Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Indeksisalkusta tuli siivottua NN Indeksirahasto Suomi. Tuli tarvetta käteiselle ja tuon vertailuindeksin vaihto korpesi aika kovasti. Vastaava Ruotsi -rahasto lähti luiskaan jo aiemmin. Tuntui mukavalta myydä voitolla. Ehkä Seligsson OMXH25 mukaan myöhemmin, jos rytinä jatkuu.

4 tykkäystä

Ostettu 750kpl Orthexia swingiin à 4,00€.

5 tykkäystä

Kamuxia pienesti lisää @5,41. Hetki sitten tuli tiedotetta, että Saksassa yhdistelty kaksi myymälää. Taitaa johdolla olla fokus taas viivan alla, mikä sopii minulle, eikä markkinat kasvuakaan kuitenkaan odota.

10 tykkäystä

Pitihän se Aspocompia ottaa, posarin jatkoa odotellessa.

3 tykkäystä

Ihan pieni siivu "lotto"suojausta salkkuun eli:
BEAR DAX X10 NORDNET F6

Katsotaan kuinka käy, X aika.

2 tykkäystä

n. 10% :lla niistä käteisvaroista, joita tarvitsen elämiseen n. 7-10 vuoden kuluttua ostin Nordean kautta saatavissa olevaa puolijohde-etf:ää (Sec0 5500 kpl @ 3,68xx)

Perustelut itselleni:

1: Tuohon mennessä älyteknologiaa ja erilaisia virtuaalimaailmahärpäkkeitä yms. myydään taas päät märkänä jossain päin maailmaa. Tarvittaneen puolijohteita. Ei kykyä osakepoimintaan, niin ostetaan sektoria indeksinä.

2: Rahaston perusvaluutta on dollari ja valittettava näkymäni on, että euroalue on auringonlaskun maa eli valuuttasijoitus myös tavallaan, kun euroalueella todennäköisesti itse tullaan elämään ja kuluttamaan jatkossakin

3: Synkkää on, mutta osakkeenomistajat eivät tunnu hintaa silti laskevan tässä kohtaa. Puolet panostuksesta tähän kyseiseen heppaan pidetään vielä patjan alla kunnes nähty miten tulosennusteet toteutuvat/muuttuvat 2-3 kvartaalissa.

4: Nordean kulut kirpaisivat tähän etf:ään, mutta eivät vielä saaneet etsimään vaihtoehtoja, koska niissä tuotteissa, joihin pääpaino ovat kulut olleet tolkulliset.

4 tykkäystä

Ostin DAX Shortin. Yleensä kun ostan Shortin häviän, joten kärsin nyt tuon häviön jos saan sillä kurssit nousuun. Eli nousu alkaa nyt

31 tykkäystä

Ostin Valmetia ja jään odottelemaan osinkoja.

12 tykkäystä

Toiset pienet lisäykset Valmetia, Wärtsilää ja Konecranesia tähän viikkoon. Vielä ei ole possat täynnä, joten antaa luisua vaan.

Harviaa myös pienen pieni lisäys

Käteistä vielä jäljellä, joten jään vielä kyttäilemään hyviä ostopaikkoja.

16 tykkäystä

Ostettu:
Tecnoree @0,457€
Qt Group @37,85€
Harvia @14,01€
Fortum @13,92€
Alkaa omaan mieleen olla kasvuosakkeet aika poljettuja, jos tulokset pitää.

32 tykkäystä

100 % käteisestä lähdetty pieneen uhkapeliveiviin uhkapeliosakkeella, eli ostettu Evoa kasvavilla panoksilla sen tippuessa, keskihintaan 790,9. Nyt on positio täynnä ja nousu saa alkaa, kiitos.

4 tykkäystä

Noni viimeiset käteiset matkaan ja osta & ja unohda käyttöön. Vielä valmettia, marimekkoa, tecnotreetä ja capmania.

Ei näitä ole paljo nyttenkään jaksanut katsoa. Ainakin on hajautettu salkku, jos ei muuta :bear:

12 tykkäystä

Vaikka vipu oksettaa (nyt salkussa jo enemmän velkaa kuin omaa pääomaa) niin lisätään painetta: lisätään 600 kpl Citycon á 6,495 (nyt 6800 kpl).

24 tykkäystä

Tänään taas kuukausittaiset ostot rullaa elikkäs:
Qt Group :finland: 100% lisäys hintaan 37.8€. Qt tällä hetkellä noin 7% painolla salkussa & keskihinta 48€.
En varsinaisesti koe omien osto perustelujeni tuovan hirveästi lisäarvoa tälle foorumille, mutta
on ollut mielenkiintoista nähdä miten narratiivi tämän yhtiön suhteen on muuttunut vuoden takaisesta. Itse valitsen aina mielummin pidemmän aikavälin sijoituksille negatiivisen sentimentin, kuin yltiöpositiivisen (sijoitushorisontti +5v). En myöskään oleta osaavani ajoittaa kurssipohjia, eikä toisaalta sijoitus strategiani ole ikinä nojannutkaan sen varaan.
Olen valmis kasvattamaan Qt:n positiota → 10% salkusta, jos Mr. Market paikkoja tarjoilee😎

Avauspositio: Marimekko 8,70€ :finland: 5% painolle salkkuun. Mielestäni erittäin laadukas yhtiö, joka ei myöskään tällä foorumilla kovin pitkiä perusteluja todennäköisesti tarvitse, mutta oli heinoa kuulla yrityksen uudet & kunnianhimoiset tavoitteet, vaikka en itse ihan niin optimistinen ole tämän suhteen, mutta saa tästä silti erittäin houkuttelevan casen. Tein myös eilen keskustassa pientä lyncheilyä ja kyllä näkyi marimekon liikkeeseen porukkaa lappaavan hyvää tahtia :wink:

Ostettu myös: Sievi Capitalia :finland: 2.5% painolle salkkuun hintaan 1.04€. Mielestäni arvostus on erittäin houkutteleva ja innolla odottelen uutta strategia päivitystä :sunglasses:

Salkun osakepaino tällä hetkellä noin 90%, eli 100% lähenee😎 ja jos tässä nyt lasketaan vielä reilummin niin on vielä mahdollinen 1.3x vipu🤔

Hyvää syksyä foorumilaisille ja muistakaa ne ketkä eniten varoittelee ja pelkää epävarmuutta eivät ikinä tule vaurastumaan osakemarkkinoilla😉

45 tykkäystä

Kamux osto 5.35€ hintaan

17 tykkäystä

Avaus salkkuun: Marimekko (hintaan 8,75). Ensimmäinen osto sitten kesäkuun.

Laatuyhtiötä jauhamaan osinkoa eläkesalkkuun. Eihän tämä P/B-luvulla mikään arvo-osake ole, mutta pienellä siivulla lähdetään mukaan. Ja laadusta täytyy yleensä jotain maksaakin. Taloudellisesti erittäin hyvässä kunnossa, ainoana isona kysymysmerkkinä kovat tulostavoitteet.

Sijoitussuunnitelman mukaan seuraava osakeosto aikaisintaan neljän viikon päästä. Toivottavasti ei käydä pohjissa ennen sitä. Seurantalistalla mm. Harvia, Capman ja Valmet.

  • Hyvää oman pääoman tuottoa pitkältä ajalta (ROE min. 14%) :white_check_mark:
  • Kasvavaa osinkoa pitkältä ajalta / Yhtiön tavoitteena nouseva osinko :white_check_mark:
  • Terveellinen osingonjakosuhde (maks 70%) :white_check_mark:
  • Osinkotuotto vähintään 3% :white_check_mark:
  • Tulos sekä liikevaihto kasvaneet viimeisen viiden vuoden aikana :white_check_mark:
  • Varoja enemmän kuin velkaa :white_check_mark:
  • Arvostus: 10% tuotto-odotus täyttyy normaalissa skenaariossa :white_check_mark:
28 tykkäystä

Palautettu pitkästä aikaa alelaarista Wärtsilä salkkuun @6,99€, kun vajaan kuukauden odotellut pilkki tarttui. Salkusta noin 3 %. Mietin, koittaisinko alle 6,5€, mutta nyt kelpasi näin.

Vielä on jonkin verran käteistä. Mitähän tavoittelisi seuraavaksi? Kone alle 35, Metso Outotec alle 6, Ponsse alle 22, Qt alle 30… ?

11 tykkäystä

Alkaa paniikki iskemään kun tämän vuoden puolella sulanut kymmeniä tuhansia euroja ja 5v tuotot alkaa painumaan pakkasen puolelle.

Myyntejä tehty:

  • Myyty sitowisen jämät pois, koska en tiedä tästä yhtiöstä juuri mitään ja kyllästyin katselemaan laskua. Tämä oli aikoinaan jokin heräteostos, jonka sai nyt myydä puoleen hintaan.
  • Höylätty Harviasta puolet pois, vaikka tässä konkurssissa taitaa olla myöhäistä myydä.
  • Myyty osa vincitistä. Kaiholla muistelen kun kurssi oli 12€ ja mietin silloin myymistä.
  • Myyty pieni QT positio josta parin viikon pidolla -20%

Myyntien tarkoituksena on lisätä käteisen määrää, joka on nyt 50% salkusta. Oletan kaiken laskevan jonkin aikaa, mutta pidän kuitenkin vielä puolet osakkeissa, jos olenkin väärässä.

5 tykkäystä

Ei malttanut piti ottaa Harviaa vielä 50 kpl @ 13,98
Nyt koneet kiinni ja muihin hommiin!

19 tykkäystä

Evliä sijoitussuunnitelman ei todellakaan mukaisesti ostettu.

Apokalypsisotakassa on tämän myötä käytetty (pelottavan nopeasti), vaikka periaatteessa pitäisi kai olla huolissaan siitä että Sampo, Elisa, Orion ym. defensiiviset linnakkeet seisovat yhä.

Sijoittamiseen ajatelluista käteisistä enää jäljellä Länsimaisen Elämäntavan Täydellisen Romahtamisen sotakassa.

10 tykkäystä