Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 2)

Ostin aamulla sp500 7% (effektiivisesti) painolle salkusta (turbowärrenä). Katotaan josko toi pitkän aikavälin nousevan kanavan alalaita pitäis.

Ajatuksia

  • NQ100 ei oikein enää ole pysynyt niiden lyhyemmän aikavälin liukkareiden päällä millä se on hyvin pysynyt muuten viime kuukausien aikana
  • SP500 kävi myös kanavan alla viime kerralla. Joku vois sanoa ettei tuo kanava ole enää hengissä!
  • Lyhyemmän aikavälin käppyrät näyttää aika rauhallisilta ja VIX suht matalalla. Markkinat ei näytä ottavan tätä dippiä mitenkään kovin dramaattisesti vastaan. Noi kaikki aikaisemmat dipit on ollut aika flash crasheja kaikki suhteessa tähän. Se, että tää muodostuisi isommaksi korjausliikkeeksi vaatii mun mielestä enemmän dramatiikkaa.

Jos tästä nyt noustaan niin luulen edelleen että tuo 4000 vois tomia vastustasona ennen kuin siitä mennään lävitte. eli nousu → 4000 → vielä kerran alempaa tuet → yli 4k.

E: Menee jo pahasti ohi ketjun aiheen, mutta tätäkin isommassa kuvassa luulen että nouseva US10y antaa koko ajan enemmän ja enemmän negatiivista painetta pörssiin. Vielä bondit ei oo kovin korkeella, mutta päivänousut siellä on koko ajan aika dramaattisia. Sitten taas kotipörssissä bondiosake Elisa on kuitenkin taas kohta uusissa huipuissa?!. Siksi oon nyt ostanut salkkuun mieluummin matalan PE:n ja hyvän inflaatiokestävyyden osakkeita, mut jossain kohtaa matalan disokonttokoron osakkeiden shorttaaminen vois tulla ihan ajankohtaiseksi.

US 10 y edelleen reilusti alle pre koronan, mutta trendi osakesijoittajan kannalta väärä:

20 tykkäystä

QT:tä aamulla @91,8 €. Olen tätä seuraillut sieltä 35 eurosta asti, ja aina on ollut liian kalliin tuntuinen, mutta lopulta oli pakko hypätä mukaan.

Myös ensimmäinen viesti tälle foorumille!

30 tykkäystä

Rupesin keventämään, ajattelin katsella muutaman viikon passiivisemmin, miltä markkina alkaa näyttämään. Myin fortumia, upm, tokmannia.

Kreate (35 kpl) myyty pois. Salkkuun uutena ostettu pieni erä Peptonicia.

1 tykkäys

Myyty 2/3 osaa Innofactorista pois. En ole niin vakuuttunut kasvusta kuin markkina. Hinta oli myös hyvä, lähellä Jonin tavoitehintaa. Ylipäätään on ollut halua vähentää sektorin painoa salkussa. Sektorin pitkään nähty alihinnoittelu on nähdäkseni poistunut.

Lisäksi myyty Fortum, peräti kaikki jäljelle jääneet 10 kappaletta.

1 tykkäys

TietoEVRY “osariswingin” viimeisetkin rippeet purettu @26.82.

Ja uutta vastaavaa tilalle, poimittu siis aika hurjan kuunelosen täräyttänyttä Wulffia @3.44. Olen seurannut Wulffin menoa sieltä viime kesän 1.50€ hinnoista ja parista osarista (reaktioineen) viisastuneena hyppäsin vihdoin mukaan. Tarkoituksena tosin ei ole jättää viikkoja pidemmäksi aikaa salkkuun, mutta eipä pitänyt noita vajaa 5kk säilöttyjä Tietojakaan :face_with_raised_eyebrow:

Myyty pois valtaosa ArcticZymes (AZT @ Oslo) -positiosta pois hintaan 76,6NOK, jäljellä jäi vain pieni 150lapun jämä salkkuun. Tuottoa myyntierälle noin 39%.

Yhtiö tekee vahvaa kasvua ja hyvillä katteilla, mutta arvostus on jo suht korkea. Saatan palata takaisin isompaan possaan jos kurssi laskee takaisin alle 60 NOK:in.

puolet Innofactorista kevennetty, päivä RSI on niin yliostettu. Salkkupaino kuitenkin edelleen n.6,5%

1 tykkäys

Myin kaiken. Kamalan epävarmoja aikoja eletään…

14 tykkäystä

Myyty puolet Smart eye minifutuuria 15% voitolla. Ostetaan takaisin vielä tänään tai huomenna jos kurssi laskee.

Isohko OmaSP rivi uutena. Tiedä sitä kauanko tämän aliarvostuksen purkautumiseen menee, mutta olkoot nyt siihen asti salkussa.

3 tykkäystä

Harviat möin @30.00 ja ostin niillä lisää Sieviä @1.13. Ylihuomenna näkee osarissa mm. miten huonekalukauppa käyny syksyllä.

3 tykkäystä

OST:lta myyty metso outotec, raketech group holding sekä kambi.
Tilalle ostettu lisää angler gamingia, lisää kindred grouppia ja lisää evoa. Evon osuus kokonaisuudesta nyt 50% :see_no_evil:
Jos siinä olisi myynnit/ostot hetkeksi.

2 tykkäystä

Osaridipistä ostetut TietoEVRY:t pois muutaman kympin turskalla ja näillä sotakassaan lisää voimaa, mikäli tällä viikolla lasketeltaisiin :thinking:

Lisäys:

  • Remedy Entertainment (REMEDY) @41.70

Myynti:

  • Kreate Group (KREATE) @10.996

Remedyn tekemistä on huikeaa seurata ihan omistajana ja kun lähes antihintaan sai tankattua, niin miksipä ei.

Kreate oli muutaman kympin swingi ja jenkkeihin käteistä.

1 tykkäys

myin valoet pois pienellä voitolla

1 tykkäys

Myin pois vanhat Nordeat AOT:ltä. Ärsytti, kun kurssi kävi parhaimmillaan ± nollassa ja sitten aina valui 5-10%. Ostin aiemmin Nordeaa edullisemmin OST:lle osinkoa kerryttämään.

Ostohousujen taskusta löytyy muistilappuja, joissa lukee Oroco, Greenlane Renewables, BP.

6 tykkäystä

Myyty puolet Sammosta @36.42 (oh @30.00) ja ostettu tilalle Harviaa @29.90. Eka postaus foorumille.

28 tykkäystä

Pitkin päivää veivattu yhtiökumppanin kanssa öljyllä. Teslashortti myyntiin, kun meni 50 liukuvan alle avauksessa.

1 tykkäys

Myyty Finnairia ja tilalle Sieviä, jospa se lähtisi nousemaan.

1 tykkäys