Optomed - Terveysteknologiayhtiö

EyeCheckUp:in Turkissa tehdyn trialin tuloksia on päivitetty. Optomed Auroralla saatiin kelpo tuloksia, vaikka aivan Canonin ja Topconin tasolle ei tässä trialissa päästykään.

https://www.clinicaltrials.gov/study/NCT04805541

10 tykkäystä
Measure Type Time Frame Description Optomed (%) Canon (%) Topcon (%)
Sensitivity (mtmDR) 1 visit (1 day) Sensitivity for detecting more than mild diabetic retinopathy 90.48 (83.95 to 94.98) 95.65 (90.15 to 98.57) 95.19 (89.13 to 98.42)
Sensitivity (vtDR) 1 visit (1 day) Sensitivity for detecting vision-threatening diabetic retinopathy 95.12 (87.98 to 98.65) 96.00 (88.75 to 99.17) 96.34 (94.56 to 97.67)
Specificity (mtmDR) 1 visit (1 day) Specificity for detecting more than mild diabetic retinopathy 97.21 (95.73 to 98.29) 95.92 (93.99 to 97.37) 95.93 (93.85 to 97.47)
Specificity (vtDR) 1 visit (1 day) Specificity for detecting vision-threatening diabetic retinopathy 98.82 (97.77 to 99.45) 96.34 (94.56 to 97.67) 95.93 (93.86 to 97.47)
Diagnosability 1 Day Percentage of patients with image quality sufficient for EyeCheckup 96.57 (96.45 to 98.58) 100 (99.47 to 100) 100 (99.37 to 100)
Non-Dilated EyeCheckup Usage 1 Day Percentage of participants for whom non-dilated images were sufficient to use EyeCheckup 62.24 (58.88 to 65.52) 68.90 (65.32 to 72.29) 78.46 (74.90 to 81.72)

Ihan todella vertailukelpoisia tuloksia pöytäkameroihin verrattuna. Lisäksi Optomedin kameralla tutkittiin 865 potilasta vs 705 ja 585 mitä Topconilla ja Canonilla. Eikö potilaita saavutettu yhtä helposti? (voiko tuo ero olla noin suuri myös normaalissa tilanteessa?)

15 tykkäystä

Yhdysvalloissa “Optomed” on googlattu eniten Louisianan Alexandriassa. HUOM, Google Trends ei ole luotettava lähde ja tulos muuttuu eri parametreilla. Edit: Luulin aluksi että kyseessä oli Virginian Alexandria jossa on Melling Medical -pienyritys, joka on ollut Optomedin kumppani vuodesta 2021 :dotted_line_face:

Käytin muuten VPN ja menin kattelemaan Yhdysvaltojen klinikoita mitä ratkaisuja ne käyttää diabeettisen retinopatian tunnistamiseen, ja suuri kilpailija tuntuu olevan brittiläisen Optos-yhtiön Optomap-teknologia

Random klinikka Texasissa:

Random klinikka Ohiossa:

Tää on vaan hassuttelua, mutta kaikki kivet pitää kääntää :laughing:

12 tykkäystä

LumineticsCorella (odotetusti) positiivisia tuloksia seulonnan kattavuudessa.

Autonomous artificial intelligence for diabetic eye disease increases access and health equity in underserved populations


In summary, our results from real-world deployment in a large integrated healthcare system suggest that autonomous AI is associated with improvement in overall DED testing adherence, patient access, and health equity.

https://www.nature.com/articles/s41746-024-01197-3

17 tykkäystä

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/71e60470-6126-4ab9-bd9b-80814ce086cc

Klikkiotsikko maksumuurin takana. Optomed mainittu. Iikka Numminen pohtii Optomedin tulevaisuutta. Nummisen mukaan Optomed voisi olla potentiaalinen yritysostokohde esimerkiksi isommalle terveysteknologiayhtiölle Yhdysvalloissa, jolla on jakelukanavat kunnossa.

Edit: Linkki korjattu

19 tykkäystä

"Nummisen mukaan ostotarjous on sijoittajalle ”kiva juttu”, jos se osuu omaan salkkuun. Tällöin saa nopeutettua arvonnousua. Pienyhtiökentässä yritysostot ovat verrattain yleisiä.*

Nummisen mielestä Optomed voisi olla potentiaalinen yritysostokohde. Kädessä pidettäviä silmänpohjakameroita kehittävä terveysteknologiayhtiö sai keväällä Yhdysvalloissa myynti- ja markkinointiluvan kädessä pidettävälle Aurora AEYE -tekoälykameralleen. Uuden toimitusjohtajan mukaan Optomed on ensimmäinen tämän alan yhtiö, joka on saanut kyseisen luvan. Yhtiöön on kerääntynyt jo hieman rahoitusta.

*”Yhtiölle tekisi hyvää saada enemmän resursseja käyttöönsä, joten se voisi olla itse asiassa aika selkeä kohde ostokohteeksi. Se sopisi hyvin jollekin isommalle terveysteknologiayhtiölle, jolla on paremmat jakelukanavat Yhdysvalloissa mikä on Optomedin päämarkkina."

17 tykkäystä

Kohta saattaa kuulua uutisia… :sunglasses:


The FDA approval for the portable analysis platform has opened up new doors for the startup, which Dvey-Aharon says is about to announce a new collaboration with an American company that carries out millions visits to patients’ homes each year, in order to carry out blood tests or other forms of medical checks.

“Now, they will embrace this technology,” he says. “This is something you can actually do in the context of home health.”

51 tykkäystä

Päähuomio jutussa on AEYE:ssä ja sen tulevaisuudessa julkaistavasta yhteistyöstä amerikkalaisen terveydenhuollon kanssa. Seulonnan toteutus välineet mainitaan hivenen pienemmällä painoarvolla ,Simple store bought camera…Tabletop or mobile camera,no jos muilla ei noita käsikameroita vielä ole niin kuulostaa hyvältä vaikka sitten tuohon mobileen laskettaisiin sellaiset perässä vedettävät mallitkin. Miljoonat kotikäynnit antavat kyllä kuvan isosta tarpeesta laitteille.Toivottavasti 8.8 tästä kuullaan lisää jos koskettaa oikeasti myöskin Optoa ja toki saa mieluusti tulla tietoa jo aiemminkin.

22 tykkäystä

Kyllähän tuossa kuitenkin ihan selvästi ja vahvasti tuodaan esille Optomed Aurora Aeye “platform” vaikka nimeä ei tuodakkaan esille.

Tässä on odotuksissa jo positiivinen tulosvaroitus . Tj. Himberg puheli taannoin että vuoden loppuun mennessä olisi liisattu 3 tai ehkä 4 numeroinen määrä kameroita. Eiköhän tuo tule olemaan jotain kovastikin muuta kuin tuo 3 numeroinen määrä.
:rocket::rocket::rocket::rocket:

Vähän editti lisäystä. Tälle loistavalle platformille toimii merkittävänä startti moottorina se reimbursementti 55 $ . Hyvää polttoainetta raketeille…:grin:

36 tykkäystä

Optomedin tuore kumppani Toku eyes Inc. kertoo silmänpohjakuvista tehtävän AI-avusteisen diagnostiikan näkymistä, mm sydäntautien ja kroonisen munuaissairauden diagnostiikassa. Myös Optomed mainittu.

34 tykkäystä

Voisiko olla kyse tästä firmasta?

“Signify Health is a healthcare platform that focuses on transforming how care is paid for and delivered at home. The company leverages advanced analytics, technology, and a nationwide network of healthcare professionals to conduct millions of in-home visits annually. These visits encompass a variety of medical checks, assessments, and care coordination activities, with the goal of improving patient outcomes and reducing healthcare costs.”

1 tykkäys

Tai vaikka Tytocare, näitä vaihtoehtoja on ihan valtavasti koska markkina on suuri, mikä ei ole huono asia, mutta tekee arvailun vaikeaksi. Toisaalta en halua toivoa liikoja, niin monta kertaa petetty :sweat_smile:

1 tykkäys

Tuore videoesitys Topconin ja Microsoftin AI-yhteistyöstä. Aeye Health ja Optomed mainittu esityksessä.

46 tykkäystä

Ja oli tuossa maininta Toku eyestä kanssa. Ihan mielenkiintoista nähdä, että mitä tästä Optomedistä oikein tulee

13 tykkäystä

Missä kohtaa esitystä oli Optomed ja Aeye. Tokusta huomasin lyhyen maininnan, mutta meni ohi tuo opton maininta.

1 tykkäys

Kehveli, linkissä oli lyhyt 15min versio tapahtumasta, pahoittelut.
Tässä koko 1h 02min kestävä setti ja pari snappia (icarekin siellä hyvässä seurassa :slight_smile: ).

video:

kuvia:

23 tykkäystä

Topconin sivuja tuijottamalla ja tuon edellisen esityksen pohjalta näyttää että siellä olisi ihan Optomedin muotoinen aukko, missäs vaiheessa täällä olikaan spekulaatiot siitä kuka syö koska ja kenet?

Ettei nyt menis ihan vaan spekuloinniksi ja ihmettelyksi niin huomasin että Opto hakee tuoteinsinööriä, fiksaus/suunnittelu:

  • Product maintenance and repair activities
  • Product manufacturing process development
  • Product and component engineering for manufacturability

Konkreettisia hommia eikä ihan enää startup-vaiheen maalailua, huolto ja ylläpito ottanee myös omat ylläpitokustannuksensa eri mantereilla. Aurorasta en löytänyt tarkempaa mutta Smartscopen manuaalissa oli tämä:

“Repair or service done by non Optomed certified service facility is not covered by warranty.”

Kannettaville vehkeille tuppaa sattumaan enemmän vahinkoja kuin kiinteille, hyvä huolto on luottamukselle tärkeä ja varsinkin tarkkuuslaitteiden kanssa ei parane itse fiksailla teipillä linssiä kuntoon.

20 tykkäystä

En tiedä mainitsiko joku ketjussa jo, mutta AEYE etsii myös ihan kiitettävää määrää uutta tekijää. Hyviä merkkejä ilmassa, maassa ja sinisellä merellä.

13 tykkäystä

Mukavasti on paikkoja auki Aeye:llä, myyntiaktiviteetti on varmasti hyvällä tasolla.

Optomedin sivuilta muuten löytyy kesäkuun IR-esitys, tätä todnäk esiteltiin kesäkuun annin prospekteille. Matskusta selviää mm. se, että itsenäisiä myyntiedustajiakin käytetään, kuten Icarekin on menestyksekkäästi USA:ssa tehnyt. Eli ei Optomed:kaan toimi pelkästään oman myyntiorganisaationsa varassa, ja hyvä niin. Provikka on myyjän paras motivaattori tehdä tulosta!

11 tykkäystä

Se on juuri näin. Pieni kiinteä palkka ja provikat tuloksen mukaan. Sama koskee yhtiön johtoa. Kopsalalla oli pörssin kohtuullisempia toimitusjohtajien palkkoja. Myyntimallista on kerrottu ja panostettu nyt jenkkeihin. Jos myynti lähtee nopeasti kasvuun, toivottavasti on myös eri vaihtoehtoja valmiina. Yhtiökokouksessa mainittiin ettei tuotanto olisi ongelma ts. laitteita voidaan toimittaa rajummassakin kysynnässä.

3 tykkäystä