Osakesijoittaminen

Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 1)

Rinnasta vihlas, kun ensimmäisen kerran laitoin siivun Revenioa myyntiin…
Hieno firma, jonka onnellinen, pitkäaikainen omistaja olen, mutta sen paino salkussani kasvoi jo sietämättömän suureksi ja alkaahan tämä arvostus olemaan huima.

Revenio on edelleen myynninkin jälkeen selväti suurin omistukseni. Sikäli turvallinen myynti, että oli edessä ala- tai ylämäki hinnassa, ei tule harmittamaan! :wink:

6 tykkäystä

GLNG myyty pois salkusta noin 20% tuotolla. Dollarin kurssi söi tässä noin kuukauden pidon aikana melkoisesti tuottoa. Oli reilussa ylipainossa salkussa ja säikähdin pre-markettia joka näytti noin -8%, mutta avauksen jälkeen tulikin vielä mukavat nousut. Keventelin ylipainoa jo viime viikolla, mutta nyt sai loputkin lähteä. Luultavasti huono päätös, mutta odotukset ylihuomiselle ei ole kovin korkealla. Jos dippaa niin ostellaan takaisin. Nyt onkin sitten pitkästä aikaa melkein puolet käteisessä.

1 tykkäys

Elämäni ensimmäiset keventelyt tuli tehtyä tänään Metso Outotecilla. ~23% tuotto riitti varsin hyvin minulle :tada:.

5 tykkäystä

Miksi odotat huonoja uutisia ylihuomiseen? Onko jokin konkreettinen tieto näistä?

Myin itse eilen Enphasea 30% osakkeista, koska siirsin hieman painoa muihin. Uskoa pidemmälle on ja olen päättänyt ostaa takaisin, jos mennään 60 lähemmäksi.

2 tykkäystä

Fortumit pois 18.025€. Hyvä 4.1% tuotto lyhyellä aikavälillä. Tarkoitus tyhjentää tuo Nordean AOT.

2 tykkäystä

Ei ole konkreettista tietoa. Perustan odotukseni suurella mutulla aiempien kvartaalien tuloksiin. Ylipaino salkussa pelotti ja pelkokerrointa lisäsi osaltaan kurssin kova heilunta. Huonon tuloksen sattuessa saatetaan tulla reippaasti alas. Mutta tämä vain omaa mutuilua. Ei kannata peesata minua(en kyllä edes tänne kaikkia kirjoittele), vaikka kaikki viimeaikaiset treidit ovatkin olleet voitollisia. Ajoitukset eivät vain ole menneet nappiin, joten paljon on jäänyt ylimääräisiä tuottoja saamatta.

1 tykkäys

Päivän dipistä siivu Kesko B:tä salkkuun @17.75 - tavoittena lyhyehkö swingi ei sen kummempaa - näyttäisi olevan tuntitasolla lähellä jonkinmoista tukea ja RSI myös tällä aikajänteellä reilusti ylimyyty joten kokeilaan jos tästä vähän saisi saalista.

3 tykkäystä

Myyty UPM 23,15€. Pelirahat johonkin tuottavanpaan lyhyen aikavälin kohteeseen

1 tykkäys

iShares Gold Producers etf lisätty tämän päivän dipistä. Saa nähdä jatkuuko alamäki huomenna.

1 tykkäys

IBM myyty 128,76$. Kuusi vuotta rämpimistä salkussa riittää ja sai lähteä tappiolla pois. Aikanaan Oksaharjun peesissä tätä ostin, mutta en usko enää, että kuuluu sektorin voittajiin tulevaisuudessa. Veikkaan, että tulevat tuotot ovat aika pitkälti 5% osingon varassa, mutta se ei riitä itselle.

4 tykkäystä

Lisätty hieman Dynacert positiota. Huomenna alkaa uusi sijoittajaviestintäkamppis, tuonee eloa osakkeeseen.

4 tykkäystä

Umicore olisi ollut ostoslistalla tänään, mutta nukuin pörssin sulun yli. Xebecciä olisi pitänyt ostaa Q2 dipistä, mutta ks. edellinen. Pitäis oikeasti avata se “melkein ostin” ketju :laughing:

Intel position tuplaus jäi siis päivän ainoaksi ostoksi, ja huomenna lisää Umicorea, eipä tuo tänään mihinkään karannut.

1 tykkäys

Möin puolet Kamux-positiostani pois. (18% -> 9% paino) Esim IT1 keräämät myyntiluvut näyttävät siltä, että Kamux olisi jäänyt muusta automarkkinasta ja odotuksista hieman jälkeen Q2 aikana.

Näyttäisi NON olevan muutenkin aikalailla myyntilaidalla. Toki vasta murto-osa tavanomaisesta päivittäisvolyymista täynnä:

1 tykkäys

Myin kuun lopussa ostetut sammot pikkuvoitolla ja tankkailin innofactoria tilalle.

Edit. Sampoa meni laitaan enemmän kuin innofactoria tuli tilalle, joten samalla myös käteisen määrä lisääntyi.

Myyty Nordeaa @7.03

Kyseessä treidimielessä ostettu @6.20 erä muutaman viikon takaa. Position koko nyt n. 6000 osaketta.
Tuntosarvet vilkuttavat huomiselle laskua USA:n työllisyysdatan vetämänä.

5 tykkäystä

Myyty pieni koronamontusta ongittu Nordea positio @7 euroa. En näe tässä enää paljoa nousuvaraa ja osinkotkin on jäissä tämän vuoden loppuun, niin pistetään nämäkin rahat johonkin muuhun tuottamaan.

1 tykkäys

Ostin Honkarakennetta.

Vuosikertomuksien, tilinpäätöksien ja tunnuslukujen tarkastelun jälkeen rakastuin nettisivuihin. Kuka ei haluaisi ostaa Honkarakenteen taloa? Minä ainakin haluaisin, joten potentiaalia voi olla.

Tosi keskittyneessä salkussa suuri positio. 13,5%

3 tykkäystä

Umicore lisäys @38.38

Vahva usko alan tulevaisuuteen yleisesti, Umi vaikuttaa paksujalkaiselta firmalta, ja nyt kun pääsi kauhomaan lisää alle oman keskihinnan niin mikäs jottei.

2 tykkäystä

Pojan salkkuun Qt Group @ 34,7 €, varmaan ainakin vuodeksi pariksi muhimaan.

3 tykkäystä

Lapsen salkusta myyty Nordeat ja ostettu laatuosakkeiden kantaisää Outokumpua.

16 tykkäystä