Osakesijoittaminen

Nordea: Saahan tästä osinkoakin

Näinköhän on ostanut omaan taseeseen. Hiukan epäilen, nykyään hiukan vaikeaksi tehty pankeille.

Vakavaraisuusasetuksessa tästä käytetään nimitystä “omien varojen vaatimus” , ja se ilmaistaan osuutena riskipainotetuista omaisuuseristä. Riskipainotettujen omaisuuserien käsite tarkoittaa pääpiirteissään, että turvallisemmat omaisuuserät edellyttävät vähemmän pääomaa ja riskialttiimmat omaisuuserät ovat riskipainotetumpia. Toisin sanoen mitä riskialttiimmat omaisuuserät, sitä enemmän pääomaa pankin on pidettävä hallussaan.

En todellakaan usko että osingot ovat menneet. Omienostoa mielenkiinnolla odotelleen, miten toteutuu jos toteutuu.

Sitten toiseen asiaan: OP nostanut Nordean OP:n parhaiden listaukseen Elisan tilalle. Hiukan itse kummastelen tämän vaihdoksen ajoitusta… Ei kenties osu ihan kohdalleen.

14 tykkäystä

7 m€ edestä vaihtui juuri osakkeita joidenkin tahojen välillä. Vai oliko sitten vain jokin sisäinen siirto?

3 tykkäystä

Epäilen että kyseessä on ihan normaali ns. sisäinen printti. Nordealla on ollut asiakas jolla on ollut tarve ostaa tai myydä ja sitten sille on etsitty vastapuoli. Kappalemäärä on ollut tosiaan sen verran suuri että ennemmin noin kuin että olisi ruudulla wörkitty ja vaikutettu kurssiin.

Edit: Katselin vielä kaupan tiedot. Edelliseen kauppaa verrattaessa nuoli ylöspäin, tästä ehkä voi tulkita jotain tai sitten osapuolten välillä sovittu kauppa midiin. Vaikeaa tehdä suurempaa tulkintaa, ehkäpä ostointressi on ollut ensin. Tai sitten ei. :sweat_smile:

4 tykkäystä

Ruotsin puolella Finansinspektionen (Fivan vastine) bullittaa, että syksyllä ei tarvitse enää huolehtia osinkorajoituksista:

18 tykkäystä

Eiköhän se ole pullakahvien aika, kun Nordea puhkaisi ensikerran vuosikausiin 9€.

42 tykkäystä

Yleisvinkkinä, että firmojen IR- sivuistoilla kannattaa vierailla aina ennen ostopäätöstä. Ja funtsia muutakin kuin sitä pelkkää osinkoa, mutta se nyt on toinen tarina…
Kysymästäsi asiasta lausutaan siellä Nordean IR-kalenterissa 2021 osalta näin:

Earliest October
Board decision on dividend payment (Nordea will publish the dividend decision as well as record and payment dates separately)

Eli ei ole päätetty milloin maksetaan, ei täsmäytys eikä irtoamispäivää. Eli nyt ostava on oikeutettu kaikkiin tuleviin osinkoihin jos vain malttaa hodlailla myöhemmin ilmoitettavien päivien yli

Yleisesti:

Suomalaisen lainsäädännön mukaan oikeus osinkoon on sillä osakkeenomistajalla, joka yhtiökokouksessa (T+0) päätettynä osingon täsmäytyspäivänä (T+2) on merkitty yhtiön osakkeenomistajan yhtiön osakasluetteloon (ts. osinko on mukana). Osake on siis ostettava ennen irtoamispäivää, jos osingon halajaa salkkuunsa

8 tykkäystä

lasketaanpas paljon Nordea mahdollisesti syksyllä jakaisi pääomaa:
osinko 2916 milj €

Nordealla on mandaatti ostaa 500 milj omaa osaketta. Sammolla on 481 milj Nordean osaketta. Oletus: nordean osingon maxun jälkeen Nordea ostaa kaikki Sammon Nordea osakkeet hintaan 8,5 €/osake: 4086 milj €

all in all 7 miljardia €.

kyllä ekp:n populisteja varmaan harmittaa, mutta kai niidenkin on noudatettava lakeja.

10 tykkäystä

UBS säätää pohjoismaisten pankkien tavoitteita, Nordea ykkösvalinta.
Linkin takana lisää perusteluita / pohjoismaitten pankkisektori

UBS: 101 → 103 SEK (10,23 EUR) & Osta

2021-06-10 09:59
UBS höjer riktkursen för Nordea till 103 kronor (101), upprepar köp

Nordea är fortsatt UBS förstaval i regionen vilket motiveras med intäktstillväxt, kostnadsneddragningar och utdelningar

https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/06/10/bank-normalisering-av-kreditforluster-ger-potential-enligt-ubs.html

12 tykkäystä

On kahdenlaisia ihmisiä, niitä jotka haluaa selvittää asiat (ottaa yhteyttä pankkiin jne) ja ne, jotka haluavat vain huomiota ja huutelevat heti sosiaaliseen mediaan. Tuolla Nordea olikin jo oman tilinsä kautta kommentoinut, että tämmöisissä tapauksissa ollaan yhteydessä useampaan otteeseen ennen palveluiden irtisanomista. Taitavat nykyisin olla niin tiukat nuo rahanpesusäädökset ja vaatimukset asiakkaan tuntemiseksi, että jos tarvittavia tietoja ei saada, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää palveluiden irtisanominen. Ei taida case laundromatien ja muiden jälkeen pankit ottaa minkäänlaisia riskejä, kun viranomaiset ovat sakkolappujen kanssa jo ovella odottelemassa.

Linkki vanhaan uutiseen, jossa kerrotaan pankkien laiminlyönneistä rahanpesun estämisessä:

24 tykkäystä

Tätä itsekkin epäilin, eivät ole reagoineet aikaisempiin yhteydenottoihin/henkilöllisyyden varmenteihin ja nyt ovat irtisanoneet tilin.

1 tykkäys

kuva

10 tykkäystä

ECB Hopes to Lift Bank Dividend Restrictions Soon, Andrea Enria Says - Bloomberg

kovin on populisti varovainen sanakäänteissään. minulle jää tästä pelko, että EKP ottaa tuon osinkokiellon työkalupakkiin siten, että pienimmänkin risauksen kuuluessa taloudessa se mätkäistään päälle. olen todella yllättynyt jos Nordea saa osinkojen lisäksi ostaa omia osakkeita. vaikka tase kestäisi sen täyttäen kaikki vakavaraisuusvaateet.

3 tykkäystä

Asuntokauppa | Pankkeihin tulvii ennätysmäärä asuntolainahakemuksia – Kaikki halukkaat eivät saa edes välttämättä lainatarjousta:

7 tykkäystä

Lisää huonoja EU-uutisia:

Finanssiala ry kertoo, että suomalaispankit ovat maksaneet ennakollisia vakausmaksuja EU:n kriisinratkaisurahastoon vuodesta 2015 saakka yhteensä 816 miljoonaa euroa ja että arvion mukaan summa nousee nykytahdilla vuoteen 2024 mennessä yli 1,5 miljardiin euroon.

6 tykkäystä

Viikko sitten UBS sääti pohjoismaisten pankkien tavoitehintoja, nyt on Goldman Sachs suorittanut toimenpiteitä. Goldmannilla olikin valmiiksi Nordealle korkea tavoitehinta, mutta taas hieman nostettu. Esimerkiksi asuntolainakysyntä mainittu samoin kuin pääomanpalautuksen näkymät.

Goldman Sachs: 118 → 121 SEK (11,87 EUR) & Osta

För Nordea höjer Goldman Sachs sin riktkurs med 2,5 procent till 121 kronor (118) med upprepad köprekommendation. Nordea väntas enligt analysen bland annat gynnas av starkare bolåneefterfrågan, samtidigt som utsikterna för kapitalåterföring till aktieägarna har förbättrats.

Samalla ovenavauksella myös ABG Sundal Collier on päivittänyt pohjolan pankkien tavoitehintoja
ABG: 99 → 103 SEK (10,11 EUR) & Osta

https://www.swedbank-aktiellt.se/ovrigt/direkt.csp?id=nVvzp74L&single=y
https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/06/17/nordea-abg-sundal-collier-hojer-riktkursen-for-nordea-till-103-kronor-99-upprepar-kop-bn.html

12 tykkäystä

Ei se ihme vaikka suositukset nousee, Nordeaan on tullut euro lisää kuukaudessa.
Mikä on kun Sampo ei reagoi tähän mitenkään, siis pörsässä, mä en käsitä.
Joo tiedän että Nordea on vai osa Sammon bisneksiä, mutta nyt tämä osa on kulkenut komeasti !

5 tykkäystä

OP:n tulosennakko tältä aamulta, LISÄÄ (Ennallaan), tavoitehinta 9,80€ (aik. 9,6€)

“Korteissa paras kvartaali kolmeen vuoteen”

9 tykkäystä

Nordea on mielenkiintoinen tapaus sijoittajakäyttäytymisestä. Useita kertaluontoisia huonoja uutisia usean vuoden aikana ja sitten vielä osinkojen siirto tulevaisuuteen. Viimeisimmässä siirrosta osakkeesta poistuivat loputkin kärsimättömät, vaikka osingot on käytännössä luvattu koko ajan maksaa ja firman tuloskunto on alkanut näyttää hyvältä. Jälkiviisaana voisi sanoa, että kun oltiin nyt nähdyn nousun alussa, niin osakkeessa oli maksimimäärä negatiivisuutta ja se oli selkeästi ylimyydyssä tilassa. Tuon jälkeen yli +40% lyhyessä ajassa.

10 tykkäystä

voiko joku referoida mahdollisuuksien rajoissa OPn tulosennakkoa?

2 tykkäystä

OP:n Q2-ennakon liikevoittoennuste on n. 100 milj. euroa korkeampi kuin konsensuksen ennuste 1086 M€. Taustalla on kaksi päätekijää:

  • OP arvioi luottotappiovarausten jäävän n. 60 M€ pienemmiksi kuin konsensus
    => uusien varausten tarpeen pitäisi olla vähäinen
  • Tuottojen osalta OP arvioi palkkiotuottojen olevan n. 25 M€ konsensusta korkeammat
  • OP laskee 2022E P/E-kerroin 11x + varatut osingot 0,72 € = 9,80 €
11 tykkäystä