Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 2)

Ostettu Nordnetia. Listautumis, osake ja meemimania jatkuu. Toukokuussa tehtiin 23% enemmä kauppaa ku vuos sit samaa aikaa. Huhtikuus 12% enemmä. Viime vuoski oli poikkeuksellise aktiivine. Lisäks uusii tuotealueit lanseerataa jatkuvasti ja ihmisten säästöt / lainat paisuu. Tavotehinnat päälle 200sek ja nyt kurssi alta 150. Syksyllä tuhdimpaa osinkoa. Pääomasijoittaja myi hiljan 9% kaikist osakkeist 146 hintaan (muutaman prosentin alennuksel päivän kurssiin nähden) eli kysyntää tuntuu olevan.

3 tykkäystä

Salkun kesäsiivousta jotta voisi makoilla laiturilla rauhassa:

Myynti:
Carasent @ 33 NOK. Potentiaali ja nousuvara iso mutta paino salkussa pieni ja potentiaalista huolimatta kireähkö arvostus mietityttää tässä markkinassa kesää vasten. Tarkoitus minimoida lyhyemmän ajan veivailut ja tämä oli juuri sellainen.

Osto:
Carasentin myynnistä saaduilla rahoilla ja casheilla pitkään pitoon ja 3,5% painoon salkussa Orthex @ 9,50 ja 9,56.

Tätä pohdin jo IPO:ssa ja nyt kun on saatu vähän lisätietoa tarinasta niin pakkohan tätä oli sipaista. Maltillinen arvostus, todennäköisesti yritykseltä myös maltilliset ennusteet joiden ylitys ei olisi Amerikan temppu, kv-kasvuoptiot, kotoilu-, mökki-, palju- ja uima-allas buumien jatkuminen ehkä odotettuakin isompana kun matkustaminen ei tänäkään kesänä ole oikein kunnolla mahdollista.

Autoa kun en omista niin täytyy olla sitten salkussa Kamuxin lisäksi nyt myös ämpärien mersu. Ja vielä kun oman rouvan suht tarkkaan sisustusvisioon kelpaa Smartstore-boksi heti kämpän eteiseen niin voi todeta myös itse tuotteen olevan kohdillaan.

3 tykkäystä

Toivoa merkattu pieni määrä. Nähtäväksi jää paljonko saa…

3 tykkäystä

Ostettu ING GROEP N.V. (INGA) á 11,392 €

  • mielenkiintoinen rahoituspalveluita tuottava yritys Hollannista
2 tykkäystä

Ihme sykkimistä ollu tää viikko…

  • Oroco kevennyksiä

  • Voxtur kevennyksiä
    Oli Kanukit päässy 70% osuuteen OST lle… :smiley: :v:
    Edelleen mukana näissä…

  • Airbnb tä siivu kokeiluun OST lle

  • Tecnotreetä OST lle

Ja äsken AOT lle pitoon entisten päälle:

  • Solteq
  • Tecnotree

Hiljaa hyvä tulee.

7 tykkäystä

Viimeisimpiä kauppoja (4.6.2021):

  • Höyläsin Orocoa ennen 3DIP tuloksia maltillisesti kun kurssi nousi niin rivakasti ja paino salkussa nousi liikaa.
  • Päädyin mietinnän jälkeen myymään 3DIP-tuloksien jälkeen loputkin Orocot. Kootut selitykset:
    • 3DIP-tulokset itselle pettymys
    • Vahvasti noussut hinta ennakoi jo positiivisempaa skenaariota.
    • Oman NPV:n * 50% buyout laskelmassa neutraalissa skenaariossa upside vielä n. 100% mutta en ihan hahmota mitkä on riskit sille että tuo ei realisoitusi eli parempi olla katsomossa. Pitää vähän kasailla ajatuksia ja mahdollisesti sitten uutta entryä jos 100% potentiaalinen upside kohtuullinen.
      • Downside Orocossa huonossa tapauksessa aikalailla 100%.
    • Kuparin kuukausitason makro huolettaa kun Kiinan credit impulse ja M2-rahamäärä on laskussa ja se korreloi aika hyvin teollisuusmetallien (ml. kupari) hintaan.
  • Alibabat lähti teknisesti asetettuun stoppariin @220USD
  • Ostin Arcusta. Upside Altiaan 7%. Kiitos Jensille Sijoitustiedossa tästä. Toki osa tuosta varmaan realisoituu siten että Altia tippuu eikä Arcus nouse. Tää on defensiivinen kohtuuhintainen parkkeerauskohde kun ei oikein oo hyviä ajatuksia muuten.
  • Lisäsin Tecnotreetä ihan vähän
  • Ostin Kamuxia osaria ennen ja möin reilummin osarin jälkeen kun teknisesti ei vakuuttanut. Pienet turskat tästä. Uskon kyllä edelleen firmaan.
Osake Paino suhteessa salkun nettoarvoon
KAMUX 30.8%
SEYE 15.0%
TEM1V 11.8%
OCO 0.0%
ARCUS 9.2%
CEIX 5.7%
GENO 2.2%
HRTIS 0.5%
SP500 -5.6%
LATO-B -6.4%
Netto-osakepaino 63.2%

Netto-osakepaino on todella matala. En oo erityisen karhuna mutta kun ei vaan löydy oikein mitään mielenkiintoista ostettavaa niin turha silloin on väkisin ostaakaan.

Edellinen:

18 tykkäystä

Lisätty hiukan Tecnotreetä, kun alkuviikon tavoitehintapäivityksestä aiheutunut kurssipomppu on sulanut pois.

6 tykkäystä

Hyppäsin ulos Tecnotreestä, alertti laukesi että tukitaso on mahdollisesti murtumassa ja päätin ottaa voitot talteen tässä kohtaa @0.879 - käteiset muutenkin taas vähissä joten pelimerkkien vapautusta. Palataan jos löytyy sopiva paikka alempaa.

Edit: ja kerrankin haistoin näköjään oikein, pomppinut monta kertaa 0.881/0.882 tasosta ja tuntitasolla pientä laskutrendiä ja nyt kun tuosta mentiin läpi niin lähdettiin kiekalle alemmas. Ja siis selvyydeksi olen edelleen ihan positiivisella mielellä itse firmasta, tämä on puhtaasti yritys tehdä vähän lyhyempää veiviä ja kerätä ylämäen ostoista voittoja talteen. Uutta matoa koukkuun heti kun hinta on taas soputasolla. Jos kyse olisi pitemmästä holdista, tilanne olisi toinen.

6 tykkäystä

Solteq avaus @5,76, piti avata jo aikasemmin tänään, mutta tuli esteitä. Jenkkien avauksen jälkee tuplaus luultavasti, kun saa käteistä lisää. Tarkoitus olis pitää possan koko jossain 50% painolla.

3 tykkäystä

Myin pois Netumin osakkeet keskihintaan 4,02. Voitoksi jäi viskipullon hinta, mutta hyvillä mielin myin, koska ei minua nyt kiinnosta sijoittaa IT-alaan.

Harviaa ostin hyvin pienen siivun. Hinta hiukan hirvittää, mutta ilman muuta yhtiön tulevaisuus näyttää hyvältä kun ostivat Kiraminkin. Jälkimmäistä firmaa olen saanut hyvin läheltäkin seurata ja olen varma että tuo kauppa oli hyvä molemmin puolin.

8 tykkäystä

Ostettu uutena salkkuun: Orthex, 16kpl, á 9.60.
Tarkoitus oli ostaa Cibusta, mutta koska OP ei välitä sitä, löysin ämpärijonoon.

E: ilmeisesti välittääkin Cibusta. Olisiko ollut joku tilapäinen häiriö kun tuli ilmoitus, että ei välitä. Osta ja tiedä. E: ei pidä ymmärtää ostosuositukseksi

9 tykkäystä

Workhorsea meemitetty, onneksi ei kovin isosti.

3 tykkäystä

Kesähorros rikkoutui kyllä ennen kuin ehti alkaakaan. Edellisen viestin jälkeen:

Myyty:

  • Rovio +/-0
  • UPM +/-0
  • Netum +150e

Lisätty:

  • Sampo @39.20
  • Orthex @9.30

Tehty juuri äsken intuitio-ostos:

  • TietoEvry @36.20
10 tykkäystä

Myyty eilen koko Kemira-omistus @13,52€ vajaan vain noin kolmen prosentin voitolla. Iso kauppa minulle, noin 7,5 % salkusta. Hetihän tuo jatkoi pientä nousuaan. Oikeasti olisin halunnut höylätä tätä puolivahingossa liian suureksi ostamaani omistusta, mutta ostoerien hintojen vuoksi päädyin myymään kaikki, jotta saan hyödynnettyä myös vähennyksiä. Hyvä ja osaava yritys, maltillisen hyvät kasvunäkymät toimialalla ja hyvä osingon maksaja, mutta on jatkossa mahdollisesti noin puolet pienemmällä osuudella salkussa. Josko tämä pieni aaltoliike kurssissa jatkuisi. Katsotaan, palaako salkkuun piankin.

Osa rahoista sijoitettu tänään:

  • Apetitia kolmasosan lisäys @13,90-14,05€. Keskihinta nyt aika tasan 11 euroa ja osuus salkusta nyt 5,4 %. Samat perusteet kuin ennenkin: suomalainen ruoka, erinomaiset tuotteet, jatkuvasti lisääntyvä kasvispohjaisten tuotteiden kysyntä, ei kovin suhdanneherkkä ja päälle kohtalainen osinko. Monen mielestä ylihintainen, mutta itse olen kulkenut hitaasti mutta vakaasti vastavirtaan vuoden takaiselta 8,63 euron tasolta. Uskoisin, että tätä en enää lisää.

  • Reveniota neljäsosan lisäys @59,95€, keskihinta nyt tasan 44,00 euroa ja entistä selvemmin salkun toiseksi suurin 14,4 % osuudella. Oikeastaan lähes kaikki miellyttää: toimiala, yhtiö, oman alansa parhaat tuotteet maailmassa, positiiviset kasvunäkymät. Ei tämäkään nykytasolla halpa ole, mutta minulle lisäämisen arvoinen. Lisään vielä samanlaisen erän, jos pieni lasku jatkuu riittävän alas.

7 tykkäystä

Myynnit:

Loput Finnairista ja Scanfilit myyty about +30% voitolla molemmat.

Ostot:

Näillä rahoilla avattu Taaleri postio @10.65€ tullut 1€ osingon jälkeen noin 1,50€ alas. Toimarikin tankannut juuri.

3 tykkäystä

Lisätty TietoEvry @26,18

12 tykkäystä

Ostettu myös Arcusta fuusiota ajatellen.

3 tykkäystä

Välittää tietääkseni op cibusta?

5 tykkäystä

Ostettu Solteq kuluvalla viikolla pariinkin otteeseen ja tänään kaveriksi Orthexin ämpärit @9.50.

8 tykkäystä

Myyty pihlajalinna. Ostin kk takaperin koska pidin yhtiön lähiajan näkymiä hyvinä. Mutta ehkä omatkin nopeat liikkeet heijastelevat yleisen sijoituskulttuurin ajanhenkeä. Ei noussut kuukaudessa niin tappiot irti ja kokeillaan uutta hevosta. Kärsimätöntä mutta näinä aikoina kannattavaksi todettua strategiaa noudattaen siis.

Laitettu pilkki Orthex.

6 tykkäystä