Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 1)

Niinhän siinä kävi, kuten epäilin, että tammirallikokeilu osoittautuu kannattamattomaksi…

Myin tänään tammiralliin ostetut Glastonit @0.812€. Tuottoa sellaiset 26%. Kahden päivän pidolla olisi saanut 35%, pidin sitä ylilyöntinä, mutta päätin katsoa pidempään, jos positiivisesta uutisesta olisi ollut pidempään nousuun. Inderes palautti kuitenkin sijoittajat järkiinsä ja sittemmin kurssi mörninyt noin 80 sentin tasoilla.

26% alle kuukauden pidolla. Ei paha? No kuten jo totesin enemmän olisi saanut, kun ei olisi tehnyt mitään. Myin Verbion joulun jälkeen ja jaoin siitä saadut rahat suht tasan Glastoniin ja Pihlajalinnaan. Pihliksi myin jo aiemmin 5% tuotolla ja sijoitin edelleen Einhelliin, joka on 12% plussalla. Kokonaisuudessa mennyt siis ihan kivasti.

Ongelma tulee siinä, että Verbio on noussut 37% myyntihinnastani, kun uusiutuvan energian yhtiöt ovat rallatelleet demokraattien voitettua Georgian molemmat paikat ja Bidenin hallinnon odotetaan olevan suosiollisia niille. Kyllä siis kannatti taas kikkailla ja myydä Verbiot hyvissä ajoin ennen osinkoa, ettei vahingossa maksa Saksan verottajalle liikaa… Onneksi turhat ja kannattamattomat liikkeet on tehty OST sisällä, niin ei sentään tule veroseuraamuksia kääntämään veistä haavassa.

(Oikeasti olen ilahtunut saaduista tuotoista, vaikka hieman kaiveleekin. Ennemmin kirjoitin tämän opetukseksi siitä, että aina verojen välttely ei kannata. Viimeksi, kun kikkailin verotuksen vuoksi meni sivuun Celgeneen kohdistunut ostotarjous, samaan aikaan myin myös Nvidiat pois 130$ paikkeilla, jotta sain tappioita verotukseen, enkä ostanut niitä koskaan takaisin, koska olisin joutunut maksamaan enemmän kuin sain myynnistä.)

8 tykkäystä

Kaveri antoi tehtäväksi valita joulupukki/tammiralliin osakkeen, joka ”nousee varmasti tai ei ainakaan laske paljon”. Ei kaikista mukavin homma. Sijoitussumman hän tarvitsee tammikuun lopussa auton ostoon. Defensiiviseksi tammirallitreidiksi hankitusta Pihljalinnasta myyty loputkin tänään reilun kuukauden pidon jälkeen. Myös oma positio myyty kokonaan. Näennäisen matalariskinen, kuukauden mittainen ja reilun kokoinen treidi, jonka tuloksena lopulta +11-13% tuotto, eli suoritus oli hieman indeksiä parempi, mutta noin sata pinnaa uusiutuville ja Bitcoinille jääneenä.

Joulukuussa kaikki negatiivinen vaikutti olevan hinnoiteltu kurssiin ja veromyynnit lisäsivät painetta, kun lähestulkoon kaikki muut osakkeet olivat sijoittajien salkuissa voitolla. Pihlajalinnan hyvin ajoitettu omien osakkeiden osto-ohjelma oli positiivinen lisä, joka tuli tänään täyteen ja kesti viikon (yht 60 000 kpl hankittu). Ostot tukivat hetkellisesti kurssia (osuus 10k kpl/pv, ka 84k kpl/pv). Sisäpiiri on ostellut 9,30-9,60€:n osakkeita lähiaikoina, joten Q4 tuloksen olettaisi olevan vähintäänkin kohtuullinen. Työterveys Virran hankinta myös varmistui 11.1.2021, josta tulee pieni lisä tulevaisuuden liikevaihtoon ja 24 000 uutta asiakasta. Sote-projektin lopputulosta ja vaikutusta en osaa tällä hetkellä arvioida ja 1600 sivun esitykseen en jaksa tarkemmin perehtyä. Yliostettu RSI (D) nousi tänään 75 paikkeille, joten korjausliikettä en halunnut myöskään riskeerata. Suunnitelmasta pidetty kiinni ja saan tämän treidin pois mielestä. Ja kaveri sanee sijoituksella uudet talvirenkaat. Lopuksi neuvoin hänet Kamux:n suuntaan.

9 tykkäystä

Lisätty 25 % melkoisen ylös-alas-ylös-rallin tänään läpikäynyttä Herantista @5,96€. Arvasin, että alas tullaan 6,7 euron tasolta, mutten arvannut, että mennään heti samaa luisua alle 5,4:n. No, nousihan se vielä uudelleen lähelle ostohintaa. Salkusta nyt reilun prosentin. Lisäksi hankittu Redeyen innottamana pienet avaukset Bonesupportista @75,60SEK ja Xbrane Biopharmasta @86,00SEK. Kumpikin vain reilu 0,5 % salkusta.

Bonesupportia harkitsin jo siitä lähtien, kun BBS koki viivästyksiä. Luotan ainakin toisen menestyvän. Xbrane taas oli kaikkien aikojen vähiten harkitsemani osakeostos. Viisi minuuttia kävin yrityksen sivulla katsomassa mitä ylipäätään tekevät. Ei tyypillistä minulle, mutta sainpa luotua erittäin vahvasti suomalaiseen salkkuuni herkullisen Suomi-Ruotsi-maaottelun riskikokoonpanoilla BBS-Faron-Herantis vs. Arocell-Bonesupport-Xbrane. Suunnilleen samankokoiset panokset on laitettu kumpiinkin, joten katsotaan, miten käy. Tiedostan toimialan riskit, mutta luotan hajautukseen varmistavan, ettei tämä salkkuni suuririskisin osasto mene kokonaisuutena ainakaan tappiolle - ja kaiken mennessä putkeen tuotot ovat mainiot. Salkun isosta päästä löytyvät samalta suunnalta Orion ja Revenio, joiden tulevaisuudesta en ole lainkaan huolissani. Lääketieteen puolelle sijoittaminen on minulle suurelta osin myös arvokysymys, joten olen tällä sektorilla tyytyväinen pieneenkin voittoon.

12 tykkäystä

Qt oli tullut vielä salkkuun @54,8€

2 tykkäystä

Myyty Bitcoinit ja pikku määrä Litecoineja pois. Usko Bitcoiniin on karissut mm. Tetherin lakijupakan ja regulaatio spekulaatioiden takia. Verot huomioiden tuotto oli tällä kertaa 22%. Tuntuu, että kryptovaluutat on vähän menettänyt uutuuden hienouttaan, ja nyt “hullu” raha menee hypeosakkeisiin. Ehkä Bitcoin lähtee tästä uudestaan keulimaan, mutta edellä mainitut riskit ja hypeosakkeisiin verrattuna (viime aikoina) maltillinen nousu tekevät Bitcoinista omaan makuun turhan riskisen. Ei vaan jaksa seurata päivittäin sektoria, joka ei kiinnosta tarpeeksi.

Etherneumit jätin vielä muhimaan, koska usko kyseiseen kryptovaluuttaan on korkeampi. Osto hintakin on matalampi, eli psyyke kestää niiden kanssa elämisen.

3 tykkäystä

Mikä tämä ITP on tarkemmin?

1 tykkäys

Vissiin tämä http://www.itpackaging.cn/en/index.html voisihan tuota lotota pikkuisen kun pörssi aukeaa.

Edit. Vaikuttaa kyllä aika hämärältä

1 tykkäys

Myin jälleen hieman lisää Reveniota pois. Lasketaan isoa painoa ja kasvatetaan käteispainoa.

1 tykkäys

Pihlajalinna sving-treidi myyty 10€ - parin viikon ruokarahat tienattu.
Ei mennyt suunniteltuun targetiin asti, mutta omien ostot taisi tulla täyteen ja tuki nousulle sitä kautta poistui.

2 tykkäystä

Bittiumit pois! Hetki avauksen jälkeen kurssi kävi jo 7.89 kohdilla, mutta kankea hiirikäsi ja kofeiinihuuruiset aivot eivät tässä vaiheessa toimineet. Tiukka silmä huomasi kuitenkin ostolaidan katoavan ja toimeksianto toteutettiin kurssiin 7,48. Hankintahinta 5,57 loppusyksyltä.

Näemmä välillä kannattaa kytätä ja tuijottaa kursseja. Näin keskiverto osakesäästäjänä voi todeta, että tämä on koukuttavaa puuhaa, ihan kuin kasinolla tai sittenkin Wallstreetillä!? :clock10:

1 tykkäys

Kaikki bullit pois ja odottamaan, että ne saa takaisin halvemmalla. Orion ja Sampo siis nuo tuotteet ja voitolla yli 10% kumpikin. Meinasin kyllä jo eilen myydä, kun jenkkifutuurit kääntyivät laskuun, mutta nythän se on helppo jossitella.

1 tykkäys

Nyt oli hyvä nosto.
Lion E aloituspositio isosti.

10 tykkäystä

Livechatia hankin Mandatumin salkkuun, joka muilta osin koostuu vain venäläisistä yrityksistä. Toimikoon mausteena.

2 tykkäystä

Tein samoin, tosin pienesti, koska pätäkkää ei ole paljoa nyt.

4 tykkäystä

Jatketaan vähän tämmösen peruskauran kanssa, ostettu metso outotec

2 tykkäystä

Fortum toistaiseksi pois likviditeettivajeen vuoksi.

Päädyin Fortumiin jonkun muun sijaan siksi etten näe lähiaikoina suuria kurssimuutoksia ja voin palata omistajaksi hyvin lähellä samoja hintoja vähän myöhemminkin.

21,15 myynti. Aika iso pala longisalkkua, sillä tämä oli lähes 30% painolla siellä, kun sitä tuli tankattua ahkerasti koronamontusta. Veroille pirulainen kyllä menee rankasti, mutta tässä on koko vuosi aikaa suunnitella verotusta.

5 tykkäystä

Avauspossa Lion E-Mobility AG ostettu!

9 tykkäystä

Lyhyempään swingiin avattu Metso Outotecciä rivi @8.735

3 tykkäystä

Myyty puolet nel positiosta @33.5

1 tykkäys

Siivu Lion E-Mobility AG ostettu.

9 tykkäystä