Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Hyzonia lisää @6.00$. Nyt salkun toiseksi suurin

23 tykkäystä

tecnotreetä vähän lisää @1.344 kun taas halvemmalla saa

8 tykkäystä

Nokiaa tullut seurattua vähän aikaa vierestä ja nyt oli aika hypätä kyytiin @5.24€

4 tykkäystä

Ostin Boreota n. 4,5 % painoon portfoliossa. Tätä aiemminhan omistin myös pienen satsin holdarin kautta.

Minulla oli ilo perehtyä enemmän Boreoon, kun se yritti fuusioitua toisen omistukseni Sievin kanssa. Tätä aiemmin minulta oli mennyt täysin ohi, miksi alle P/E 10x treidaava Yleiselektroniikka on yhtäkkiä pintapuolisesti kalliilta näyttävä sarjayhdistelijä.

Boreo ostaa käytännössä permaholdiin pääomakeveitä, kassavirtaa sylkeviä bisneksiä tukkukaupan saralta maansiirtokoneista kaiken maailman elektronisiin härpäkkeisiin ja Helly Hansenin suojavaatteisiin. Ostot tehdään edullisin kertoimin, koska yksityinen pieni tukkuri ei tietysti voi temmeltää millään pörssiyhtiön kertoimilla. Sitten tällä lisäkassavirralla (ja velalla) ostetaan lisää liiketoimintoja ja pyörä pyörii.

Arvonluonnin avain on onnistunut pääoman allokointi. Boreon nykymallin historia on lyhyehkö, mutta näytöt vakuuttavia. Pääomistaja Preatollahan on vielä pidempi kokemus yritysostoista. Ostettavaa piisaa eikä yhtiön kokoluokka (2021e liikevaihto n. 130 MEUR) ole vielä juuri mitään. Näitä seikkoja pohtien olen luottavainen yhtiön erinomaisen pääoman allokaation jatkumisesta. Se tuppaa näkymään osakekurssissa pitkässä juoksussa.

Osake kävi jossain omassa kuplassaan syksyllä Sievi-fuusioaikeiden kynnyksellä, mistä se on romahtanut yli 50 %. Keskustelu yhtiön ympärillä on pitkälti lakannut, indikoiden vähäistä sijoittajakiinnostusta. Osalle sijoittajista Boreo aiheuttaa allergisen reaktion. :smiley: Samalla kuitenkaan yhtiön fundamentit eivät ole varsinaisesti huonontuneet. Toisin sanoen, juuri sellainen yhtiö josta itse kiinnostun. :stuck_out_tongue:

Osakkeen arvostus ei näytä sarjayhdistelijälle pahalta (2022e P/E 20x). Sarjayhdistelijän arvottaminen on hieman kimuranttia, kun ne tuppaa syömään uusia bisneksiä tiuhaan tahtiin. Meillä ei ennusteta yritysostoja, joten nykyennusteet ovat kuin yhtiö lopettaisi strategian kulmakivenä olevat yritysostot ja jäisi “staattiseen” mörnimisen olotilaan tästä hamaan tappiin asti.

Pitkässä juoksussa pääoman onnistunut allokointi määrää sijoituksen onnistumisen. Lyhyttä aikaväliä ajatellen Q3:lla komponenttipula heitti kapuloita rattaisiin ja tämä murhe varmaan jatkuu. Liikevaihdosta noin kuudennes tulee Venäjältä, joskin joidenkin pihtien myyminen ei onneksi ole kovin poliittista. Osake on vähävaihtonen ja sen päälle on syljetty jo tovin enkä tiedä milloin suunta kääntyy. Mutta pitkää palloa pelaten tämä vaikuttaa herkulliselta lumipallolta vierimään ja kasvamaan salkkuun.

103 tykkäystä

Lisäys INSW eli shippingiä hintaan 15.3$

3 tykkäystä

Svingiin Saxlund Group 0,4396SEK

Vähän hidas, niin ei ehtinyt ottamaan koko toimeksiantoa täyteen :sweat_smile:
Hold -positiossa on isolla painolla ennestään.

Paljon hyvää jo taustalla ja tästä pieni lisäys yritysoston myötä hyvällä arvostuksella

Edit: loputkin toimarista täyttyi viiveellä :partying_face:

1 tykkäys

Stockmannin lisäilyä.

2 tykkäystä

QT lisäilyä tänään 3 eri erässä :slight_smile:

23 tykkäystä

Äänestin eilen et voisin ostaa Hyzon 5,50 usd, niin tuli sitten varovaisesti otettua 5,53 usd

21 tykkäystä

Vielä piti kahmia Qt @106.8.

18 tykkäystä

Viime vuonna tuli irtauduttua osakkeista ajatuksella, että rahastot riittää mulle hetkeksi.

Ja nyt tuli hommattua Hyzonia 420 @ 5,50 :rofl:

21 tykkäystä

Qt teki paluun salkkuun koska halvalla sai, 106,xx.

22 tykkäystä

Entry Puuilo 8,01€ noin 5% painoon salkusta, lisätty QT 106,8 € ja nousi samalla salkun isoimmaksi.

Kummassakaan yrityksessä ei ole tapahtunut mitään muutoksia mikä perustelisi kurssilaskun. Eiköhän kurssit lähde ylöspäin viimeistään tulosjulkistusten lähestyessä, jos ei aiemmin (kunhan indeksitasolla ei siihen mennessä ehdittäisi sukeltaa kovin pahasti).

Ostojen rahoittamiseksi irtauduttu suunnilleen vastaavan summan edestä EVO 1232 Sek, jos palataan alemmaksi niin uudelleen kyytiin.

16 tykkäystä

Hyljeksittyjä metalleja salkkuun.

Abrasilver
Altiplano
Nevada silver: lisäys aikasempien 0.305$ päälle, keskihintaa nostamaan.

3 tykkäystä

Vatsahapot kestää vielä ainakin toistaiseksi, eli lisää hyzonia kun läheltä 5,5d sai. Lisäillään 5d tuntumasta jos siellä käydään.

18 tykkäystä

n. 13% lisäys Oroco positioon opportunisesti, asensin jonkilaisen stopin, joten jos hyvästä poraustuloksesta ei innostuta, niin pikkutappio voidaan ottaa…ja jatkaa holdaamista.

9 tykkäystä

Osto:

  • Kevennettyjen Qt lappujen takaisinostot aloitettu! :slight_smile: . Toivotaan kurssilaskua, niin laatu vielä halpenisi!
20 tykkäystä

Eikö täällä kukaan muu kehtaa tunnustaa käyneensä Boreokaupoilla? :face_with_hand_over_mouth: - No minä kävin. Toki olin jo tovin harkinnut tuon ostoksen tekemistä, mutta Verneri sanoitti niin hyvin postauksessa syyt ostoon niin tämä toimi viimeisenä katalyyttina ostonapin painamiselle. Eikä haittaa vaikka ostin nousussa, tulen tätä ostamaan vielä lisää.

14 tykkäystä

Oroco lisäys @2,14 uskaltaa varovasti kasvattaa omistusta kun hyviä uutisia tulla tupsahtelee. :slightly_smiling_face:

12 tykkäystä

Osto: Inmode 3. erä. positio n. puolet tavoitellusta, mutta loput mielellään vähän alempaa tai ylempää :smiley:

Tai puolet siitä mitä tavoittelen nyt… putoava puukko, tosin pikku pomppua otti alimmasta piikistä toki välillä.

4 tykkäystä