeseen se aikoo kasvavassa määrin keskittyä - tästä myös Infinera -kauppa esimerkkinä.

Veikeää muuten että historiassa Nokialla on nämä uutiset kasaantuneet - kun alkaa tapahtua, sitten tapahtuu kunnolla.

Selkeä ajatus taustalla:

Keskittyä korkeamman katteen liiketoimintaan ja kaivaa Nokiasta arvoa esille. Jotain tällaista omistajat ovat jo liian pitkään odottaneet.

Jos 10 miljardia Nokia onnistuisi saamaan, olisi se aikalailla ok. Karkeasti puolet Ericssonin arvosta. Tosin vähän vaikeaa nyt miettiä että mitä lähtisi mukana - ei ainakaan patentit tuohon hintaan.

Edit: Atte oli näköjään sitä mieltä että tuohon hintaan voisi olla myös patentteja mukana. Olemme siis erimieltä olettamuksen suhteen. Mielestäni, kuten Nokia toi esille “mobile networks business is “highly strategic” for the company”, mutta sitä se voi olla myös ostajaehdokkaille. Näin ollen hintalapunkin pitäisi olla kunnollinen.

26 tykkäystä

Saas n’ähdä mitä jenkit tuumii, jos 9mrd€ olisi lisää kassaan vastineeksi MN:stä olisi
ilman infineraa ja siihen sitoutuvaa kassaa, nettokassa noin 14mrd€ ja koko firman arvo 22,5mrd€, eli 8,5mrd tech, cns ja NI LOL

kyllähän tällainenheilutus vähän avaa silmiä markkina-arvosta, mitä Samulin miehet ja naiset tuumii…

17 tykkäystä

Kuten huomaamme markkinat pitävät ajatuksesta. Eli ainakin asian selvittäminen on hyvä asia.

15 tykkäystä

Tuolla hinnalla liikkuisi todennäköisesti iso osa mobiilipuolen patenteistakin.
Samsungia olen pitänyt koko ajan mahdollisena ostajakandidaattina…oikeastaan
ainoana varteenotettavana sellaisena.

3 tykkäystä

Jos ajatellaan Nokian historiaa niin ei tuo muutos ole niin mahdoton. Nokiallahan on ollut metsäteollisuutta, kumisaappaita, renkaita, telkkareita, kännyköitä jne.

18 tykkäystä

En oikein usko patenttien siirtymiseen, mutta varmasti niiden veloituksettoman käyttöoikeuden kuitenkin.

10 tykkäystä

Tässä tapauksessa uskaltaa sanoa, ettei savua ilman tulta. Sellaisia kommentteja tuli molemmilta osapuolilta, että ainakin neuvotteluja käydään.

12 tykkäystä

Asiasta selvästi on jotain keskustelua käyty. Sitä voidaan spekuloida, että mikä on tällaisen liikkeen todennäköisyys, että lähdettäisiin toteuttamaan.

Mutta mitä sanoo kilpailuviranomaiset? Huawei ja ZTE ovat paitsiossa. Tällaisen konsolidaation jälkeen RAN toimittajien määrä supistuisi entisestään. Mikä on todennäköisyys että EU, USA, joku muu viranomainen estää kaupan?

13 tykkäystä
4 tykkäystä

Tässä @Atte_Riikola napakat kommentit videolla.

41 tykkäystä

MARSHALL WACE:n väellä lienee palaverin paikka. Jossain vaiheessa shortseista on pakko irtaantua.

28 tykkäystä

Oletkos ajanut agendaasi Blombergin suuntaan myös? :wink:

3 tykkäystä