Osakesijoittaminen

Optomed - Terveysteknologiayhtiö pörssiin

Kohta pitäisi tulla tietoa. Anti sulkeutui klo 11.

  • Yleisöannin merkintäaika alkaa 22.11.2019 kello 10.00 ja päättyy 2.12.2019 kello 16.00.
  • Instituutioannin merkintäaika alkaa 22.11.2019 kello 10.00 ja päättyy 4.12.2019 kello 11.00.

Hienosti anti mennyt.

1 tykkäys

Onko tietoa jo jossain?

Tässä: https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/optomed-oyj-optomedin-listautumisanti-ylimerkitty-ja-listautuminen-toteutetaan

9 tykkäystä

Voi ei. 1380kpl sain merkattua Optomedin annissa.
Yritin merkata 12 000kpl eli melko vähä tuli. No huomenna ostetaan lisää (veikkaus)5.10€-5.40 € hintaan. Nordnet oli jo palauttanut loput rahat arvo-osuustilille.

mikäs oli antihinta?

Antihinta oli 4.50€

Rohkea mies olet. Allokaatiosta päättelisin, että 200 kipaleen merkintöjä ollut paljon. Olisi mielenkiintoista tietää, mikä oli yleisöannin suhdeluku suomalaisten ja ruotsalaisten merkintöjen suhteen. Huomenna näyttäisi olevan vain yleisön osakkeet kaupankäynnin kohteena. Maanantaina tulee sitten instikkaosakkeet tarjolle eli likviditeetti paranee. Mielenkiintoista seurata ekaa pörssivuotta, vaikkakin näin sivusta. Toivottavasti ei käy roviot.

4 tykkäystä

Tämäkö oli taas annissa. Pääomasijoittajat myy kaupankäynnis pää märkänä vasempaan laitaan. Samaa näki Relaisin annin aloituksessa.
Taas suomalainen ruoka/snack listautumisessa ei tälläistä nähty. No 4.70e tankattu lisää.

Hyvä oli ainakin startti! Kurssi mukavasti koilliseen eli vielä yhden päivän osalta ei harmita mukaan lähtö :slight_smile:

1 tykkäys

Mielenkiintoinen case seurata sivusta. Onnea toivotan merkkaajille. Ite en innostunut kun … en löytänyt kunnollista analyysia yhtiöstä, omistajat myy liikaa, viime vuosien kehitys onnahtelee, osinkoa ei luvassa lähivuosille, kasvuriski korkealla, mukaan pääsee myöhemminkin. Lonkalta heitän, että tulee vielä saamaan halavemmalla :slight_smile:

6 tykkäystä

Raju ylimerkintä annissa, siihen nähden aika laimeaa kun antihinnassa ollaan?

Liian pian edellisen insta-pikavoitto annin jälkeen, joten pikavoittomiehiä on paljon ja laput menevät nopsaan myyntiin eikä pitempää salkkua kasaavia ole tarpeeksi nostamaan hintaa?

Kyllä se siitä laskee jos Inderes ottaa seurantaan.

3 tykkäystä

Samoilla linjoilla. Silti toivoin, että läpi menee, koska tämäntyyppisen casen (omasta mielestä tässä vaiheessa pelkkää riskiä ja lupauksia, joille laitettu kallis hintalappu) seuraaminen on vaan aivan koukuttavaa! Ja koska tietoa oli tosi vähänlaisesti saatavilla, niin kun sitä aikanaan enemmän tulee, on sekin mielenkiintoista. Tosin sivusta seuraten, ennen kuin toisin todistetaan yhtiön puolelta.

Annissa oli varmastikin valtava määrä pelkkiä pikavoiton tavoittelijoita ja harvempi tällä hinnalla lisää? Vakautustoimenpiteet pitänevät kurssin kuukauden ajan suht pinnalla.

Seuraavaksi odotan malttamattomana, ketkä merkkasivat, eli uutta suurimpien omistajien listaa :slight_smile:

Edit: Instikkakaupankäyntihän alkaa vasta ensi viikolla, nyt on piensijoittajien ja mahdollisesti vakauttajan vaihtoa tämä.

2 tykkäystä

Inderes arvatenkin antaa 4,90€ tavoitehinnan😁

Hyvää luettavaa.


Optomedin Kiinan kauppa vetää ilmeisesti hyvin. 2017 Kiinan markkinoilla oli myynnissä ja markkinoinnissa 30 työntekijää, nyt 17.

Pohjois-Amerikan myynti ollut vaisua, muiden terveysyhtiöiden myymänä omina laitteina. Siksi Optomed onkin aloittamassa Pohjois-Amerikan valloitusta omalla tytäryhtiöllään. Siihen myös listautumisessa haettiin rahaa.

Uutiset eivät ole kaikkein tuoreimpia, mutta kovaa kasvua yritys on aiemmin saanut. Hyvin on saanut myös EU rahaa tutkimuksiin ja tuotekehityksiin, sekä selvityksiin perustaa oma tytäryhtiö Pohjois-Amerikkaan. Mielenkiintoinen yritys. Ilmeisesti muitakin terveysteknologisia tuotteita on valmistanut/tuotteistanut. Kiinalainen sijoitusyhtiö on edelleen mukana Optomedissa.

2 tykkäystä

http://www.commit.fi/tuotteet/

Tässä vielä paljon lisätietoa, vaikka anti meni jo.
Optomed-Oyj-Esite-21.11.2019.pdf