Nokia sijoituskohteena (Osa 3)

Tässä tapauksessa uskaltaa sanoa, ettei savua ilman tulta. Sellaisia kommentteja tuli molemmilta osapuolilta, että ainakin neuvotteluja käydään.

12 tykkäystä

Asiasta selvästi on jotain keskustelua käyty. Sitä voidaan spekuloida, että mikä on tällaisen liikkeen todennäköisyys, että lähdettäisiin toteuttamaan.

Mutta mitä sanoo kilpailuviranomaiset? Huawei ja ZTE ovat paitsiossa. Tällaisen konsolidaation jälkeen RAN toimittajien määrä supistuisi entisestään. Mikä on todennäköisyys että EU, USA, joku muu viranomainen estää kaupan?

13 tykkäystä
4 tykkäystä

Tässä @Atte_Riikola napakat kommentit videolla.

41 tykkäystä

MARSHALL WACE:n väellä lienee palaverin paikka. Jossain vaiheessa shortseista on pakko irtaantua.

28 tykkäystä

Oletkos ajanut agendaasi Blombergin suuntaan myös? :wink:

3 tykkäystä

Mitä jäljelle jäävä Nokia tekisi 10Mrd tms. Eurolla? Mitä kiinteisiin verkkoihin kannattaisi ostaa lisää?

1 tykkäys

Ehkä kannattaisi ottaa käteisen sijaan Samsungin osakkeita…tai ainakin osa kauppasummasta.

5 tykkäystä

Suuri lisäosinko ja merkittävät omien osakkeiden ostot ovat myös osakkeenomistajien kannalta varteenotettavia vaihtoehtoja.

8 tykkäystä

Olihan tuolla ajatus/mahdollisuus että fuusioitaisiin sampan Verkko-LTn kanssa erilliseen yhtiöön

2 tykkäystä

En lähtisi sotkemaan kahden yrityksen toimintamalleja/kulttuureja. Se ei yleensä toimi kovin hyvin. Siis, jos molemmat jäisivät omistajiksi.

Edit: Lienee selvä, että Nokia ja sen omistajat saa tästä vuodosta hyödyn. Mielenkiintoista seurata Samsungin kurssia aamulla. Toki Nokia olisi sille rahallisesti aika kohtuukokoinen hankinta, joten ehkä mitään suurta reaktiota ei ole tulossa.

9 tykkäystä

Pitää nyt pientä piikkiä antaa Indelle, kun näyttävät ihan porukoissaan dissaavan Nokiaa. Toivottavasti ette pahastu.

dr-evil-evil-laugh

Mutta keväällä 2022 (29.4.2022) olitte analyysissänne sitä mieltä että perusskenaariossa matkapuhelinverkkojen yritysarvo on 8,1 miljardia.

image

Ja nyt edellisessä analyysissä olitte sitä mieltä että sen arvo on enää 2,1 miljardia.

image

Hmm. Tekeekö pelkkä AT&T tällaisen loven, vai onkohan nyt kvartaalitalous päässyt ihon alle.

https://x.com/PetriGostowski/status/1829149216821653947

Petrikin on sitä mieltä että mikäli 10 miljardia irtoaa, on jeesus tai muu vapahtaja olemassa. :sweat_smile: Noh taisi se ainakin melko lähellä olla olemassa jo 2022.

Tällä yritän ilmaista että 2,1 miljardin arvo voi olla perusteltavissa kvartaalitaloudessa. Mutta kyllä tuon yksikön arvo on todellisuudessa huomattavasti korkeampi. Olen kanssanne erimieltä.

Edit: Teknologia -yksikkö on mielestäni yksistään 10 miljardin arvoinen - eli matkapuhelimet ja teknologia yhdessä huomattavasti vielä enemmän. Mobile -yksistään - sanoisin että alle 6 miljardin ei kannata myydä.

75 tykkäystä

Varsinkin, jos kaupassa menee mukana patentteja, kyllä 8-10Me on minustakin täysin mahdollinen kauppahinta. Toisaalta kun nyt on tullut tällainen aika varma huhu julkiseksi, niin useinhan tästä voi seurata pientä kisaa muidenkin ostajakandien toimesta.

22 tykkäystä

Tämä taisi indikoida tulevaa! Jenni laittaa yksikön myyntikuntoon ja myy pois. Tätähän @Mustathmir on tässä “höyrynnyt” jo pitkään.

18 tykkäystä

Mielestäni on myös huomionarvoista, miten Nokia reagoi vuotoon. Siihen oli varmasti varauduttu. Nokian kokoinen yritys tuskin antaa tuollaista tiedotetta tyhjästä, tunnin varoitusajalla.

2 tykkäystä

Mihin Nokian tiedotteseen viittaat, tänään ilmestyneeseen siis? Linkkiä olisiko?

1 tykkäys

Vois kuvitella että patentit menis samalla diilillä kuin Mikkikselle meni. Eli ikuinen käyttöoikeus Sampalle mutta Noksulle jää muuten kaiken omistajuus ja saa rahastaa muita kui Samsungia.

9 tykkäystä

Mitään tiedotetta ei tainnut tosiaan tulla. Kauppalehti kysyi asiasta Nokialta ja uutisoi vastauksesta näin:

“Yhtiö kieltäytyi kommentoimasta huhua suoraan. Yhtiö viestii kuitenkin olevansa sitoutunut mobiiliverkkoliiketoimintansa menestykseen, jota se luonnehtii strategisesti hyvin tärkeäksi itselleen ja asiakkailleen.
Yhtiö viestii, että mobiiliverkkoliiketoiminnassa on onnistuttu tänä vuonna kustannusten sopeuttamisessa saaden samaan aikaan sopimuksia uusien asiakkaiden kanssa ja kasvattamaan omaa osuutta olemassa olevien asiakkaidensa keskuudessa”

9 tykkäystä

Jos tämä liittyy aiheeseen MN myynti niin suunnitelmat on jo suht pitkällä. Ehkä siinä enää väännetään lopullisesta hinnasta ja siitä miten se maksetaan.

13 tykkäystä

En ole, mutta muutenhan olen pitänyt MN:n mahdollista myyntiä esillä Nokiaan jo kauan. Alla olevan äänestyksen lähetin tiedoksi Nokialle v. 2021 mutta se oli yleisempää laatua oleva selvityspyyntö Nokian rakenteen tarkoituksenmukaisuudesta.

Tänä vuonna kahdessa viestissä Nokian hallitukselle mainitsin eksplisiittisesti Samsungiin lähestymistä mahdollisena yhteisyrityskumppanina tai MN:n ostajana. En tiedä ovatko viestit myötävaikuttaneet tabujen murtumiseen, mutta ainakin yritystä on ollut…

18 tykkäystä