Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 3)

Voxtur analytics lisätty 5400kpl 1,02 cad hintaan. Nyt kasassa 15000kpl ja tähän positio saa jäädä.

Pitäisi olla rauhallinen q3 ja todennäköisesti halvemmallakin saisi, mutta ei enään uskaltanut odotella hinnan laskevan kun isoja liikkeitä on tullut ja tämä saatta pian lähteä nousuun (jos lähtee). Iso kiitos foorumin salapoliisityölle.

20 tykkäystä

Ostin Roviota @5,905, jäi toimeksianto vajaaksi, ainakin toistaiseksi. Inderesin analyysiä mukaillen, matkaa alas on rajallisesti :slight_smile:

E: meni sentillä pieleen muistikuva ostohinnasta

2 tykkäystä

Innofactoriin re-entry. @1,55€

Muutamia positiivisia ajureita;
-Microsoft valitsi Innofactorin vuoden 2021 ohjelmistotaloksi, eli he tekevät selvästi jotain oikein.
-Johtava toimija alallaan Pohjoismaissa
-Johdon suuri omistus. Pidän tätä positiivisena, koska tällöin tiedän, että johto on samassa veneessä sijoittajien kanssa.
-Innofactor uudisti strategiaansa kasvupainotteiseksi (voi toki olla myös riski)
-Fundamentit kunnossa
-Inderesin tavoitehintaan nousuvaraa lähes 30%.
-Yhtiö aloitti omien osakkeidensa oston (Tämä on positiivinen merkki, yhtiö todennäköisesti uskoo, että osake on aliarvostettu?)
-Jyväskylästä positiivisia uutisia

Lisäksi pakollinen maininta @Pohjolan_Eka:n loistavasta analyysistä :ok_hand:

Tottakai riskejäkin löytyy kuten aina jokaisesta yhtiöstä, mutta mielestäni Innofactor on suhteellisen maltillisesti arvostettu, enkä näe, että osake tulisi enää paljoa tästä alemmaksi, ellei nyt sitten yhtiön liiketoiminnassa tulisi radikaaleja muutoksia.

20 tykkäystä

Harvia lisäykset @48€ ja @49,25€ nyt 400kpl kasassa ja katteellaan lisä ostoja mahdollisesti syssymällä.

23 tykkäystä

Laumasieluna lisää Harviaa, nyt 42% salkusta.
Lisäys rahoitettiin vähentämällä Optomediä

18 tykkäystä

Lisäilin Evoa tänään pitkin päivää. Käsittääkseni EMA200-käppyrä kulkee (Nordnetin mukaan) 1372 SEK:ssa ja luulisi kai tuon toimivan jonkinlaisena tukena, joten päättelin tämän olevan hyvä paikka lisäykselle. Tuolla käyrällä ei ollakkaan hetkeen vierailtu. En ihan saa kiinni, että mitä tasoja on muka läpäisty.

Olen lisäillyt myös pahasti pakkasella olevaa Kindrediä. Kovasti tätä murjotaan maanrakoon. Eiköhän viimeistään Q3-raportti laita kurssia eri suuntaan. Jos firman suorittamisesta paljastuu myöskin negatiivista niin sitten joutuu jo luovuttamaan tämän suhteen. Betsson on myös houkuttelevissa hinnoissa, mutta Kindred riittää mulle toistaiseksi.

Lähipäivinä hajauttelin salkkua enemmänkin. Myin omia kärkihevosia pienemmiksi (myös Evoa, Harviaa ja Kindrediä jokin aika sitte) ja ostin USA:sta Googlea ja Applea. En halunnut Nasdaq100-indeksiä, koska mielestäni nämä kaksi ovat kärkipään firmoista kaikista lupaavimmat ja näitä olisi kiva omistaa pitemmänkin aikaa.

Kotimaasta entisten lisäksi hajautukseen mukaan pääsivät Uponor, Terveystalo, Valmet ja Nordea. Kolmessa ensimmäisessä kurssi on ottanut kovasti takapakkia mielestäni turhaan ja nousuvaraa löytyy mukavasti.

13 tykkäystä

Raskain sydämin myyty SmartEye salkusta toistaiseksi pihalle.

Perusteet:

  • selvittelin chip shortagea, olen skeptinen lähikvartaalien suhteen
  • epäilen, että on riskiä päästäänkö lähellekkään redin ennusteita vuonna 2022
  • markkinoilla on tarjolla parempaa r/r lyhyelle aikavälille, esim Evo

Seuraan keissiä ja palaan varmasti kun näkymä selkeytyy. :man_shrugging:

135 tykkäystä

Itsellä vähän sama tuntuma lähikvartaalien suhteen.

Ikävä kyllä vuosi sitten olin vahvasti siinä käsityksessä että design winnejä pitäisi tulla ja paljon jo 2021 aikana mutta viimeaikaisten tietojen perusteella…

No, silti hauska kuunnella jos saataisiin se ensimmäinen earnings call helmikuussa 2022 ja kaikki sijoittajat pääsisivät esittämään kysymyksiä :blush:

30 tykkäystä

Lisäykset Modulightia, Tecnotreetä ja Solteqia jälkikasvulle

11 tykkäystä

XBTE Bitcoin tracker myyty reilun viikon pidon jälkeen ja osalla rahoista ostin Sprott Uranium trustia (U.UN). Evoa kattelin hetken ostaakseni mut kun laskusta huolimatta EVO on 30% salkusta niin annoin olla lisäämättä…

1 tykkäys

Lisätty Facebookia, ekaa kertaa salkkuun Harviaa ja merkattu Lifelinea. Vähän turhan paljon aktiiviisuutta omaan makuun, mutta näillä mennään. :slightly_smiling_face:

8 tykkäystä

Lisäsin hieman Nordeaa. 800 nyt salkussa.

3 tykkäystä

Isharesin MSCI World etf:ää puolet sijoituksesta myyntiin kun hyvin nousi tänään ja on aika tylsä kohde. Dipeistä sitten niillä rahoilla osakkeita tilalle myöhemmin.

2 tykkäystä

Oliko kovalla lainavivulla? Ja stop-lossit kunnossa? :smiley:

Tänään tuli melkoiset vinkslaukset, elikkäs:

  • Myyty about 20 % Cityconeista @ 6,92 €, ja tarkoitus on ostaa vielä takaisin ennen seuraavaa osinkoa
  • Myyty kaikki Embracerit suht plus-miinus nolla @ 78,94 kr (ei pitänyt myydä vielä, mutta tuli parit pihvit eteen, alempana)
  • Myyty 66 % Paysafeista reilulla pakkasella, kun tää ei tunnu liikkuvan mihinkään, tai ainakaan oikeaan suuntaan :smiley: Katsotaan miten Q3-rapsa, jos siitä nousee enemmän kuin golf-taputuksen verran, niin ehkä vähän lisää myöhemmin. Kurssilla varaa nousta vielä 100 % ennen kuin olisi kalliimpi :horse:

Jahans, ja sitten ne pihvit yo. kädenlämpöisillä hernekeitoilla. Erkki Mustakari, mitkä ovat taktiset kuviot?

  • Ostettu vino pino Hyzon @ 5,96 USD (varmaan viimeistä kertaa alle 6 USD)
  • Ostettu huojuva keko Fisker @ 14,24 USD, kun näyttää pysyvän hyvin aikataulussa ja 19.11. LA Autoshowssa ensiesittelyssä julkisesti Ocean

Ja lenkin jälkeen Harvian sauna lämpiämässä :smiley:

27 tykkäystä

EVO kokonaisuudessaan salkusta ulos. Oli suurin yksittäinen omistus n. 4 kk. Ei hermot enää kestäneet kun yhden erän onnistuin ATH tasoilta lisäämään. Jos tämä tulee vielä sellaiset 10-15% alaspäin, niin ehkä uudelleen kyytiin jollain panoksella. Heti perään toista kertaa Harvian kyytiin ja reilu tankkaus Tecnotree. 50% kassaan. Tuntuu tällä hetkellä rauhoittavalta olla käteiskassaa :sunglasses:

5 tykkäystä

Mä taas ostin Ooppelin, maksoi 1000e, ei parempaan enää manit riittänyt kun rahat on sulaneet kuin kusi lumeen.

41 tykkäystä

Kävin asioimassa Tokmannilla ja järkytyin!

Kaiken maaliman roskaa oli korit ja hyllyt täynnä ja alennusmyynnissä muutamilla euroilla.

Keisari Palsanmäki Hirvaskankaan keisarikunnasta olisi sanonut näistä, että "rössäkkätä, kertalyönti laatikkoon! ".

Toki myyntiin vaikutti, myös halu lisätä Inderesiä ensiviikolla ja sitä silmällä pitäen täytyy hieman kerryttää sotakassaa.

Eikä muista riveistä (evo, harvia, kamux, qt, revenio, sampo) halunnut myydä.

Myyty siis tokmannia 600kpl @ 21,38€

10 tykkäystä

Myyty FMAC. Liian suolainen arvostus Starryllä, josta tänään DA. Tilalle ostettu RONI.

Osto: Aldebaran resources (ALDE). Käteisen roiskiminen kupariarpoihin jatkuu, nyt noin 15% salkusta näissä. Toimeksiannosta meni tosin nyt läpi vain osa, eli lisää tarkoitus ostaa.

Kuparia Argentiinassa. Kauden 21-22 poraukset on juuri aloiteltu ja edellisellä sesongilla raportoivat hyviä tuloksia. Mcap 58M$. Mineraalivarannot tällä hetkellä Cu: 11,4Blb, Au: 3,9Moz, Ag: 40,9Moz (!) Instikoilla 72% omistus. Käteistä ~7M$, joten ei välitöntä dilutoinnin vaaraa.

Suunnitelmana pitää hallussa ainakin kesään asti.

3 tykkäystä

Pieni Hyzon lisäys 6,23$ kohdilta tänään kun alko kurssi elonmerkkejä näyttämään.

25 tykkäystä