Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 1)

Onkohan tokmannista tehty joku isompi kauppa tai jotain. Yhtäkkiä en löytänyt ainakaan uutisointia tän päivän 5% nousua selittämään :thinking:
Vaan empä sitä kumminkaan ostanut, vaan ostin sampoa

Ostosuositus näkyi olleen Börsveckan-lehdessä, se lienee siivittänyt ainakin osaan noususta. Menohan on ollut toki muutenkin vahvaa ja kurssi polkenut hetken paikallaan viidentoista liepeillä, joten sinänsä pomppu ei ehkä niin yllättävä.

4 tykkäystä

Tänään pistetty pieni siivu Metso Outotecistä sivuun ja ostettu Aker Carbon Capturea.

2 tykkäystä

Maanantaina tuplattu Tokmanni ja ostettu 50 % lisää Orionia. Tokmannin osuus nyt 4 % salkusta ja Orionin 5 %. Jälkimmäisen kappalemäärä ei nouse yhtään ilman mullistavia uutisia. Hiukan vaikeaa on löytää itselle mieleistä ostettavaa, joten jatketaan hötkyilemättä.

1 tykkäys

Pistin Goforet eilen lihoiksi ja ostin Siemens Energyä tilalle.

Gofore on varmaan ihan hyvä long hold jatkossakin, mutta ei mahtunut omien long holdien listalle ja lähti salkusta arvonnousun myötä. Ostellaan takaisin jos tulee taas jotain korjausliikettä.

2 tykkäystä

Möin goforet pois kh 12,23 - välitykset. Hyvät kvartaalitiedot mutta jäivät Inderesin ennusteiden alle jos ekstrapoloidaan Q3 koko vuosipuolikkaalle. Luulen että Inderes saattaisi hyvinkin kallistua tällä karvalakkimatikalla vähennä-puolelle.

E: tästä saa olla eri mieltä. En ole tutustunut Goforen kausivaihteluun tai tavoitehintaa syvemmältä yrityksen valuaatioon (olisiko korkeampi hinta silti perusteltu)

1 tykkäys

Viimeiset lisäykset Innofactor ja Digia, nyt positiot täynnä. Lisäksi pieni lisäys Quantafuelia.

1 tykkäys

Ostettu uutena salkkuun Valmet 21,48 e ohjeistuksen palauttamisen kunniaksi. Voi jäädä hyvinkin lyhytaikaiseksi sijoitukseksi, mutta saapa tätä kautta jännittää Neles-kuviota ja tavoitehinnoissa tuskin ainakaan laskupainetta on.

6 tykkäystä

Ostettu lisää Intervacc AB.

3 tykkäystä

Ostettu Valmetia myöskin

7 tykkäystä

Capmania - boring is gooood

8 tykkäystä

Kemiraa @11,98 ja Valmet @21,51 ensimmäiset ostot. Jos laskee niin ostetaan hiukan lisää, koitetaan saada salkkua hieman hajautetummaksi.

5 tykkäystä

Tälläistä sattuu : )

Sinänsä Gofore oli ihan onnistunut seikkailu. Alkusyksystä sisään halvan hinnan perässä, hieman myöhemmin salkusta ulos +25% voitolla.

Ainoa mikä jäi tässä mietityttämään on omat kriteerit pitkälle salkulle. IT-palvelutalojen ei ole ollut helppo päästä sisään sillä saan palkkani alalta. Tämä sääntö on tosin luotu silloin kun vielä koin tervettä pelkoa töiden puolesta. Nyt tilanne on se että jos itseltä lähtee työt alta kysynnän puutteen vuoksi niin goforea voi tankata markalla per osake, joten tässä hajautuksessa ei ole enää hirveästi järkeä - lähinnä estän itseltäni sijoittamisen alalle jonka tunnen parhaiten. :face_with_raised_eyebrow:

6 tykkäystä

Momentum salkkuun lisää Aker Carbon Capture ja Tecnotree

4 tykkäystä

Pieni siivu lisää Harviaa, koska osingon toinen erä taitanee vielä tulla syksyn aikana.

6 tykkäystä

Kontrasin Inderesiä ja myin Aallon Groupin pois suositusnostoon.

Pakko sanoa, että odotin tältä pientä orgaanista kasvua tältä ja jouduin pettymään. Tuotto-odotus jää nyt mielestäni liian matalaksi, todennäköisesti aika lailla vaakatasoiseksi samalla, kun kertoimia kasvetaan kiinni. Akipo-yritysosto ei myöskään kovin vakuuta.

Aallonissa on useampia hyviäkin puolia, ja erityisesti johdon sitoutuminen ja Kelloniemi ovat plussia. Silti riski mörnimiseen on liian suuri, enkä aio jäädä “katsomaan vielä yhtä kvartaalia”. Lyhennän vipua ennemmin.

Koronakuopasta ostettu vajaan 9 euron Aallon on 15% pikkuvoitosta huolimatta suhteellisesti yksi huonoimmista laakeistani. Tänä huhtikuu-lokakuu aikana melkein mistä vain on saanut paremmin.

10 tykkäystä

Myin Aspo, Fodelia ja Fellow ostilta.

1 tykkäys

Avauspositio ostot pariin uuteen yhtiöön:

  • Aker Carbon Capture :norway: 500kpl @9,78kr

  • Veoneer SDB :sweden: 30kpl @165kr

Nämä täältä foorumeilta pongattu ja suht mielenkiintoisilta vaikuttaa, joten nyt on avaukset salkkuun hommattu ja katsotaan kuinka isoksi kasvatan nämä positiot.

4 tykkäystä

Norjan Merkur-listalta alkaa löytyä niin jännää tavaraa että ei ostohousuissa pysy.

Toisaalta myös arvostukset ja volatiliteetti on semmoista että hetken päästä ostosta voikin huomata vetäneensä jalkaan hiostavat ja ahdistavat nahkahousut.

Elikkä kun nyt haluan salkkuuni Aker Carbon Capturea ja Kahootia, alan ostelemaan molempia n. 0,20% salkusta kokoisilla paukuilla, Nordean prosenttiprovikka kun sen sallii! Molempia siis tarttui ensierät ACC-ME @9.25 ja Kahoot @55.00. Jos näistä nyt tavoittelee ensi alkuun vaikka 2% osuutta kumpaisellekin salkussa, niin mahdolliset dipit on silkkoja ostopaikkoja vielä yhdeksän ostoerän ajan :call_me_hand:

7 tykkäystä

Kevennetty 25% Arocellia, tää erä meni aika pitkälle ±0, mutta oon ottanu opiksi katkasta tappiot nopeesti. Ennen kevennystä Arocellin koko omassa salkussa 8% mikä tuntuu tähän lappuun vähän turhan isolta.