Nordea - Pohjoismainen pankkipriimus

Veikkaan, että epävarmojen näkymien (2019) johdosta tänään tullaan reilusti alas… mutta nousua ei varmaan ennen kesää ole tiedossa tulosajureiden puuttuessa. Näinpä ollen itse en laittaisi kaikkea tämän päivän dippiin, vaan katselisin kesän tuloa jos olisin ostoaikeissa.

Edit: Saulin kommentteja

2 tykkäystä

Niinpä. Surkeaksi menee Massen karjalauman myyntihinta, joten ei muuta kuin ostamaan laihaa ja kuitunutta karjaa lisää!

Masse laittaa pilkit tämän aamun MT-analyysiin pohjautuen tasoille 6.7 ja 6.6.

Masse-setä, FA, aina kova börsen draamaattisissa dropeissa

1 tykkäys

“Q1-raportti alleviivaa jälleen Nordean tarvetta kiihdyttää muutosvauhtiaan ja emme yllättyisi, mikäli Nordea aloittaisi uuden hallituksen puheenjohtajansa johdolla uusia toimenpiteitä vielä 2018 aikana.”
@Sauli_Vilen Toivottavasti Sauli tarkoitti “…vielä 2019 aikana”.

4 tykkäystä

Ensin meiltä meni Nalle, toivottavasti kohta menee tj:kin… Kuuluisaa urheiluselostusta mukaillen.

Masse-setä, mustanaamio on kova koville

1 tykkäys

Voi herranjestas mitkä luvut. Kasper saa kyllä lähteä luultavastikin. Ei pitäisi koskaan omistaa firmaa jonka tj:llä on paksu ranneketju.

7 tykkäystä

Ei muuta kuin ostamaan::slight_smile: Pankit pärjäävät aina, varsinkin suuret sellaiset. Vaikka nyt mennee ensin alkuun aika sirkukseksi. :drum::drum::drum:

Masse, FA, … ja kotiin lähtivät Kasper ja Jesper ja Joonatan …

3 tykkäystä

Toistaiseksi kyllä yllättävän mieto reaktio tulokseen, lähinnä tässä itseä harmittaa että ei ole ostovaroja. Laitoin nyt kuitenkin shorttia nokiashortilla tekemilläni voitoilla, mutta voipi olla että missasin suurimman tiputuksen jo.

4 tykkäystä

Joo ylöshän se lähti, suljin shorttini. Mietin vielä vivutettua longia.

2 tykkäystä

Todella iso yllätys kyllä, mutta ilmeisesti instituutiosijoittajat uskoo noihin lupauksiin edelleen vahvasti. Bear-volumea ei näy ja on jo nyt ostettu se, mitä avauksessa meni myyntiin.

2 tykkäystä

hämmentynyt

Jos lasku tuohon jää niin tästähän on tulossa ihan ok vappuaatto sittenkin. Ostin ennen osinkoja 7,5x ja heti osinkojen jälkeen 6,82. Joten hyvin vielä vihreällä mennään. Ajatus oli pitää pidempään, joten ei kai tässä hötkyilemään viitsi lähteä. Lihotetaan vähän kuihtunutta karjaa Massen opein.

2 tykkäystä

On kyllä harvinaisen vaisu reaktio. Mistähän tämä johtuu?

Onhan tätä toisaalta lyöty niin pirusti ja tuo ~10 % osinkotuotto, jos siihen vain uskoo, pitelee kiinni. Samoin jos uskoo Sammon toimiin Nordeassa nyt kun Magnussonilla on kädet kiinni savessa niin ehkäpä myös optimismia ilmassa?

7 tykkäystä

Niin, no, eihän tässä ollut kauheasti laskuvaraa muutenkaan. P/b taitaa olla 0.9 ja osinkokin huitelee kympissä, pulju on kuitenkin “too big to fail” ja voisin kuvitella että tämä on pienempi paha kuin korkosijoitukset

EDIT: Damn you verpu kun kerkisit ensin;)

5 tykkäystä

Aika samoissa korkotuotto-ongelmissa on näköjään SEB ja Danske Bank, joten ilmeisesti koko sektorin hinnoittelu oli jo suurelta osin hinnoiteltu aikaisemmin eikä Nordeasta tullutkaan mitään isompaa poikkeusta.

6 tykkäystä

Tässä minun tulkinta tämän hetken tilanteesta Nordean sijoitustapauksessa:

44 tykkäystä

Mikäs se triggeri tässä lapussa oikein olisi?

Nousevat korot? Ei oikein vahvalta näytä
Pääomamarkkinat vetävät jatkossakin suotuisasti ja palkkiotuotot rullaavat? Ei välttämättä
Luottotappiot pysyvät nykyisellä alhaisella tasolla myös noususuhdanteen tuolla puolen? No tuskinpa
Kulut tulevat melko varmasti sentään laskemaan!

Ehkä tämä on syystäkin edullinen. Tulos tuskin tulee kääntymään ihan hetkeen, vaikka eihän tämä taseperusteisesti mikään hirveän hintainen ole

3 tykkäystä

Hyvä Verphu! Talven hiihdot syventäneet analyysiä::slight_smile:

Kuvassa Tulos-katkeama melko lyhyt, joten vastarannalle voi juna päästä… Riippuu toki Ilmalaivan kantokyvystä ja siitä (mitä Verphu ei kertonut), mikä oli junan tulonopeus sillalle. Sijoittajien reaktiosta päätellen aika kova, mutta kunhan Mika H. ja kumppanit heräilevät tähän vappuaaton aamuun, niin eiköhän taas iltapäivällä taas lasketella tunnettuun “afternoon second drop” tyyliin ja Massekin pääsee saaliin makuun…

Masse, FA, Verphu-fani

1 tykkäys

Erinomainen analyysi. Mua huolettaa, että mitä tapahtuu, kun tuo osakevaunu tipahtaa reunan yli :thinking:
Tosin sehän varmaan samalla kääntää veturin suunnan yläviistoon, että vaikka raide jatkaisi tasaisesti, niin veturi lähtee ylöspäin.

2 tykkäystä

Älä huoli. Mekaanisen fysiikan dosentti Masse tuossa jo yllä todisteli, että kaikki riippuu junan tulovauhdista: jos riittävä, niin kuin karvalakit nyt uskovat, niin mitään ei tapahdu ja juna selviää ehdin nahoin vastarannalle.

Mutta jos MH ja Masse taas enemmän tämmöisinä instikkamiehinä toteavat, että tulovauhti oli surkea, niin Masse-setäkin pääsee ennen kuohuvan korkkausta saaliinjaolle… YES!

Masse, kansakoulun ja lukion fysiikka edelleen hallussa

PS. Mika, herätys ja aloita jo kunnon myynti, niin Massekin pääsee rauhoittumaan…