Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Oli pakko ottaa nämä vielä ennen sulkeutumista ( toimeksianto odotteli jonkun aikaa hieman alempana, mutta ei näyttänyt laskevan) jostain tuli sellainen tunne, että nää on hyvä olla ensi viikolla :slightly_smiling_face: jospa heti maanantaina sitten jatkuisi suunta sinne, mihin lähiajat kulkenutkin :ok_hand:

21 tykkäystä

Loputkin scorpparit myyty. Näistä voittoa mukavat 211%. Katsotaan, josko saisi halvemmalla takaisin…

6 tykkäystä

Ja nyt taas veivi ulos hintaan 209.00e. Illassa oli pientä kohellusta ja lähti ehkä vähän turhan herkästi, mutta näin nyt vain pääsi käymään. Kolmessa päivässä +11% on kuitenkin ihan ok. Ehkä laskee vielä takaisin ostohintoihin, ehkä ei.

9 tykkäystä

Myyty loput OmaSP:t salkusta pois

Myyty pois Ruotsin ja Tanskan NN-rahastot. Tilalle AOT:lle osinkopumppuja, eli 50kpl TietoEVRY @ 23,46e ja 50kpl Kesko B @ 23,35e.

8 tykkäystä

Moneen kertaan esillä ollut, mutta otetaan taas.
Miksi Kesko B osake kun A-osakkeella saa noin 10% paremman osinkotuoton?

Omaa asiaa, myin perjantaina Capmanit 10% tuotolla ja Pinterestit n. 20% tuotolla. Pinterest vähän harmittaa kun pääsin kerrankin ostamaan aivan pohjalta noin 16,6USD kurssista. Siinähän olisi ollut 1-2 baggeri lähes varmasti käsillä. :rofl:

8 tykkäystä

Myynnit:

:uk: iShares MSCI World SRI UCITS ETF EUR 1200 kpl @8,860 € - henkilöstörahastoon verrattuna ei tuo lisähyötyä

Ostot:

:us: Apple 20 kpl @147,26 $

:us: Microsoft 5 kpl @273,35 $

:fr: BNPP Circular Economy ETF 250 kpl @15,036 €

:us: Alphabet C 1 kpl @2321,40 $

:us: Algonquin Energy 50 kpl @ 14,775 $

11 tykkäystä

Tuplattu Lifeline Spacia @10,40. Tällä oletettavasti parempi tuotto-odotus kuin käteisellä salkussa.

8 tykkäystä

Pieni erä Sampoa @ 41,82

17 tykkäystä

Siivu lisää Plug Poweria.

15 tykkäystä

4030 kpl Blacksky 2,65$ kpl veiviin.

Edit: Sehän meni nätisti, 10 min ostoksesta ja -4,4%. Varmaan henkilökohtainen ennätys.

6 tykkäystä

Saa nähdä meneekö ihan reisille mut takas omistajaksi sekä Hyzoniin että Plugiin

22 tykkäystä

Myynti : STOKKA , aliarvostustus purkautunut jo osittain ja oma tuottotavoite saavutettu. Nousuvaraa on vielä, mutta se kuinka hyvin Lindex lopulta kestää inflaatiota ja mahdollista taantumaa on suuri kysymysmerkki. Omalla tuurilla Inderes aloittaa tämän seuraamisen huomenna ja kurssi nousee heti 100%.

Olen siirtymässä kesälomamoodiin, joten pörssin ja yhtiöiden seuraaminen jäänee vähemmälle. Salkkuun jäi kesäksi vain Embracer, S&P 500 shortti ja pari pientä avauspositiota eli lähes kaikki käteisenä.

Vaikkakin indeksit ovat jo laskeneet rajusti, uskon, että se suurin romahdus on vasta tuloillaan. Energian hinnoittelu on jo saavuttanut pisteen, jossa ei enää suuresti nousuvaraa, mutta inflaatio yhä korkealla, korkojen nostot myöhässä, eikä Ukrainan sota ole päättymässä nopeasti.

Korkeaa öljyn hintaa ja sen romahtamista on usein seurannut taantuma. Lisäksi oletan, että tulosvaroituksia nähdään kohta lisää kun 2022 ennusteet syytä heittää roskakoriin. :bear:

20 tykkäystä

VICI toimeksianto mennyt alkuhuutarissa läpi. Tästä noin 20% tuotto + osinkoja. Mikäli tässä saadaan taantuma aikaiseksi, niin en usko vedonlyönnin ja fyysisten kasinojen olevan turvasatama.

Otettu aloituspositio MPW reit:iä. Uskon sairaaloiden ja terveydenhuollon olevan lähtökohtaisesti ainakin uhkapelaamista stickympää ja osinkotuotto >6%.

3 tykkäystä

Myyty Konecranes 100kpl @29,77€.
Kotiutetaan voittoja yllättävän isoon pomppuun. Takaisin salkkuun jos hinta palaa lähipäivinä lähemmäksi 29€.

2 tykkäystä

Micron technology toinen pikku erä, osto.

1 tykkäys

Ostettu Nelnetiä @ 81,5 USD.

  • johdolla lähes puolet osakekannasta ja vajaa 20 vuoden track record kirja-arvon kasvattamisesta 17 prosentin CAGRilla.
  • kovaa kassavirtaa tulevina vuosina tuottavan opintolainabisneksen takana piilossa on ihan järjettömiä tekno-omistuksia ml. viime vuonna yli 70 miljoonan dollarin EBITin tehnyt fintech-business, sekä 20 prosentin omistus videoanalytiikkayhtiö Hudlista (tämän markkinaosuus pyörii segmentissään jossain 95 prosentissa, siinä on vähän vallihautaa). Lisäksi löytyy erilaisia vakaiksi kassakoneiksi tarkoitettuja bisneksiä, kuten kuituverkkoyhtiötä, aurinkoenergiaprojekteja ja kiinteistöjä.
  • reipasta käteiskassaa käytetään kovaa vauhtia takaisinostoihin.

Tätä komeutta saa pörssistä noin 1,1x book valuella. Eli kun maksaa kasasta opintolainoja ja niiden järjestelyistä, niin kaupan päälle tulee mm. erittäin kannattavaa, korkean markkinaosuuden koulujen maksujärjestelmistä omaavaa fintechiä, lähes monopolimaista SaaS-bisnestä ja uusiutuvaa energiaa. Haiskahtaako turvamarginaalilta?

21 tykkäystä

Hyzonia @ 4,84 taalaa pieni hankinta, vaikea pysyä erossa :smiley:

13 tykkäystä

Kuulosti kiinnostavalta, otin pikku erän ihan ilman tsekkausta, mutta stoppia alle.

Pitää koittaa tehdä omatkin kotiläksyt!

:slightly_smiling_face:.

1 tykkäys

Tyhjensin kummut 5.59:llä hetkeksi pois, josko shorttaajat yrittäis vielä kerran, kun punertava päivä…