Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 2)

Loppuviikon ostoja:

  • Orezone Gold. (ORE.V). Pätevältä vaikuttava kultaprojekti Burkina Fasossa, pitkähköön pitoon, jos ei tilanne olennaisesti muutu.

Ostoperusteluja: Luvat ja rahoitus kunnossa, reilusti käteistä, tuotantoon tämän vuoden aikana, kokenut tiimi, CEO:n haastattelu vakuutti, paikallisten vahva tuki, ~50% omistuksesta instikoilla, 5% sisäpiirillä, tämän päivän kullan hinnalla velaton 1. tuontantovuoden jälkeen; IRR ~50%, 5/5 analyytikolta ostosuositus; keskimääräinen tavoitehinta 141%, kulta kuulema nyt tehnyt pohjat ja jatkaa viimein matkaa ylöspäin :crossed_fingers:, ym. ym.

  • Harbor Custom Developement (HCDI). Pieni ja kasvava talonrakentaja jenkkilästä.

Palkkapäivä koitti ja vietin liikaa aikaa twitterissä, niin kyllähän sieltä ideoita taas löytyi. Pieni määrä säätösalkkuun, päivien/viikkojen pitoon, tiukka stoppi, täydet impulsiivisuus pisteet.

5 tykkäystä

Pieni seurantapossa Eurobattery mineralsia naapurimaasta. Koittavat eettisesti ja täysin jäljitettävästi tuottaa Kobolttia akkuihin. Lisäksi Kuparia ja Nikkeliä.

1 tykkäys

Lisätty BEP - Brookfield Renewable Partners L.P.
Kunhan jenkit saa new green dealin kunnolla käyntiin, jossa suosivat jenkki firmoja, niin toivon ja uskon tämän olevan vahvoilla silloin.

Viime viikon ostot GLNG 2600kpl.Seurataan kehitystä. Lyhyeen pitoon olis tarkoitus.

Jaaha, pääsiäislomille lähdettiin hieman ajoissa ja sen jälkeen näemmä parit toimeksiannot toteutuneet.

DCRB myyty @10.6, kun näemmä pompahtanut lopussa. Osto tais olla jtn $10.7 eli minitappiot kuitattu.

Ja avauspositio UniDeviceAG:ta @2.34, kiitos Helelille ketjun avauksesta ja informaatiosta.

1 tykkäys

Ostettu Castor Maritime veiviin :cowboy_hat_face:

Tosiaan tätä heilutellaan ihan mielinmäärin siks nyt lähetään taas veivaa. Instikka-anti :arrow_heading_down:

The price of Castor Maritime shares surged to $2 per share in early February for the first time since the stock was first listed in January 2020.

This uptick was primarily driven by retail traders from the popular Reddit messaging board WallStreetBets who attempted to pull a short-squeeze on CTRM of the likes of GameStop.

Trading volumes during those days jumped to as much as 700 million shares exchanged in a single day – up from an average of 4 to 10 million shares traded on a daily basis before the hype.

However, as quickly as the price went up to those highs, it went back down below the $1 threshold, although the uptick might have lasted long enough to help Castor Maritime stock to avoid being delisted from the Nasdaq Capital Market.

Meanwhile, the post-Reddit downtrend seems to have bottomed at $0.65 per share on 5 March, with the share price bouncing roughly 35.6 per cent since that low, currently trading at $0.88 per share.

Päivitetääs tähän samaan, hypättiin takas kyytiin…
Westport Fuel Systems jenkkilän puolelta 1320 X 7,05
Tässä targetit sen verran korkeella et pidempään pitoon meni.

2 tykkäystä

Ostettu Ebay perustuen kohtuulliseen arvostukseen ja omaan uskoon käyttökokemusten perusteella, että säilyttää tulevaisuudessa monissa tuoteryhmissä asemansa esim. Amazonia vastaan.

Myyty Ventas (VTR) ja tuupattu rahat Healthcare Trust of America (HTA)

2 tykkäystä

Lisäys: Medexus Pharmaceuticals Inc (MDP) @ 7,72 CAD. Positio tuplattu.

5 tykkäystä

Myyty torstaina ostettu AMC, 9.20 → 11,2 . Arvelin, että viime viikon positiviivinen Godzilla vs Kong pöhinä näkyisi lipputuloissa ja näinhän kävi. Lisäksi saatiin analyytikolta uusi BUY näkemys ja $13 target. Pääsiäisholdilla tuottoa 20%

3 tykkäystä

Jatketaan spekulointia kullan sekä kuparin hintojen nousun puolesta… ostoina tänään täydennys Equinox Gold Corpia @ 8.40 USD sekä uutena rivinä salkkuun Excelsior Mining @ 0.77 CAD (https://www.excelsiormining.com/images/pdf/Presentation/2021/March_16_2021_PPT.pdf)

5 tykkäystä

myyty stoppiin Plug power johon olikin vähän skeptinen,

ostettu aikaisemmin viime viikolla Psychemedics 5,80 pikkuisen pilkillä lisäys
ostettu lisäys Intouch Insight tänään 0,75 laidasta. Mini position tuplaus. liikevaihto laski 37% 2020 :stuck_out_tongue: Q2 laski 71% Tulos hiukkasen miinukselle alaskirjauksesta johtuen…

1 tykkäys

Huomasin ohimennen, että jenkkipörssi oli tänään auki, joten päädyin tekemään pääsiäisen heräteostoksia.

Facebookkia, Microsoftia, ja Alibabaa pienet lisäykset. Kovasti on puhetta, että raha valuisi teknoista poispäin, mutta eiköhän tulevaisuus ole varsin valoisa näillä kun katsoo, missä määrin milleniaalit näpyttelevät IG:tä, Facebook innovoi uusia mainosväyliä ihmisten kiusaksi, ja Mikkisofta vääntää VR-lasidiiliä jenkkimilitarysektorille. BABAn arvostus ei ole kovinkaan kohtuuton, ja uskon, ettei Kiinalla ole intressejä teurastaa kultapossuansa. Pitkällä aikajänteellä firman potentiaali on siis mieletön.

Ostin myös seurantapossan Unityä. Tämän hinnoittelu on pirun korkea, mutta kun huomioi, että valtaosa maailman mobiilipeleistä pyörii Unityllä, niin lienee vain ajan kysymys, että pojat keksivät tavan lyödä platformilla rahaksi. Unity on kokonaisuudessaan aivan huikean loistava niin amatööri- kuin ammattilaiskäyttöön, ja IPOn myötä kasvanutta kassaa on poltettu kovaan tahtiin AI- yms rekryihin, ja alkanee lähivuosina kilpailemaan OpenAI:n, Googlen ja kumppaneiden kanssa kovimman AI-organisaation tittelistä. Uskon ja toivon, että Unitystä tulee tulevaisuudessa iso tekijä AI-, VR- yms skeneissä, ja jo nyt portfoliosta taitaa löytyä ratkaisuja myös mm. konetekniikka- ja robotiikkapuolen simulointeihin. Potentiaalia siis löytyy.

Amazonin kanssa jälleen hidastelin, ja hinta pomppasi muutaman satasen. Josko vielä käytäisiin kolmessa tontussa, niin alkaisi US:n FAANGMAN-kokoelma olemaan kasassa. Pakko tähän väliin todeta, että harvaa osaketta on voinut yhtä rauhallisin mielin omistaa viime vuosina kuin näitä isoja jenkkiteknoja - megatrendin kyydissä kasvu on huikeaa, ja tuntuvat innovoivan jatkuvasti jotain maailmaa mullistavaa. Hieman erilainen meininki ollut kuin kotimaisten kasvuyhtiöiden kyydissä jännittäminen. Kivuliainta on lähinnä lisäillä aina pirun kireillä ATH-hinnoilla.

18 tykkäystä

Dcrb puolitus myynti 11.25$. Grindaamalla lähestyy break eveniä vaikka alkupositio fomotettu 16.51$.

2 tykkäystä

Nordnet myyty ~4,5% tuotoilla. Ostettu näillä rahoilla vähän Fodeliaa fanituksen vuoksi.

1 tykkäys

Myynti qt group extra swing osakkeet, vaikka toki breakout in mahdollisuus varmasti olemassa, kun ath taidetaan tehdä?

Pääpotti nyt taas vaan.

Osto: Kamux Corporation (KAMUX) @ 13,80€
Ei uskaltanut pidempään olla ilman lappuja, pieni voitto osakkeiden tuuletuksesta.

Osto: AS Tallink Grupp FDR (TALLINK) @ 0,688€
Mielestäni markkinat on unohtaneet Tallinkin, ollaan jääty pahimman koronan aikaisiin lukemiin. Kulut laivojen makuuttamisista on jo viime vuoden tuloksessa. Epäilen tulevan matkailu trendin olevan pohjois eurooppa painotteista, lentämisen jäädessä korona häviäjäksi. Liikematkailun vähentyminen ei suuresti vaikuta laivamatkustukseen. Pääsiäisenä kävin risteilemässä ja picnic risteilijöitä oli yllättävän paljon, kielii mielestäni patoutuneesta kysynnästä ja rokotus tilanteen parantuessa suunta on vain ylöspäin. Tämä vuosi mennään luultavasti +/- tuloksella mutta ensi vuonna odotettavissa jo sellaista 5% liikevoittoa. Tuotto odotukseni seuraavalle kahdelle vuodelle 50%. Uusi laivakin valmistuu sopivasti 2021 loppuun Rauman telakalta.

6 tykkäystä

Lisäsin Kreatea noin 4 % painoon nyt suunniteltua aiemmin @10,4. Arvioni mukaan laadukas ja arvostukseltaan kohtuullinen yhtiö. Viime viikolla tulosjulkistuksen yhteydessä mieleeni myös juolahti, että liikevaihdon laskua ennustava ohjeistus voi osoittautua turhan varovaiseksi vuodenvaihteen tilauskannan alhaisuudesta huolimatta, koska

-yhtiön toimintakulttuuriin vaikuttaa kuuluvan sidosryhmien odotusten ylittäminen (toteutuneet kustannukset ja aikataulu projekteissa alle budjetoidun) alittamisen sijaan
-soveltuvan markkinaosan kasvuennuste oli TJ:n arvion mukaan n. 0% negatiivisen sijaan
-Kreate on historiallisesti kasvanut yli markkinatahdin
-mahdolliset kasvua vauhdittavat yritysostot

Tässä on myös kaikkea kivaa makroa taustalla lähivuosien elvytysinvestoinneista lähtien.

4 tykkäystä

Nurmisen pulkkaan 1.40 euron hintaan

1 tykkäys

Sampo myynti 39,40€. Puhtaasti TA:n näkökulmasta ulos. Nousu pysähtyi Weekly chartilla MA 200, joka on viimeiset vuodet toiminut vahvana vastuksena. Jos lähtee yli suurella volyymilla niin käsi pystyyn virheen merkiksi, muussa tapauksessa palautan alemmilta tasoilta takaisin. Kovasti kyllä yrittää mennä läpi.

Tilalle pieni positio tecnotreetä - horisontti useita vuosia. Sen kokoinen positio, että ei harmita jos kompastuu, mutta kuitenkin hymyilyttää vuosien päästä jos teleoperaattoreiden investoinnit alkavat näkyä rivillä ja arvostus korjaa ylöspäin :slight_smile:

4 tykkäystä