Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Nelestä ja Reveniota kevennetty. Ostetaan takaisin 20 % alempaa. Ei näytä tilanne hellittävän aivan lähiaikoina.

Tokmannia 5% painolle. 2023 PE 10 niin kelepaa ostaa. Halpakauppa on defensiivistä huonoina aikaoina. Kurssi nyt sama kuin ennen koronamonttua vaikka firma puksuttaa eteenpäin >5% kasvuvauhtia ja korona-aikana vielä kovempaa.

Osakepaino nyt 95%, mutta viimeisimmät ostot tavallista turvallisempia kohteita. Jos dippi edelleen syvenee niin näitä lappuja voi vaihtaa riskipitoisempiin ja hakea näin pientä vipua. Lisäksi salkkua voi vetää limiitille hieman eli vielä riittää ruutia, mutta edetään rauhallisesti.

9 tykkäystä

Ostoon Kesko B:tä 21,88€

4 tykkäystä

Pahalta tuntuu, mutta pieniä ostoja tehty tänään mm. Capman, Wärtsilä, Tokmanni ja Sampo. Ostellaan lisää mikäli lasku jatkuu niin kauan kun käteistä riittää. Kaikkea ei ole tarkoitus poltella kun ei tässä tiedä mitä tuleman pitää. Sitten kun cashit loppu niin ihmetellään ja katsellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

13 tykkäystä

WisdomTree Grains ja WisdomTree Wheat 3x Daily Leveraged lyhyeen treidiin. Tonnilla molempia. Hannailin öljyn kanssa monta päivää ja “jäi” hirmu tuotot saamatta. Laitoin aika tiukat stopparit, joten saas nähdä miten tässä käy. Ukrainan sota on todella huono viljasadolle ja Kiinasta kuuluu suunnilleen yhtä huonoja uutisia:

2 tykkäystä

Tyhjennetty nyt loputkin salkuista, Tokmanni ja Harvia sai kyytiä. Joten suurella todennäköisyydellä osakkeet lähtee viimeistään huomenna nousuun.

Heh. Heh. :frowning:

40 tykkäystä

Finnairin, Tokmannin ja Tecnotreen tuplaukset kaikkiin positioihin.

Ihan ku markkinoilla olisi :star_struck:

12 tykkäystä

Vatsaan sattuu, olotila heikko. Salkku sulaa mutta yritän kovasti pitää kiinni isoimmista omistuksistani.

Muistutan itselleni, että älä myy paniikissa ja muista että sijoitusvuosia takana alle kourallinen ja edessä yli 20. Nyt salkku kokonaisuudessaan -15%. Lohdutan itseäni pitämällä käteiskassaa ja tässä kuussa tulevilla osingoilla. Olen lähes varma, että sijoitukseni ennemmin tai myöhemmin kääntyvät plussan puolelle ja nyt on aika takoa rahaa ja kasvattaa ostoja.

Myin syksyllä Sampo omistukseni hintaan @44€ ja siihen osingot päälle. Tänään huomasin ilokseni, että sampoa saa @36€ hintaan ja valtaisan osingonkin kyytiin vielä tälle keväälle ehtii. Ostettu isosti Sampo takaisin salkkuun ja jätetty vielä tankkausvaraa jos tästä alemmas halutaan tippua. Tämä ostos piristi päivää kaiken tämän kohinan keskellä.

Seuraavaksi tarkoitus kyttäillä Harvian, Tokmannin ja Konecranesin lisäyspaikkoja. Tottakai tänäänkin olisi oman salkun näkökulmasta mitä hienoin hetki mutta haluan nyt ajallisesti hajauttaa ostoja vaikka se tarkoittaisi ensi kuussa kalliimmalla ostamista.

Olen ehkä onnekas, että saan kokea nämä epäonnistumisen tunteet näin alussa sijoitusuraa ja tärkein viesti itselleni on, että älä luovuta vaan pysy pitkäjänteisenä omistajana ja ehkä joku päivä oma salkkusi voi muistuttaa inderesin mallisalkkua.

57 tykkäystä

TietoEvryä ostettu 21.74. Halvalla kun saa ja osinkoa ootellessa.
Viime viikon ostos iShares Diversified Commodities porskuttaa 5% plussapäiviä kivasti tasoittamassa tälläsiä päiviä.

9 tykkäystä

5kk esikoiseni aloitti tänään suorat osakesijoitukset. 500e/osake. Käteistä jäi vielä.

OST:
Nordea 7,980€
Kone 47,11€
OmaSP 14,50€
TietoEVRY 21,42€
Huhtamäki 26,64€
Sampo 35,90€

59 tykkäystä

Jossei nyt vielä veri virtaa kadulla (Suomessa), niin ainakin jonkinlaista paniikkia jo havaittavissa pörssissä. Joten lisäilyjä jatkettu. Tokmannia lisää @14,65e ja muutama muu pilkki laitettu jos osuisi.

10 tykkäystä

Kemira lisäys @ 10.67€

8 tykkäystä

Ensimmäinen viesti tähän ketjuun.
Ostettu:
Tecnotree
Nordea
Sampo

Käteistä mukavasti ja odoteltu. Nyt painettiin nappia.

11 tykkäystä

Ostot: Sampo, Nordea
Myyty: Orthex

Käteistä 17% (kätevää kun tämän osuus ei nykyisin enää laske vaikka ostoja tekee).

15 tykkäystä

Myynnit ovat myöhässä ja enää tässä vaiheessa ei viitsi myydä. Onneksi kaikki fortumit myyty ajoissa yli kk sitten. Nyt on ns kaikki 4v sijoitusten tuotot +/- 0.
Sampoa tankattu tänään lisää 20kpl hintaan 35,95e.
Jos nyt tasaisesti tankkaisi näitä ns turvasatamia aina kun mahdollisuuss näihin tulee…
On tää hurjaa… :confused:

12 tykkäystä

Lomapäivän kunniaksi vähän lisäystä salkkuun:

:finland: Huhtamäki @27,06 €

Sentimentti on muuttunut rajusti. Paniikkia ja epätoivoa havaittavissa, eikä niistä tunteista voi syyttää. Kevään lisäksi ilmassa on hieman paniikkimyyntien tuoksua.

Itse nukun edelleen yöni hyvin. Kun tietää mitä omistaa, niin kurssiheiluntaan voi suhtautua levollisemmin.

14 tykkäystä

Osto-ohjelma jatkuu, Sampoa lisää, taas :sunglasses:

18 tykkäystä

Nappasi myös pilkit Puuilo @6,29e, Mercell Holdings @2,09 Nok ja osa Duell @5,9e.
Kassa kuihtuu

4 tykkäystä

Viime viikon lopulla tuli lisäiltyä Sampoa (ihan liian aikaisin :slight_smile: ) ja otettua Puuilo takaisin salkkuun (yllättäen tämäkin liian aikaisin :slight_smile: ). Tänään lisätty Sampoa, Puuiloa, Innofactoria, Tietoa ja Tokmannia. Vivulle menty ikävästi nyt, eli nyt voisi tämä lasku pikkuhiljaa alkaa hidastuaan :sweat_smile:

22 tykkäystä

Merkataanpa tänne itsekkin. Lisätty ostoja ohjelman mukaan. Tänään tarttui
Musti Group @19,80
Konecranes @25,00
Sampo @36,20
Tokmanni @14,50.

Osinkovirtaa ja käteisposition pienennystä. Alkaa näillä hinnoilla olemaan tuotto-odotus monessa osakkeessa kohdillaan ja jos sota leviää Suomeen niin salkku on pienin murheista. Käteispositio nyt n 20%. 15% vielä käytettävissä ostoihin.

15 tykkäystä