Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 2)

Pohdin eilen Marimekon myyntiä, kun osuus salkusta oli paisunut jo lähelle 15%.Onneksi unohdin asian ja myin sitten tänään puolet positiosta 13% kalliimalla kuin mitä eilen olisi saanut :nerd_face:

12 tykkäystä

Lopuilla ost hiluilla harviaa

14 tykkäystä

Lisätty Orthexia, kun tässä lasketeltu jo ‘pre-Q1’ hintoihin. Liekkö lyhytjänteisillä sijoittajilla huoleena raaka-aine kustannukset :thinking:

18 tykkäystä

Sammon osinkojen kilahdettua tilille olin kahden vaiheille: ostaako Tecnotreetä vai Uipathia? Päädyin uipathiin, koska sen osuus salkusta vielä alle 2% ja Tecnotree jo 10%.

8 tykkäystä

Olen viime kuukauden aikana ostellut itselleni 800 kpl Nordea position keskihinnalla 8,7. Vaikka kurssi ei Sammon myyntien seurauksena kyykännytkään ihan toivomallani tavalla, hinta on silti viime vuoden ja Q1:n tulos huomioon ottaen edullinen. Vaikka aiemmin on puhuttu, että Nordea pettää aina, nyt tekeminen vaikuttaa hyvältä ja riskit liittyvät nähdäkseni lähinnä alaan ja sen sääntelyyn yleensä. Härkäskenaariossa parin vuoden tähtäimellä tulee 15-20 pinnaa osinkoja ja kurssikin nousee 10+ pinnaa (ja korkojen mahdollisesti noustessa enemmän). Karhuskenaariossa osinkorahat käytetään Etelä-Euroopan pankkien pelastamiseen, kurssi jatkaa mörnimistä ja olen anonyymisti selittämässä sijoitusvirhettä Inderesin videolla.

Pitkään seuraamani Orthex oli viimein tullut ostohintoihin, joten nappasin sitä 200 kpl @ 9,5. Tämän rahoitin keventämällä Harviaa @ 45,95 - toivottavasti pääsee vielä edullisemmin takaisin kyytiin…

8 tykkäystä

Resurs Holding Q1-osaritreidi saatettu päätökseen. Myyty 45,25 SEK loput ulos

En ehtinyt muokkaamaan myyntitoimaria korkeammalle, kun Nordean Investor on mitä on… :sweat_smile:

Jotain hiluja taisi jäädä tassuun osinkojen kanssa, alkuperäinen osto liian korkealta ja dippi oli odotettua syvempi.

Long positio pysyy tallessa :moneybag:

5 tykkäystä

Osteltu Better Collectivea suoraan avauksesta. Kurssi reagoi antiin mielestäni turhan voimakkaasti, kun tiputtiin selvästi alle antihinnan ja eilinen droppi kuittasi käytännössä kokonaan annin diluution. Firmalla on hyvät näkymät ja urheilukesä tulossa. Näen tässä myös mahdollisuuden, että RedEye lähtee myös tankille, jolloin kurssi voisi palautua todella nopeasti.

8 tykkäystä

Täällä myös tuplattu Better Collective.
Hyvä urheilukesä yhdistettynä jenkkimarkkinan avautumiseen. Niille markkinoille on yrittämässä jos jonkinlaista toimijaa joten affi-bisnekselle koittaa oman mutun perusteella kulta-ajat.

6 tykkäystä

Ostin 1,5kk sitten Lifeclean

Redeye aloitti seurannan kasvuyhtiöstä nimeltä Lifeclean 9.4.2021. (Yhtiöllä on patentteja klooripohjaisesta desinfiointiaineesta, joka tappaa bakteerit, sienet ym nopeasti ilman klooriyhdisteiden perinteisiä haittavaikutuksia). Redeyen bear case 7 sek, base 16 sek ja bull 25 sek. Ajattelin että “Base caseen 60% upside, varmaa massia, covidin buustaama ala”

Muutama viikko meni ja Q1 raportti 3.5.2021 kertoi seuraavaa Covid-19 vaikutuksista

  • Ongoing pandemic restrictions and lockdowns have restricted the availability of existing and potential (1,2) customers for both LifeClean and the company’s wholesalers and resellers. In addition, the market for surface disinfection is characterized by oversupply and price competition (3) , especially in comparison with the first quarter of 2020. * Pandemic restrictions and lockdowns have also led to longer processing times for regulatory approvals as well as limited access to test laboratories, which means postponing certain planned launches (4).

Omat kommentit

Kohta 1: kasvuyhtiön nykymyynnin pitäminenkin vaikeaa
Kohta 2: kasvuyhtiö, jonka tulevassa kasvussa lisähaastetta
Kohta 3: ylitarjonta ja hintakilpailu tästä vielä uupuikin, tuli mielestäni Redeyellekin yllärinä
Kohta 4: tulevat lanseeraukset viivästyvät, nice

Niin masentavaa luettavaa ja kylmä rätti kasvoille Redeyen aloitusrapsan jälkeen. Kurssi treidaa nyt 7,1 kruunussa, eli RE:n bear case. Tämä jäi erittäin piiitkään salkkuun, myös panos on pieni.

5 tykkäystä

Harviat myyty 47.15€

6 tykkäystä

Strategian mukaisesti avattu uusi rivi kasvuyhtiölle. Kaikkien hyvien vaihtoehtojen joukosta valikoitui Incap. Pitkään holdiin :slight_smile:.

2 tykkäystä

Myyntiin Aktia ja Scandic Hotels (ja tilille kilahtivat myös Sammon osingot). Molemmissa melko pienellä positiolla olin mukana. Molempiin olisikin luottoa riittänyt vielä, mutta lähinnä siivoilen pienempiä rönsyjä pois jotta fokus säilyy mielenkiintoisimmissa keisseissä. Vielä pohdin mitä tilalle - mahdollisesti jotain vähän vähemmän aktiivista seurantaa vaativaa kuten USA finanssisektori ETF:ää tai kenties Harvia position kasvatusta.

3 tykkäystä

Sen verran iso pomppu avaukseen että joutu laittamaan Marimekot myyntiin @66.6 (:roll_of_toilet_paper::raised_hand:)

9 tykkäystä

Merkattu minimit Merus Power.

5 tykkäystä

Lisätty Harvia rahoilla
Vincit
Solteq
Tietoevry
Oma Säästöpankki

5 tykkäystä

Salkku on elänyt jonkin verran viime viikkoina/päivinä.

Olen lisännyt Evoa ja Harviaa onneksi ennen tämän päivän Harvia-uutisia. Molemmat nyt reilu 30% painolla salkussa.

Ostin SSAB:ta (B-sarja Ruotsista) eilen ja tänään suoraan yli 22% painolle salkussa. Tämän tieltä myin hieman Kindrediä, joka jäi edelleen noin 16% painolle.

Mielestäni SSAB:ssa on nyt herkullinen tilanne. Osarilukemista odotettiin nousua ja sellaista olisikin ollut tulossa. Sitten tuli isot rahastot myynneillään mukaan peliin ja kurssi lähti kovista lukemista huolimatta laskuun. Olen aika noviisi teknisen analyysin kanssa, mutta sielläkin osake on nähdäkseni hyvällä mallilla. Jospa murtauduttajsiin tuosta ema20 käppyrästä taas ylöspäin. RSI oli ennen osaria jo yli 80, mutta nyt ollaan laskettu kivasti alle 50.

SSAB on pelkkä arvosijoitus eikä se kiinnosta pitkällä tähtäimellä pätkääkään. Osakkeella on kuitenkin hyvä meininki päällä ja matkaa tavoitehintoihin alkaa olla kohta 30%. Oma tarkoitus on pitää osaketta ainakin Q2-raporttiin asti jos ei sitä ennen nähdä kovaa nousua ja aliarvostuksen purkautumista.

11 tykkäystä

Nappasin Taaleria @12,20€ hintaan. Tänään yhtiökokous päätti ylimääräisen osingon ja pääomanpalautuksen maksamisesta 0,40€ ja 0,60€. Otetaan nämä talteen ja katsellaan myöhemmin, mihin kurssi kehittyy. Tässä ollut jo jonkin aikaa tarkoituksena ottaa tämän sektorin lappu salkkuun ja nyt kävi näin. Saattaa jäädä hyvinkin pitkään holdiin.

3 tykkäystä

:finland: Innofactor Oyj @1.7 (2000kpl, 2,66% → 3,55% salkusta)

Ei olla vielä nähty Tecnotree-tyylistä pyrähdystä kohti tavoitehintoja, mutta ehkä joskus, ehkä joskus…

7 tykkäystä

Myyty Biofrontera AG, TECO 2030 ja Cell Impact. Kaikki seilanneet milloin plussilla, milloin miinuksilla - tänään jokainen muutamia prosentteja plussilla - kerätään rahat pois vähän vakaampiin kohteisiin.

7 tykkäystä

ResursHolding tuplattu . Hakusessa 48-50Krn kurssi.

4 tykkäystä