Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 3)

STOCKA:n kyytiin mukaan @1,45€. Kauaa ei näköjää käteiset tilillä säilyny
Ihan ei kerenny päivän alimpiin alennusmyynteihin. Työt häiritsee ikävästi :unamused:

2 tykkäystä

Pieni lisähöyläys, Orthex-läjästä 20% pois käteispuskurien kasvattamiseksi @9.780 pääosa ja loput roikkumaan jääneet jämät toimeksiannosta @9.775

1 tykkäys

Viime päivinä olen ottanut pieniä seuranta-/sivupositioita Stocka, Wulff, Rapala, Uponor, Tulikivi . Veivaamalla isommista indeksiyrityksistä. Muutaman prosentin positioita jotka kuulemma ovat turhia, mutta IMO paljon mielenkiintoisempia kuin indeksin ostaminen. Eikä indeksirahasto edes sisällä pienemmän pääoman yrityksiä.

6 tykkäystä

Stockat stoppiin :frowning: Kieltämättä vähän harmittaa, tää positio ois pitäny osata stopata jo sillon kun 1,500€ meni rikki ja avaus näytti noin heikolta OP:n tavotehintakatalyytistä huolimatta. About 1,7 TEUR tappio kait, eli oisko se nyt sitte jotain -3,7%. OMXH:n tämmösissä lapuissa yks hankaluus on se, että stopit pitää melkeinpä ottaa manuaalisesti jos positiokoot on tällasia. Tyytyväinen oon siitä etten ihan tuolla pohjilla lähtenyt panikoimaan.


Kuriositeettinä taitaa olla eka reilusti miinuksella oleva OMXH:n treidi sitten 2019 jos en väärin muista. Tappiollisista pitkistä positioista toki Caverion oli tossa jokin aika sitten, mutta nimenomaan reiluhkosti tappiollisia treidejä pitää lähteä tuolta 2019 vuodesta hakemaan muistaakseni.

39 tykkäystä

Nordeat myyntiin, hyvä pikainen tuotto.

Osa rahoista allokoitiin Speqtan lisäykseen, loput pidetään käteisenä toistaiseksi.
Houkuttelevalla tasolla tällä hetkellä, trendiviivan tukemana, weekly-chartilla inverse H&S löytyy, RSI on pohjamudissa edelleen mutta kääntynyt koholle, sekä myyntien volyymi on pienentynyt.

Jäädään odottelemaan Q2 tulosta ja lisätietoja BidBrainistä.

Ei sijoitussuositus, tee omat analyysisi.

2 tykkäystä

Lukuisia myyntejä, jotta nukun yöni paremmin, kun salkusta 100% kiinni osakkeissa. Myynteinä mm.

  • Kamux (hyvä voitto jo ja en usko, että hetkeen hypätään ainakaan monia euroja hinnassa, vaikka hyvä kvartaali tulossa)
  • Oma SP kevennys: tuottoa jo taskussa ja oli suurin positio, joten käteisen osuuden kasvattamista, vaikka tämä melko turvalliselta tuntuva osake onkin
  • Outokumpu: oli vain vähän enää tukevamman nousun jälkeen (kh: 2,57€)
  • Service Ware: tuntuu mörnintä jatkuvan, vaikka hyviä lukuja saatu - pyrkimyksenä hypätä myöhemmin kyytiin taas
  • Stocka: hyvä veivi ja pääsin kohtuu hyvällä 1,45€ hinnalla mukaan, mutta hyppään nyt kelkasta, kun käänne ja tavoitehintojen nousu ei ainakaan tänään tarttunut osakkeeseen.
  • Nordea: suuri kevennys, koska ostettu swingiin (vajaa 10% voitolla) ja Sampo tukijalkana anyways
  • Panoro: kevennys, koska suuri positio.

Ei minua yksittäisen päivän lasku hirvittänyt, vaan pohdin sitä, tuleeko Kiinan kiinteistömarkkina alas ja sen myötä muutkin osakkeet (kun nousufiilis katkeaa). En maalaile maailmanloppua, mutta ennakoin, että jonkinlaista korjausliikettä tällainen voisi aiheuttaa. Saattaa olla, että tämä on täysi no news, mutta sen näkee sitten :slight_smile:

Lisää asiasta Pörssien suunnan keskustelussa täällä: Pörssien suunta (Osa 2) - #1771 by Applejack771

10 tykkäystä

Tankit Stockmannista nyt kun suurin osa kotiuttaa 10-40% voittojaan. Itse lähdin mukaan kurssiin 1.1, menetettävää ei ole :slight_smile:

7 tykkäystä

Sampo lihoiksi hintaan @40.92

3 tykkäystä

Siivu Evosta myyty kun tankkailin vähän liikaakin 13xxkr tasoilta. Tankattu Ssab koska positio oli nykyiseen keskitetympään salkkuun turhan pieni.

2 tykkäystä

Tecnotree ylipainoa vähän kevennetty

2 tykkäystä

Uponor myyty noin 5% tuotto parin viikon pidolla.
Nokiaa ostettu tilalle

1 tykkäys

Aloitettu purkamaan velkavipua. Tarkoitus teurastaa kaikki kalliit jenkki teknorahastot(JPM US Technology A (dist) USD, BGF World Technology A2 ja BGF Next Generation Technology A2). Sitten jos Kiina virkoaa edes hieman myyn myös JPM China A (dist) USD.
Koronan jälkeen näillä aktiivisilla mutta kalliilla(1.9%/v) on tehnyt selvää ylituottoa vertailu indekseihinsä mutta tuotto-odotusten tippuessa en voi enää perustella näin jähmeitä kuluja. Myynnit ajallisesti hajauttaen noin 5% päivässä.

9 tykkäystä

Perjantaina hankitut Innot pihalle käytännössä samaan hintaan pihalle, ja tilalle sillä rahaa Nelestä, kasvatin Neles - pottia vähän järkevämmäksi.

Luulen että Nelesiin luotto palkitaan.

Osa Nordeasta myyty pois salkusta.

1 tykkäys

Kasvatettu entuudestaan pientä Incap positiota :slight_smile:. Positiivisin mielin kohti huomista osaria.

1 tykkäys

Avattu uusi rivi:

Oma Säästöpankki @13,65

Viimeinen naula päätökselle tuore inden analyytikon kommentti. Q2 ensi maanantaina.

6 tykkäystä

Tankattu lisää Nestettä

1 tykkäys

Harviasta 10% siivu ja Cellinkistä puolet myyty jotta käteinen 0 → 5%.

Harvia edelleen 24% salkusta. Cellink oli pienen panoksen tikanheitto ja ostaessa oli ajatus ottaa pääomat ulos jos kurssi tuplaantuu. En tajua firmasta mitään enkä seuraa kuin sen kurssia joten pysyn suunnitelmassani ja jätän vain voitot rullaamaan. Lähtökohtaisesti ostan nouseviin kursseihin, mutta tällä kertaa näin :man_shrugging:

1 tykkäys

Tecnotree possa kokonaan ulos omasta salkussa. Lähinnä koska halusin kasvattaa salkun käteispainoa ja omistuksista tämä se, joka tuntui vähiten kivuliiaalta myydä. Ja puolisolla sama määrä omistuksessa mitä itse myin. Laitettu kiertoon @1.192 eetuun.

Hyzon hupipositio myyty 8,35 alkukiiman siivittämänä aloituksen korkeimpaan kurssiin. Harvinaista, mutta hyvä näin (10% tuotto). Säälittävä positio tosin.

4 tykkäystä