Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Ostettu kunnon luurankokasa eli Deutsche Bankia 500 kpl á 9,498.

P/B alle 0,3 ja P/E alle 7, oikea roskayhtiöpoimijan valinta lukujen valossa. Arvostus osin perusteltu ja jotain kuonaa on vielä Venäjältä tulossa, mutta vaikuttaa silti edulliselta.

12 tykkäystä

Ostettu 50k kpl savo-solaria.

Tecnotreetä lisäys 1000kpl @ 0,831e ja Dovrea 1500kpl @ 0,586.

7 tykkäystä

Vähennetty 25 % Kemiraa reilun kolmen prosentin voitolla @12,41€ ja ostettu tilalle lyhyen pilkkihetken jälkeen 150 % lisää Konetta @43,93€. Kemira on nyt salkusta 5,1 % ja Kone 3,0 %.

Pääsyynä oli ihan vain salkun tasapainoitus hinnoilla, joilla näin sen järkeväksi. Kemira on mielestäni vakaampi, mutta Koneella näen enemmän nousupotentiaalia, joskin myös vaaran laskea enemmän ainakin tilapäisesti. Kumpikin yhtiö on periaatteessa pitkässä pidossa.

3 tykkäystä

Kevätsiivous salkulle. Myin Orthexit tappiolla ja Fortumit pikkusella voitolla :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

63 tykkäystä

Myin myös Orthexin maistiaispossan pois salkusta 33 % tappiolla. Osake oli noin 1,5 % painossa salkussa eli ei draamaa.

Ostin Orthexia viime kesänä optimistisesti pidemmän aikavälin multibaggerina, joka konsolidoi fragmentoituneen kipposkenen Euroopassa ja tekee Harviat.

Sen sijaan varmaan yhtiön raaka-ainekustannukset kymmenkertaistuivat :smiley: . Noh, ei ihan mutta yhtiö kärsii isosti öljyn ja sen jalostuslitkujen hintojen noususta. Eikä tälle näy helpotusta: jalostuskapa on tapissa, öljyn tuotanto samoin. :frowning:

Yhtiön pitkänaikavälin tarinaa pidän edelleen kiinnostavana jahka tästä myrskystä seilataan läpi: katsotaan rauhassa jälkiä se on jättänyt laivaan.

Orthexin ROAST on ensi maanantaina niin nyt saan sellaista sopivaa pippurisuutta mukaan kun mietin tappiollista myyntiä :smiley:

114 tykkäystä

Pieni parin päivän peli zimmiin pitkästä aikaa 1000kpl 61 dollarilla

2 tykkäystä

Lisätty: ZIM @ 60,20 USD

1 tykkäys

Plugia lisätty taas tänään

8 tykkäystä

Siivu XEBEC, viimeinen kvartaali oli ruma, mutta nyt on sen verran verta kadulla, että pitää pieni positio ottaa ylireagoinnin toivossa. 0,83 CAD

Edit: ja perään toinen saman moinen siivu 0,79 CAD ja nyt loppui hulluttelu

5 tykkäystä

Nokian renkaat myyty pois aivan pienen pienellä tappiolla. Usko kurssin palautumiseen, ainakaan lähiaikoina, mennyt. Terveystaloa ja Kreatea vähennetty, molempia suurehkolla tappiolla.

Tarkoitus näillä toimilla kerätä käteistä ja ottaa salkkuun jenkkiosakkeita mukaan, tällä hetkellä kun on vain pelkkää Suomea ja muuta Eurooppaa. 3M Companyssa kävi jo sormi ostonapilla, mutta päätin katsoa mitä kurssille tapahtuu osingon irtoamisen jälkeen.

1 tykkäys

Salkkuun Global Atomicia @2.98 Denison Minesin seuraksi.

5 tykkäystä

Ulkoilutukseen:

:de: HelloFresh

Firmassa ei sinänsä vikaa, mutta vaikuttaako inflaatio sittenkin kannattavuuteen odotettua pitkäkestoisemmin?

:broom: :fish: lla hintaan 33,86 €/kpl, eli nousu voi alkaa :grin:

Ostoja:

:norway: Uutena rivinä Nordic Semiconductor. Yhtiö on nettovelaton ja arvostustaso on tullut muiden teknojen mukana alas viime kuukausina. Tämän vuoden tulosennusteella P/E on n. 27, EV/S 3,8 ja EV/EBITDA 15,2. Kannavuus on hyvällä tasolla liikevaihdon ja kannattavuuden kasvunäkymät seuraavalle 3-4 vuodelle ovat hyvät. Yhtiön ohjeistuksena on 190-210 MUSD liikevaihto Q2:lla ja miljardin liikevaihto saavutettanee ensi vuonna. Vuosille 2023-2026 tavoitellaan vähintään 25% vuosittaista liikevaihdon kasvua.

P/E-luvunkin pitäisi 2v päähän katsoen pudota alle 15.

Pulitin näistä tasarahan, 170 NOK kappaleelta.

3 tykkäystä

Myyty Konecranes n 15% positiosta, oli päässyt aika kovaan painoon salkussa ja riskien hallintaa. Eikä pieni määrä käteistä nyt haittaa, koska pitää myös olla panoksi reservissä! Ei tuottoa tästä muttei tappiotakaan!
No tuli siitä 10€ turpaan!

5 tykkäystä

Myyty kamux @8.750. Tästä tappiota noin 17%. Tuli vähän turhan kauan pitkitetty myyntiä, mutta positio onneksi pieni.

2 tykkäystä

Myynti: Oatly 600kpl 3.71usd

10% tuotto ja vipua pienemmäksi.

2 tykkäystä

Heitetty Sampo yli laidan @46.31 - katsellaan osinkodippisotkun jälkeen mihin hintaan saa kenties takaisin.

Höylätty Puuilosta kolmannes ulos @6.690 - käteisen vapauttamista, pientä huolta että jenkkien retail-ryminä kenties tarttuu atlantin yli.

11 tykkäystä

Päivän lopulta Lapwallia pieni lisäys ja samalla avaus Lyx Nasdaq 100 ETF (kuukausisäästämiseen). Ensimmäisen osalta Q1 kannattavuus yllätti positiivisesti ja jälkimmäisen osalta paikkaamaan omia sijoitusmokia mitä tulen tekemään.

2 tykkäystä

Sarjaan: Hyvät ideat, Vol. 1 ½ :smiley:

  • Myyty väliaikaisesti: :finland: Taaleri @ 10,5 € (osto takaisin loppukesästä)
  • Myyty n. 15 % osuus “aamun” piikkiin, josta olisi toki voinut saada enemmänkin irti, mutta eihän sitä koskaan tiedä mihin pumppi päättyy :smiley: :us: Hyzon @ 4,14 USD (näitäkin takaisin myöhemmin, n. 3,5 tienoilta toivottavasti)

Näillä sitten päädyin ostaan sopuhintaan pitkän suunnitelman viimeistä puuttuvaa palasta, ja kerralla jopa täyteen:

  • Avattu :us: FS KKR Capital (FSK) @ 21,87 USD keräämään n. 12,3 % kvartaaliosinkoja
8 tykkäystä

Lasten salkuista Orthex ulos lähes 40 % tappiolla @6,20€. Ilmeisesti ainakin prosentuaalisesti suurin tappio, jonka olen kahden vuoden aikana onnistunut lasten salkkuihin tekemään.

Rahat sukan varteen odottamaan viime vuoden luovutusvoittoverojen maksua. Jossain välissä olisi kuitenkin pitänyt jotain myydä, joten tällä kertaa näin.

4 tykkäystä