Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Konecranes positio tuplattu @24,69€ hintaan.
Edelliset ostettu kolme euroa kalliimmalla. :sweat_smile:
Pitkään pitoon, täytyy ne nosturit huoltaakin.

12 tykkäystä

Forumin tämän ja eilisenkin päivän hittejä aloitus konecranes @24.70€ Ja hyzon @4.82$

15 tykkäystä

Back in Hysonni ja Upstart lisäys

13 tykkäystä

Hyzon entry puolen vuoden tauon jälkeen @4,82
Remedyä myös pieni lisäys hyviin uutisiin @35,4
Käteistä n. 15%

12 tykkäystä

Myyty kokonaan kehittyvien markkinoiden IS3N ETF 30,3e hintaan n. 10% voitolla.

Venäjän keissi sai tajuamaan että yksi diktaattori voi toiminnallaan romuttaa valtionsa pörssin yhdessä yössä ja se sotii kansankapitalismin ajatusta vastaan.

Koin myös vastenmieliseksi rahoittaa pörssin kautta Kiinan kommunistista puoluetta ostamalla kiinayhtiöitä.

Päätöksessä huomioin myös että ihmiset alkaa vuosi vuodelta kiinnittämään enemmän huomiota missä tuotteet ja palvelut on valmistettu ja siitä johtuen Aasian kysyntä tulee länsimaissa hiipumaan poliittisista ja ympäristösyistä.

Vapautetut pääomat tullaan sijoittamaan johonkin tähtäimessäni olevaan suomifirmaan (selviää ensi jaksossa) :slightly_smiling_face:

21 tykkäystä

Napattu siivu myös VLTA @2.95

5 tykkäystä

SoFi @7.7. Näköjään pilkin olisi voinut vielä alemmas. Siis osto

5 tykkäystä

Myin Reveniota 100kpl.

Hyzonia takas muutama sata lappua, pari viikkoa olin ilman ja elämä tuntui jotenkin tyhjältä.

40 tykkäystä

Omegaa (OHI) pikku lisäys @28,40$, omistajuus ja yrityksen seuranta pitänee aivotoiminnan yhtä virkeänä kuin Omega3-kapseli… osinkojakin napsuu 10%:n tahdilla.

5 tykkäystä

Salkku shorteista tyhjäksi aiemmin päivällä.

Olenkohan ainoa, joka ei ihan ymmärrä tätä foorumin vallannutta Hyzn-maniaa? :slight_smile:

37 tykkäystä

Innokkaana lisäys ostoksilla AMD, coinbase ja tietenkin Hyzon :grinning: Yksi myynti/kevennys Global clean energy etf.

13 tykkäystä

ADN ja HYZN tänään, koska vety. :slightly_smiling_face:

13 tykkäystä

ADSE avauspositio (Kempowerin edullisempi saksalainen kilpailija)

No ostin vielä 100 lisää. Kait noita akkuja vielä myydään sähköautoihin.
image

Pientä lisäystä ja keskihinnan nostoa Voxturissa hintaan 1,16cad.

12 tykkäystä

Pokka petti ja piti tyytyä premiumiin :smiley: Niin siinä käy kun yritti säästää pari euroa.

  • Myyty 25 % :us: Fisker -pelipositiosta (paljon pienempi satsi kuin varsinainen longipositio, joka on salkun toiseksi suurin)
  • Ostettu lisää :canada: Voxtur kirkkaasti salkun suurimmaksi positioksi @ 1,17 CAD

Nyt on lappumäärä siinä missä pitää vuoteen “2030” asti :slight_smile: Ei nyt FIRE-tasoon asti, mutta jos menee edes samalle sektorille arvioiden mukaan, niin voisi kyllä vapaasti tehdä ihan mitä vain työtä :wink:

29 tykkäystä

Haikein mielin FLNG ulos. Diggaan johdosta ja näkymät sektorissa hyvä mutta onhan tuo kirinyt niin vauhdilla että halpa ei enää ole. Sinällään oli aika no-brainer jyvittää tota dippiä kuukauden sisään kun oli käynnistynyt jo sota energiajättiä vastaan ja silti lng lafka laski🤷🏼‍♂️. Kuukauden pohjista sitten nousikin 50%. Golar ja TELL vielä salkussa.

Hiilipositiot oli periaatteessa täynnä mutta alkuviikosta tulleet coal bannitkaan ei saanut nousemaan joten niitä täyttelin vielä tällä viikolla. Lähinnä BTU ja ARCH.

Vähän katellut miten lisääntyy ajomatkat ja sitä kautta ratet drybulkin hiilen osalta kun Venäjä coal meni banniin. Drybulkissa oli kova nousu ja kauppasin melkein kaikki jo aikoja sitten pois (monen liian aikaisin), mutta nyt on korjailtu sen verran että itselle ehkä kiinnostavin btfd kohde. Konttidippi ei kiinnosta taas yhtään. Hannisdahlilta tuli jotain drybulk targettejakin. Salkusta löytyi aiemmin puhdas capemax (entinen shitco)SHIP ja nyt tällä vkolla nappailtu takaisin 2020bulkersia ja GOGL:ia. Molemmat Oslon pörsästä. Tekis mieli tehdä viimevuoden lopun temput ja jyvittää drybulk peltoa huolella kun oli salkussa näiden lisäksi egleä ja Genkoa mutta katotaan nyt ettei ihan lähtis lapasesta kun käteisen määrän itselle miellyttävällä tasolla.

Taantumahan se huolettaa tässäkin, mutta samapa tuo vähän kaikessa shippingissä. Jos taloudet pysähtyy tarpeeksi niin perutaan hetkellisesti kaikki liikkuminen ja rakentaminen. Salkkuni rakennettiin aika monen huonon skenaarion hedgeksi mutta lama kun pukkaa niin huulet väpättää.

13 tykkäystä

Kevennetty kolmasosa viikko sitten samalla hinnalla hetkelliseen ylipainoon lisättyä Kemiraa normitasolle @12,00€. Veroedun hyödyntämistä myymällä @13,50€ hankitut pois. Yhtiö pysynee tällä omistustasolla salkussa pitkään, joten salkku pysyy suurempana kun siirtää mahdollista verojen maksua tulevaisuuteen. Myynti noin 3 % salkusta.

Myyty viimeiset Solteqit @3,64€ noin 20 % tappiolla. Verohyöty tästäkin kotiin. Hyppäsin hyvissä ajoin kelkkaan, mutta kaikki isohkot lisäykset eivät ajoittuneet hyvin, joten tämä hienosti alkanut puolentoista vuoden seikkailu päättyi kokonaisuutena kai aika tasan nollatulokseen. Lähiaikojen epävarmuus ratkaisi, joten ainakin hetken pysyy poissa salkusta. Myynti 2,3 % salkusta.

Myyty koko Optomed-omistus @5,82€ lähes 42 % tappiolla. Keventää kuluvan vuoden verotusta. Myynti 1,8 % salkusta. Epävarmuutta tässäkin, joten täytyy miettiä, palautanko salkkuun.

Käytetty myyntituloista puolet palauttamalla reilun vuoden tauon jälkeen Konecranes salkuun @24,96€. Uskon tämän olevan aika varma nousija kun vain malttaa odottaa. Jos lasku jatkuu riittävästi, aion lisätä.

Salkusta on kuukauden sisällä vähennetty riskiä ja käteiskassa normaalia suurempi, joten katselen rauhassa kurssien kehitystä ja mahdolisia ostopaikkoja. Rankkoja tappiota on kuitattu osin järkevän tuntuisilla ostopaikoilla.

14 tykkäystä

Avauksesta Lapwall pihalle. Tuotto 36€ kulujen jälkeen.

41 tykkäystä