Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 3)

Spinnovan tankkausta oli aamusella.
Vahva usko, että tuosta saa joku päivä voin lisäksi juustoa ja kinkkua leivän päälle.

10 tykkäystä

Pieni Citycon -lisäys @ 6,77 €, osinkohajautusta

7 tykkäystä

Harviat toistaiseksi ulos 57.10 hintaan

2 tykkäystä

Ostin Tesla putteja :slight_smile:

2 tykkäystä

Digiaa ostettu lisää. Sisäpiiri on tankannut syksyn aikana isosti ja hintakin oli aika paljon korkeampi tuolloin.

5 tykkäystä

Kevensin eilen hieman suosikkiani Hyzonia, tarkoituksena ottaa pikavoitot tänään EVO:sta ja Cell Impactista ja pyöräyttää näin kivasti kasvanut kassa tänään takaisin Hyzoniin.

Näitä sitten ostinkin Nordean (vai koneeni?) hidasteltua ratkaisevalla hetkellä melkeinpä päivän huipuista ja nyt ihastelenkin kahta uutta pitkäaikaissijoitusriviä salkussa :sunglasses: :rocket: :sunglasses: :rocket:

ps. Hyzon edelleen järjettömässä ylipainossa, mutta harmillisesti ei ollenkaan niin isosti kuin mitä toivoisin.

16 tykkäystä

Nokiaa helvettiin ostilta 5k edestä ja parilla tonnilla Evoa alesta(?). Loput taskuun odottamaan seuraavaa omikron-paniikkia. Onpa edes jotain rahaa, edelliset pari kk menty taskut tyhjinä.

3 tykkäystä

Marraskuun peliliikeeet

Yleistä lätinää markkinoista (klikkaa avataksesi)

Päässyt pulssille taas markkinoista tai ainakin tuntuu siltä. Lyhyellä aikavälillä olen varovaisen bullish, koska markkinoiden epävarmuutta on hyvä kontrata.

Pidemmässä kuvassa likviditeetti kuivuu tosi pahasti. Yksityinen ja julkinen supistaa lainanottoa, keskuspankit supistavat osto-ohjelmia. Tämä kaikilla kehittyneillä markkinoilla ja Kiinassa. Ei lupaa hyvää taloudelle tai pörssille. Nämä ovat todella luotettavia indikaattoreita seuraavalle 6-12kk jaksolle.

Kauppoja vaikuttavuusjärjestyksessä

  1. Evolutionia ostettu ensin vahvoihin pelaajalukemiin ja myöhemmin lisää dipistä. Shorttrapasasta oma kanta lyhykäisyydessään: Laillinen vastuu ontuu ja isommassakin kuvassa paljastukset olivat todennäköisesti turhan pieniä aktivoimaan regulaattoreita. EVO:n ketjussa paljon hyvää kommentointia aiheesta suuntaan ja toiseen, mutta tämä on nykyisen epävarman tiedon varassa muodostamani kanta.
  2. Kuun alussa puolitin Tecnotreen momentum-treidin. Hyvä osari ja Indersin suositusnostokaan ei riittänyt nostamaan kurssia eli sentimentti ja momentum on heikkona. Loppukuusta lähti stoppariin loputkin Tecnot, kun laskettiin pidemmän aikavälin trendin alle. Lappu on edelleen seurantalistalla ja vahvahko funda takana.
  3. Hiilikaivoksesta loppupuolisko pois stoppariin kun mentiin pitkän aikavälin trendin alle osaripettymyksestä.
Tekninen analyysi näytti kerrankin toimivan (klikkaa avataksesi kuva)


Valkoisella exitit

  1. Innofactor löysi kuun puolella välillä tiensä salkkuun. IT-konsultit edelleen vähän kuumottavia sijoituksia, mutta Innolla ollut hyvä momentum busineksessa jo alkuvuodesta 2019. Nyt päättyy ison myyjän myynnit niin osakkeessa saattaisi olla nousuvaraa. Ostajia muutakin kuin Nordnettiä, mikä on hyvä indikaattori.
  2. Goforea lisätty.
  3. Kamuxia tuli pohdittua osariin sen verran, että osake hinnoittelee jo heikohkoa osaria, joten turha tehdä liikkeitä. Voisi olla vähitellen lisäyslistalla.
  4. Duell ja Norrhydro merkattu minimit ja myyty
Allokaatio kuun lopussa (klikkaa avataksesi)

Kuun aikana kävi osakepaino aika matalalla, kun SP500 vaan jauhoi uutta ATH:ta. En haluaisi kuitenkaan vielä mennä alle 60% osakepainon. EVO:n osuus osakkeista naurettavan korkea.

En ole ihan varma onko Gofore, Innof, Avidly vain jotain vanhan momentumin jahtaamista. Toisaalta vaihtoehtoiset ideat on yhtä heikkoja :smiley:.

Osake Paino suhteessa salkun nettoarvoon
Evolution 25.7%
Kamux 12.8%
Smart Eye 8.5%
Gofore 7.0%
Innofactor 5.2%
Viafin 5.8%
Avidly 2.3%
Herantis Pharma 0.5%
Kesko A 9.0%
Kesko B short -9.6%
Longit 76.82%
Shortit -9.6%
Netto 66.2%

Edellinen (Lokakuun peliliikkeet)

15 tykkäystä

Merkattu 300 kpl Kempoweria. Ajattelin ryhtyä tämän omistajaksi.

7 tykkäystä

EVOa lisäilty viimeisten päivien aikana kolme kertaa.

Risk-reward -suhde houkuttelee.

9 tykkäystä

Ostettu Keskoa ja myyty Harviaa.

4 tykkäystä

Haluan saada hieman käteistä lisää, koska sitä ei juurikaan ole, joten päädyin keventämään Harviaa.

2 tykkäystä

Kevennetty Harviaa noin kolmannes. Harvian paino OST:lla nyt 15%.

OST käteispaino nyt 25% ja listautumisiin sidottu 25%. Kuulun siis näillä lukemilla karhukerhoon (vai possu :thinking:)

ETF-salkku all-in ja pysyykin niin.

Lisäys Optomediin. Joululahjaa odotellessa.

4 tykkäystä

Stokkaa lisäilty ja uutena muutama sata Lundin Energyä.

1 tykkäys

Tyhjennetty kaikki paitsi Duell AOTilta ja OSTilta myös loput (eli myyty Neste, Tokmanni, Outokumpu, Swedish match, Evolution, ETF world ja sähköautot). Lamor vielä tulossa aotille ensi viikolla.

Syksyn mittaan tuli sen verran paljon ja jatkuvasti takaiskua, huonoa valintaa ja tietysti ihan jatkuvaa yleistä kurssilaskua huippulukemista, että “pää ei kestä” enkä oikeastaan halunnutkaan kestää näillä kursseillä. Koska aloitin sijoittamisen vasta tuossa loppukesällä niin lähdin siten suoraan pulkkamäkeen eli kiitos mutta ei kiitos tässä vaiheessa. Tokmanni oli isoimpana mielessä, että pitää ne ja jatkaa ostamista laskevaan kurssiin, mutta mitäs packoista, ostaa kerralla enemmän sitten 15 euron tasosta kun mäki vaan jatkuu kaikilla.

Varovaiset uudet pienet ostot kun kurssit on -10% tämän päivän lukemasta. :chart_with_downwards_trend:

Sanotaan, että viisainta on aloittaa sijoittamisen heti eikä vähän päästä, mutta minusta vielä viisaampaa on olla aloittamatta huipulta. :rofl:

15 tykkäystä

Tänäänkin piti jotain ostella. Lisätty salkkuun Kreatea @ 11,25 euron hintaan. Ennestäänkin salkussa isolla painolla, mutta Kauppalehden juttu sai inspiroitumaan ostoksille :slight_smile:

1 tykkäys

Sama tilanne. Syyskuun alussa tein ensimmäiset osakepoiminnat, ja siitä lähdettiin laskettelemaan. Tänään myin Fortumit @25.20 käteisvarojen kasvattamiseksi. Turpiin tuli niin, että tekarit lonksuu - tai siltä tuntuu.

6 tykkäystä

Noniin. Otin ne tappiot ja toivottavasti opin tästä jotain. :unamused:

Eli 80% EVO-veivipossasta pihalle. Pikkuturskaa tästä. Cell Impact-veivi kokonaan pihalle ja siitä turpaan reilun kuukausipalkan verran. Kannatti yrittää. :roll_eyes:

Nämä palautettu Hyzoniin ja nyt sitten saa taas opetella sitä käsien päällä istumista, kun ei noi veivit oikein näytä osuvan. Pitkässä juoksussa luotto Hyzoniin erittäin kova, joskin näin hullun kovassa ylipainossa ei pitäisi siltikään mitään pitää, järki hoi… mutta näillä mennään ja toivottavasti tuo sitten menee kuuhun ja päästää mut aikaiselle eläkkeelle 2-6 vuoden kuluttua, riippuen, milloin jenkit herää tähän ja lappu menee kuuhun :sweat_smile: :rocket:

13 tykkäystä

Scorpio tankers lisäys 12,15

4 tykkäystä