Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 1)

Nappasin itsekin vielä pienen siivun lisää Tokmannia kun sai tänään taas/vielä 15€:n pinnasta. Nyt alkaa olemaan painoa jo sen verran (melkein 15%), että saa riittää.

5 tykkäystä

Plugit heitetty taas tältä erää mäkeen, +50% elokuun anti dipin jäljiltä riittää. Katsotaan, jos haetaan alempaa taas vauhtia muun markkinan mukana.

3 tykkäystä

Hyliion Holdings Corp Ostettu lisää.

5 tykkäystä

Applea pikku siivu lisää Trump dipistä. Ensiviikolla 5G luureja tulossa.

8 tykkäystä

Avattu Tokmanni-positio @15,00, tämän ostaminen jäi välistä keväällä/kesästä. Kurssi on mielestäni vielä fiksusti hinnoiteltu, paino salkusta nyt noin 3,5%.

6 tykkäystä

Ostin vielä siivun lisää SmartEye.

  • Näkymät erinomaiset
  • annin myötä lyhyen aikavälin riskit (isoin riski) hallinnassa
  • instituutioiden kiinnostus lisää luottamusta
  • vastaavasta keissistä (Qt) on jo kokemusta kun mentiin tappiolla mukaan. Keississä on paljon samankaltaisuutta, mutta pidän kuuttiin verrattuna sijoittajaystävällisempänä, koska pipeline esitetään julkisesti. Näin näkyvyys on suorastaan erinomainen ”verrokkiinsa” nähden.

Bucket list:

  • käy osakekauppaa synnytyslaitoksella: :heavy_check_mark:
117 tykkäystä

TietoEvryä läheltä pohjaa. Alkaa olla riittävä vara Inderesin heinäkuun tavoitehintaan.

7 tykkäystä

ostettu pieni erä lisää eQ:ta

Ostettu Säästöpankkia @ 8.02. Laukussa lähinnä teknoja tällä hetkellä, niin pientä sektorihajautusta. Arvoin tämän ja Aktian välillä ja kun Aktia "karkasi’ tänään niin päädyin Säästöpankkiin.

2 tykkäystä

Tankattu reilun eilisen diluution verran SEye.

Positio on kivunnut hyvin hajautetun salkkuni top neloseen reilun 9% painolla ja on nyt näillä näkymin täynnä. Uskon tiedostavani riskit ja panos on vielä sitä luokkaa että edes koko pääoman menetys ei ole katastrofi. Nykytiedon valossa downside vs upside vaikuttaa mielestäni hyvin maltilliselta. Sanottakoon että tämä on ensimmäinen kasvuyhtiökeissi jossa koen olevani ajoissa mukana, vaikka salkussa vihertää esim esim Remedy parilla sadalla prosentilla.

Keississä eniten itseä epäilyttää se että se on lähiaikona noussut täällä lähes hypemäiseen suosioon ja tuntuu löytyvän lähes kaikkien salkusta :sweat_smile:

3 tykkäystä

Smart Eye, ujo seurantasiivun sipaisu. Hajautusta salkkuun kun vetyä/aurinkoa yli 60%. Kummasti nousee opiskelumotivaatio kun lyö vähän selkänahasta revittyjä euroja kiinni “opiskelumateriaaliin”

5 tykkäystä

Paljon on väki ostolaidalla. Itse päädyin keventelemään ja siistimään salkkua. Harkinnassa asunnon osto extemporena lähiaikoina, ja saattaisi harmittaa, jos muutamassa yössä sattuisi katoamaan 10-20 pinnaa salkun arvosta Trumpin twiittailujen takia. Muutenkin tällä hetkellä sentimentti nähdäkseni varsin bulli ottaen huomioon, että koronan toinen aalto on iskenyt mielestäni odottamattoman kovaa Eurooppaan. Myöskään jenkkien vaaleja ei nähdäkseni pitäisi väheksyä, sillä Trump on nyt osoittanut, ettei mikään ole pyhää, vaan pelinappuloina ovat niin stimulukset, toimeentulo, työpaikat kuin myös ihmisten terveys. Vaikea nähdä, että seuraavat 30 päivää sujuisivat missään määrin yllätyksettömän tylsästi - tästä pitää Trumpetti huolen.

Heivasin mm.

  • Airbus-veivit ulos ties kuinka monetta kertaa. Mielelläni otan taas uuden satsin jos ja kun valutaan 60 euron tuntumaan.
  • Myös Kamuxia tuli kevennettyä reilusti ihan vain sen takia, että noustu mielestäni oikealle arvostustasolle ja näen edessä hieman epävarmuutta seuraavalle puolelle vuodelle. Oli salkun jaetulla isoimmalla sijalla, ja pelko persiissä, että kyseinen kioski saattaa heilahtaa koronasta ja markkinasta äkäisemmin kuin Fortumin ja Sampon kaltaiset järkäleet.
  • Vaisala ihan vain kurssinousua seuranneen pienentyneen tuotto-odotuksen vuoksi.
  • Osan Fortumista siltä varalta, että sattuisi vielä laskemaan 17 euron pintaan, josta poimisin takaisin. On tainnut lähemmäs kymmenkunta kertaa veivata 17 ja 18 euron väliä, ja koko ajan olen istunut täydellä possalla kykenemättä lisätä enempää. En yhtään yllättyisi, jos nyt viimein breikataan 18 erkistä läpi ja oikeammille arvostustasoille.
  • Pienet Wärtsilä- ja NoHo-possat lähti ihan koronapelon takia.
  • Admicomit tuli myytyä. Tätä toivon saavani 90 eurolla taas jouluun mennessä, kun vähän jäähdytellään ja jengi kerää voittonsa. Todennäköisesti ostan taas takaisin kalliimmalla.

Nyt siistimisen jälkeen salkun isoimmat Fortum, Alphabet, Sampo ja Kamux.

11 tykkäystä

Myyty Brembo ja loput Airbusista. Nämä tuotot parempiin kohteisiin.

Ostettu Limelight Networks ja lisää Dynavaxia dipistä. Smart Eye vielä mietinnässä.

1 tykkäys

Otettu erä Reveniota 38,55€ hampaat irvessä. Tätä on pitänyt jo vuoden ottaa salkkuun, mutta aina hirvittänyt arvostuskertoimet… Noh taas opitaan jotain. Pienehkö erä, noin 4% salkusta.

10 tykkäystä

Wärtsilät kiertoon. Ostetaan takaisin jos tippuu reilusti alle 7€.

TietoEvryä salkkuun @ 23,18€.

7 tykkäystä

Luovuttu Aktioista 17% tuotoilla, syynä tämän päivän pomppu ja käteiskassan kasvatus.

1 tykkäys

Lisätty hieman Aker Carbon Capturea.

5 tykkäystä

Ostettu nyytti Saxlundia tiukalla stopparilla. RSI menossa OS-tasolle, jäänyt muutenkin mörnimään aika alas. Diilejä Saksaan käsittääkseni putkessa, voisi triggeröidä uutta nousua.

3 tykkäystä

Nappasin pienen possan EVO:a salkkuun. Hyvältä näyttää kasvu ja maailmanvalloitus.

1 tykkäys

Vähennys: Wärtsilä Corporation (WRT1V) @ 7€

Positiivisten uutisten siivittämänä Wärtsilä palasi 7€ rajapaalulle. En usko positiivista momenttumia pysyväksi joten puolet lapuista kiertoon. Sain tällä hiukan kassaa seuraavaan liikkeeseen ja pienennettyä riskiä. Uskon yhä Wärren tippuvan alle 6€ tämän vuoden puolella.

3 tykkäystä