Osakesijoittaminen

Nordea: korkea osinkotuotto ainoa ilo?

Nordean kurssi on lähtenyt aikaisemminkin kuin kuppa töölöstä kunhan luvut hiukan paranee. Eli taitaa Q4 mennä vielä näillä tunnelmilla mut josko Q1 olisi jo hiukan tuomassa keväällä valoa ikkunaan osinko-kiiman ohella, niin keikutaan 8-9€ haarukassa.
Ja onhan kurssin tervempää olla oman pääoman yläpuolella/osake

4 tykkäystä

Nordea pelaa hyökkäyspeliä yli puolen miljardin yritysostolla.

23 tykkäystä

Ihanaa!

Tämä oli ensimmäinen reaktioni.

3 tykkäystä

Hyökkäys on paras… ja niin edelleen.

Josko Nordean pohjakosketus olisi takanapäin.

3 tykkäystä

OP: Kauppa vaikuttaa Nordean kannalta houkuttelevan hintaiselta ja se tukee Nordean kasvu- ja tehostusambitioita. Samaan aikaan kauppa kuitenkin pienentää omien osakkeiden osto-ohjelman todennäköisyyttä vuoden 2020 aikana. Odottavat kuitenkin myönteistä kurssireaktiota.

5 tykkäystä

On tämä ihanaa… osakemyyntien ajoittamisen tuska. Miten myydä täsmälleen päivää ennen kurssinousua.

27 tykkäystä

Tämähän onkin kiinnostavaa, koska aiemmin ajattelin että Nordea lähtee hyödyntämään muiden pankkien ongelmia lähtemällä Eurooppaan ostoksille. Tällainen liike jossa ostetaan eurooppalaisen pankin os(i)a halvalla onkin todella fiksua. Pohjola ei ole ranskalaisten corea, Nordealle taas on ja toisaalta se on kuitenkin hyvä markkina olla.

3 tykkäystä

Itseäni ärsyttää, kun usko oli vahva ja tankkasin kaikilla rahoilla paljon ennen pohjia ja kassa oli tyhjänä kun päästin pohjille :sweat_smile:

3 tykkäystä

Nyt ostat takaisin, ongelma korjattu.

4 tykkäystä

Sama :slight_smile:

Sama hetki veromyynnille, tarkoitus oli ottaa osa takaisin pari päivää myöhemmin…

Onneksi jäi suht reilusti niin ei niin paljon harmita.

1 tykkäys

On se hienoa kun Nordea vaan porskuttaa !
Tälläkin palstalla osa jo pelkäsi 2kk sitten että Nordea tekee konkurssin…
Näin se meno muuttuu ja muisti on lyhyt.

3 tykkäystä

Oli ihan tyylikkäästi hoidettu Sampon omistajien lepyttely; Nordea ulostettiin Sampon omistajien kassiin pohjilla!

3 tykkäystä

Toimarin vaihdon myötä on saatu aikaan positiivinen hype ja nyt kurssi kiittää tottakai, mutta vaikeat ajat on edessä pankkisektorilla sitten kun kurssiromahus tapahtuu… Varainhoitotuotot romahtaa ja pankkeja alkaa kaatua pitkin poikin etelä eurooppaa. Katsotaan mikä on kurssi vuoden kahden sisällä. Nauttikaa nousuista nyt kun sitä iloa vielä riittää.

Tässä skenaariossa (Pankkeja kaatuisi pitkin Etelä-Eurooppaa) olisi osakemarkkinoilla vakavat paikat jotakuinkin toimialasta riippumatta. Oon samaa mieltä että Etelä-Euroopan pankit muodostavat kyllä edelleen riskiä… nouseeko kyteviä ongelmia sitten enemmän esille muutaman vuoden kuluessa tai vaikka 10 vuoden päästä, aika näyttää. Jos sektoria haluaa omistaa, on Nordea siihen turvallisimpia vaihtoehtoja.

1 tykkäys

On se mukava kun näitä tuomiopäivän ennustajia aina riittää. Helsingin pörssi on tällä hetkellä hieman korkeammalla kuin 5v mediaani.

7 tykkäystä

Niin sataako Ruotsin koronnosto Nordean laariin? Melkein voisi ajatella et kyllä se alkaa sataa :+1:

1 tykkäys

Sinulla tuntuu olevan hyvin paljon näkemystä eri asioista tämän foorumin eri ketjuissa, mutta hyvin vähän perusteluja yhdellekään väitteillesi. Tarkemmat perustelut lähteneen voisi parantaa uskottavuuttasi.

1 tykkäys

Ei kai tulevaisuuden ennusteille voi sentään lähteitä antaa kun ei sitä ole vielä tapahtunutkaan…Perusteita kyllä yleensä annan osana tekstin sisätöä, kuten tässäkin ketjussa.
Itse en omista Nordeaa, enkä uskalla sitä ostaa enää tässä vaiheessa maailmantaloudellista “sykliä”, mutta jos pankkisektorille sijoitan seuraavan suuremman finassikriisin jälkeen, niin lupaan ostaa Nordeaa.

Kysyttäessä 100M€ tappioista Nordean osakkeella, Christer Gardell (Cevian) valitteli elokuussa, että Nordean arvostus on 35%, ja P/B-luvulla mitattuna 50%, perässä kilpailijoita. Mielenkiintoisen pankkisyksyn jälkeen Christerin suupielet ovat kääntyneet ylöspäin, kun kilpailijat kärvistelevät rahanpesukriiseissä ja Nordea porskuttaa niin, että oksat pois.

EPSiin ja ROEen haetaan nyt korjausta myös epäorgaanisesti SG Finansin ostolla. En ole nähnyt laskelmia tuon oston vaikutuksista, mutta niistä varmasti kuullaan viimeistään 6. helmikuuta.

Gardell muuten kommentoi Cevianin toisen ison sijoituksen, eli Ericssonin, kurssia maanantaina: “ennenkuulumattoman halpa”. Toisin kuin Nordea Erkki on ollut Cevianille erittäin tuottoisa jo tähän asti, mutta ilmeisesti lisää toivotaan vielä paljon.

1 tykkäys