Osakesijoittaminen

Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 1)

Sorruin taas ostamaan Shelliä (RDSb.AM) vaikka olin päättänyt ettei ennen 11,3€ paikkeilta ottaisi. Jotenkin jaksan uskoa tämän paluuseen ko lähitulevaisuudessa, vaikka paljon on ilmassa epävarmuutta tässä vaiheessa. Ylipaino myydään kyllä jo 13 paikkeilla jos sinne lähiaikoina jotenkin kivuttaisi.

7 tykkäystä

Autoliv.Inc kyytiin hypätty tänään. Valmistaa autojen turvalaitteita ja on “iso” tekijä alalla ,jolla on laaja asiakaskunta. Lisäksi annettu tänään uusi tavoitehinta 710 -->870kruunuun.

Ostettu Shellin B Nysestä, eli onnistunut swingi pari päivää sitten myytyjen A-osakkeiden tilalle. Nyt on salkussa pelkkää B-osaketta Saksasta ja Nysestä, eikä mennyt superluoton mahdollisuus pilalle tästä, koska NN salkku katsoo lainoituksen osalta nämä eri osakkeiksi :blush:

4 tykkäystä

Ostin pikkusiivun muutama vuosi sitten jenkkipörssissä listattua kiinalaisyhtiötä NIO:a hintaan 19,3 USD . Sähköautovalmistaja kyseessä. Myy autojaan tällä hetkellä lähinnä Kiinan markkinoilla. Paljon kysymysmerkkejä tietysti.
Osake vielä suht “edullinen”, oli alta $20 vaikka on tuplannut hintansa jo pari kertaa loppukesästä. Tänään vetää noin +14% liidossa.

6 tykkäystä

Pieni lisäsiivu SPGtä salkkuun. Oli ikävästi ei niin pyöreä tasaluku salkussa, että ahisti :face_with_hand_over_mouth:

Ei vaan, viimeaikainen konkurssipesien ryöstely tukevoittaa Simonin taloutta, ja uskon että Taubmann casestakin tullaan ulos jokseenkin kuivin jaloin. Nousupotentiaali on valtaisa (>100 %), joskaan nousu ei varmasti tule tapahtumaan aivan lähiaikoina, vaikka kaikki menisi kuinka putkeen. Satkun raja odottelee jossain vuoden 2021 puolella veikkaan ma.

5 tykkäystä

Osto: Seppo Saarion Miten sijoitan pörssiosakkeisiin.* (17.painos).

Aloitteleva sijoittaja -ketjussa porukka suositteli lämpimästi ketjun aloittajalle Saariota, joten sen innoittamana kävin eilen opuksen ostaan, muuten en itseäni oikeaoppisena sijoittajana tahdo oikein pitää. Olen lukenut jo 1/5 osan kirjasta ja arvatkaa mitä, olen jo myyty!! Aivan kuin olisin syttynyt uudestaan sijoittamiseen. Mutta en arvostele kirjaa enempää ennenkuin pääsen vikalle sivulle.

Tulen todennäköisesti suositteleen lukemaan ensitöikseen Saarion jokaiselle sijoittamista harkitsevalle. Itse olen edennyt juuri väärinpäin, eli eka sijoitetaan, sitten luetaan pörssiraamattu.

Varoitus: kirjassa puhutaan korkoa korolle -ilmiöstä yhdistäen se osakesijoittamiseen! Lukija on itse vastuussa lukemastaan. :wink:


*Anteeksi se nimi oli ”Miten sijoitan…” eikä kuinka sijoitan :sweat_smile:

36 tykkäystä

Myin Resurs Holding ja ostin rahoilla TF Bank.

Aika lailla like-for-like -kauppa nykyliiketoiminnan arvostuksen puolesta, mutta TF:n kasvunäkymät ovat paljon paremmat. Muutaman viimeisen vuoden ajalta laskettuna PEG-luku 0.5 niin, että P/E on 10 ja liikevaihdon vuotuinen kasvu 20%. EPS kasvanut hieman tätä nopeammin. Tästä kasvusta TF:ää ei ole kuitenkaan palkittu, eli hinta on pysynyt vakiona kertoimien supistuessa.

Toki kasvun ei voi odottaa säilyvän. Q2 kasvua tuli vain 12%, mutta nykyhinnoilla kasvusta ei silti tarvitse maksaa mitään, ja nykyliiketoiminnankin saa mielestäni alennuksella.

Mielenkiintoinen löytö siinä mielessä, että @Verneri_Pulkkinen totesi eilen kasvun maksavan paljon. Toki tämä on internetpohjainen pienpankki, ja siinäkin segmentissä kulutusluotottaja, eli alinta saastaa. Riskit huom.

Sisäpiirillä kuitenkin vahvasti skin in the game (eli hallituksen ja operatiivisen johdon konklaavilla kytköksiä >50% omistukseen) ja merkillepantavia ostoksia viime- ja tänäkuussa nykyhintaa korkeammalta. Myös aiemmin tänävuonna helmikuulta ATH-hinnoista lukuisia. Teknisesti ihan OK ostopaikka nyt ja analyytikkosuositukset positiivisia.

Päätin tässä vähän maalailla casea auki. Aina välillä on ihan kiva näinkin.

19 tykkäystä

Lisäys BW LPG hyvien näkymien siivittämänä.

Herantis Pharmaa tuntuva lisäsiivu @8.96, koska CDNF-aihion Faasi1-2:n 12 kuukauden seurantatulokset olivat hyvät.

Kyseessä siis Parkinsonin hoitoon tarkoitettu lääke, joka onnistuessaan olisi ensimmäinen tautia hidastava ja hoitava lääke. Alkuvuodesta, kun Faasi1-2:n ensimmäiset tulokset julkaistiin kurssi kävi yli 10 euron ja tavoitehinnatkin olivat korkeammalla ennen tätä rohkaisevaa seurantatutkimuksen tulosta.

4 tykkäystä

Tuplasin positioon AAC Clydespaceen aamun dipissä 3,2SEK. Jos laskee vielä niin lisäilen.

Loput Catena mediat myyty. Hyvä tämän kyydissä oli istua ja ottaa nopeat voitot talteen, mutta tuntuu ettei tämä jaksa nousta hirveästi lyhyellä aikavälillä. Sahaillut paikallaan jo tarpeeksi omaan makuun.

Rahat kiinni Arocell position tuplaukseen dipistä. Tässä uskon parempaan nousuun sekä lyhellä että pitkällä tähtäimellä.

Keskisuomalaista lisäys@10 €. Vahva oman pääoman tuotto ja usko säästö-/tehostamistoimien vaikutukseen pitkällä aikavälillä. Käppyrä tosin melkoista vuoristorataa viime vuodet ja pandemia painaa vielä taustalla…

Kiitän, olisi jäänyt dippi huomaamatta. Keskihintaa laskettu lisäsiivulla 3,30 kappalehintaan.

3 tykkäystä

Nokian Renkaat lähti ulkoilutukseen @23,90e. Pitkään mörninyt salkussa ja koin, että nyt oli aika irrottautua kun näkymät ovat melko sumuiset tulevaisuuteen. Lisäksi en ole osannut perustella itselleni enää miksi yhtiö on salkussa. Katsotaan josko joskus myöhemmin taas hypätään kyytiin.

Lisätty siivu Herantis Pharmaa @8,8 € samoista syistä, kun kurssikaan ei ainakaan vielä ehtinyt karkaamaan.

Edit: Vielä toinen lisäys Herantista 8,3euroon

4 tykkäystä

OStin hieman SoSia eilen. On jäänyt harmittamaan kesällä missattu hyvä ostopaikka ja olen tätä kyttäillyt, että laskisi edes hieman. Tällä on tullut aikaisemminkin veivailtua, mutta nyt voisi holdata jonkin aikaa kenties. Tänään luovuin lopuista Siileistä, toiveissa saada hieman alempaa takaisin.

Päivä on hieman punertava Helsingin pörssissä ja sehän tarkoittaa osakesäästäjän alennuspäiviä. :wink:

Lisätty Kuutin ja Revenion osuuksia salkussa.

6 tykkäystä

Keräsin päivän dipistä Kamuxia vähän lisää @10.28 ja keskihinta perskule valahti jo yli kasin :grimacing:

3 tykkäystä

Lisätty Carneval Cruisea (CCL).

Koronan pikatesti lokakuussa markkinoilla, marraskuun alussa alkamassa Carnivalilla risteilyt useasta satamasta, tiukat terveysprosessit käytössä, ja jo meneillä olevat risteilyt muiden laivoilla ovat menneet hyvin. On vain ajan kysymys että markkinat alkaa tosissaan diskonttaamaan risteilylaiva yritysten toipumista.

1 tykkäys

Ostettu illasta STNG pikkuinen lisäsiivu, aamusta puolitettu MOCORPit ja ulostettu KCR:t.

1 tykkäys